• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve Eşimin Vazgeçilmez Ailesi :(

Passionatewoman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2017
1.900
884
123
Arkadaşlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var..

Ben 28 yaşında 3,5 senelik evli bir bayanım, çocuk yok.
Eşimle severek evlendik ancak 3,5 senedir eşimle hiç anlaşamıyoruz, sürekli huzursuz bir ev yaşantımız var
En büyük problemlerimizden birisi de eşimin asla vazgeçemediği ailesi, yani kv ve kp.

Her gün iş çıkışı onların yanına gider, beni bilerek onların bulunduğu semte taşıttı, benim kendi ailem çok uzakta, o ailesi ileyken ben hep yalnız kalıyorum bunlar zaten sıradan yaşadığım problemlerim..

Üstüne her bayram birlikte vakit geçiririz, onun annelerini akrabalarını götürürüz, benim ailemle bir gün geçiriyorsak geriye kalan tüm günler onun ailesiyleyiz, bu çok bencilce değil mi sizce?

Bu bayramda da kendilerince plan yapmışlar, uzak şehirdeki bir akrabalarına gidip kalacakmışız, yol masrafları, benzin parası hep bizden.. eşimin annesi babası abisi eltim çocukları yani hep böyle içiçeyiz.. iyi de bende çalışıyorum nefes almaya ihtiyacım var ama bunların bencillikleri yüzünden hiç kendi hayatım olamıyor üstüne üstlük eşim de onlara inanılmaz düşkün asla tek kelime ettirmez, toz kondurmaz..

Ben ciddi ciddi boşanmayı bile düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım ve benim gibi böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda? :(

öncelikle kimsenin ailesinden gecmesini bekleyemezsiniz eşiniz düşüncesiz davranıyor ki çalışan bayan olarak tahmin edebiliyorum ama konuşmayı deneseniz ama işten dolayı yorulduğunuz kafa dinlemeye ihtiyacım var deseniz ne der

zorluyor başka bir ihtimal yok gibi davranıyor..
Başka bir ihtimal olduğunu gösterin o zaman siz de. Ben aileme gidiyorum sen de kendi ailenle istediğin yere git de restini çek bak bakalım ne yapıyor. Siz sorun çıkmasın diye alttan aldıkça o hep kendi dediği olsun isteyecek.

Her akşam oraya giderken sizi sürüklemiyor sonuçta, eğer 15-20 dk uğrayıp eve geliyorsa sorun etmeyin bence...
Taşındığımız yer işinize yakın mı? Benim için yaşam kriteri budur mesela...
Bayramda da ne istediğiniz konusunda net olun. Eğer ısrar ederse kendi bildiginiz gibi yapın. Madem ailesi ile akrabalara gitmek istiyor o gitsin sizde ailenizle geçirin bayramı. Hem dinlenmiş olursunuz.
Bu gitme-gelme mevzularında çok para hesabı yapılmasını hoş karşılamıyorum.. kazancınız ne bilmiyorum ama atıyorum ayda 5000 kazanıyorsanız karı-koca benzin parası,masraf dediğiniz 500-700 civarı bir şey veya daha az ise lafını yapmak hoş değil.. her zaman olan bir şey değil bu sonuçta...

zorluyor başka bir ihtimal yok gibi davranıyor..
Ne demek zorluyor ya çocuk musunuz? Bu bugün 2. konu oldu galiba ailesiyle zorlayan eş hakkında. Acayip sinirlendim.
eğer öyle bişey yaparsam da boşanmak gibi bir şey olacak bu onun açısından..
Sizin kendi ailenizle geçirmek istemeniz onun açısından boşanma sebebi oluyor da , onun ailesiyle geçirmek istememeniz niye boşanma sebebi olmuyor?
Bu evliliklerin akıbeti niye hep kocaların iki dudağı arasında?

Her akşam oraya giderken sizi sürüklemiyor sonuçta, eğer 15-20 dk uğrayıp eve geliyorsa sorun etmeyin bence...
Taşındığımız yer işinize yakın mı? Benim için yaşam kriteri budur mesela...
Bayramda da ne istediğiniz konusunda net olun. Eğer ısrar ederse kendi bildiginiz gibi yapın. Madem ailesi ile akrabalara gitmek istiyor o gitsin sizde ailenizle geçirin bayramı. Hem dinlenmiş olursunuz.
Bu gitme-gelme mevzularında çok para hesabı yapılmasını hoş karşılamıyorum.. kazancınız ne bilmiyorum ama atıyorum ayda 5000 kazanıyorsanız karı-koca benzin parası,masraf dediğiniz 500-700 civarı bir şey veya daha az ise lafını yapmak hoş değil.. her zaman olan bir şey değil bu sonuçta...
evet oturduğum yer işime yakın, 2 akşamda bir yanlarına gidip bikaç saat oturup geliyor, başlarda beni de zorluyordu gitmem için ama ben gitmiyorum.. benim kaldıramadığım şey bencillikleri.. bizim de maddi durumumuz belli ama masraflar konusunda elini taşın altına karşı taraf koymadığında resmen kullanılmış gibi hissediyorum..

öncelikle kimsenin ailesinden gecmesini bekleyemezsiniz eşiniz düşüncesiz davranıyor ki çalışan bayan olarak tahmin edebiliyorum ama konuşmayı deneseniz ama işten dolayı yorulduğunuz kafa dinlemeye ihtiyacım var deseniz ne der
vazgeçsin demiyorum zaten ama dengeleri koruyamıyor ve bunu dediğimde de orta yolu bulmaya çalıştığını söylüyor..

Şöyle ki tek sorun buysa çözmeye çalışın boşanmayın derim ben.. mesela ailesinden önce davranıp tatil planı falan yapsanız başbaşa? Onlar teklif edince de çok isterdim ama çoktan planı yaptık biz dersin..

bayram 4 günse bir günü annemlerin yanına gidiyoruz geriye kalan 3 günde de onun ailesi ile birlikteyiz ve ben daha fazla kaldıramıyorum bu bencillikleri..

Kimse kaldıramaz. Bu çok acı bişey. Sensin Anneni, Babanı görmeyen, onlara hasret kalan. Eşinin ne ihtiyacı var onlarla tatile gitmeye! Onlar her zaman birbirlerini görüyorlar zaten, bavulunu topla git.

Şöyle ki tek sorun buysa çözmeye çalışın boşanmayın derim ben.. mesela ailesinden önce davranıp tatil planı falan yapsanız başbaşa? Onlar teklif edince de çok isterdim ama çoktan planı yaptık biz dersin..
ya ben ne kadar önceden plan yapmış olsam da onların planları baskın geliyor son gün bile yapmış olsalar..

Back