Eşimden boşandım yetim aylığı

Konu hakkında bilgim yok ama Ayrı yaşadığınızı tespit etmeleri kolay zaten. Araştırma yapıp bağlarlar. Boşanma kesinleşti değil mi gerekçeli karar falan ikinizin eline de ılaştı

Meraba ben beş ay oldu eşimden boşandım yetim aylığına başvurdum 2 aydır sonuç yok denetleme oldu diyorlar anlaşmalı boşandım herhalde hileli boşanma gibi görüyorlar. Napabilirm bu dönemden geçen var mı? Anlaşmalı boşanma yapıp yetim maaşınına başvuru yapan var mı süreç nasıl ilerliyor cevaplarınızı bekliyorum 🙏🙏
Yetim bildiğim kadarıyla babası vefat eden çocuklara veriliyor. Ama sosyal hizmetlere başvurup sed (sosyal ekonomik destek) başvurusu yapabilirsiniz

Boşanma durumunda yetim aylığı ne alaka onu anlamadım. Öyle mi oluyor?
Oluyor, kadınlar boşandıklarında sgklı bir işleri yoksa vefat eden babalarından yetim aylığı bağlansın diye başvuru yapabiliyor, hem aylık bağlanıyor hem babasının sigortası üzerinden sağlık hizmeti alıyor.

E Esmanur Ceylan eski eşinizle boşanmanız kesinleşti mi karar çıktı mı ve eşiniz ikametini başka bir yere aldı mı?

Vefat eden ebeveynden alacak işte yetim ayligini.

Oluyor, kadınlar boşandıklarında sgklı bir işleri yoksa vefat eden babalarından yetim aylığı bağlansın diye başvuru yapabiliyor, hem aylık bağlanıyor hem babasının sigortası üzerinden sağlık hizmeti alıyor.

E Esmanur Ceylan eski eşinizle boşanmanız kesinleşti mi karar çıktı mı ve eşiniz ikametini başka bir yere aldı mı?
Aaaa doğru ya hiç aklıma gelmedi baba konusu ben direkt eş odaklı düşünmüştüm.
Teşekkür ederim🧡

Aaaa doğru ya hiç aklıma gelmedi baba konusu ben direkt eş odaklı düşünmüştüm.
Teşekkür ederim🧡
Rica ederim☺️ vefat eden babasından yetim aylığı bağlanması için başvurdu muhtemelen, normalde çok bekletmiyorlar ama herhalde eşle göstermelik anlaşmalı boşanıp yetim aylığına başvuranlar fazlalaştı o yüzden ince eleyip sık dokuyorlardır.

Bi tanıdığım sosyal hizmetlerden boşanıp aile evinde kaldığı için yardim almıştı. Aylik bi miktar para,elektrik faturasına destek,kömür desteği vs.
Sonra işkur dan iş bulunca yardımı kestiler.
Sosyal hizmetlere bi başvur istersen.

Bir tanıdığımın eşi vefat etti.Hem ölen kocanın maaşını alıyor+yıllar önce ölen babasının maaşına da başvurdu oradan da maaş alıyor

Rica ederim☺️ vefat eden babasından yetim aylığı bağlanması için başvurdu muhtemelen, normalde çok bekletmiyorlar ama herhalde eşle göstermelik anlaşmalı boşanıp yetim aylığına başvuranlar fazlalaştı o yüzden ince eleyip sık dokuyorlardır.
Mune hanım, peki vefat eden babadan emekli maaşını anne alıyorsa, boşanan kızı içinde bağlanıyor mu? Eşten %25 kesinti yapılıyor, boşanan kıza bağlanırsa kesinti nasıl oluyor?

Mune hanım, peki vefat eden babadan emekli maaşını anne alıyorsa, boşanan kızı içinde bağlanıyor mu? Eşten %25 kesinti yapılıyor, boşanan kıza bağlanırsa kesinti nasıl oluyor?
Anne alıyor olsa da boşanan kızı da yetim aylığı alır, kesinti nasıl olur bilmiyorum onu sgk’ya sormanız lazım.
Bazıları şöyle de yapıyor, eş yani anneniz diyelim eğer kendi babası emekli olmuş ve vefat etmişse, babasından yetim aylığı bağlatıp kocasından olan dul aylığından vazgeçebiliyor, kızı da babasının maaşına yetim aylığı bağlansın diye başvuruyor, dul-yetim aylığı bağlatmayla ilgili başvurunuz olacaksa bunu da araştırabilirsiniz.

Konu hakkında bilgim yok ama Ayrı yaşadığınızı tespit etmeleri kolay zaten. Araştırma yapıp bağlarlar. Boşanma kesinleşti değil mi gerekçeli karar falan ikinizin eline de ılaştı

Meraba ben beş ay oldu eşimden boşandım yetim aylığına başvurdum 2 aydır sonuç yok denetleme oldu diyorlar anlaşmalı boşandım herhalde hileli boşanma gibi görüyorlar. Napabilirm bu dönemden geçen var mı? Anlaşmalı boşanma yapıp yetim maaşınına başvuru yapan var mı süreç nasıl ilerliyor cevaplarınızı bekliyorum 🙏🙏
Yani bilmiyorum eski eşimle görüşüyorum bizim meselemiz ailelerinden dolayı oldu ama düşman değiliz bu da mı sakıncalı yani

Yani bilmiyorum eski eşimle görüşüyorum bizim meselemiz ailelerinden dolayı oldu ama düşman değiliz bu da mı sakıncalı mı boşandık kesin olarak 5 ay oldu kendjnj yeni toparladım başvurdum

Almadı ikameti oda arkadaşıyla eve çıktı

X