eşim ve kayinvalidem

Gul_28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2012
91
17
Merhaba kisa bir sure once kayinpederimi kaybettik. Esimin bir kardesi daha var erkek 28 yaşında. Kayinvalidem kayinpederimin ölümünden sonra esime asiri derece bi duskunlugu basladi. Onceden diger oglu vardi sanki hayatinda esime hic bisey demezdi. Simdi nerdeyse hergun gordugu halde oglusum oglusum yorulmussun gel dinlen. Yuzunu goremedim yok daha neler neler. Surekli bizi oraya buraya suruklemeler emrivaki hareketler. Esimde bende calisiyoruz. Yok bizde kalin yok gitmeyin artik iyice bunalmis durumdayim. Daha once bi para istemistik vermemislerdi bende babamdan istemek durumunda kalmistim megersem paralari varken bizi birsuru akrabaya minnet etmek zorunda biraktilar. Ayni gun arayip sunlar geliyor gelin bunlar cagiriyor gidelim arkadas her yere gidiyorum ama banada fenalik geldi esimle basbasa bisey yapamiyoruz nerdeyse.. 28 yasinda bir oglun daha var sonucta bizi bunaltmana gerek var mi ? O oglu hicbiyere gitmez ona sesini cikarmaz ama esim gitmese bi yere konusur durur. Dunde esimle tartistik ilk defa hakaret etti bana. Benimde annemle babam bosandi. Ama bu surecte annem bizi hic bunaltmadi. Anneme 2 haftada bir iki gittigimiz dahi oldu. Ama bu neredeyse evleri birleştirelim diyecek. Dun onlara gittik. Esim girdi yaninda ben varim hemen oglum yemek yermisin dedi. Ben sok tabi. Yermisin nedemek sonucta beraber gelmisiz sok oldum. Sonra bana dondu sen yicekmisin dedin. Sagol bu laftan sonra doydum diyemedim. Gecende bize geldiler. Evi bastan asagi temizledik o sirada annem bana yardim etti esim disaridaydi. Sonra esim eve gelip sofra kurulmasina yardim etti. O sirada kayinvalidem geldi oglusum cok yorulmussun gel otur dedi bizde sabahtan beri temizlik yapiyoruz bizde yorulduk bisey olmaz yapsin dedim. Ne o kiskandin mi dedi ? Ben kocamin nesini kiskanayim anlamadim. Ertesi gunu arkadaslarimiz gelecek kahvaltiya ctesi zaten k.valideyi yemege cagirmisiz yok pazarda bizi kahvaltiya cagircakmis ama imali imali misafiriniz gelcekmis yapiyo.. k.pederim oldukten sonra gayet iyi toparladi kendini fakat bir telefon gelince televizyon aciksa kis kis hemen su ariyo deyip acikli bir sesle telefonu acip konusmasida yapmacikligida beni benden aliyor. Sizce bu durumda nasil davranmaliyim. Bisey degil en sonunda al oglunu yat diyecegim yani ben cekileyim aranizdan.. ramazanda suraya yok kurbanda buraya gidelim babanizda oldu kim gezdirecek beni.offff icim sisti.

Ayyy aynı babaannem....Babam 63 yaşında , babaannem 95 yaşında hala daha "oğluşummmm, bende kal, gelin bizde kalın" şeklinde...Ne zaman gitsek "terledin mi sen, ay uzan dinlen"....Annem alışkın tabi 38 senelik evlilik. Fakat Babaannem de eşini kaybetmiş, dedem öldüğünde 26 yaşındaymış babam ise 2 yaşında...Hee bu arada babamında kardeşleri var ama bir bu davranışları bir tek babama, çünkü diğerleri tersliyor, yapma diyor, gelemem diyor..Babam sesini çıkartamadığı için tüm nazını babama yapıyor...Ya bu konu yüzünden hep kavga edecekseniz, yada alışacaksınız gibi görünüyor...

En sonunda bozacagim olmayacak al oglunu gotur evine diye. Valla surekli esimin a nlayissiz ailesi yuzunden tartismaktan bıktım. Bu nedir ya daha 3 senelik evliyim rahat vermedi. Sanki biz onun kuyrugunda gezmek zorundayiz. Biz esimle bir aile degiliz hala bunu idrak edemeyecek yapida.

Isin zor... Ne desen yanlis anlaşılır simdi. Yasarken kayinpedere yaptigi eziyeti simdi size yapacak belli ki.. Boyle durumlari cok iyi kullaniyorlar. Zavalliyi oynama konusunda uzman hepsi.
Esin babasini yeni kaybettiği icin sen bir sey dediginde kotu tepki verebilir. Yavas yavas mesafe koyman gerekiyor, esine bile belli etmeden...
Laf yarisina girme. Tavrini belli etme bence. Hep olumlu davran, gitmek istiyor ama bir is vy hastaliktan dolayi gidemiyor gibi ol. Ya da o gelecegi zaman misafir cagir, rahat edemesin.. Sessiz ve usuldan çözüme git.

Esinle normalde iyi anlasiyorsaniz, ailene karsi saygiliysa ve kv ile oyle buyuk sorunlariniz yoksa, icinde surekli bunu dert edinme derim.. Bi sure sonra ne sende ne de evinde huzur kalir yoksa Allah korusun..
Esine annesini kotuleme.. Annene surekli bu durumdan bahsetme.. Belki esin de bunalir bi yerden sonra annesinin her seyin icinden cikmasindan.. Bi de baba yeni vefat etmis, cok hassastir, annem yalniz diye uzuluyodur.. Ustune gitme..

Cidden sinir bozucu bir durum
Eşin tek gitse olmaz mı
Sen de kendi annene git orda kal mesela
Bakalım oğluyla yalnızken de aynı mı kv

çok zor durum
bence dediği şeylere hiç yorum yapıp muhatap olmayın
sinir oldugunuzu da belli etmeyın
bazı erkek annelerı boyle malesef
bizimki de farklı sehırde
çok sosyal bir kadın valla benden sosyal
gecen geldıgınde babanız ölürse bana bakan bıle olmaz dedi
evi kendının , maaşı var, durumları çok çok iyi,
kızı ile berebar yasıyor zaten bosanmıs bır kızı var ama bakanı olmazmıs , belkı sen adamdan once öleceksın yanı, hep acındırma hep bir küçük emrah.

siz tepkisiz kalın bnce bir süre snr siz umursamayınca o da değişecektir.
acıktın mı oğlum dedıgınde mesela ay evet anne ya acıkmıstır o deyin,
yoruldun gel otr dediğinde evet otursun valla cok calısıyor falan deyın
onu onaylıyormus gbi yapıp şaşkına çevirin:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Merhaba kisa bir sure once kayinpederimi kaybettik. Esimin bir kardesi daha var erkek 28 yaşında. Kayinvalidem kayinpederimin ölümünden sonra esime asiri derece bi duskunlugu basladi. Onceden diger oglu vardi sanki hayatinda esime hic bisey demezdi. Simdi nerdeyse hergun gordugu halde oglusum oglusum yorulmussun gel dinlen. Yuzunu goremedim yok daha neler neler. Surekli bizi oraya buraya suruklemeler emrivaki hareketler. Esimde bende calisiyoruz. Yok bizde kalin yok gitmeyin artik iyice bunalmis durumdayim. Daha once bi para istemistik vermemislerdi bende babamdan istemek durumunda kalmistim megersem paralari varken bizi birsuru akrabaya minnet etmek zorunda biraktilar. Ayni gun arayip sunlar geliyor gelin bunlar cagiriyor gidelim arkadas her yere gidiyorum ama banada fenalik geldi esimle basbasa bisey yapamiyoruz nerdeyse.. 28 yasinda bir oglun daha var sonucta bizi bunaltmana gerek var mi ? O oglu hicbiyere gitmez ona sesini cikarmaz ama esim gitmese bi yere konusur durur. Dunde esimle tartistik ilk defa hakaret etti bana. Benimde annemle babam bosandi. Ama bu surecte annem bizi hic bunaltmadi. Anneme 2 haftada bir iki gittigimiz dahi oldu. Ama bu neredeyse evleri birleştirelim diyecek. Dun onlara gittik. Esim girdi yaninda ben varim hemen oglum yemek yermisin dedi. Ben sok tabi. Yermisin nedemek sonucta beraber gelmisiz sok oldum. Sonra bana dondu sen yicekmisin dedin. Sagol bu laftan sonra doydum diyemedim. Gecende bize geldiler. Evi bastan asagi temizledik o sirada annem bana yardim etti esim disaridaydi. Sonra esim eve gelip sofra kurulmasina yardim etti. O sirada kayinvalidem geldi oglusum cok yorulmussun gel otur dedi bizde sabahtan beri temizlik yapiyoruz bizde yorulduk bisey olmaz yapsin dedim. Ne o kiskandin mi dedi ? Ben kocamin nesini kiskanayim anlamadim. Ertesi gunu arkadaslarimiz gelecek kahvaltiya ctesi zaten k.valideyi yemege cagirmisiz yok pazarda bizi kahvaltiya cagircakmis ama imali imali misafiriniz gelcekmis yapiyo.. k.pederim oldukten sonra gayet iyi toparladi kendini fakat bir telefon gelince televizyon aciksa kis kis hemen su ariyo deyip acikli bir sesle telefonu acip konusmasida yapmacikligida beni benden aliyor. Sizce bu durumda nasil davranmaliyim. Bisey degil en sonunda al oglunu yat diyecegim yani ben cekileyim aranizdan.. ramazanda suraya yok kurbanda buraya gidelim babanizda oldu kim gezdirecek beni.offff icim sisti.

Çok haklısın.. Bir de sürekli dip dibe olmaktan ötürü iyice batar olmuşsunuz birbirinize ..
Eşin biliyor mu senin bunaldığını ?
Bu konuda eşinle konuşmalısın ama çok dikkatli olarak, muhtemelen eşinde babasını kaybedince annesine daha da çok sorumlu hissediyor kendini ..
Belkide bu bir süreç .. O yüzden hassas bir dille anlatmalısın rahatsızlıklarını ..

Cidden sinir bozucu bir durum
Eşin tek gitse olmaz mı
Sen de kendi annene git orda kal mesela
Bakalım oğluyla yalnızken de aynı mı kv
Bir gece esimle beraber kaldik orda ama ben uyuyamadim butun gece sabah 5 te kalktik eve geldik sonra hazirlanip ise ciktik.esime de o gun dedim cok zor oluyor sen kal annenle ama ben kalamiyorum diye. Oda gitti bir iki gun daha kaldi ama her gidisimizde illa kalin baskisindan fenalik geldi. K.valided3 sabah kalkip ise gidiyo zaten. Birak herkes evind3 kalsin

İyisi mi kv'ye bi koca bulun :işsiz:

Benim kaynana da hep böyle onu gezdirmemizi istiyo, surat asıyor, yüz bulamıyor bizden felan. Aynı şeyi ben söyledim eşime :confused: Annende yalnız kalmasın birini bulalım münasip diye. Sordular annelerine istiyorum evet dedi. Mercedesi olsun, benden genç olsun beni gezdirsin dedi. Herkes bakakaldı. :oha: Kaynana 53 yaşında genç olsun derken 40 felan istiyormuş ama sen 65 yaşında gösteriyorsun onu napcaz dediler. Kovmaktan beter etti eşimi :işsiz:

Offf okudum ve bunaldim.
Ne yazikki kisa bir sure sonra bende ayni durumda olacagim. Esimin birnkardesi daha var ama kv hic ona duskun degil varsa yoksa benim esim. Her yere bizle geliyor bende 2 ayda bunalmistim ama simdi yine ayni yere gidecegiz. Kac kere agladim sirf bu yuzden. Esim banada kiyamiyor ama ev varken kirada odemek istemiyor. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim.seni o yuzden cok iyi anliyorum.
Ama seninki aşırı okurken bunaldim. Gercinkendimi dusundukcede nefes alamiyorum ya. Neyse...

ALLAH yardim etsin. Sonrada gelinler kv çemkiriyor (yani laf soyluyor) okuyor cadı biz oluyoruz.

Kayınvalidenin de aktif hayatı varmış işe gidiyormuş vs

O zaman fazla abartmamak lazım ilgiyi

Ama kalın burada oğlum açıktın mı yemek koyayım mı

Ayy zayıflamışsın aman hasta olursun

Bunlar klasik cümle bunlarla yaşamayı öğrenmek lazım

Geçen Kv eşime tişörtün yakışmamış dedi ki 5-6 yıllık tişört daha önce de görmüştür eşim çok sever o tişörtten ayrılamaz

Baktı tepki yok B sefer Yelek giy üşürsün dedi üşümem deyince ablan giyiyor bak dedi

Eşim 36 abla 44 yaşında

İşin çok zor hatta düzeleceğini hiç sanmıyorum. Senin şanssızlığın kp bin çok erken vefat etmesi. Etrafımda çok gördüm bu durumları kp ölünce. Eşinde annesi ile ilgilenmeye bayılmıyordur emin ol. Erkekler bir süre sonra annelerini karılarına devretmeye çalışıyorlar ve dışarıya kaçıyorlar. Yani dikkatli ol. Dışarıda şu işim bu işim var der seni annesiyle bırakır. Hatta evin içinde gider yatar sen kv ile tv izlersin. Erkeklerin pek azı sıkıntıya gelir isterlerdi hemen karıları bu dertlerini üzerlerinden alsın. Kv ne gelince nazını çeken olduğu sürece yapacaktır. Diğer oğlu bekar sanırım. O da sıkıntıya gelemeyenlerden.

Benim kaynana da hep böyle onu gezdirmemizi istiyo, surat asıyor, yüz bulamıyor bizden felan. Aynı şeyi ben söyledim eşime :confused: Annende yalnız kalmasın birini bulalım münasip diye. Sordular annelerine istiyorum evet dedi. Mercedesi olsun, benden genç olsun beni gezdirsin dedi. Herkes bakakaldı. :oha: Kaynana 53 yaşında genç olsun derken 40 felan istiyormuş ama sen 65 yaşında gösteriyorsun onu napcaz dediler. Kovmaktan beter etti eşimi :işsiz:
Bizim oralarda bi laf vardı: Dula her cuma günü koca istiyon mu diye sorulurmuş. Halam da eşi öldükten sonra Esra Erol'a katılcam diye tutturmuştu :-)

Yanlız kalmaya alışma li arkadaşları ,akraba eş dost,yokmu hep sizlemi beraber olmalı , çalışıyorsunuz sizin için çok zor kv yakında beraber oturalım der ,sevdiği konu komşu yokmu?

Kahkaha attım siz çok yaşayın.

Odipus kompleksi devreye girmiş hayırlısı olsun...Stratejik davranın samimi olup duygularinizi eşinize bile anlatmayin. ..Siz de mağduru oynayın ki eşi kim annesi kim ayrimina varsın eşiniz. ..üzülmeyin ki modunuz düşmesin sevgili arkadaşım. ..bırak tek derdin bu olsun....

X