- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.726
- 698
- Konu Sahibi begonvil001
-
Anne baba acısını nedir bilmiyorsunuz sanırım.Ay cok uzulerek soyluyorum dunyada babasi olen ilk onsan galiba. Tamam destek olunur da 4 ay olmus hayat devam ediyo senin de onun gibi hirpalanmani parcalanmani mi bekliyo nedir? Birak.kendi gitsin. Anne babasini kaybeden arkadaslardan ozur diliyorum elbette acisi cok buyuktur. Ama bunun hinci da esten cikarilmamali bence
Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.
Eşimle Yaşadığımız Sorunlar
Uzun zamandır takip ediyorum burayı artık işin içinden çıkılmaz bir hale geldiği için sizlerden fikir almak istedim. Biraz uzun yazı olabilir çünkü çok doldum. En ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışcam lütfen ona göre cevap verin. Tarafsız gözle fikirleri görmek istiyorum. 5 yıllık bir...www.kadinlarkulubu.com
Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım
Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.
Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.
Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi
Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.
Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi
Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.
Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi
Yanında olduğunu ben görmedim şahsen anlattiklarinda kendi ailesiyle ilgilenmesini istiyor sohbet etmesini istiyor adamın adam doğaya yönelmek kafa dinlemek istedikçe bogmus adami babasinin mezarına gitmesine bile karışmış sanki dunyada bir tek senin baban öldü gibi birsey söylemiş benimle ilgilenmiyorsun diye sitem etmiş bence adam sonuna kadar haklı 18 ay babasını 170 kereden fazla kemoterapi tedavi için 500 km'lik yola götürüp getirmiş adamla bebek gibi ilgilenmiş burdan anlayabilirsiniz adamın ne kadar ince ruhlu olduğunu merhametli ve insani duygulari çok güçlü bir adammış bence kadın inanılmaz bencilBen de 5 ay önce annemi kaybettim. Ve eşim yanımda oldu tabii ki ağlayınca sarıldı geçicek dedi. Arada annemle ilgili de konuştum dinledi. Ama bu kadar, o da üzüldü tamam ama bu kadar, napabilir ki ya da ben napabilirim ki? Habire bu konuyu açıp ona söylesem ya da ondan aşırı ilgi beklesem ne anlamı var ki. Zaten ben üzülüyorum, zaten içimde bazen rüyalarımda karşıma çıkıyor acım. Yas sürecindeyim ama atlatmaya çalışıyorum eşimle güzel şeyler yapmaya çalışıyorum, mutlu olmaya çalışıyorum, yoksa iyileşemem ki. Çok acı çünkü sevdiğin birini kaybetmek ama hayata eşimle tutunuyorum. Yas süreci insanın en önce kendi başına aşması gereken bi şey siz ne yapabilirsiniz yani. Ha belki bazı noktalarda alttan alabilirdiniz ona bi tık daha ilgi gösterebilirdiniz. Belki kardeşlerinden göremediği ilgi belki babasının acısı belki de bunların hepsi bahane oldu. Belki zaten mutsuzdu evlilikte. Yani eğer ki en acı zamanında cidden bencillik yaptıysanız sogumus olabilir ama yani elinizden geldiğince yanında olmuşsunuz sanırım. Derdi ne çok anlayamadım
Daha sabah yazmıştım bu yorumu.Hayatta sadece senin baban ölmedi ne demek ya. Benim için o an o evlilik biterdi ki esinizlede bu bencillik sonrası asla eskisi gibi olamayacaksınız.
Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.
Uzun zamandır takip ediyorum burayı artık işin içinden çıkılmaz bir hale geldiği için sizlerden fikir almak istedim. Biraz uzun yazı olabilir çünkü çok doldum. En ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışcam lütfen ona göre cevap verin. Tarafsız gözle fikirleri görmek istiyorum. 5 yıllık bir...www.kadinlarkulubu.com
Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım
Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.
"Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim."
Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi
Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.
Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi
Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.
Hem ailesi hem eşi yalnız bırakmış adamı. Bazen bir içten sarılma bile yetiyor yalnız olmadığını hissetmeye.Daha sabah yazmıştım bu yorumu.
Adam resmen bağırıyor yalnızım diye ama siz görmüyor üstüne köstek oluyorsunuz.
Eşinizin ruh halinden çok kendinizi düşünüyorsunuz, hatta ve hatta kendi anne babanizi ve akrabalarinizi bile daha çok düşünüyorsunuz.
Evden gittiğiniz zaman eşiniz sakince düşünüp siz yokken ne kadar huzurlu olduğunu farkedip evliliği bitirecek.
Başınız sağolsunHem ailesi hem eşi yalnız bırakmış adamı. Bazen bir içten sarılma bile yetiyor yalnız olmadığını hissetmeye.
Ben amcamı kaybettim çok severdim. Babam gibiydi. Aylarca kendime gelemedim. Sürekli gözümün önğne geldi. ondan bana bir anı kalsın diye çok sevdiği kravatını aldım. Aylarca ona baktım. Bu süreçte eşim sadece beni dinledi sarıldı. O olmasa zor atlatırdım
Ben okuyunca şok oldum. Biliyor musun babam öldügünde ben üniversiteye hazırlanuyordum belki şizofrence gelecek ama babam değil amcam öldü (amcamla babam ikiz gibi benziyor) benim diye kendimi inandırmıstım ve hic mezarlığa gitmedim. Mezar tası yaptırdı halam resmini atma dedim. Ve inanır mısınız 3 ay önce ilk kex gittim tam 2 saat mezarın basından hic kalkmadan ağladım. Görevli geldi ağlamama tarihe bakınca şok oldu. Şimdi gercekten düşünüyorum bana biri bosver mezara gitme diyecek ezer gecerim. O 3 aydan sonradır herr hafta gidiyorum babacığıma 10 senenin sanki acısını cıkarıyorum. Papatyalar dikiyorum mezarına, her hafta ayrı bi cicek ekiyorum, taşlar götürüyorum sanki ruhsal olarak ilk kez ruhum huzur buldu 10 sene sonunda…Her insanın acısını yaşam sekli farklı 10 sene önce mezara gitmeyen kız şimdi her hafta gidiyor, o adamcağız da suan sürekli gitmek istiyor toprağina yüz sürmek istiyor.. ve ne kötü ki hayat arkadasını destekci göremiyor…. Adama gercektne üzüldümD denizmihran diğer konusunda, yorumlarda geçiyor. Alıntıya bakabilirsiniz.
Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettimsosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi
Kendince destek olduğunu düşünüyor ama eşinin tepkisi o yönde değilBaşınız sağolsun
Çok zor aile kaybı, konu sahibinin asla eşini düşündüğünü düşünmüyorum, eşinizin yaptığı gibi sadece sarılsa yeterdi belki ama misafirin keyfini bile daha çok düşünmesi o kadar irrite edici ki.
Bugünlerde eşler birbirine destek vermeyecekse ne zaman verecek
Ya siz niye başkalarının akıllarıyla hareket ediyorsunuz. Bu kadar mı sevmiyorsunuz eşinizi. İçten gelen iki güzel söz yetecekken hepten batırmışsınız.Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettimsosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi
Hiç üzülmedim. Haketmissiniz. Bu iisn sonu boşanmak gibi ki adam haklı. Bı oturup düşünün. Allah başınıza vermesin bazen büyük konuşmak anlamamakta büyük konusmaya girer. Yazık etmişsiniz.Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.
Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.
Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettimsosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?