• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve üvey kızım

ama hayat arkadaşının daha önce yatıp kalktığı kadından olan çocuğa kucak açabilmek buna sabır göstermek çok ayrı bi merhamet diye düşünüyorum.
Kim sizi buna zorladı? Evleneceksin bu adamla diye tehdit mi edildiniz? Yatıp kalktığı ne demek, siz de yatıp kalkıyorsunuz aynı adamla. O kadınla da hayat arkadaşıydı eşiniz. Ben hatırlıyorum diğer konuda da önce minnoş süper iyi kalpli modunda açtınız konuyı ama sonlara doğru tırnaklarınızı çıkardınız. Tepki gördünüz ve bence o yüzden yeni üyelik aldınız. Benden daha iyi hafızası olan gelir koyar eskileri birazdan.

Çocukla ilgili konuşunca hemen üvey anne oluyorum 😢 çocuğumu şikayet ediyorsun diyor yanlış anlıyor beni. Beni anlamıyor. Geçen gün eşim erken gelmişti. Uyuyordu ben yatak odasından çıktım kızım geldi kapıyı açtım abdeste aldım sonra namaz kılacaktım. Hadi hadi git şimdi çocuğun yanına diyor. Benimle hiç bir vakti yok yatak dışında çok afedersiniz😔 sonra ben yokum sanki sadece bakıcı gibi hissediyorum kendimi
Maalesef sadece bir bakıcısınız zaten eşinizin gözünde, 2. Kez evlenme sebebi hem kendisine hem de kızına bakasınız diye yapılmış, yazık olmuş gerçekten...

Eşiniz saçma sapan biri ve asla sizin iyi niyetinizi hak etmiyor. Eşiniz size bakıcı gibi davranıyor ve böyle bir kocaya göre beklentileriniz çok yüksek, eşiniz sizin istediğiniz gibi bir eş değil, mutsuz olursunuz. Size bol sabır diliyorum, unutmayın bu olayda ben masum o çocuk, lütfen bunun bilincinde olun.

Siz boşanırsanız bu adam cocugu yine anasına yollayacak. El kızına cocuk baktırarak iyi baba oluyor. Ayrıca manyak adam kızın yanında size bağırmaya devam ederse kız da size saygı duymaz. Çocuğa kötü örnek hiçbir yararı yok.

Ama adım üvey anne işte. Öz olsan ne desen sorun olmaz ama üveysen oradan kalk buraya geç desen herkes seni horlar. Çocukları çok seviyorum ama insan evlendiği adamın diğer eşinden olan çocuğuna kendi çocuğu gibi bakıyorsa gerçekten ona ödül vermek isterim çünkü bakıcı olmak başka ama hayat arkadaşının daha önce yatıp kalktığı kadından olan çocuğa kucak açabilmek buna sabır göstermek çok ayrı bi merhamet diye düşünüyorum. Ve bununla çok sınandım inanın
Yatıp kalktığı kadın deyince başka bir anlama geliyor, bir evlilikten olmuş çocuktan bahsediyoruz. Siz de eşinizin yatıp kalktığı kadın oluyorsunuz aynı mantıkla.
Bence de eşin ilk evliliginden olan çocuğa ilgiyle, şefkatle yaklaşmak çok kıymetli ama karşınızda bunu anlayan biri yoksa bir noktadan sonra yaptıklarınız size yük olacak, değişik seyler düşünmeye başlayacaksınız bu yorumunuzdaki gibi.
Bu işler zor işler, çocuk içinde hiç kolay değil.
Eşinizle de bir şey olacak gibi görünmüyor.

Boşan gitsin böyle ömür mü geçer? Adam senin iyi niyetli olduğunu düşünse çocuk terbiyesinde ortak hareket edersiniz resmen ortada bi sorun yokken bile sana karşı kızı koruma modunda

Böyle olması gerekmiyor mu yine de teşekkür ederim. Ama ben boşansam bile bu çocuğu almak isterim verse bana bakarım öyle alıştım seviyorum onu. Her şey kan bağı değil
Hiçbir bağınız olmayan 1-2 seneye ergenlikten çıkacak çocuğu kim, niye size versin ?
Ama adım üvey anne işte. Öz olsan ne desen sorun olmaz ama üveysen oradan kalk buraya geç desen herkes seni horlar. Çocukları çok seviyorum ama insan evlendiği adamın diğer eşinden olan çocuğuna kendi çocuğu gibi bakıyorsa gerçekten ona ödül vermek isterim çünkü bakıcı olmak başka ama hayat arkadaşının daha önce yatıp kalktığı kadından olan çocuğa kucak açabilmek buna sabır göstermek çok ayrı bi merhamet diye düşünüyorum. Ve bununla çok sınandım inanın
"Herşey kan bağı değil" yazıp; sonraki mesajınızda "hayat arkadaşının daha önce yatıp kalktığı kadından olan çocuk" demeniz normal mi ?
Üyelere cevap verdikçe konunuz farklı bir hal alıyor.

Eşinizden sevgi, saygı, değer ve ilgi görmüyorsanız; söyledikleriniz dinlenmiyorsa bu evliliği sürdürme motivasyonunuz nedir ?

Normal şartlarda bu durumdaki bir kadın, ev hanımı olmak yerine iş bulmaya ve evde değer görmeyen emeğine karşılık kendine bir birikim, bir yatırım yapmaya çalışır. Siz neden yapmıyorsunuz ?

Senin eşinden bi cacık olmaz. Her şeyi kenara bırak bunu düşün. Böyle bi adamla evlenerek kendine prangayı takmışsın. Sana değer verdiği yok, seninle zaman geçirme isteği yok, senin laflarına bile tahammülü yok. Bakıcı ve helal seks için evlenmiş adam.
Sizin kaybedecek bir şeyiniz yok, ayrılın kendi denginizle olun.
Çocuk konusunda hem haklı hem haksız buldum sizi.

Böyle olması gerekmiyor mu yine de teşekkür ederim. Ama ben boşansam bile bu çocuğu almak isterim verse bana bakarım öyle alıştım seviyorum onu. Her şey kan bağı değil
Bir şey, olamayacak kadar mükemmel görünüyorsa değildir. Siz çocuk bakmak değil çocuk şekillendirmek istiyorsunuz. Burada yazdıklarınız hep bütün annelerin onaylayacağı şeyler ama ben dozun farklı olduğunu düşünüyorum. Dediğim dedik ve hatta "madem ben bu adamla evliyim ve çocuk da burada kalıyor, her şey benim istediğim şekilde olacak" diyen bir yanınız var. Çocuğa kafayı takmışsınız. Evet yemeğini temizliğini yapmak uykusunu dersini düşünmek güzel, bunda hemfikirim. Ama siz biraz da babasından takdir sevgi ilgi görmek için yapıyorsunuz. Görmeyince çocuğun üstüne daha bir gidiyorsunuz bunaltıyorsunuz. Burada bile takdir iyi yorum alkış arıyorsunuz. Biraz eleştiri geldi mi eşimin yatıp kalktığı kadından olma çocuk diyorsunuz. Yani üzgünüm ama bu olmaz, adam sizden çocuk bile istemiyor çünkü aile kurma derdi olmamış. Ev temiz düzenli olsun, hem benim hem çocuğun ihtiyaçları giderilsin, kızım geldiğinde de bütün ihtiyaçları görülsün diye evlenmiş sizinle. Ben, gerçek en derindeki bilinçaltındaki düşüncelerinizin bu kadar anaç karşılıkısız saf sevgi olduğunu algılayamıyorum kusura bakmayın.

Ben de böyle bir konu hatırlıyorum, yine de yorum yapmak istiyorum.
Öncelikle ilk evlilikleri olan çiftlerin bile hayatı çocuktan önce çocuktan sonra diye ayrılıyor. Çocuğun yanında sarılıp öpüşmek olmuyor aslında kavga etmekten daha iyidir ama bizim toplumda hoş karşılanmıyor.
İki çocuğum var akşam siz odanızda takılın biz babanızla birlikte vakit geçirelim böyle bir şey çocuklardan istenmez. Bir tiyatroya bir sinemaya bilet alırsınız çocuğu babaanneye bırakırsınız. Zaten birkaç sene sonra sizinle takılmayacak. Biz herşeyi dördümüz birlikte yapıyoruz yemek vs, çocukları bırakıp romantik takılmak istemem. Sizin hakkınızdır bir şey diyemem ama bunu yapacak olan eşiniz. Adamın da öyle bir düşüncesi yok.
Diğer konularda haklısınız ama üveylik böyle bir şey, öz anne dövse kimse sesini çıkarmaz üvey anne uyarsa üvey olur. Kimseye yaranamazsınız. İkinci kez evlendim diye kendinizi mecbur hissetmeyin bu evliliğe. Çocuk da büyümüş siz kendinize bir meslek edinmeye çalışın.

Bir şey, olamayacak kadar mükemmel görünüyorsa değildir. Siz çocuk bakmak değil çocuk şekillendirmek istiyorsunuz. Burada yazdıklarınız hep bütün annelerin onaylayacağı şeyler ama ben dozun farklı olduğunu düşünüyorum. Dediğim dedik ve hatta "madem ben bu adamla evliyim ve çocuk da burada kalıyor, her şey benim istediğim şekilde olacak" diyen bir yanınız var. Çocuğa kafayı takmışsınız. Evet yemeğini temizliğini yapmak uykusunu dersini düşünmek güzel, bunda hemfikirim. Ama siz biraz da babasından takdir sevgi ilgi görmek için yapıyorsunuz. Görmeyince çocuğun üstüne daha bir gidiyorsunuz bunaltıyorsunuz. Burada bile takdir iyi yorum alkış arıyorsunuz. Biraz eleştiri geldi mi eşimin yatıp kalktığı kadından olma çocuk diyorsunuz. Yani üzgünüm ama bu olmaz, adam sizden çocuk bile istemiyor çünkü aile kurma derdi olmamış. Ev temiz düzenli olsun, hem benim hem çocuğun ihtiyaçları giderilsin, kızım geldiğinde de bütün ihtiyaçları görülsün diye evlenmiş sizinle. Ben, gerçek en derindeki bilinçaltındaki düşüncelerinizin bu kadar anaç karşılıkısız saf sevgi olduğunu algılayamıyorum kusura bakmayın.

Bu eski konusu olan üye mi? Şimdi hatırladım, eski konusunda taşlanınca minnos rollere bürünmüş sanki🙄🙄

Zaten birkaç sene sonra sizinle takılmayacak.
O yaş 12 zaten. Anne ben gelmesem olmaz mı diye bu yaşta başlıyorlar. Anne baba içlerine sinmiyor çocuğu bırakıp yemeğe gitmeyi, çocuk da annemi babamı üzdüm mü gitse miydim ikileminde kalıyor. Ama o eşik geçildi mi, 13-14 yaşında hele hiç takılmak istemiyorlar aileyle. Biz bir süre rüşvetle götürmek istedik, sonra da bizim istediğimizi yapsınlar diye zorlamaya döndü iş ve bıraktık artık. İsterlerse geliyorlar istemezlerse gelmiyorlar. Hatta restoranın ismini sorup menüye bakıyorlar beğeniyorlarsa geliyorlar.

Konu sahibi haklısınız. Bu sorunları eşinizle konuşmalısınız.
Eşiniz işten kaçta geliyor? Kız okuldan kaçta geliyor? Uyuyan çocuğu uyandırıyorsa, eşiniz eve geç mi geliyor?

O çocuğun da her gün babasını görme hakkı var kaldı ki adam kaç saat görecek cocugu maksimum 3 sonra uyur gece zaten sizin öyle değil mi
hanımlar, konuda saat 3e kadar uyumayan çocuk yok, yukarıdaki alıntıladığım kısımdaki "babasının görebileceği saat" kısmı gece 3 gibi anlaşılmış, konu sahibi de

Sizin çocuğunuz okula gitmiyor galiba 3e kadar bi çocuğun ayakta kalması çok anormal bi durum.
bu yorumu yazmış, yani ortada geç yatan bi çocuk yok. anlayışsız bi baba olduğu kesin ama.

Bu eski konusu olan üye mi? Şimdi hatırladım, eski konusunda taşlanınca minnos rollere bürünmüş sanki🙄🙄
Algıda seçicilik heralde, çocuk özellikle de ergen konuları daha bir hatırlıyorum. Bu konu açıldı ya da aşırı tesadüf aynı durumu yaşayan iki üye var. İkisi de kız çocuğu, aşırı kilolu, babaanne dede büyütmüş ve şımartmış ne isterse yapmış, kocası çocuğuma onu yapamazsın bunu söyleyemezsin karışamazsın... kadına karısı gibi davranmayan bir koca, yeni evliliğinde kesinlikle çocuk istemiyor... Yani eksiği var fazlası yok. Aynen dediğiniz gibi full destek iltifat olumlu yorum bekliyordu. Bir kaç kişi sorgulayınca elinin ayarı bozulmuş hakaretvari yazmıştı. Burada da ilk sinyal geldi zaten. Önce kendi çocuğum gibi yazdı sonra da yatıp kalktığı kadından olma çocuk yazdı.

Çocuğun anneini linçlemeue geldim yeni koca uğruna harcanan bir çocuk daha

Algıda seçicilik heralde, çocuk özellikle de ergen konuları daha bir hatırlıyorum. Bu konu açıldı ya da aşırı tesadüf aynı durumu yaşayan iki üye var. İkisi de kız çocuğu, aşırı kilolu, babaanne dede büyütmüş ve şımartmış ne isterse yapmış, kocası çocuğuma onu yapamazsın bunu söyleyemezsin karışamazsın... kadına karısı gibi davranmayan bir koca, yeni evliliğinde kesinlikle çocuk istemiyor... Yani eksiği var fazlası yok. Aynen dediğiniz gibi full destek iltifat olumlu yorum bekliyordu. Bir kaç kişi sorgulayınca elinin ayarı bozulmuş hakaretvari yazmıştı. Burada da ilk sinyal geldi zaten. Önce kendi çocuğum gibi yazdı sonra da yatıp kalktığı kadından olma çocuk yazdı.

%10000 aynı konu. Konu sahibesi ne yapmak istiyir bilmiyorum, hayatında 1 mg ilerleme yok ama burda cnm sen haklısın yorumlarını alma peşinde🙄🙄

Konuda konu sahibi açısından sıkıntılı bir durum görmedim ben. Kendi çocuğu olsaydı da bence açabilirdi bu konuyu. Neden ellerinde heder olmuş olsun? Kadın, kocasıyla vakit geçirmek istiyor olabilir. Gayet doğal. Kendi çocuğu ile ilgili de böyle konu açanlar oluyor onlara bin tavsiye, burdaki kız üvey diye "kabul edip evlenmişsin"
Şu an öz oğlumu kitleyecek insan olsa hiç kaçırmazdım fırsatı arada bir iki-üç saat eşimle yalnız kalalım diye.

Ne çocuk da sorun var ne de sizde. Problemli olan kişi size kendi kız çocuğunun yanında çatalını kapat diyen hasta zihinli koca. Çocuğun ergenlik dönemi inişli çıkışlı olabilir en lanet dönem ergenlik. Çocuğa suç bulamam sizde de suç yok;denge kuramayan yalı kazığı koca sorunlu

akşamları yatmaya yakın odanda oyun oyna ders çalış baba ve anneler de arada baş başa kalmak isterler
Ailelerin böyle birsey söyledigini ilk kez duyuyorum. Küçücük çocuk ne anlasın sizin yalnız kalmak istemenizden, bi tuhafsiniz.
Esinizde ayrı tuhaf, çatal gözükme mevzu ve yanında yok sayma konusunda.

Oturup konuşacaksınız konular kendi kendine çözülmez, hala aynı davranıyorsa ayrılık düşünün derim böyle ömür geçer mi

Back