Altın meselesi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en azından burda alıntıladığım cevapta yazdığı gibi sonuna gulucuk koyarak anlatmazdım;

ve bunu burda altın meselesi diye anlatmazdım sanki olaydaki önemli yer o gibi.
eşim bunu böyle 2 gunde kabullense ondan da soğurdum ben. aldatmak ya annen başka adamla neler yapıyo...
kayınvalidenin yuzune bile bakmaması için elimden geleni yapardım ama altın meselesinden değil, altın aklıma bile gelmezdi.
bana kalsa ben eşime nedenini söyleme ama kayınpederi al bizim evde yaşasın bir sure de derdim utopik olacak bu forum için ama.
kimsenin şerefi haysiyetiyle böyle oynanmasın.
Aldatması beni ilgilendirmez onların aile meselesi ve ben böyle bir şeye neden gireyim ? Ayrıca konu benim için altın meselesi yalan söylemesi.Yeni evli olupta kayınpederimede bakmam ayrıca.Kısaca bu konu beni aşar.

Ben sana bu konuda katılıyorum, esi yerden goge kadar suclu. Bak kadında devam ediyormus aldatmaya sahte hesaplarla zaten.
Eşim haksız bunu biliyorum fakat ben ona git illa söyle deseydim yarın bir gün birsey olduğunda beni suçlamayacağını nerden bileyim ? Emin olun uzaktan izlemek bence en mantıklısı.

Ben sana bu konuda katılıyorum, esi yerden goge kadar suclu. Bak kadında devam ediyormus aldatmaya sahte hesaplarla zaten.
ya turk filminde adamların saçı bir gecede uzuntuden beyazlıyo ya, tam öyle bir mesele bu. bir de kardeşine tembihliyo annem sosyal medya açmasın yakaladım böyle diye.
nerde onur nerde haysiyet.
annesini dövup öldurmesin tabi, ama yuzune de bakmasın. daha da böyle annem yok desin. bizi kime değiştiysen ondan sevgi bekle desin.

Eşim haksız bunu biliyorum fakat ben ona git illa söyle deseydim yarın bir gün birsey olduğunda beni suçlamayacağını nerden bileyim ? Emin olun uzaktan izlemek bence en mantıklısı.
Sana bisey demiyorum senı anlıyorum, oglu suclu burda. Kaynanan zaten rezil.
Oglu yapacak ne yapacaksa.

ya turk filminde adamların saçı bir gecede uzuntuden beyazlıyo ya, tam öyle bir mesele bu. bir de kardeşine tembihliyo annem sosyal medya açmasın yakaladım böyle diye.
annesini dövup öldurmesin tabi, ama yuzune de bakmasın. daha da böyle annem yok desin. bizi kime değiştiysen ondan sevgi bekle desin.
Bunları söyledi tabiki öyle el üstünde tuttuğu yok ama sırf rezil oluruz kardeşlerimin hayatı kötü olur diye kendini tuttu tabiki yanlış yaptı ama dediğim gibi beni aşar bu konu

Kesinlikle oyle.
Babanın ihanete ugramasına goz yummak olayı o an ort bas etmek anneye devam et demek. Ediyor da kadın zaten.
Konu sahıbı haklı, yeni evli ve olay onur gurur kırıcı. Kayınpeder ın karsısına gecıp dıyememektre haklı, Yuzune bakamıyorum uzuluyorum adama dedı ben samimiyetine inandım.
Kocası nasil bakiyor babasının Yuzune mesele orası.
O senin baban ya.
Dedıgın gıbı anneni yedi duvele yay rezil et demiyoruz, ama bir bedeli olmalı.
Bedeli bu olay burda kalacak dıyıp sosyal medya hesaplarını kapamak degıl.
Akıllı telefon kadının elinde sabaha kadar kapat hesapları sen. Bak acmıs.

Bunları söyledi tabiki öyle el üstünde tuttuğu yok ama sırf rezil oluruz kardeşlerimin hayatı kötü olur diye kendini tuttu tabiki yanlış yaptı ama dediğim gibi beni aşar bu konu
Kardesı umursamamıs baksana.
Bu seye benziyor, kocasından dayak yiyip yiyip cocuklarımın babası bahanesi sunan tiplere.
Kardesler im rezil olmasın, kardesı takmamıs ki mevzuyu ortaya cıksa rezil olsun?
Sen daha cok takmıssın.

Sana bisey demiyorum senı anlıyorum, oglu suclu burda. Kaynanan zaten rezil.
Oglu yapacak ne yapacaksa.
anne adamın annesi utanacak da o tavır koyacak da o.konu sahibi mesafe koysun araya yüz vermesin yeter hiç de karışmasın ki bu çirkef kendine sıçramasın bir süre sonra

Kayınvalide kayınpederi aldatiyor, sahte hesaplar, yalanlar dolanlar, sizin gündeminiz, düğünde takılan altının büyüklüğü 🤷

Eşiniz ve kardeşi bu kadar duyarsızken sizin birşey yapmanız doğru olmaz ama ben annemin böyle birşeyine şahit olsamda o arada eşim altın muhabbetini açsa sinirden ondan dolayı tavır yapsa deli olurdum herhalde.

Kayınvalide kayınpederi aldatiyor, sahte hesaplar, yalanlar dolanlar, sizin gündeminiz, düğünde takılan altının büyüklüğü 🤷

Eşiniz ve kardeşi bu kadar duyarsızken sizin birşey yapmanız doğru olmaz ama ben annemin böyle birşeyine şahit olsamda o arada eşim altın muhabbetini açsa sinirden ondan dolayı tavır yapsa deli olurdum herhalde.
Olay altın muhabbetini konuşurken ortaya çıkıyor zaten altından sonra olan olay bu.

Olay altın muhabbetini konuşurken ortaya çıkıyor zaten altından sonra olan olay bu.
Bir yorumunuzda kaynanamin bir takım olaylarından sonra, altını kendisinin aldığını söylediğini yazmamısiniz.

Ona istinaden yazdım.

Pes peşe öğrenilmisse bunlar altın önemsiz kalıyor özellikle eşiniz için.

kayınvalideniz kpederi aldatıyor ve siz çeyrek altını yarım altın olarak söylettiği için sıkıntı mı yapıyorsunuz?? eşiniz annesini tanımış oldu böylece en azından bir süre gelin kvalide sıkıntınız olmayacak.. ay sinirim bozuldu zavallı kpeder hiçbi şeyden haberi yok çok üzücü..

Artık hakkında birşey yapılamayacağı için bu tip olaylarda insanlar “artık kapandı bitti gitti vb” tepkileri verebilir.
Evet olay teknik olarak kapanmış ama çok önemli bir ipucu aldınız kulağınızda küpe olsun. Eş ailesini ilgilendiren hele ki maddi konularda yoğurdu üfleye üfleye yemek gerekiyormuş. İyi ki eşinizi yanınınza alarak şahitli gitmişsiniz.

Eşi kızmasın diye neden yarım diye anons ettirmis onu anlamadım. Bir enişte ne diye ilgilenir ki kim kime ne takmış? Yoksa kayinbaba kızmasın diye mi? Tam anlamadim ama cok saçma bir mevzu çeyrekse ceyrek yarımsa yarımdır. Millet nelerin pesinde yaa şaka gibi siz mesafenizi koruyun,konuyu uzatmayın bence. Eşiniz zaten herseyi öğrenmiş sizlik ve annenizlik bir durum yok bence kaynana nin isguzarligi

Teyze yani eniştenin eşi enişteden yarım parası almış yeğendir yarım takalım demiş enişte de ok demiş

Sonra teyze çeyreği takıp çeyrek parasını da kv ye vermiş ama yarım demiş ele güne ve enişteye karşı

Bunlar aile içinde olur da anons edene ayak üstü çeyreğe nasıl yarım dedirtmiş diyeceğim de ona isim ve miktarı söyleyip kendi kutuya atmıştır

Yıllar önce ben çocuktum halamlarda kalıyordum misafir

Neyse karşı binadaki kadının oğlu evlendi herkes takıyı kv ye götürdü akşam düğün oldu orduevinde gittik ki yani o dönem ve ortam için lükstü

Takı merasimi dedi adam ve iki üç aile üyesi sıkında kimse takı takmadı hatta eniştem hani takı dedi halama x ablaya verdik dedi

Sonra adam bir de para takmıştı geline ayıp diye

Sizin kv söylemiş en azından

damlacross damlacross altın mevzusu bile çok sinir bozucu ve güveni sarsıcı bir olayken arkasından öğrendikleriniz cidden aklın mantığın alamayacağı şeyler olmuş..ama ben bu olaylar sırasında bir tek senin için üzüldüm.Eşin "annemle babamın özel hayatı beni ilgilendirmez "dese anlarım hatta hak da veririm..ama böyle düşünen bir adam senin ailesi ile vedalaşmaya gitmemene de müdahale de bulunmazdı.. senin eşin ise öğrendiklerini sindirmen için annesi ile mesafe koymana bile izin vermiyor ..çünkü annesinin taktirini kazanacak! Hem ona öfke duyuyor hem hala ondan aferin almaya çalışıyor.. eğer kaza ile iki üç psikoloji kitabı okuduysam korkarım ki eşin kendi kök ailesi ile yaşadığı tüm travmatik olayların acısını yakın zamanda senden çıkarmaya başlayacak.

Cok kafaya takilacak bir mevzu degil bence, aksine artı bir durum. Eşiniz de görmüş oldu neyin ne olduğunu. Ama bu oyle görüşmem konuşmamlık kadar büyük bir olay degil

Gulun gecin ya
Bizim de akrabalardan biri esimin annesine birer yarim diyormus
Ayy dedim nerde bunlar var.
Ben biliyorum ztn dedi gecti
Birer ceyrek takmisti
Yahu anlasiliyor iste
Ben gulup gectim o akraba ilede iyiyim bana altin takti diyemi iyi olcam hic umrumda degil

Teyze yani eniştenin eşi enişteden yarım parası almış yeğendir yarım takalım demiş enişte de ok demiş

Sonra teyze çeyreği takıp çeyrek parasını da kv ye vermiş ama yarım demiş ele güne ve enişteye karşı

Bunlar aile içinde olur da anons edene ayak üstü çeyreğe nasıl yarım dedirtmiş diyeceğim de ona isim ve miktarı söyleyip kendi kutuya atmıştır

Yıllar önce ben çocuktum halamlarda kalıyordum misafir

Neyse karşı binadaki kadının oğlu evlendi herkes takıyı kv ye götürdü akşam düğün oldu orduevinde gittik ki yani o dönem ve ortam için lükstü

Takı merasimi dedi adam ve iki üç aile üyesi sıkında kimse takı takmadı hatta eniştem hani takı dedi halama x ablaya verdik dedi

Sonra adam bir de para takmıştı geline ayıp diye

Sizin kv söylemiş en azından
Aaaaa. Suanda bu zamanda hala bunu yapanlar var. Onun sebebi de aslinda tam tersi oluyor,kızın ailesine verenler var,oglanin ailesi gelinin altınları almasin diye. Sebebi bu

Bizim dugunlerimizde; genelde, teyze,hala,amca,dayi,anneanne,babaanne bilezik takar. Diğer konuklar yuvarlak altinlardan takar. Son zamanlarda gördüğüm hep kutuya atılıyor üzerine isim yazılıp ve anons verilmiyor. Herhalde anons verme yöreden yöreye değişen birsey . Aynen o şekilde olmuştur isim ve miktarı deyip kutuya atmıştır.

İçine sinmediği için değil kaynanam kayınbabamı aldatıyormuş ve bunun içinde x teyzede var eşimde x bir daha bu eve gelince dedi oda ondan sonra altını bana verdi dedi :) yani vicdan yaptığı için değil.
Ne alaka şimdi bu? Başka bir konu başlığı olacak durumken bu aldatma meselesi, altın konusuna ekleme yapmanız enteresan olmuş. Ne yani aldatma mevzusu ortaya çıkınca battı balık yan gider diye düşünüp altın itirafında mı bulundu kayınvalideniz ?, anlatmasa nerden bilecektiniz?

ben mi anlamadım diye yorumları okudum konu evrilmiş aldatma mevzusu olmuş. Demek ki altınlardan daha mühim konu katılıyorum. Yalnız bağlantısını kuramıyorum. Sunucu yanlış söylemiş diye düşünmek varken altın nerde, kim aldı diye polisiyecilik oynayıp kayınvalideyi çarpraz sorguyla çözmüş olma olasılığınız daha mantıklı zira.

Eşim söylemedi bu olay burda kapanacak dedi kaynanam çok ağladı tabi söyleme diye adamda ne yapacağını şaşırdı kaldı sonuç olarak olayı öylece evde bırakıp çıktık

Sonra da veda etmeye evlerine gittiniz siz gitmem dediniz de eşiniz ille gel dedi

Bu konudaki en basit ayrıntı teyzenin altını ama konu o kv nin yediği haltlar ortada ama siz altın yarım dedi yemin etti yalan söyledi diyorsunuz

Konuda verilen bilgilerin bir kısmı gerçek değil orasını da siz biliyorsunuz

Gerçek bölümünü anlatın ona göre yorum yapalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X