- Konu Sahibi SSelda2014
Seldacim durumun cok zor karar senin ama biran once kurtulmalisin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yorumun icin tesekkürler, cok mantikli düsünceniz. Fakat evimden tasinmak istemiyorum, cünkü calistigim sirkete yakin, ben yurtdisindayim, cikis versem bile en az üc ay kirayi burayada ödemek zorundayim, bos yere masraf etmek istemiyorum.
Fakat haklisin, esim sanirim cat kapi gelirim cocugumu görürüm düsünüyor, böyle birseyi bende istemiyorum. 40 yasindayim, cocugum kiz ve üc yasinda.
Ben herseyin üstesinden gelebilecegime inaniyorum, fakat cocugumu almak ister diye korkuyorum. Yani maddi yönden sikinti cekmem, tam aksine,
cünkü zaten tüm yükü tasiyan benim, arti kocamin huysuzlugu, saygisizligi.
Cocugumdan asla ayrilmak istemiyorum, calistigim süre annemlerde kalirim düsünüyorum bir ana okulu bulana kadar, öglene kadar calisiyorum zaten,
cocugumlada her isimle kendim ilgilenebilirim. Hem ayrildiktan sonra daha huzurlu, daha rahat cocugumla ilgilenebilirim. En azindan beynim rahat olur.
Cocugumu alsa bile, baba olarak belki sevgi verebilir, oda hayatina bir kadin girene kadar, onun disindada cocuguma kesinlikle zarardan baska birsey
verebilecegini sanmiyorum. Cünkü kiziimda esimin sayesinde cok simarik, hic saymiyor, zor bir cocuk..Cünkü babasi kurallara karsi, kücük cocuk bu egitilmesi gerek, fakat o konudada zorluk cekiyorum, cünkü kizimi huysuz bir cocuk yapti..
kendin için çalışıyorsun canım kimse için çalışmıyorsun .
ne yanı kocan hiç çalışmıyor mu eve ekmek getirmi yor mu? eğer öyle isi öyle adama sen niye çocuk yaptın soruyorum sana?
sen istiyorsun evimde oturayım koca baksın etsin her dediğimi yapsın böyle istiyorsun.
eşin geziyorsa tozuyorsa sende onunla gez sen onunla gezmediğin için ayak uydurmadığın için adama dışarıya gidiyor
şöyle söyliyim. eşinin bavulunu alıyorsun herşeyini dolduruyorsun içine. sonra bir çilingir çağırıyorsun kapının kilidini değiştiriyorsun. sonra eşini arayıp herşey bitti gel kapıdan bavulunu al birdaha da sadece avukatlarımız konuşsun de. çocuğunu da al ve o adamı o sanal aleminin içine bırak. canım çekilir dert değil yaani yi dayanmışsın 4 sene. keşke çocuk yapmasaymışsın ama yapcak bişey yok o da sana teselli hediyesi sonuçta.
sen bu adama nerden düştün diye sormadan yapamıyorum
geç te anne olmuşsun
yani evliliğindede olgun bir yaştaymışsın
aşk mıyıdı
merak ettim
bir çocuğu baba değil ana eğitir.
Aslinda hersey bir tesadüftü, ben zaten cevremde cok olumsuz evlilik gördügüm icin evlenme gibi bir niyetim yoktu.
Fakat esim tanistigimizda bana öyle seyler vadettiki, onu ilk esi aldattigi icin bunun nasil bir his oldugunu bildigi icin asla böyle birsey yapmiyacagini.
Benden asla gizisi saklisi olmayacagina yemin etti, benim güvenimi kazanmak icin cok seyler söyledi. Maddi durumu iyi degildi, ama ben kendime
güvendigim icin bu durumu fazla sikinti yapmadim, ama bana hic birsekilde destek olmuyacaginida tahmin etmemistim.
Bir gün calisinca bana herseyi ödeyecegini, benim sade ona güvenmemi istedi..Güvenmemi istediki sanirim, daha rahat hareket edebilmek icin.
Evlenince öyle mutlu olacaktikki güya, ben onun annesine dua edecektim iyiki dogurmus oglunu diye.. Ben onunla hayata baslicaktim güya..
Aslinda dogru, onunla hayatin gercek yüzünü ögrendim. Ozamana kadar benim icin hayat toz pembeydi..
reklamlara kanmışsın anlaşılan cidden üzüldüm
ama kısmet e de inanırım
onca zaman evlilik için terettüt edipte
tamda korktuklarının içine düşmüş olman üzücü olmuş
eşinle aranızda yaş farkı varmı
biliyorum çok sordum
:26::26:
Gec bile kalmissiniz bence, cok sabırliymissiniz ben okurken sinir kirizi gecirdim hayir yapiyo yapiyo bide % 100 haksiz olmasina ragmen yag gibi uste cikiyo, cocugunuzu dusunuyosaniz asil ayrilmaniz daha iyi cunku sizde yipraniyosunuz bu iliskiyle beraber,birakin su adami, yipranmayi da çocuğunuz daha saglikli mutlu bir anne görsün karsisinda hem madem esinizde sizi bi 'hata' olatak goruyo daha ne bekliyosunuz ki ? Ne kadar onur kirici.Slm Bayanlar,
belki benim yasadiklarimi cok bayan yasiyor ve herseye ragmen esini seviyor ve katlaniyor. Malesef ben yuvam icin artik mücadele etmek istemiyorum.
4 yildir evliyim. Esimle evlendigim günden itibaren basladi sorunlar. Dört yil gecti aradan, geriye baktigimda, esimin benim icin hicbirsey yapmadigini
görüyorum, tam aksine yuvayi yikmak icin elinden geldigi kadar ugrasti, fakat ben hep sabrettim, bir gün düzelecek diye bekledim ama yanilmisim.
Ilk gün neyse, simdide o.
Esimin internette baska kadinlarla görüsmesine karsiyim diye ben kötüyüm, kafasina göre tek basina gezmesine engel oluyorum diye ben sucluyum,
ailesine benim adima bir mal almasi icin kredi cekip yolladigim paranin tam olarak geri kalan parayi sordugum icin ben sucluyum, esim evin kirasini
ceyran gaz parasini hic birseyi ödemedigi icin ben cocugum olmasina ragmen calismak zorundayim, calistigim günlerde evi okadar dagitmamalarini
rica ettigimdede sucluyum, cünkü cok biliyorsam evimde oturup cocugumu bakcakmisim.
Esime is yeri actim, o isyerininde muhasebesinden ben sorumluyum ve bana yardimci ol dedigimde yine sucluyum. Esime altindan kalkamiycagimiz
borclara girme diye rica ettigim icin sucluyum. Evlenirken tüm masraflari ben yaptigim halde, esimin ailesinden kendinden bir igne görmedigim halde
ben sucluyum. Esim icin daha büyük krediler cekemedigim icin sucluyum.
Esimin eve gelen insanlara benden dert yanmasina karsi gelince sucluyum, insanlarin yaninda beni rencide etmesine katlanmaliyim.
Bir yemege oturunca, sanki benim inadima, iki dakikada bir bir bahaneler bulur beni kaldirir sofradan, yok cocuk bagirdi, yok onu getir bunu getir.
Esimin eski takildigi bayanlara halen ulasmasina göz yummaliyim. Esimin yillar önceki asik olup karsilik bulamadigi kadinla yillar sonra sohbet etmesine
karsi oldugum icin ben sucluyum. Esimin benden gizli sosyal aglara baska resim baska kimlikle üye olup baska kadinlarla diyaloga girmesine göz yummaliyim,
karsi cikarsam ben sucluyum. Baska kadinlara, aslinda ben ayriyim esimi hic sevmiyorum, cocugum icin katlaniyorum demesine göz yummaliyim.
Esim ama beni cok seviyormus, ben hicbirseyi anlamiyormusum, ben hep yanlis anliyormusum herseyi. Esimin ailesinde sorunlar oldugunda, sanki
onlarin suclusu benmisim gibi, bana tavirlar sergiliyor, oysa benim hic birseyden haberim yok.
Her kücük kavgada 4 yildir, ayrilalim bu ise son verelim der. Ayrilik, bosanmak lafini duymaktan biktim. O hep yikti, ben hep yaptim, o hep yikti, ben
hep yapmaya calistim.. Sif cocugum icin, babasi annesi yaninda büyüsün diye. Fakat artik esim haddini iyice asti.
Beni eskiden yaptigi hatalarinin cezasi olarak gördügünü dile getiriyor.
Kafasina göre hareketler yapmaya basladi, yasini oldugundan 5 yas kücük söylüyor, neymis ailesi yanlis yazmis aslinda, sanirim ailesi beefendi dogmadan nasil olsa cocugumuz olacak, biz simdiden bir nufus kagidi cikartalim demisler
Araba hizi yapmak, 25 yasinda delikanlilarin yaptigi seyleri yapmaya basladi, kisacasi iyice cigrigindan cikti..Artik ben pes ettim.
Sunuda belirtmek isterim, simdi bunlari okuyanda sanarki, herhalde bu kadin cahil biri, esine muhtac ve bukadar seye katlanmak zorunda herhalde.
Cahil degilim, egitimli, kültürlü, güzel meslegi olan, kariyer sahibi kendine güvenen bir insanim, fakat esimin her haline sif yuvam yikilmasin diye
katlandim..
Esime acikladim artik mücadele etmiyecegimi ve ondan umudumu kestigimi. Simdi susuyor, güya beni seviyormus..Cok ilginc, beni seven adam
bunu yapiyorsa, sevmese daha ne yapardi bilemiyorum. Cevrem bir sans daha ver diyor..Ben tüm haklarini kullandi, artik hicbirseye eyvallahim yok diyorum.
Tanimadiginiz insanlar icin böyle yorum yapmasaniz cok iyi olur..Ben sosyal bir insanim isim geregi zaten olmak zorundayim.. Ben evimde oturayim
kocam bana baksin diye düsünseydim zaten kocamin bana bakamiyacagini biliyordum evlenmezdim onunla.. Evet kocam calisiyor, kredi cekip ona actigim dükkani isletiyor..Kazancida yine dükkana yatirim yapiyor, yani bana bir faydasi yok..
Ben kendim icin calisiyordum evlenene kadar, istedigimi aliyor, istedigim yerde tatil yapiyor, istedigim herseyi alabiliyordum..Evlendikten sonra tüm sorumluluk bana yüklenince, yeri geliyor kendime birsey alamaz hale geldim..Neden böyle oldu? Cünkü tüm yatirimlarimi bozdurup, esim icin harcadim, basarili is adami olsun, sonucta hayat müsterektir, madem evliyiz, benim zaten is sorunum yok, onunda bir isi olsun, isletmesi olsun, arti onun isinde
bile ben destek oluyorum.. Esim benim onunla gezmemi istemiyor, cünkü benim yanimda rahat olamiyor.. Neymis millet bana bakiyormusda o rahatsiz oluyormus, demiyorki, ben rahat rahat kimseye bakamiyorum..
Beni siz kör cahil sandiniz sanirim.. Evde oturan, cocuk yapmis, bakimsiz, cahil, dünyadan haberi olmayan, birde bu cahilligiyle kocasini yönlendirmeye calisan bir zavalli bir insanim sandiniz sanirim.. Dikkatinizi cekerim, ben yarim gün calisarak evi gecindirebiliyorsam, arti borc ödeyebiliyorsam, arti yatirim yapabiliyorsam, gezmeyi tozmayi bilmeyecek kadar odun olamam..
Belkide esim bana ayak uyduramadigi icin, beni esi degilde kendine rakip olarak gördügü icin bana zarar vermek icin, ruh halimi bozmak icin, basarimi
kiskandigi icin böyle seylere bas vuruyordur..
çok dogru diyorsunda baba egitmesine izin vermezse napsın anaa biride benim basımdaaa çocuga ayrı odada yatırmaya alıştırıyorum çünkü yeni bi bebek gelecekk ama izin vermiyo yüz veriyo bu sefer çocuk aglıyo şımarıyo babasına duygu sömürüsü yapıyo ben bişi deedimmi benle tartışıyo huzur kalmıyo bu saece bir örnek her konudaaa izin vermiyo egitimee kendi ilgilense yanmicmm bence yorum yaparken geniş düşünüp öle yapınn konu sahibi abla bence çok dayanmışş aldatılmışş sorumlluluk yok çalışıyoda daha napsınnn bi kadın olarakk
canım o vakit eşinle orak kararlar alarak büyüteceksin çocuğunu eğer eşin hala aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsa onu uyaraksın ve eğitim kitaplarını okutacaksın eğitimler var onlara yollayacaksın.
bak bundada haklısın ama bunları yapacak beni dinleyecek adamı getir anlamıyo ben kızarsam bana kızıyo kendi kızarsa serbest erkekler böle
Allah kolaylık versin canım