- 19 Ekim 2022
- 9
- 2
- 21
- Konu Sahibi Esmanur Ceylan
Fhhh
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yetim bildiğim kadarıyla babası vefat eden çocuklara veriliyor. Ama sosyal hizmetlere başvurup sed (sosyal ekonomik destek) başvurusu yapabilirsinizMeraba ben beş ay oldu eşimden boşandım yetim aylığına başvurdum 2 aydır sonuç yok denetleme oldu diyorlar anlaşmalı boşandım herhalde hileli boşanma gibi görüyorlar. Napabilirm bu dönemden geçen var mı? Anlaşmalı boşanma yapıp yetim maaşınına başvuru yapan var mı süreç nasıl ilerliyor cevaplarınızı bekliyorum
Vefat eden ebeveynden alacak işte yetim ayligini.Boşanma durumunda yetim aylığı ne alaka onu anlamadım. Öyle mi oluyor?
Oluyor, kadınlar boşandıklarında sgklı bir işleri yoksa vefat eden babalarından yetim aylığı bağlansın diye başvuru yapabiliyor, hem aylık bağlanıyor hem babasının sigortası üzerinden sağlık hizmeti alıyor.Boşanma durumunda yetim aylığı ne alaka onu anlamadım. Öyle mi oluyor?
Vefat eden ebeveynden alacak işte yetim ayligini.
Aaaa doğru ya hiç aklıma gelmedi baba konusu ben direkt eş odaklı düşünmüştüm.Oluyor, kadınlar boşandıklarında sgklı bir işleri yoksa vefat eden babalarından yetim aylığı bağlansın diye başvuru yapabiliyor, hem aylık bağlanıyor hem babasının sigortası üzerinden sağlık hizmeti alıyor.
E Esmanur Ceylan eski eşinizle boşanmanız kesinleşti mi karar çıktı mı ve eşiniz ikametini başka bir yere aldı mı?
Rica ederim vefat eden babasından yetim aylığı bağlanması için başvurdu muhtemelen, normalde çok bekletmiyorlar ama herhalde eşle göstermelik anlaşmalı boşanıp yetim aylığına başvuranlar fazlalaştı o yüzden ince eleyip sık dokuyorlardır.Aaaa doğru ya hiç aklıma gelmedi baba konusu ben direkt eş odaklı düşünmüştüm.
Teşekkür ederim
Mune hanım, peki vefat eden babadan emekli maaşını anne alıyorsa, boşanan kızı içinde bağlanıyor mu? Eşten %25 kesinti yapılıyor, boşanan kıza bağlanırsa kesinti nasıl oluyor?Rica ederim vefat eden babasından yetim aylığı bağlanması için başvurdu muhtemelen, normalde çok bekletmiyorlar ama herhalde eşle göstermelik anlaşmalı boşanıp yetim aylığına başvuranlar fazlalaştı o yüzden ince eleyip sık dokuyorlardır.
Anne alıyor olsa da boşanan kızı da yetim aylığı alır, kesinti nasıl olur bilmiyorum onu sgk’ya sormanız lazım.Mune hanım, peki vefat eden babadan emekli maaşını anne alıyorsa, boşanan kızı içinde bağlanıyor mu? Eşten %25 kesinti yapılıyor, boşanan kıza bağlanırsa kesinti nasıl oluyor?
Konu hakkında bilgim yok ama Ayrı yaşadığınızı tespit etmeleri kolay zaten. Araştırma yapıp bağlarlar. Boşanma kesinleşti değil mi gerekçeli karar falan ikinizin eline de ılaştı
Yani bilmiyorum eski eşimle görüşüyorum bizim meselemiz ailelerinden dolayı oldu ama düşman değiliz bu da mı sakıncalı yaniMeraba ben beş ay oldu eşimden boşandım yetim aylığına başvurdum 2 aydır sonuç yok denetleme oldu diyorlar anlaşmalı boşandım herhalde hileli boşanma gibi görüyorlar. Napabilirm bu dönemden geçen var mı? Anlaşmalı boşanma yapıp yetim maaşınına başvuru yapan var mı süreç nasıl ilerliyor cevaplarınızı bekliyorum
Konu hakkında bilgim yok ama Ayrı yaşadığınızı tespit etmeleri kolay zaten. Araştırma yapıp bağlarlar. Boşanma kesinleşti değil mi gerekçeli karar falan ikinizin eline de ılaştı
Yani bilmiyorum eski eşimle görüşüyorum bizim meselemiz ailelerinden dolayı oldu ama düşman değiliz bu da mı sakıncalı mı boşandık kesin olarak 5 ay oldu kendjnj yeni toparladım başvurdumMeraba ben beş ay oldu eşimden boşandım yetim aylığına başvurdum 2 aydır sonuç yok denetleme oldu diyorlar anlaşmalı boşandım herhalde hileli boşanma gibi görüyorlar. Napabilirm bu dönemden geçen var mı? Anlaşmalı boşanma yapıp yetim maaşınına başvuru yapan var mı süreç nasıl ilerliyor cevaplarınızı bekliyorum
Almadı ikameti oda arkadaşıyla eve çıktıOluyor, kadınlar boşandıklarında sgklı bir işleri yoksa vefat eden babalarından yetim aylığı bağlansın diye başvuru yapabiliyor, hem aylık bağlanıyor hem babasının sigortası üzerinden sağlık hizmeti alıyor.
E Esmanur Ceylan eski eşinizle boşanmanız kesinleşti mi karar çıktı mı ve eşiniz ikametini başka bir yere aldı mı?
Yani eski eşimle düşman olarak ayrılmadık hala görüşüyorum çocuğumuz da yok fakat benim tamamen görüşmemem mi gerekiyor yani görüştüğümü duyarlarsa bile sorun olur muTekrar dilekce yazin kuzum magduriyetinizi anlatan kisa bir dilekceyle zaten inceleselerde bir sey bulamazlar
Yetim bildiğim kadarıyla babası vefat eden çocuklara veriliyor. Ama sosyal hizmetlere başvurup sed (sosyal ekonomik destek) başvurusu yapabilirsini