• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve üvey kızım

Konu ezberlemiyorum, ama daha kısa süre önce çocuktan sonra eşimle vakit geçiremiyoruz kavga ediyoruz diye konu vardı.
Çocuğun bi onun bi öbürünün yanında kalması da konu sahibinin suçu değil.
12 yaşında bi çocuktan memnun olan zaten azdır. Sıkıntılı bir dönem çünkü. Kaldı ki konu sahibi de kötü konuşmamış etmemiş.

Siz eşinizden ayrı olduğunuz için eşle vakit geçirme gibi bir durumunuz yok zaten. Ama evli olanlar tabii ki baş başa kalmak isterler. Daha doğal bir şey yok.
Sizinle ortak paydada buluşamayacağız ona eminim ama herhangi biri hayatımda olsa da önceliğim evlatlarımdır. Bu boşanmadan öncede böyleydi. Konu ezberlemediğinizin farkındayım zaten. Hayal gücünüze göre yorumlamışsınız. Son olarak sizle alakası yok bu diyeceğimin ama bana göre çocuğundan vazgeçmiş bir erkekten de çok şey beklememek gerek. İyi akşamlar

Siz kocanızla birbirinize denk değilsiniz keşke denginiz olan çocuksuz biriyle evlenseydiniz. Maalesef sorununuzun hiçbir çözümü yok o çocuk sizin çocuğunuz olmadığı için hiçbir zaman tam olarak benimsemeyeceksiniz hem zaten babası da buna müsaade etmiyor.

Ayrıca bu çocuk kız çocuğu değil mi ya çatalınız göründü diye adam niye sizi azarlıyor hep böyle sinirli mi size karşı?

Sizinle ortak paydada buluşamayacağız ona eminim ama herhangi biri hayatımda olsa da önceliğim evlatlarımdır. Bu boşanmadan öncede böyleydi. Konu ezberlemediğinizin farkındayım zaten. Hayal gücünüze göre yorumlamışsınız. Son olarak sizle alakası yok bu diyeceğimin ama bana göre çocuğundan vazgeçmiş bir erkekten de çok şey beklememek gerek. İyi akşamlar
Eşim çocuğundan vazgeçmiş biri değil he bi de siz istediğiniz kadar mükemmel bi anne olun babanın yokluğunu illa ki hissediyordur evlatlarınız çünkü bende babasız büyüdüm annem vardı sadece bu yaşımda hala eksiklik hissediyorum ki annem de aynı sizin gibi mükemmel bi anneydi…

Sizi kinamiyorum anne olmamissiniz haliyle tam bir annelik yapamiyor olmanız bana normal geldi
Yalnız bizlerde de normali bu sanmissiniz onu yazmak istedim
Ne ben ne de tanıdığım her hangi biri kocam gelmeden çocuğu uyutayim kocamla yalnız kalayım olayina ne girdim ne gireni duydum
O çocuğun da her gün babasını görme hakkı var kaldı ki adam kaç saat görecek cocugu maksimum 3 sonra uyur gece zaten sizin öyle değil mi
Lütfen çocuğa bu baskıyı hele de her anne yapar bunu diye sakın yapmayın her anne yapmaz ben yapmadım ve gerçekten yapanı da duymadım öz anne olup evet ben yaptim diyen varsa yazsın
Not : kırk yılda bir özel gün olur vs amenna ona lafım yok belirteyim
Kendi çocuklarımızı erken yatırıyoruz çünkü kafa dinlemeye ihtiyacımız var. Erken yatsınlar erken kalksınlar, ayıp değil günah değil. Gereksiz tepkiler verilmiş kadına. Çocukları yatırıp dizi izliyorum diye kızacak mısınız yoksa…

Hayal gücüme göre nasıl yorumlamışım anlamadım açıkçası. Gayet de bu tarz konular açılıyor kısa süre önce de açıldı.
Önceliğin evlat olmasıyla eşle vakit geçirememenin bir alakası yok. Bu kadın neden ikinci kez evlenmiş? Eşiyle hiç vakit geçirmeyecekse ne anlamı var hem de ikinci kez evlenmenin? Kabul edip evlenmişsin diyorsunuz da zaten çocuğu istemiyorum demiyor bir şey etmiyor. Ha bu konuda zaten eşin ilgisizliği sorun. İstese bir şekilde o da kızıyla konuşur bir düzen kurarlar. Kadın da bir şekilde yardım arayışında işte. Üvey anne diye direkt bu şekilde bir tepki bana çok yanlış geldi. Benim babam da şimdi başkasıyla evli ve ben o kadını çok seviyorum. İkinci eşler hep sorunlu kötü olacaklar diye bir şey yok. Demek istediğim buydu. İyi akşamlar.

Çocukla ilgili konuşunca hemen üvey anne oluyorum 😢 çocuğumu şikayet ediyorsun diyor yanlış anlıyor beni. Beni anlamıyor. Geçen gün eşim erken gelmişti. Uyuyordu ben yatak odasından çıktım kızım geldi kapıyı açtım abdeste aldım sonra namaz kılacaktım. Hadi hadi git şimdi çocuğun yanına diyor. Benimle hiç bir vakti yok yatak dışında çok afedersiniz😔 sonra ben yokum sanki sadece bakıcı gibi hissediyorum kendimi
Bence de sizi bakıcı olarak kullanıyor anlattıklarınıza bakılırsa.

Bu hayatı hep böyle sürdürecek misiniz sizin o evde bakıcılık ve yatak harici hiçbir yeriniz yok bence…

Siz kocanızla birbirinize denk değilsiniz keşke denginiz olan çocuksuz biriyle evlenseydiniz. Maalesef sorununuzun hiçbir çözümü yok o çocuk sizin çocuğunuz olmadığı için hiçbir zaman tam olarak benimsemeyeceksiniz hem zaten babası da buna müsaade etmiyor.

Ayrıca bu çocuk kız çocuğu değil mi ya çatalınız göründü diye adam niye sizi azarlıyor hep böyle sinirli mi size karşı?
Kayınvalidemle aram iyi değil pek eşimin ailesiyle nedeni de şu eşimin eski eşini sürekli bana karşı övmeleri sürekli ne yapsam o da böyleyi o da güzel yemek yapardı şöyle yapardı böyle giyinirdi. Oğlum kızını görünce eski gelini görmüş gibi oluyormuş falan bi süre bu sözler beynimde uğuldadı durdu zor alıştırdım kendimi. Kız çocuğu da olsa göremezmiş ayıpmış ona örnek oluyormuşum öyle diyor

bu olayda herkes birbirinden çok şey bekliyor gibi geldi bana.

Bence de sizi bakıcı olarak kullanıyor anlattıklarınıza bakılırsa.

Bu hayatı hep böyle sürdürecek misiniz sizin o evde bakıcılık ve yatak harici hiçbir yeriniz yok bence…

Ben katılıyorum konu sahibesi dümdüz bakıcı, asla anne veya üvey anne değil. Neden derseniz çocuğa bakacak yemeğini yedirecek okuluna hazırlayacak ammma tek laf edemeyecek çünkü üvey anne?? Aynı evde yaşadığı çocuğa terbiye vermek, böyle yapma demek gayet normal. Eve bazen kalmaya 10 yaşındaki kuzenim geliyor ekrana çok bakma gözün bozulur diyorum ev benim ve çocuk akrabam çünkü. Adam bu kadının çocukla bağ kurmasına izin vermiyor ki, yerini bakıcı olarak belirlemiş. Böyle hayat olmaz konuşur adama ayar çekerim ya da çıkar giderim.

Kendi çocuklarımızı erken yatırıyoruz çünkü kafa dinlemeye ihtiyacımız var. Erken yatsınlar erken kalksınlar, ayıp değil günah değil. Gereksiz tepkiler verilmiş kadına. Çocukları yatırıp dizi izliyorum diye kızacak mısınız yoksa…
İşte tam bundan bahsediyordum tuvalete bile gitsem kapısında bekliyor kızım neden böyle yapıyorsun geleceğim lavabodayım diyorum odama gidiyorum özel bi işim var sakın içeri gelme diyorum yine kapıda bekliyor bunlara nası bi çözüm bulacağım bilmiyorum çocuğu kırmak asla istemiyorum yanlış düşünsün üzülsün asla istemiyorum ben ona bakınca kendimi görüyorum kötü bi niyetim asla yok

Kayınvalidemle aram iyi değil pek eşimin ailesiyle nedeni de şu eşimin eski eşini sürekli bana karşı övmeleri sürekli ne yapsam o da böyleyi o da güzel yemek yapardı şöyle yapardı böyle giyinirdi. Oğlum kızını görünce eski gelini görmüş gibi oluyormuş falan bi süre bu sözler beynimde uğuldadı durdu zor alıştırdım kendimi. Kız çocuğu da olsa göremezmiş ayıpmış ona örnek oluyormuşum öyle diyor
Yok artık ya çatalınız göründü diye nasıl bir kötü örnek oluyor olabilirsiniz kocanız fazla baskıcı ve sinirli biri gibi geldi bana

Ama anlattıkların çok saçma. Çocuğun annesi iyi biri olsa çocupu bırakıp gitmezdi bu birincisi. Evin de rahat giyinemeyeceksen neden evlisin bu ikincisi. Sadece cinsellik için yanaşıp başka sevgi ilgi olmaması çok kötü bu da üçüncüsü.
Bu adam bakıcılık , yemek temizlik işinin görülmesi ve cinsellik için seni istemiş. 32 yaşındasın bu muydu hayattan beklentin?

Merhaba bayanlar ben 32 yaşında bi bayanım eşim 37 yaşında 3 yıl evvel evlendik. Eşimin ilk evliliğinden 1 kızı var halihazırda 12 yaşında ben evlenip ayrıldım fakat benim çocuğum yok. Evlendiğimiz ilk zaman çocuk babaannesi dedesi ile kalıyordu. (Tabi şuna açıklık getireyim.Çocuğun annesi çocuğa hiç bakmak istememiş çocuk bir kaç kere görme dışında annesini görmemiş ve annesi başkasıyla evli çocukları var eşimden olan çocuğu da istemiyor.) İlk zamanlar ben çok yanımıza almak istedim ama babaannesi ve özellikle dedesi vermek istemedi. Ara ara geldi yanımıza ilk 1,5 yıl da beni hiç istemedi ayrılmam gitmem için her yolu denedi. Ama ben ona karşı sabırlı olmayı denedim zaman verdim. Şu an bi süredir tamamen bizimle artık ve kendisi kalmak istiyor bizimle bende bunu mutlu şekilde karşıladım fakat çocuk yaşına göre aşırı kilolu şu an 80 küsür kiloda ve ona ye desem olmuyor deme desem küsüyor. Eşim de ona karşı kural koyduğum zaman surat asıyor. Çocuk bana anne diyor her gün ona türlü türlü yemekler yapan servise bindiren merak eden yine servisten alan benim birlikte namaz bile kılıyoruz. Ama terbiye etmeme müsade etmiyor eşim. Çocuğun yanında geçen gün göğüs çatalım gözüküyor diye(ki ben farkında bile değildim) bağırdı bana kapat hemen oranı diye. 3 sene oldu hala çocuğun yanında beni görmezden geliyor o bizim çocuğumuz diyorum tamam diyor yine aynı hareketleri yapıyor. Çocukta asla bizi yalnız bırakmıyor zaten akşamdan akşama görüyorum eşimi onda da biz uyumadan uyumuyor.Eşim gelmeden çocuğu uyutuyorum bu sefer eve gelip direkt çocuğun yanına girip uyandırıyor uyuyan çocuğa babacım uyudun mu diyor. Konuşuyorum kızım arada sırada artık akşamları yatmaya yakın odanda oyun oyna ders çalış baba ve anneler de arada baş başa kalmak isterler çünkü dedim. Eee zaten ben okuldan geliyordur babam ya da o zaman gelsin neyinize yetmiyor diyor. Hiçbir şekilde baş başa bi yemeğimiz bile yok dışarıda. Ama sorun eşimde. Arada kayınvalideme bırakabilir zaten hep beraber geziyoruz ayda bir de 1 kaç saat bırakıp baş başa kalabiliriz. Çok bunaldım çocuğu çok seviyorum ama insanın kendi doğurduğu bile olsa bunu ister sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim
Ben sizin ne demek istediğinizi anladım açıkçası .benim de çocuğum var küçük daha biraz daha büyüsün çocuğu 1-2 saatlik anneanneneye bırakalım da eşimle yemeğe sinemaya gidelim felan diyoruz .Bunda absürd bi şey yok ki insan bazen yalnızca eşiyle olmak istiyor.Bu da çok doğal bi şey.kilosu evet çok fazla.Direkt diyetisyen felan derseniz üzülebilir ya da kafasına çok takar o yaşlarda olabiliyor.Acaba şöyle mi yapsanız kızınızı alıp çıkarın yürüyüş yapın beraber ordan markete gidin.Bu da onun için bi nebze faydalı olur .bu konuda başka nasıl şeyler yapılabilir bilmiyorum 🤷‍♀️ bi diyetisyenla ya da psikolog biriyle konuşabilirsiniz.Eşinizin tutumu çok yanlış adam gibi oturup konuşmalısınız hem kendinizi anlatın hem kızınızın kilo meselesini.

Evet kuzum bak bende yazmışım aynı yaştaki çocuğumun uyku saati 21:00 diye belirtmişim konu sahibinin bahsettiği çocuğun uyku saati gece 3 müş ben cok çok daha erken yatiriyorum gördünüz mü
Burda irrite edici yani en azından benim rahatsız olduğum konu babasıyla yalnız kalayım babası bana kalsın ya da işte çocuğa gidip uyumasanda odanda vakit geçir biz de yalnız kalalım denilmesi bunlar hoş değil yoksa bakın yine diyorum ben 21:00 olunca yatiriyorum
Elbette 3 çocuk büyütmüş biri olarak nasıl karşı çıkabilirim ki akşam olsun. Uyku vakti gelsin uyusunlar kafamızı dinleyelim buna nasıl muhalefet olabilirim

Ben katılıyorum konu sahibesi dümdüz bakıcı, asla anne veya üvey anne değil. Neden derseniz çocuğa bakacak yemeğini yedirecek okuluna hazırlayacak ammma tek laf edemeyecek çünkü üvey anne?? Aynı evde yaşadığı çocuğa terbiye vermek, böyle yapma demek gayet normal. Eve bazen kalmaya 10 yaşındaki kuzenim geliyor ekrana çok bakma gözün bozulur diyorum ev benim ve çocuk akrabam çünkü. Adam bu kadının çocukla bağ kurmasına izin vermiyor ki, yerini bakıcı olarak belirlemiş. Böyle hayat olmaz konuşur adama ayar çekerim ya da çıkar giderim.
Aynen öyle hem bütün bakımı kadıncağıza yıkmış hem de en ufak bir bağ kurmasına izin vermiyor resmen bedava bakıcı bulmuş hem de çocuğun yanında kadını azarlayıp duruyor oh ne alaka memleket…

Evet kuzum bak bende yazmışım aynı yaştaki çocuğumun uyku saati 21:00 diye belirtmişim konu sahibinin bahsettiği çocuğun uyku saati gece 3 müş ben cok çok daha erken yatiriyorum gördünüz mü
Burda irrite edici yani en azından benim rahatsız olduğum konu babasıyla yalnız kalayım babası bana kalsın ya da işte çocuğa gidip uyumasanda odanda vakit geçir biz de yalnız kalalım denilmesi bunlar hoş değil yoksa bakın yine diyorum ben 21:00 olunca yatiriyorum
Elbette 3 çocuk büyütmüş biri olarak nasıl karşı çıkabilirim ki akşam olsun. Uyku vakti gelsin uyusunlar kafamızı dinleyelim buna nasıl muhalefet olabilirim
Valla biz de yolluyoruz kitap okumaya. Belki konuşmaları gereken bir şey var, belki film açacaklar uygunsuz… yani anne baba oldular diye karı kocalık bitmek zorunda mı? Kadın evlenir evlenmez neden emekli olsun? Size katılamadım maalesef.

İşte tam bundan bahsediyordum tuvalete bile gitsem kapısında bekliyor kızım neden böyle yapıyorsun geleceğim lavabodayım diyorum odama gidiyorum özel bi işim var sakın içeri gelme diyorum yine kapıda bekliyor bunlara nası bi çözüm bulacağım bilmiyorum çocuğu kırmak asla istemiyorum yanlış düşünsün üzülsün asla istemiyorum ben ona bakınca kendimi görüyorum kötü bi niyetim asla yok
Ben sizi asla kötü niyetli bulmadım
Yine söylüyorum hiç annelik yapmamış biri olarak süreci gayet iyi de yonetmissiniz
Sizden önce yaşadığı evde bir uyku saati düzeni bile oluşmamış anladığım kadarıyla
Bir kaç yorumcu arkadaş da yazmış eşinizin tavrı yanlış sizin o çocuğa gerçek annesi gibi annelik yapmanızı istiyorsa o da size öyle davranacak çocuğun yararına söylediğiniz şeylere koyduğunuz kurallara karşı çıkmayacak hatta yol belirleyip birlikte hareket edeceksiniz çünkü çocuk böyle büyür anne ayrı baba ayrı telden çalamaz

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım açıkçası .benim de çocuğum var küçük daha biraz daha büyüsün çocuğu 1-2 saatlik anneanneneye bırakalım da eşimle yemeğe sinemaya gidelim felan diyoruz .Bunda absürd bi şey yok ki insan bazen yalnızca eşiyle olmak istiyor.Bu da çok doğal bi şey.kilosu evet çok fazla.Direkt diyetisyen felan derseniz üzülebilir ya da kafasına çok takar o yaşlarda olabiliyor.Acaba şöyle mi yapsanız kızınızı alıp çıkarın yürüyüş yapın beraber ordan markete gidin.Bu da onun için bi nebze faydalı olur .bu konuda başka nasıl şeyler yapılabilir bilmiyorum 🤷‍♀️ bi diyetisyenla ya da psikolog biriyle konuşabilirsiniz.Eşinizin tutumu çok yanlış adam gibi oturup konuşmalısınız hem kendinizi anlatın hem kızınızın kilo meselesini.
Çocuğun direkt psikolojik yardım alması gerekiyor ama velayeti annesinde ben resmi ebeveyni olmadığım için doktora götürsem bile bakmazlar. Eşime söylesem diyeceği kelime şu kendin git psikoloğa benim kızımda bişey yok. Genel olarak kendisine kızına ailesine karşı hep bir savunma halinde bunu özellikle bana karşı yapıyor. Bu sabah bile namaz kılacak eve yeni taşındık kıbleyi gösteriyorum böyle kıble mi olur diyor pusula açtım gösterdim hayır bu yanlış diyor. Ben ne desem adama yanlış veya yalan geliyor. Her şeyimi sorguluyor ya da sorgusuz sualsiz kabullenmiyor asla.

Valla biz de yolluyoruz kitap okumaya. Belki konuşmaları gereken bir şey var, belki film açacaklar uygunsuz… yani anne baba oldular diye karı kocalık bitmek zorunda mı? Kadın evlenir evlenmez neden emekli olsun? Size katılamadım maalesef.
Ayni fikirde olmak zorunda değiliz
Saygı çerçevesinde fikir belirtmemiz yeterli arkadaşım teşekkür ederim nazik tavrınız için

Back