Eşim..

senin kocanda olaylar ile nasıl baş edilir bilmiyor. hamilelik nedir nasıldır neler yaşandıgını bilmedigi için ,eş, evlilk beklentiler vb.vb.bv.bv.b. vb.. tüm bunlar ile baş etme yolunu bilmiyor. bu yuznden agresifleşiyor.
'romantik ilişkiler becerileri' yaz googe ve cıkan sayfları oku. romantizm ile alakası yok. bildigin evlikik ve sonrarı öncesi hakkında psikolojik yazılar cıkmalı.
ayrıca baglanma kuramını da oku. hepsini okudugunda kocanın neden böyle oıldugunu anlayacaksın.
tabi ona da okutmanı tavsiye ederim. ayrıca hamilelikte kimi anne adayının zor günler gecirebilecegini cocuk karnında dönüş hareteti yaptıgında başının dönecegini, tansiyponun inip cıkabilecegini vs. anlat.
adam ne bilsin.
İşteee ayynennn böyle valla 3 yıldır anlatamadım bu adama sadece bana karşı değil aslında genel olarak huyu bu eşimin anne babasına karşı bile çabuk parlar

Evet kendinizi de değiştirmeniz gerekiyor. Kolay kolay küsmeyin ama küserseniz de o adım atana kadar devam edin. (Gerçi sarılmak da bir adım bana göre) Madem halsizsiniz neden o gece annenizde kalmıyorsunuz? Yav hamilesiniz, tabi ki kötü, halsiz günleriniz olacak.
Bir de eşiniz sizle usul olarak kötü konuşurken, kesin lafını, bu tarzda konuşacaksan ben dinlemek istemiyorum deyin ama sakince. Valla hamile kadına kaba davranmış, ayıp etmiş. Aslında gerçekten olayın aslını öğrenmeye çalışıyor soru sorarken, ama tarzının bu kadar kırıcı olabildiğinden haberi yok. Kendince ilgileniyor hatta sorsanız:KK12:
Kesinlikle öyle aslında bana baştan kal orda dedim ama ben saf kocacığım yalnız kalmasın diye eve koştum hemen :kızgın: Dediklerinizi deneyeceğim bi dahaki sefere

Sanırım çocuk olduktan sonra artık tavrına ve sana ve çocukla ilgisine bakıp 2 doğurma kararı alırsın ama işin zor gibi bebek olduktan sonra bir tık daha değişiyorlar sanma ki annen gibi duyarlı olacak bu defada çocuk için tartışmalar olur ama sana tavsiyem eşinide bebeğe bakmada dahil baştan ama

kızlar bi önceki konumda Eşimin ne kadar zor biri olduğundan bahsetmiştim , hiç bi şekilde tartışamayız hep o haklıdır her konuda fikri vardır ve hiç bi zaman alttan almayı bilmez ve en zoru da çok fevridir bi konu tartışıyoruz ya konuşma şekli agrasiftir ,normal bişey söylüyorsa bile öyle bi şekilde söyler ki karşısında delirmemek mümkün değil bunlarla başa çıkmakta zorlanıyorum artık ben , çok yıprandım ne yapmam gerek bilmiyorum son olayı anlatmak istiyorum

Hamileyim Geçenlerde hastane randevum vardı annemle gittim orda fenalaştım tansiyonum falan düştü midem bulandı beni ön sıraya alıp muayene edip yolladılar bende anneme gittim hastaneden çok kötüydüm çünkü neyse akşam üzeri aradı nasıl oldun diye dedim hala kendime gelemedim bu başladı 'oha oha oha hala mı düzelemedin ' aynı bu şekilde la havle dedim geçtim akşam eve geldik tekrar sordu nasılsın diye diye halsizim dedim yine ki gerçekten hiç halim yoktu başladı bu sefer sen annende akşama kadar yatmadın mı nasıl hala düzelmezsin o kadar saat vay efendim hastanede ne yapıyorsun sen de bu kadar kötü oluyorsun (geçen seferde aynı olmuştum kalabalıkta kötü oluyorum gerçekten ) işte orda oturarak beklemiyor Musun oturan bi insan nasıl kötü olur durduğu yerde agrasif agrasif konuşuyor (aslında niyeti sadece neden düzeltemediğini merak etmesiymiş) bende sinirlendim yani ne yapabilirim orda dayanamıyorum demek ki dedim ister miyim bende böyle olmasını tabi sinirlendiğim için suçlu ben oldum ben normal bi şekilde soruyorum neden kızdın diye parladı artık dedim çok zor bi insansın artık alttan almaktan bıktım kızacaksın bişeye diye sen bilirsin demekten gerçekten yoruldum kızlar o akşam öyle küstük hala konuşmuyoruz

bugün yine randevum vardı özelde (hem özel hem devlete gidiyorum) benimle gelmesini çok heves ettim malum anne adayları orda eşiyle bekliyor eşiyle giriyor doktorun yanına , aslında dargın olmasak bu kadar takmazdım ama ne biliyim gelir gönlümü alır bi adım atmış olur diye hayal ettim tabiki gelmedi sebepse oraya kadar gelip geri dönmek istemiyormuş onluk bi iş yokmuş! Çok kızdım başka bi iş olsa koşa koşa gelip gider emin olun benim bu kızmalarım ona göre anlamsız tabi kendi kendime çizip ona trip atıyormuşum, öyle bozuk ki moralim kendime gelemiyorum bi türlü . bu adama kendimi nasıl anlatabilirim ben nasıl daha sakin kalabilirim karşısında? Küsüyorum hiç bi adım atmıyor günlerce ağlıyorum kendi kendime barışıyorum sonra kendimi çok kötü hissediyorum
Vallahi kardeşim anlamazlar bin beteri de bende var Rabbim yardımcın olsun.

Valla forumda bazı yorumlarınıza rastlıyorum harikasınız gerçekten azıcık ders almam gerek sizden galiba :KK45: peki her seferinde bende ters davransam daha kötü olmaz mı dersiniz
Ben 1,5 yıl mücadele ettim .Çok aşıktım kocama,o da sözde öyleydi ama ne oluyordu da kabalaşıyordu anlamadım.sonradan anladım tipik erkek ve bulduğu her fırsatta aşağılamak ya da ezmek ,kafasına göre davranmak yaradılışında var.1,5 yılda komple rayına oturttum evliliği,o da anladı laftan ama.
Herkesin anladığı dil farklıdır,kimisi sevmekten kimisi sövmekten anlar,tek ortak nokta istikrar.
Kararlı olduğunuzu tavırlarınızla da göstermelisiniz.
Amaç onu rezil etmek ,süründürmek değil ki,kötü huyu düzeltmesi.
Benimki başlarda tatlı dilden anlamıyordu .Ben de acı dille hallettim.
Siz önce konuşmayı deneyin ,kırılıyorum ve yıpratır ilişkimizi tarzında,anlamazsa başka yollara başvurun.
Yeter ki kararlı ve istikrarlı olun.

Kesinlikle öyle aslında bana baştan kal orda dedim ama ben saf kocacığım yalnız kalmasın diye eve koştum hemen :kızgın: Dediklerinizi deneyeceğim bi dahaki sefere
Kesinlikle deneyin. Sizi sizden daha iyi kimse (anneniz dahil-eşiniz zaten dahil) düşünmez, bunu unutmayın. Hayat sizin hayatınız, eşiniz de tarzı kötü de olsa sizi seviyo, kendince düşünüyo ki "kal orda" demiş. Bencil olsa, gel ben ne yicem o zaman derdi. Bakın bir kızınız da varmış, demekki artık tanımış olmanız lazım eşinizi. Siz bence ondan artık ne bekliyorsanız açıkça ifade edin.
- Randevuya benimle gelmeni istiyorum
- Ne gerek var, sıkılırım orda
- Herkes eşiyle geliyor. Yanımda olmanı istiyorum o kadar. Lütfen.

Bakın 3 cümlelik bir diyalog. Yani gerçekten yanınızda istiyorsanız ikna edin ve geleceksin diyin.
Size dua edicem, lütfen kendinizi boş yere üzmeyin, bence biraz davranış şeklinizi değiştirseniz çok rahat çözersiniz. Sağlıcakla kucağınıza almanız dileğiyle... :KK200:

İşteee ayynennn böyle valla 3 yıldır anlatamadım bu adama sadece bana karşı değil aslında genel olarak huyu bu eşimin anne babasına karşı bile çabuk parlar
işte hem romantik ilişki becerilerini okuıyun hemde baglanma kuramını. baglanma kuramı aileden anne baba ilişkisinden kaynaklıdır. ilişki beceriside bununla gelişen hatta gelişemeyen bir durumdur :KK70:

Bide hamilesiniz :KK43: ya bu erkeklere noluyor yani karın kadının senin çocuğunu taşıyan kişi bundan ötesi mi var??
Ben artık çocuk istemiyorum bu ortamda büyütemem eşime de söyledim değişmezsen istemiyorum dedim

Şöyle adamları çocuk sahibi yapıyorsunuz ya. Vallahi çok sinir oluyorum :kızgın: öyle insanlarla tartışmaya gerek yok. 'He He sen haklısın, tabi ki senin dediğin doğru hep olduğu gibi' deyip geçin. Sizi duymayan, dinlemeyen adamı siz de dinlemeyin. Kapıyı çekip başka odaya gidin, gitmeden önce de sinirin geçip beni dinleyecek hale geldiğinde konuşuruz deyin.

işte hem romantik ilişki becerilerini okuıyun hemde baglanma kuramını. baglanma kuramı aileden anne baba ilişkisinden kaynaklıdır. ilişki beceriside bununla gelişen hatta gelişemeyen bir durumdur :KK70:
Kadınlar kulübünden birşey daha öğrendim :)
Bizimki Kaçınan tipte bağlanmaya giriyormuş ya :halay:

Aynısından tıpkısı bende de var, bu ara yoğun da çalışıyor, iyice beter oldu. teorikte evli ama pratikte bekar anne gibiyim, hemen herşeyi kendim yapıyorum

kızlar bi önceki konumda Eşimin ne kadar zor biri olduğundan bahsetmiştim , hiç bi şekilde tartışamayız hep o haklıdır her konuda fikri vardır ve hiç bi zaman alttan almayı bilmez ve en zoru da çok fevridir bi konu tartışıyoruz ya konuşma şekli agrasiftir ,normal bişey söylüyorsa bile öyle bi şekilde söyler ki karşısında delirmemek mümkün değil bunlarla başa çıkmakta zorlanıyorum artık ben , çok yıprandım ne yapmam gerek bilmiyorum son olayı anlatmak istiyorum

Hamileyim Geçenlerde hastane randevum vardı annemle gittim orda fenalaştım tansiyonum falan düştü midem bulandı beni ön sıraya alıp muayene edip yolladılar bende anneme gittim hastaneden çok kötüydüm çünkü neyse akşam üzeri aradı nasıl oldun diye dedim hala kendime gelemedim bu başladı 'oha oha oha hala mı düzelemedin ' aynı bu şekilde la havle dedim geçtim akşam eve geldik tekrar sordu nasılsın diye diye halsizim dedim yine ki gerçekten hiç halim yoktu başladı bu sefer sen annende akşama kadar yatmadın mı nasıl hala düzelmezsin o kadar saat vay efendim hastanede ne yapıyorsun sen de bu kadar kötü oluyorsun (geçen seferde aynı olmuştum kalabalıkta kötü oluyorum gerçekten ) işte orda oturarak beklemiyor Musun oturan bi insan nasıl kötü olur durduğu yerde agrasif agrasif konuşuyor (aslında niyeti sadece neden düzeltemediğini merak etmesiymiş) bende sinirlendim yani ne yapabilirim orda dayanamıyorum demek ki dedim ister miyim bende böyle olmasını tabi sinirlendiğim için suçlu ben oldum ben normal bi şekilde soruyorum neden kızdın diye parladı artık dedim çok zor bi insansın artık alttan almaktan bıktım kızacaksın bişeye diye sen bilirsin demekten gerçekten yoruldum kızlar o akşam öyle küstük hala konuşmuyoruz

bugün yine randevum vardı özelde (hem özel hem devlete gidiyorum) benimle gelmesini çok heves ettim malum anne adayları orda eşiyle bekliyor eşiyle giriyor doktorun yanına , aslında dargın olmasak bu kadar takmazdım ama ne biliyim gelir gönlümü alır bi adım atmış olur diye hayal ettim tabiki gelmedi sebepse oraya kadar gelip geri dönmek istemiyormuş onluk bi iş yokmuş! Çok kızdım başka bi iş olsa koşa koşa gelip gider emin olun benim bu kızmalarım ona göre anlamsız tabi kendi kendime çizip ona trip atıyormuşum, öyle bozuk ki moralim kendime gelemiyorum bi türlü . bu adama kendimi nasıl anlatabilirim ben nasıl daha sakin kalabilirim karşısında? Küsüyorum hiç bi adım atmıyor günlerce ağlıyorum kendi kendime barışıyorum sonra kendimi çok kötü hissediyorum
Ya insan gbi knsmuyorki ohi ohihoishjs hala dyzelmedinmi ne ya sabirsiz yani karsindaki robotmu yani salak adam zatn insani bu cinsler delirtiyor bacim sinir hastasi oluyoruz iste duzgun cwp werseler insan gbi tepkiler gorecekler.s.s.s.

hakikaten safsın galiba.
anladığı dil neyse onu konuşacaksın eşinle.
hamilelik yoruyor mu seni, evin düzenini aynen devam ettirme, 3 çeşit yemek mi pişiriyorsun teke düşür, hergün süpürge mi açıyorsun, akşama söyle o süpürsün.
baktın asabileşti hemen ayıl bayıl ama ağlama.

bazı erkekler gördüğüne inanıyor, sözlere değil.

bir de böyle göstererek anlatmayı dene derim.

Eşiniz hakikaten anlaşılması çok zor biri karakter olarak zor.siz evlenmeden öncede eşiniz böylemiydi yoksa sonradan mı başladı anlaşamama durumu? Hep siz alttan alıp ilk adımı hep siz yapıyorsanız Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor yıpranmaktan eriyip gideceksiniz.umarım bebek olunca bi gelişme olur Allah eşinizin kalbine merhamet koyarda yumuşar yüreği sevgiyle kalın :)

Eşiniz tahammülsüz ve empati yapamıyor bence. Sizin olayları abarttığınızı düşünüyor sanırım. "tam olarak beni anlamanı beklemiyorum ama kötüyüm diyorsam kötüyümdür, bunu nazlı olmakla karıştırma ve sorgulama sadece biraz anlayışlı olmayı dene." şeklinde konuşmalarla anlatın ona durumu ve tavrınızın arkasında durun.

kızlar akşam eşim geldi özür diledi başka bişeye Can'ım sıkkındı o ilk gün ondan öyle davranmış olabilirim ama sana karşı içimde anladığın gibi bişey yoktu dedi , kontrole de o günkü tartışmadan dolayı moralim bozuk olduğu için gelmedim dedi ben sinirlenip kendisini dinlemediğim için çok kızdığını söyledi hala barışıp eski halime gelmiş değilim aynı şeyleri tekrar söyledim onun bu şekilde davranmasının beni üzdüğünü umarım biraz daha anlamıştır

hakikaten safsın galiba.
anladığı dil neyse onu konuşacaksın eşinle.
hamilelik yoruyor mu seni, evin düzenini aynen devam ettirme, 3 çeşit yemek mi pişiriyorsun teke düşür, hergün süpürge mi açıyorsun, akşama söyle o süpürsün.
baktın asabileşti hemen ayıl bayıl ama ağlama.

bazı erkekler gördüğüne inanıyor, sözlere değil.

bir de böyle göstererek anlatmayı dene derim.
Gerçekten safım ve bunu kabul ediyorum kesinlikle ikili oynamayı çıkarıma göre davranmayı başaramıyorum gözümü biraz açmam lazım ama geç olmaz bişeyler için inşallah

X