eşim ve problemlerimiz

Tabiki hayır güzellikle anlatmanız lazım kendinizden de taviz vermeden anlamiyorsa bi daha anlatin usenmeyin bak canım seninle sorun çıkmasın diye güzellikle anlatmaya çalışıyorum hayat musterek deyin sorunlarımızı güzellikle çözelim deyin bir yandan ellerini tutun gözlerine bakın bir iletişim kurun o da sız böyle yapinca yumuşayacaktır mutlaka sız sabırlı olun onun empati kurmasına yardımcı olun aslında o da bir cocugunuz sayılır erkekler böyle herşeyi düşünemiyorlar anlamiyorsa yılmayın defalarca anlatin kendinizden taviz verin demiyorum ama iki seçeneğiniz var ya sorunlar karşısında kavga edip o an rahatlayıp ama sorunun sadece üzerini kapatacaksınız üstelik eşinizle aranız soğuyacak ya da sabırlı olup tatlılıkla dediğinizi yaptıracaksınız öfkeyle kalkan zararla oturur eşinizin zaafı neyse güler yüz bir bakış naz niyaz şakalasma artık her ne o anda ortamı yumuşatıp onu ikna ederse onu deneyin

bakın siz ne güzel hemen anladınız benim neye kızdığımı eşim nasıl anlayamıyor buna deliriyorum işte..

üstelik biliyor musunuz geçen sene de eşimin sınavı vardı ben 1 gece bile çocukları ona bırakmadım eve gelir gelmez derse otur dedim normalde yardım eder sınav zamanı hiç bişeye elini sürdürmedim...çocukları onun olmadığı odada oyaladım..ama şu anda ben eve gidiyorum yemek yapıyorum çocujkları da sırayla uyutuyoruz artık ne kadar vakit kalırsa o kadar çalışmaya çalışıyorum..

ama bunların kesinlikle farkında değil..o biraz alttan alsa ben zaten uzatmam ...alttan almayı bırakın ben durduk yere huzrsuzluk çıkarıp evliliğimizi sarsıyormuşum..banyoya gitti diye hiçbir kadın kocasına bağırmazmış..o bana surat surat yapıyor...ben de alttan almayınca durumumuz bu işte..

niye bu kadar taviz veriyorsun ki sen rahatsan o kiyafetle boşver bu kadar çok alttan alma...

huzur için...ben o kıyafetle işe gitsem belki 1 hafta surat yapar...ben de surat asan insana hiç tahammül edemem kavga çıkar..siz bu kadarına bile taviz demişsiniz ben daha da mı sussam diyorum kavga etmeyelim diye...

galiba ben çok da haksız değilim..

Bana kalırsa is sizde bitiyor. Okuduğum kadarıyla esınız bir es olarak nerdeyse tum gorevlerini yerine getiriyor. Sizin de bu ufak tefek seyleri görmezden gelip biraz
Sessiz olmanız
Gerekiyor bana kalırsa. Yani adam
Dövmüyor,kısıtlamıyor,yardımcı oluyor. Eşinizin gönlünü yapmak icin bi gun dolmusla gitmek de size zor gelmemeli
Bence.yada esınız banyoya girdi diye verdiginiz tepki de anormal biraz. Cunku o uyutmayi kabul ederek size karşı iyi niyetini göstermiş zaten.kavga oluşturan taraf sizsiniz. Kucuk seylere buyuk tepkiler veriyorsunuz bence. Birde bu kadar basit seylerden 3-4 gun kus kalmak da normal degil. Allah buyuk sıkıntılar vermesin size ama birazcık huzurlu yuvanıza şükredip, kadın olarak evi,yuvayı Kuran olarak biraz alttan alıcı,sakin,idare edici olmanızı öneririm

ne giyeceğime o karar vermiyor tabiki ama arada giydiğim şeylere karışma hakkını kendinde buluyor evet bu benim verdiğim bir taviz. yemek işine de arada karar veremediğinizde eşinize ne yapsak diye sorduğunuz olmuyor mu..bana normal geliyor bu ama bnm yaptıklarımda bir sorun olduğu kesin belki bu da bi hatadır bilemiyorum..

ay ne güzel tatlı tatlı anlatıyorsunuz ben de bi becerebilsem..zaten şu an yine küsüz ve ben kendimi haklı gördüğüm için konuşmuyorum..barışınca deneyeceğim böyle konuşmayı..

Canım belki sen konuşulacak zamanı,cümleleri yanlış seçiyor olabilirsin,çnkü güzel bir evliliğiniz var,tek sorun bu kadar gün küs kalınması.

Bence mail işe yaramaz,çünkü yazdıkça sayfalar dolacak,ister istemez şikayetlerini yazacaksın.Büyük ihtimalle okurken sıkılacak kendini haklı görmeye devam edecek. Birikimleri tartışıp çözmek genelde işe yaramıyor ben bunu yaşayarak öğrendim.

Sizi o noktaya getiren olay olduğu an konuşun.Mesela eşim eskiden hep derdi ki "benim aileme gitmeme kızıyorsun" tartışıp dururduk,küserdik. Sonra bir gün ben iş çıkışı onu aradım yakınlardaysa eve beraber gidelim diye.Annesinde olduğunu birazdan çıkacağını söyledi.Ben de kızdım yine aynı konu oldu ailesene gittiği için kızdığımı sandı. "annene gideceğini önceden niye söylemiyorsun,ben seni aramasam aç aç evde gelmeni bekleyecektim"diye sinirlendim.

Ben haber vermemesine kızıyorum yemeğe onu bekleyecem diye ama onun aklında ailesine gitmesine kızıyorum diye yer etmiş.Senelerce bu yüzden tartışmışız ama sebebini canlı canlı yaşarken öğrendik.Ve ne kadar aptalmışız bu kadar basit bişeymiş

Keşke sorsaydın "bugün benim için çok önemliydi,sana yemek de hazırladım zamanım olmadığı halde.Çocuklara bakmanı rica ettim,duşu sabah da alabilirdin.Sen böyle yapınca benim işte başarılı olmamı istemediğini düşünüyorum.Neden bunu yapıyorsun" de bakalım cevabı ne olacak

Cevap yazdıktan sonra diğer arkadaşların yorumlarını okudum ve cok uzuldum
Acikcasi. Insanlar ne kadar bencil olmus,Ne kadar hersey benim
Istedigim gibi olsuncu olmus. Sizin evinizde ki huzur sizin basit Altan almalarinizla yerinde olacakken neden bu inatlaşma. Siz eşinizin sınavında yaptığınız iyilikleri saymissiniz peki yapılan iyilikler karşılıklı mı. Eger hem anne hemde çalışan bir kadın olmayı sectiyseniz Yada secmek zorunda kaldıysanız bu isleri zaten göze almak zorundasınız. Ki bakim esim eve ve cocuklara yardimcidir diyorsunuz. Bi cocugun anne yemeğine, anne ilgisine, anne temizliğine ihtiyacı varken babanın yalnız ilgisine ihtiyacı olur. Bu sebepten annelerin ayağının altında cennet. Yorum yazanlar tutturmuş bi ben olsam değiştirmem,ben bilmiyor muyum ne giyeceğimi. Tamam biliyorsun da adam beğenmemiş,hoşlanmamış,yakıştırmamış. Yani bir kocanın esinin ustunu değiştirmesini istemeye hakkı yok mu. Bu kadar mı bencil yaşanır evlilik, varsayalım ki esiniz sizin gözünüze batan bi kıyafet giydi ve acelesi olmasına ragmen siz beğenmediniz diye değiştirdi. Ne kadar onure olursunuz degil mi. Bilmiyorum
Üzülüyorum. Iste bu yüzden oluyor boşanmalar. Basit sebeplerden adamların burnundan getiriyoruz 3-4 gun surat ediyoruz. Yıllar geçince diyoruz ki kocalarımız bizi sevmiyor. Kusura bakmayalım ama ben olsam bende sevmem .

çok teşekkür ederim önerileriniz için. ben de bunu yapmayı istiyorrum herşeyden önce kendi huzurum için..diyorum ki yani söylemesem gisip değiştirsem en azından huzurum kaçmaz..ama olayın sıcaklığı içinde söylenmeden duramıyorum işte..siz olsanız gerçekten size uyutacağım demesine rağmen yataklarına koyup banyoya gitse ve siz çalışırken çocuklar yanınıza gelse hiç bişey demeden onları uyutur musunuz..cevabınız evet se bunun sırrı ne ben mi çok sinirli biriyim bunları büyütüyorum..

Ben mi ne yapardım ?
Ben geri dönüp üstümü değişmem cup servise atlarım
Akşam sorarsa da derim ben senin üstüne karışıyo muyum servis gelmişti bindim işte

Ama sen bana bakma aranız daha da bozulabilir

Son düzenleme:

canım inan senin şu son yazdığını kelimesi kelimesine söyledim ama şu var sakin söylememişimdir onu kabul ediyorum ama kendimi ifade ettim neye kızdığımı söyledim cevap; "banyoya da mı girmeyeyim, bu kadar insani bir ihtiyaca bile sinirlenebildiğine inanamıyorum" beni zerre anlamıyor yani o yüzden acaba yazsam mı dedim ama önce size sordum çünkü biliyorum ki mail yazarsam sonunda bunun böyle gitmeyeceği filan da yazarım ben hatasını anlasın diye bu da acaba iyice mi büyütür olayı

canım sen de benim gibi çok politik değilsin anlaşılan..
ama yavaş yavaş öğreniyorum ben..
geçen aynı olay bizde de oldu..işe gecikiyoruz, tam arabaya bindim o üstündeki ne öyle göğüslerin olduğu gibi ortada dedi..
bende 'aşkııııımmm, hiiç farketmedim çook haklısın canım ama değiştirsem çok gecikcez, bidaha giymem kocacim deyip biraz dudak, büzüp kirpik kıpraştırdım :))..önce çatık kaşla bir dakka tepki vermedi, sonra güle eğlene devam ettik yola..
bence ima etmek, ya da anlaşılmayı beklemek yerine şirin ve açık sözlü ol..evet bazen bu çook zor..çünkü ben de çoğu zaman ya kızarım ya surat asarım..da anlamıyo anacım bu herifler...

Son düzenleme:

aslında siz de bir noktayı kaçırmışsınız ben kıyafetime karışmasına kızmadım ki o kıyafetle yarım saattir evdeyim ben, o zaman söylese hem değiştiririm hem işe yetişirim zamanımı ona göre ayarlarım..ama tam çıkacağım ayakkabımı giymişim o an 1 sn bile zamanım yok yani bu durum beni sinirlendiriyor işte..keşke sinirlendirmese ben de sizin kadar uysal olabilsem..eşime bunu söyleyince aynen sizin gibi ben senin kıyafetine laf söyleyemez miyim diyor..olay bu değil kii...

aslında en kötüsü benim ki ya değiştirme kavga çıkacaksa çıksın ya da değiştiriyorsan sus değil mii...yok ben hem değiştiriyorum hem yine kavga çıkıyor..her türlü kaybediyorum yanii..

Bakın ben yeni evliyim henüz iki yıl olacak ve bir yasında bir kızım var. Evlenmeden once elimi sıcak sudan soğuk suya değmedim ki şöförümüz ve aşçımız vardı evimizin temizligi haftalık kadinlar tarafından yapılırdı. Okulu bitirir bitirmez cok severek evlendim. Bi anda butun evin isi temizlik yemek derken hamile kaldım
Bebek o donem cok kavgalarımız
Oldu yardım etmiyorsun soyle boyle ben boyle bi hayat icin mı evlendim falan... Sonra zamanla etrafa ki evlilikleri gordum
Ve baktım
Ki benim esim ee güler yuzle geliyor,halımı hatrimi soruyor,elinden geldiğince bana yardımcı olmaya calisiyor(olamıyor beceremiyor ama olsun:) ) ama herseyden önemlisi beni seviyor,iyi davranıyor,işine gidip evine geliyor,gozu benden baskasını görmüyor... Tabi ki bende bazen kızıyorum esime kızımı veriyorum içeride is yaparken sen uyutur musun diye 15 dk sonra bakıyorum esim uyumuş kız yanımda:) eger o gun enerjim varsa esime dokunmuyorum ben uyutuyorum. Cok yorgunsam gidip esimi kaldırıyorum usulca." Hayatım sende yorgunsun biliyorum ama kızımızı uyutman bana cok iyi gelecek " diyorum ve o kabul ediyor. Yada pazarları ben erken iniyorum kahvaltı hazırlıyorum esim mutfağa inerken yatağı toplamiyor(her hafta söylemem ragmen ) sonra farkediyorum diyorum ki" Bitanem keske toplasaydım yatağı o yatağı toplaman senin bes Dakika'nı alır ama bes dakika dinlenmek bana cok iyi gelirdi " diyorum bi bakıyorum çıkmış toplamış gelmis. Bakın ben bormalde acayip ki. Tutarım esimle kustuğumuzde bakıyorum
Uzuyo gidip sirnasiyorum haklı da olsam baristiktan sonra kendimi bi sekilde haklı çıkarıyorum. Etrafımda herkes hayret ediyo bizim tanıdığımız asabi,inatçı bu degil diye. Ama ben evimde huzuru tattım.esimde iki senede iyi yonde vok gelişmeler var. Ve en önemlisi sevgimiz hala dipdiri ve ben boyle huzurlu bi evde kızımı büyütmek isterim

aslında en kötüsü benim ki ya değiştirme kavga çıkacaksa çıksın ya da değiştiriyorsan sus değil mii...yok ben hem değiştiriyorum hem yine kavga çıkıyor..her türlü kaybediyorum yanii..

Bence de madem değiştin konuyu kapat
Söyleniyosan da söylen ama değişme

yok anacığımmm benim öğrenecek çok şeyim var..5 yılda kaç defa anlattınız şey oldu ben hep surat asarım çok istikrarlıyım..nasıl böyle olacağım ben işte onunda formülü lazım bana..

tamamda canım beraber gidin alışverişe onayını almadığın şeye de onca para vermemiş olursun yada 5 yıllık velisin artık eşinin neyi sevip sevmediğini bilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…