çok hoşuma gitti bu hikaye valla bu sinir bozukluğunun içinde güldürdünüz beni çok teşekkür ederim..ben de bazen kavga aderken söylerim bunu eşime am aböyle düşünmüyordum aslında..yine de bilinçaltında istemiyor olabilir haklısınız..
bana göre haklı olsanızda haksız duruma siz kendinizi düşürüyosunuz çok konuşup sonrada küserek hata yapıyosunuz 3 gün 5 gün küs kalmak evliliğe ciddi zararlar verir gibi geliyo bana ben hepsini biriktirip birden patlayan cinstenim sanırımeşimde bu yönümü sevmez o an bişeye kızdınsa konuş içini dök der 1 2 defa denedim ama hiç hoşuma gitmedi ben gene biriktirmeye başladım ama küs kalamam eskilerde çok söylermiş ne kadar tartışırsanız tartışın yatağa girince unutun diye ben o söze gerçekten inanıyorum hayatı çekilmez hale getirmeye hiç gerek yok elbisenizemi laf söyledi hayatım bunu daha önce söylesen keşke diye akşam durum değerlendirmesi yapın son dakika söyleyince yetişmek için ekstra bir çaba gerekiyo diye güzelce anlatın bence 2. sefer daha dikkat edicektir konuşup anlatarak çözüm bulmanız daha doğru
bunu yapmayı hep deniyorum sonradan konuşurken de kavga çıkıyor biz de benim tavrım fevri sanırım o yüzden bari hiç konuşmayayım diye düşündüm yoksa çok haklısınız aslında hep alttan almak da çözüm değil
keyfine baksınavlarına odaklan ve başarr
İyi taktik. Sen diye suçlamak yerine ben diyebilmek.Bakın ben yeni evliyim henüz iki yıl olacak ve bir yasında bir kızım var. Evlenmeden once elimi sıcak sudan soğuk suya değmedim ki şöförümüz ve aşçımız vardı evimizin temizligi haftalık kadinlar tarafından yapılırdı. Okulu bitirir bitirmez cok severek evlendim. Bi anda butun evin isi temizlik yemek derken hamile kaldım
Bebek o donem cok kavgalarımız
Oldu yardım etmiyorsun soyle boyle ben boyle bi hayat icin mı evlendim falan... Sonra zamanla etrafa ki evlilikleri gordum
Ve baktım
Ki benim esim ee güler yuzle geliyor,halımı hatrimi soruyor,elinden geldiğince bana yardımcı olmaya calisiyor(olamıyor beceremiyor ama olsun:) ) ama herseyden önemlisi beni seviyor,iyi davranıyor,işine gidip evine geliyor,gozu benden baskasını görmüyor... Tabi ki bende bazen kızıyorum esime kızımı veriyorum içeride is yaparken sen uyutur musun diye 15 dk sonra bakıyorum esim uyumuş kız yanımda:) eger o gun enerjim varsa esime dokunmuyorum ben uyutuyorum. Cok yorgunsam gidip esimi kaldırıyorum usulca." Hayatım sende yorgunsun biliyorum ama kızımızı uyutman bana cok iyi gelecek " diyorum ve o kabul ediyor. Yada pazarları ben erken iniyorum kahvaltı hazırlıyorum esim mutfağa inerken yatağı toplamiyor(her hafta söylemem ragmen ) sonra farkediyorum diyorum ki" Bitanem keske toplasaydım yatağı o yatağı toplaman senin bes Dakika'nı alır ama bes dakika dinlenmek bana cok iyi gelirdi " diyorum bi bakıyorum çıkmış toplamış gelmis. Bakın ben bormalde acayip ki. Tutarım esimle kustuğumuzde bakıyorum
Uzuyo gidip sirnasiyorum haklı da olsam baristiktan sonra kendimi bi sekilde haklı çıkarıyorum. Etrafımda herkes hayret ediyo bizim tanıdığımız asabi,inatçı bu degil diye. Ama ben evimde huzuru tattım.esimde iki senede iyi yonde vok gelişmeler var. Ve en önemlisi sevgimiz hala dipdiri ve ben boyle huzurlu bi evde kızımı büyütmek isterim
2. taktik yukarıda alıntılandı.canım inan bana ben de bunu bir kere yapıyosam beş kere unutuyorum..ama her defasında kendimi kenara çekip, bak ümitli bu adama istediğini yaptırmanın en güzel yolu sevimli mağduru oynamak bunu hiç unutma diye gazlıyorum kendimi :)))
ve sürekli bunu kendime hatırlattığım için eskiye nazaran daha iyi..
ya işte canım malum erkeklerin en büyük ihtiyacı yönetici olduklarını hissetmeleri ve takdir edilmekya, ben sürekli bunu aklıma getirmeye çalışıyorum..
mesela çocuk konusunda ben senin yerinde olsam: aşkıııımm ders çalışmam lazım, beni takip et çalışmazsam kız bana tamammı kocacim derim ( yani bu demek oluyoki sen yönetici vasfınla beni kontrol et) adam öyle bi sorumluluk yüklenince hadi çocuğu uyut diyemez..masanın başındayken : hayatım sana zahmet çocukları uyutsan, Çook sağol bitanem sen de olmasan ben hangi bişeye yetişecem.. (unutma canım, erkekleri her yaptıklarında takdir etmek lazım ki o davranışın devamı ve fazlası gelsin)
ben benim oduna hep gazlayarak yaptırıyom, sonrada yaparken işin ortasında üstüne atlıyorum, öpüyorum vs..o da diyoki 'git dersine çalış oyalanma :)))'
Bir gece Obama ve eşi Michelle, rutin hayatları dışında bir şey yapmak istedi ve çok lüks olmayan bir restorana akşam yemeği için gitmeye karar verdi.
Başkan ve eşi otururken restoranın sahibi geldi ve başkanın koruması olan gizli servise "First Lady ile özel olarak konuşabilir miyim?" diye sordu.
Onlar da mecbur kaldılar ve Michelle restoranın sahibi ile bir görüşme yaptı. Bu konuşmanın ardından Başkan Obama, "Neden seninle konuşmak için bu kadar ilgilendi?" diye Michelle 'e sordu. Michelle de onun gençlik yıllarında kendisine deli gibi aşık olduğunu belirtti.
Başkan Obama sonrasında "Yani, eğer onunla evlenmiş olsaydın şimdi bu güzel restoranın sahibi olurdun." dedi.
Michelle cevapladı: " Hayır. Eğer onunla evli olsaydım, Amerika'nın şuanki başkanı o olurdu." dedi.
erkekler hep kendisi üstün olsun ister ve öyle zanneder.....sınavları kazanmanızı istemiyordur belkide....sevgiler
Erkekler kadınların kendinden önde olmalırını istemiyor. Yanındda ya da arkasında olmanı istiyorlar bilinçli ya da blinçsiz.çok hoşuma gitti bu hikaye valla bu sinir bozukluğunun içinde güldürdünüz beni çok teşekkür ederim..ben de bazen kavga aderken söylerim bunu eşime am aböyle düşünmüyordum aslında..yine de bilinçaltında istemiyor olabilir haklısınız..
İyi taktik. Sen diye suçlamak yerine ben diyebilmek.
Sen çocuklara bakmadın yerine. Çocuklara bakarsan mutlu olurum.
2. taktik yukarıda alıntılandı.
Erkekler kadınların kendinden önde olmalırını istemiyor. Yanındda ya da arkasında olmanı istiyorlar bilinçli ya da blinçsiz.
3. taktik. Altta kalanın canı çıksın.
zaten sınavı başaramazsam burda beni toplayamazsınız o kadar kötü olurum..
aslında bnm eşimin bi de şöyle bi kötü huyu var ben dediğiniz gibi güzellikle söylüyorum rahatsız olduğum bişeyi diyorsunuz ya ikinciiye dikkat eder diye, o etmiyor malesef..hiç konuşmamaışım hiç rica etmemişim gibi aynı şeyi yapar..o zaman benim de tepkilerim artıyor..
ilk seferde x birim sinirlendiysem , onu uyarıp 2. yi de yapınca 3x sinirleniyorum..bu sefer güzel güzel konuşamıyorumda tamam bende hata var ama onda da var...
İyi taktik. Sen diye suçlamak yerine ben diyebilmek.
Sen çocuklara bakmadın yerine. Çocuklara bakarsan mutlu olurum.
2. taktik yukarıda alıntılandı.
Erkekler kadınların kendinden önde olmalırını istemiyor. Yanındda ya da arkasında olmanı istiyorlar bilinçli ya da blinçsiz.
3. taktik. Altta kalanın canı çıksın.
bi off çektin tatlım konuyu okuyunca.. aynı sey bende de var. genel erkek davranısı bu heralde bıze göre çok şey var, onlara göre ne var ki? herşeyı sorun yapıyoruz oluyor. ben de kendıme bir süre önce söz verdim sinirlenmeyecem diye.. böyle bir şey oluyo sinirlerım zıplıyo bi an gözlerımı kapatıyorum derın nefes alıyorum susuyorum.. bır kac saat sonra bak canım sunu şöyle yaptınya bugun keşke yapmasaydın ben şöyle zor durumda kaldım , yoruldum, yardımcı olsaydın işim biterdi otururduk ,veya böyle böyle olmazdı falan diyorum .. bak gecende ne güzel şöyle yapmıştın aferin aşkıma falan diyorum.. yoksa sinir hastası olucam bı ara ailaç falan kullanayım diye bile düşündüm çünkü bazı şeyler insanın gercekten sinirini acaip zıplatıyor hele ki o kadar dil döktükten sonra bi değişme olmadıysa,çatlıyor insan... herkesın fedakarlık yapması gerekıyor dıyorum alıyorum karsıma. bıraz sende yap diyorum...
velhasıl tatlım , valla bi çözümü varsa bana da haber et.
o kadar işi başaran bir sınavı mı başaramayacak......yok artık....ona inat başarmalısın ....sonrada kahveni yudumlarken....hiç çalışamadım ama yine de geçmişim sevgilimmmmmmmm dersin hahahahahahahahahh...suratını görmek isterim işte o an
canım sen öyle düşünüyorsun bak ben de evli olsam aynını düşünürüm bu hallere gelene kadar ne emek verdim diye ama inan kimse anlamıyor bunu ve eşin de anlayamaz ne yaparsan yap. Çünkü toplumda erkek hep kadının önünde olmalı diye bir yargı var bence sen öyleymiş gibi yap ama bildiğini içten içe okuay senelerdir uğraşıyorum biyerlere gelebilmek için onun arkasında kalacağım diye vazgeçemem şimdi bi zahmet desteklesin beni
tahminen sınavı kazanacağınızı düşündüğü için yani size güvendiği için
bu kadar rahat,çocuklarınızın yaşı küçük mü peki?
2 çocukla Allah yardımcınız olsun.
Fevri olmayın kendinizi doldurmayın. Eşinizin yorumda bulunması karışması anlamına gelmiyor. Sıkıntı son dakikada söylemesi yoksa sizde ona iyi olmamış kıyafetin demiyor musunuz ? Yemeği sormanız da normal sonuçta birlikte yeniyo. Sıkıntunız iletişimsizlik. Eşinize sakince anlatun. Erkekler genelde farkında olmuyor. Kolay gelsin
canım ben evlenmeden önce de her işimi kendim yaptığım için bu dediklerini yapmak bana o kadar zor ki..eşim de hep şikayet eder sendeki bu özgüvenin kaynağ nerdeyse biraz kıssan diye ...ben de daha çok eğer o düşünüp çocukları uyutmuyorsa ben ondan rica edemem ona minnetim yok hem uyuturum hem çalışırım mantığı hakim..bu çok yanlış aslında yıpratıcı oluyor..
Diaz, arkadaşım benim okuduklarımdan çıkarımlarım şunlar :
1- Sizin aranızda iletişim kopukluğu var sen son anda söylemesine kızıyorsun ama o kıyafetine karışmasına kızdığını ve bunun gereksiz olduğunu düşünüyor. Bence eşin kendince kıyafetine karışma hakkı olduğunu düşünürken aslında biraz da "ben erkeğim, kadın dediğin kocasını dinler" yargısını bu şekilde ifade ediyor sanki...:44:
2 - Öfke kontrolü... Sen kendini kızgınlığını söz ve tavırlarınla net ifade ederken o da senin ani tepkiler vermene ve bunun devamlı olmasına kızıyor aslında.
3 - Anlayış konusundaki görüş farklılıkları... Yani sen ders çalışırken çocuklara bakma isteğine anlayış göstermesini ve aldığı sorumluluğu tam yapmasını bekliyorsun ya o da belki çocukların sorumluluğunu almaktan kastının sadece onları uyutmaktan ibaret olduğunu düşünüyordur.
Sen güçlü bir kadınsın ve başkalarına minnet etmektense ben yaparım diyorsun ama inan ki mükemmelliyetçi yapıda olanlar (bizim gibi) hayatta daha az mutlu oluyorlar. Evli değilim, tek yaşıyor olmama rağmen kimseden yardım almadan idare etmeye çalışırım ama artık biraz olayları akışına bırakıyorum. Sen de deneyebilirsin. Her konuda her an mükemmel olamayız, yetişemediğimiz zamanlar olur, yardıma ihtiyacımız olur ve bu yardımı mesela eşin yapıyor ama senin bakış açındaki kadar yapamayabilir. Olsun, sen biraz da ona bırak kendini, kızmak yerine yaptığı küçük de olsa takdir et çünkü insanlar beğenilmek, takdir görmek ister sen de aslında herşeye yeterek ne güzel güçlü kadın herşeye yetiyor diye düşünülüp anlayışla karşılanmak ve takdir edilmek istiyorsun. Eşin de benzer şekilde ben diaz'ın dediğini yapıyorum ama o beğenmiyor, beni yetersiz buluyor diye içten içe öfkeleniyor olabilir.
Konunu okurken ilk aklıma gelen iletişim problemini çözümlemek için bir aile terapisti/psikolog yardımı almanız gerektiğiydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?