önce oğlunuz için yazayım.
ilk oğlumun odasını 5 aylıkken ayırdım.
2. yi ne yaptıysam gitmedi. bana temas etmediğinde uyanıyordu.
uykum hafiftir, biri bana yapışırken uyumam mümkün degil. ve gerçekten hiç uyumuyordum.
sonra hamile kaldım, 9 aylıktı öğrendiğimde.
yine denedim olmadı.
1 yaşında yine denedim olmadı.
13 aylık emzirmeyi bıraktım, iyice çığrından çıktı.
gece 5-6 kere uyanıyordu.
2-3 ünde biberon süt.
saçlarımı eline dolayıp uyuyordu resmen.
15 aylık doğuma 1 ay kala artık zoraki dönem başladı.
abisinin odasındaki yaylakta uyuttum her gece.
gecede 4-5 uyanan çocuk 10 uyanır oldu.
1 ay kimi gece git-gel, kimi gece dayanamayıp yanında yattım. sonuç, doğuma 3 gün kala gecede 2 kere sadece süt için uyanmaya başladı.
1 ay uyku eğitimi mi olur? oldu.
he tamam da olmadı bu arada.
hala bazı geceler aklına vuruyor ve şansını deniyor. ama haftada 1, 15 te bir.
eşiniz için olan kısımda ise eşinizi anlıyorum. dağınık eve çok zor tahammül ediyorum. şimdi yanımda sürekli yardımcım var, ama 2 küçük çocuk ve hamile iken artık sinirden dişlerimi sıkıyordum.
takıntılıyımdır. hastalık derecesinde mi? sanmıyorum. perdenin kenarı bozuk diye sinir krizi geçirmem. ama duzenli evde daha huzurlu oluyorum.
size tavsiyem eşyalarınızı azaltın, çocuk dağınıklığı için de oğlunuza alışkanlık kazandırmaya bakın. bu oyuncak kalkmadan diğeri çıkmayacak gibi. sürekli yapıldığında bir yerden sonra oturuyor. ertelemeyin. bir şey yapılacaksa o an yapın.
normalde aman boşverin derim ama eşiniz de yapıyormuş. hani oturduğu yerden sallayan adam degil. 2 kişi bir evin üstesinden rahatlıkla gelirsiniz
Çocuğa beni annem bakıyor. Kayınaile uzaktalar ama aynı şehirdeyiz.. Evimde misafir ağırlama mevzusu, büyük grümcem yurt dışında yaşıyor. Babasıyla görüşmek istemediği için gelip benim evimde kaldılar. O zaman da sana gelelim diye sormamışlardı. Sonuçta eşimin de evi bir şey demedim. Kaldığı dönem bana sormadan hiç evime gelmemiş bir aileyi ben işteyken çağırıp ağırlamışlar ev
ben bunda çok da bir şey görmedim açıkcası.
başka şeylerde varsa bilemem ama bence bunda çok da küs kalınacak bir durum yok.