- 12 Mart 2020
- 4.385
- 6.629
- 108
- Konu Sahibi begonvil001
-
Bütün yazdıklarınızı okudum kusura bakmayın eşinize hiç destek olmamışsınız ben eşiniz gibi bişey yaşasam. Kocam sizin yaptıklarınızı yapsa ömür billah içim geri ısınmaz öyle sogurum yani eş olmak böyle bişey degil yas sürecinde destek olmak basit aslında anlayış gösterip zamana bırakacaksın yanında oldugunu hissettireceksin yani yapacağınızı kendimden örnek vereyim ben normalde ölümün soguklugunu hisaedemeyen biriyim ölen kim olursa olsun sanki o an duygularım kapanıyor hiç bişey hissetmiyorum ölmemiş uzaktaymış gibi geliyor. Eşimin dedesi ben hamileyken öldü eşim babasından ailedeki herkesten çok dedesini sever ben dedesi hastayken çok korkardım öldügü zaman nasıl etkilenir acaba diye o gün geldigi zaman yanında oldum hiç konuşmadık sadece sarıldım destek verdim normalde çok karşı oldugum saçma buldugum şeyler oldu dedemin mezarından toprak alıp saklicam dedi bana çok saçma gelse de tamam dedim o unuttuktan sonra evden attım tabi. Fotoğrafını çıkartmış geldi baş köşeye asıcam dedi en nefret ettiğim şeydir odada bu tarz fotoğraf bulunması ona da tamam dedim baş köşeye koydum çünkü o fotoğrafa bakım acı çekmedi sürekli dedesini görmek ona iyi geldi. Mezarlık konusuna gelince siz demişsiniz gitmek istemiyorum unutsun diye o iş öyle degil gittikçe rahatlıyor aslında kabulleniyo dua edince vicdan rahatlıyor biraz olsa da ben gitmem pek ama eşime o dönemde hadi gidelim biraz dua okuruz dedik mezar yapıldıktan sonra içini beraber doldurduk çiçekler ektik bunu yapmak bile o kadar iyi geldi ki o gün kendini son gücünü kullanana kadar zorlamış fark etmemiş günlerce agrısını çekti böyle derin hisler yani arada hala söylerim hadi gidelim çocukları da götürürüz hani derler ya geleni duyarmış diye torunlarını hissetmiş olur derim çünkü göremedi 1 ay kala vefat etti dedesi hep kocamın çocugu dogsun diye beklerdi son anına kadar sordu böyle basit şeyler aslında yapmanız gereken yani size saçma bile gelse ona iyi gelecegini düşünüp idare etmek gerekiyor herkes acıyı aynı yaşamaz onun da yaşama şekli bu ve destek istiyor adam şu saatten sonra düzelir mi aranız bilmiyorum ama çok zor Bi süreç olacak çünkü insan güven sevgi hissedemez kendisini zor anında anlamayan destek olmayan birine karşı kocanızın durumu da bu malesefHerkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettimsosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi
Ay tabi ki kendisi yazmistir. Adam uyelik bile acacak kadar okuduysa kadinin futursuz cevaplarini da okumustur. O zaman da akli basinda birinin buraya dosemek yerine bosanma dilekcesi yazmasi lazim. Ki ben her konuda adami hakli buldum bence karisi cok sıkıcı bir tip.Yok artık bunu yazan kadınsa pes yani. Adamın çektiği acıları birebir yazmış. Bunları bile bile adama babasi ölen sadece sen misin demezsin ya
Tam olarak bir kanser hastası yakınının yaşadıkları bunlar birebir hepsini annemde yaşadım..Bir kaç mesajı maalesef okudum daha doğrusu okutuldum. Acaba haksızlık mı ettim girip bende okuyayım belki farklılık iyi gelir düşüncesiyle, mesajlardan yola çıkarak ilgili konuyu buldum ve ne yazık ki insanlığımdan utandım!
Evet; Ben konu mankeni olan kişi, içinizden bazılarının tabiriyle o eş kişisiyim.
Bazı iğrenç yazıları görünce, es geçemedim cevap verme hakkım olduğunu düşünerek, bunu yapmaya karar verdim.
Ben 35 yaşındayım. 17 yaşında evinden, ailesinden ayrılarak üniversite okumaya çıkmış, 21 yaşında üniversiteyi bitirerek, 3 farklı ülkede 6 yıl çalışmış, kendi öz vatanına, Türkiye'ye döndükten sonra yine ailesinden farklı bir şehirde iş hayatına atılmış, ne yazık ki ailesinin yanında yakınında olamamış birisiyim. Şimdi bazı kendini bilmezler burada demişler ki, tek onun babası mı öldü? Acaba sizin kaç tane babanız öldü? Almışsınız elinize Baton aklınızca burada orkestra yönetiyorsunuz. Sınanmadığınız acının moderatörlüğünü yapmayın.
Zaten özel hayatım burada bülten haline gelmiş. Bu umrumda değil. Bazı dengesizlerin yaptığı yorumlar o kadar canımı sıktı ki, bu vereceğim cevap sadece o şahıslara gidecektir. Babam sapasağlam adamdı, hiçbir hastalığı olmayan ve ne yazık ki gariban bir adamdı! Garipti, sessiz sakin ve mağrur ama aynı zamanda onurlu ve gururlu bir adamdı.
Ve Gençti..
O illet hastalığın teşhisi konulduğunda ben tek başımaydım, yüzüme yüzüme o hastalığı okuduklarında, ÖLECEK dediklerinde tek başımaydım. O doktorun odasından babanızın öleceğini bilerek çıkmak, ama etrafa gülücük saçmak, bunu yapmak zorunda kalmak nasıl bir duygu sizler biliyor musunuz? Babanızın yanına gidip, iyi olacaksın ya bir şey yok diyerek içiniz kan ağlaya ağlaya yüzüne gülmek nasıl bir duygu sizler biliyor musunuz?
Kimseye söyleyemedim ben hastalığını. En yakın dostlarıma, akrabalarıma dahi. Söyleyemedim çünkü kendim dahi inanmadım ki. Söyleyemedim çünkü benim babam kanser olamazdı.
Ama oldu..
18 ay, dile kolay tam 18 ay boyunca çektiklerimi bir ben bilirim, bir de Allah!. Hastanelerin zorluğu, tedavi sürecinin zorluğu, maddi manevi yıpranmalar vs. vs. vs. Hanginiz yaşadınız bunları? 18 ay boyunca tüm hastanenin merdivenlerini ezberlediniz mi? İlaçların adını, ne işe yaradığını, tahlil sonuçlarının hangisinin ne olduğunu en ince ayrıntısına kadar öğrendiniz mi?
Ya sizin babanız gözlerinizin önünde eriyip gitti mi? 100 kilo olan babanızın 1 ayda 50 kiloya düştüğünü gördünüz mü?
Kendi babanızı kendiniz içinize ağlaya ağlaya traş ettiniz mi? Yıkayıp, duş aldırdınız mı? Kendi söylediğiniz iyileşecek yalanına kendiniz inanmak isteyip, inandınız mı?
Bazı ileri zekâlı kişiler demiş ki, muhtemelen zaten büyük şehirde yaşıyordunuz, neden eşiniz hasta adamı ta İzmir'e tedavi için götürdü ki.. Senin baban senin gözünde götürülmeye değer olmayabilir, lâkin ben babamı tedavi için dünyanın öbür ucuna götürmeye hazırdım. Sen ve senin gibiler bunu anlamaz. Ben babam öldüğünde pişmanlık duymak istemedim. Keşke şunu da yapsaydım, keşke şuraya da götürseydim demek istemedim.
Ve benim babam ÖLDÜ! Hemde kucağımda öldü. Gözlerimin içine baka baka, o masum gözleriyle bana ben gidiyorum, seni yalnız bırakıyorum diye diye gitti.
Hanginiz yaşadınız bu durumu? Daha özet olarak yazıyorum bunu. Yaşadıklarımın bir kısmının özeti bunlar özeti! Kalkmış bazıları acımı sorguluyor. Yaşamadığınız acıyı sorgulayamazsınız! Saçma sapan duygusuz ve ahlâk dışı düşüncelerinizi bu kadar dışa vurmuşsunuz ya, insanlardan bir kez daha soğuttunuz. Bu kadar mı insafsız, bu kadar mı acımasızsınız?
Bazıları da çıkmış aldatıyor mu acaba demiş. Allah'tan korkun be! Acının üzerinden devşirdiğiniz muhabbete bakın.
Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun!.
Bu konu benim nezdimde kapanmıştır. Eşimle olan konu kendi konumdur. Lâkin burada fütursuzca yazılan şeyler benim şahsıma, babama, cenazeme hakarettir! Forum yetkililerinin affına sığınarak bu cevabı vermeyi kendime hak bildim ve vermek istedim.
Forumda nasıl bir kural vardır bilmiyorum, erkekler abone olabiliyor mu onu da bilmiyorum. Site yetkilileri ve diğer İYİ NİYETLİ insanların affını istiyorum. Rabb'im yaşadıklarımın en ufak özetini dahi sizlere yaşatmasın. Çünkü bu acının tarifi yok. Kemikleriniz canlı canlı kırılması neyse, bu acı benim için odur.
Herkese iyi akşamlar dilerim.
Meşhur Eş Kişisi.
Konunun yetkililerce, bir daha açılmamak üzere kapatılmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.
Tam bir şımarık ve bencil. Eşim bana sadece senin baban mı öldü dese yemin ederim boşardımAy tabi ki kendisi yazmistir. Adam uyelik bile acacak kadar okuduysa kadinin futursuz cevaplarini da okumustur. O zaman da akli basinda birinin buraya dosemek yerine bosanma dilekcesi yazmasi lazim. Ki ben her konuda adami hakli buldum bence karisi cok sıkıcı bir tip.
Terbiyesizliği kesin. Ana baba vefatı üzerinden ilk onunki mi ölüyor diyen birinden mi gerçi terbiye bekliyorum pardon.Bidahakine size sorayim.
Aynı şeyi yaşamış biri olarak sana dün de suçlu aradığını yazmıştım.Esin bir savaş kaybetti.Yaninda olduğunu göster dinle onu demiştim.Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.
Eşimle Yaşadığımız Sorunlar
Uzun zamandır takip ediyorum burayı artık işin içinden çıkılmaz bir hale geldiği için sizlerden fikir almak istedim. Biraz uzun yazı olabilir çünkü çok doldum. En ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışcam lütfen ona göre cevap verin. Tarafsız gözle fikirleri görmek istiyorum. 5 yıllık bir...www.kadinlarkulubu.com
Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım
Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.
Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.
Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi
Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.
Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi
Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.
Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi
Bunun adi da günah almadır. Ne çokmuş yaşamadığı duygular üzerinden ahkam kesmeyi seven insan. Empatisiz insandan sogunur bu o kadar normalken bunu bile anormal görüp başka birine bağlamak da ilginç bir kafa.Baba acısı feğil bu,nerde görsem tanırım,bariz başka kadın acısı var adamda. İnanmadım. Siz de inanmayın. Kokusu çıkar yakında. Benim yanımda olmadın deyip bahane yaratan adam ,yalnız kalayım ayağına başkasına yönelmiştir hiç şaşmaz.
Dümdüz yorum geliyor: hangimizin kocası hesap açıp el cevap yazar, yazmaz abi. Bu konu gerçekliğini yitirmiştir.
Acaba eşi var mı :) Gerilim had safhada.Sen yazınca ben de bir acaba dedim. Eğer kendisiyse eşine çok üzüldüm. Korkunç gerçekten
Kadını normal gördüğümü kim söyledi size?Bunun adi da günah almadır. Ne çokmuş yaşamadığı duygular üzerinden ahkam kesmeyi seven insan. Empatisiz insandan sogunur bu o kadar normalken bunu bile anormal görüp başka birine bağlamak da ilginç bir kafa.
Şu saatten sonra zaten bu adam başka birisine gitsin, ama öncesi için adam sadece kendi acisinin derdindeyken babasının mezarına gitmesine laf eden kadını normal görüp soğuma tavrını başka kadına bağlamak da pess yani.
Gökhan abiiii nasıl unuturum. Ama bu öyle bi şey değil. Burdaki koca olduğunu iddia eden hesaptan eril bi dil göremedim ben. Gökhan abi gibi hakaretler yağdırması gerekmiyor tabi ama yok yani, östrojen kokuyor o yorum.yo daha önce de yapılmıştı.
hemde o zamanın popüler üyelerinden birinin eşi tarafından. bu beyefendi gibi de kibar değildi.
Aşko bildiğin gibi değil durum.Kadını normal gördüğümü kim söyledi size?
Ben şimdi burada size uzun uzun kendi yaşanmışlıklarımdan hiç bahsetmeyeyim,konu ben değilim çünkü. Yaşanmış bir olayı kendi çerçevemde yorumlamak da ahkam kesmek değildir. Siz de kendinize göre yorumlayıp geçiniz lütfen,bana sataşmayınız.
Ölüm acısı ben de yaşadım,ölüm acısı yaşarken insan başkasının davranışlarını sorgulamaz.
Baba acısı feğil bu,nerde görsem tanırım,bariz başka kadın acısı var adamda. İnanmadım. Siz de inanmayın. Kokusu çıkar yakında. Benim yanımda olmadın deyip bahane yaratan adam ,yalnız kalayım ayağına başkasına yönelmiştir hiç şaşmaz.
Gökhan abiiii nasıl unuturum. Ama bu öyle bi şey değil. Burdaki koca olduğunu iddia eden hesaptan eril bi dil göremedim ben. Gökhan abi gibi hakaretler yağdırması gerekmiyor tabi ama yok yani, östrojen kokuyor o yorum.
Bebişim ilk mesaja göre yorumladımAşko bildiğin gibi değil durum.
yo daha önce de yapılmıştı.
hemde o zamanın popüler üyelerinden birinin eşi tarafından. bu beyefendi gibi de kibar değildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?