Eşim ve arkadaşları

onlysimru

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2022
110
17
Herkese merhaba, bugun eşimle ciddi bir kavga ettik. Önceden şunu demek isterim, haftanın iki günü işten sonra eşim dışarda. Pazartesi ve Cuma günleri arkadaşlarla ofisini kapatıp ya maç izliyorlar ya da iş konuşuyorlar çay içiyorlar. Saat 12:30 / bir gibi eve dönüyor. Daha geçen sene evlendik bir yıl bile doldurmadık, ilk zamanlar ben çök kavga ederdim sonra alıştım anlaştık izin verdim yani. Ama rica ettim haber ver dedim, çök geç dönme lütfen.. neyse oyle yaşıyoruz. Ben sorunu çıkartmıyorum ama, tabi ki bazen takılırım bazen rahatsız hissediyorum bu durumdan dolayı. Bugun eşim diyor ki Cuma ya, ben bugun geç gelirim. Normalde işte 12:30 / birde dönüyor..ben de diyorum kaçta yani? O da geç eee ne oldu? Sinirli böyle, ben de sinirli olmaya başladım bir şey demedim sustum ama trip attım. O da dozunu yukseldi diyor ki İftara kalırım belki sahur da yaparım. Ben de diyorum sabah dönersin yani? O da evet aynen sabah dönerim bunu ben karar vereceğim sana haber veriyorum ben de dedim hayır oyle uslupla sen benimle konuşamazsın o diyor Ramazan başladı sahıra gitmek gayet doğal giderim yaparım istersem sen karışamazsın dedi kısaca.
Ben de patladım dedim hayır öyle bir şey olmayacak kafana gore hareket ediyorsun sen zaten yeterince özgürlüğü alıyorsun evli adam haftanın iki günü resmen dışarda kaç erkek bunu yapabilir? Vs vs

En son dedim ben bunu kabul etmeyeceğimi dedim o da diyor ben hiç kimseden izin almam be yaparsan yap ama hızlı kararını al ben ikilerle yaşamam ben de tamam dedim en hızlı bir şekilde bunu çözeceğim ve çıktım evden.

Kim haklı kızlar? Sahura gidiyormuş geç dönecekmiş isterse erken isterse geç ne isterse bir tek o karar verecek bana sekretere gibi haber veriyor.

tamam ayda yılda bir olabilir fakat ramazan zamanı eşim benle sahur yapmasını isterim bide ne o öyle asarım keserim istediğimi yaparım tavrı hiç hoşlanmam sizi önemsemediğini anlarım bu şekilde çizginizi bozmayın ipleri salmayın tam olarak eşinize karşı.

Ben yapı olarak çok takılmam böyle şeylere, arkadaşlarıyla görüşür, geç geldiği de olur vs... evliliği bu derece dipdibe olmak olarak görmüyorum. Ama sizi rahatsız ediyorsa bu durum aynı davranışı tekrarlayın o Pazartesi ve Cuma gidiyormuş sizde onun evde olduğu günler gidin bir yerlere, hatta şimdi Ramazan ailenize,eşinize,dostunuza sahura gidin biraz yalnız kalsın evde bakalım ne olacak.

Eşiniz evliliğin ne olduğunu pek idrak edememiş hala bekar gibi yaşıyor. Yaparım ederim kafama göre asarim keserim triplerinde. Yerinizde olsam saat 1 den sonra kapıyı üstten alttan kilitler arkasina da anahtar takar öyle yatarım geldiğinde eve giremesin. Gece Aradığı zaman açmayın yani onu eve almayın 1 den sonra gelirse. Yarında çözüm istedin çözüm buldum bu evin kuralları olmalı sen bekar değilsin evine kaçta geleceğini kaçta gideceğini bilmiyorsan niye evlendin derim. Evden gitmeyin kendisi gitsin. Hatta bi dönem ayrılık ve burnunun surtulmesi anca aklını başına getirir gibi oda getirirse.

Evde yapıyor ben oruç tutmuyorum o kendisi kalkıyor hazırlıyor..daha yeni başladı Ramazan tabi ki birlikte de yaparız sahuru ben de eşlik olurum da, o değil, “ben geç döneceğim bugun” ben normal sordum kaçta yani? (Zaten birde donüyor daha geç be olabilir yani) beşki sahur yaparız bilmiyorum diyor.
Ben buna patlamadım, yaklaşımına patladım. Benimle istişare yapmadan oyle emrivaki gibi konuştu.
Yoksa tatlı dilde deseydi aşkım bugun geç sönerim cocuklarla sahur yaparız belki haber veririm olur mu. Mesela. Belki yine mimiklerim olurdu ama kavga etmezdim iyi tamam derdim operdim geçerdi

Senim sosyal hayatın nasıl ? Sen de arkadaşlarınla dışarıda sahura kadar vakit geçirebilir misin ?

Bana diyor ki hiç kimse karışamaz. Ben kılıbık gibi karıdan izin almayacağım sahura gitmek için mesela vs vs. Evet haber veririm gerekirse gitmeyeceğim ama buna BEN karar vereceğim.
Yapamıyorsan-ayrılalım diyor

İki seçenek var: evden çıkmak yerine adamı eve almamak ve dava açmak.

Ya siz de onun olduğu günler hususi eve gelmeyip dışarda takılacaksınız. Ne güzel sosyalleşirsiniz. Nispet olayına girince erkekler kuduruyor gerçi. Sen çıkamazsın ama ben çıkarım diyorlar. Ben olsam bu durumda da boşanırdım.

Senim sosyal hayatın nasıl ? Sen de arkadaşlarınla dışarıda sahura kadar vakit geçirebilir misin ?
Ben oruç tutmuyorum.
Sosyal hayatım normal, çalişiyorum, arkadaşlarım var, arada sırada görüşüyoruz. Hepsi evli herkesin işi var yani öyle pat diye aramak gitmek de olmuyor.
Eşim severdi ben de arkadaşlarımla takılsaydım. Ya o değil de zaten alıştım baskı yapmıyorum ama. BAZEN hoşuma gitmiyor bazen laf ayarım veya teip atarım buna , şimdi düşünün 3 aydır boyunca bir şey demiyorum çıkıyor dönüyor sorun yok, ama bazen işte evet takıldım suçlu mu oldum şimdi?

Free takiliyor. Eşim ayda yılda bir arkadaşlarıyla yemeğe filan çıkar gece 12-12:30 da evde olur balkabagina dönüşmeden. Sadece birkez 1 bucukta geldi kıyamet koptu. Evet gidebilir gezebilir sürekli micmic dip dibe olacak değiliz ama evin kuralları var belli saatten sonra gelemez. Tekrarlasaydi size dediğim gibi yapacaktım bende. Bu durumun kilibiklikla alakası yok ayrıca zaten kimse ondan izin almasını beklemiyor fakat evli gibi davranmasını bilmeli. Ayrilamicaginizi biliyor blöf yapıyor burnu sürtulmeli

Ben alıştım artık çıkıyor oyle ben de uyuyorum zaten erken işe gidiyorum da bugun ne böyle emrivaki sahura gidiyormuş geç dönüyormuş yani belki ben yokum sanki bana sadece haber veriyor beyefendi inatlaştım ben de o durumda

Uyumak yerine kendinize güzel aktiviteler bulun. Hatta iyi ki gelmedin, ben de sinema gecesi yaptım, internetten oyun oynadım, dışarda gezdim falan deyin. Hatta onun olmamasından memnun olun. Ben eski eşime bunu yapmıştım. Çok bozuluyordu o dışardayken ben evde keyifle vakit geçiriyorum diye. Sonra azaltmıştı gezmelerini.

Tabi bunun geri tepme ihtimali de var. Bende işe yaradığı için söyledim sadece

Ben de gayet mutluyum evde o yokken gerçekten..ya dizi izlerim ya da ailemi ararım arkadaşımı ararım sorun yok zaten ben de 6-7 gibi dönüyorum yemek yapıyorum, vakit geçiyor işte. Sadece ben zaten sana (ona) anlayışı gösteriyorum kabul ettim iki gün dışardasın bari adam gibi davran abartma oyle kötü niyetle kullanma işte. Sahura kalıyormuş bana haber veriyor. Ben köpek miyim eş miyim
Tavsiyeniz için teşekkür ederim

Bana bu kadarı fazla geliyor niyeyse. Bu konuda çok problem yaşamış biri olarak söylüyorum, her geçen gün bunların dozu artıyor. Eşimin memleketindeyiz doğal olarak ailesi yanında ve daha fazla arkadaşı ortamı var. Bende eşlerin ayrı vakitleri olması gerektiğine inanırım ama dozunda. Eşim bir ara bu durumu abarttı, bir gün iki gün yetmemeye başladı, bir kaç gün çıkamasa " zaten nereye gidebiliyorum ki hep evdeyim" şeklinde söylenmeye başladı. Büyük kavga çıktı. Yok sen beni yönetmeye çalışıyorsun şeklinde saçmalamaya da başladı ki orda benim ayarlar bozuldu. Kovdum evden, gitti bir poşet eşyasını alıp. Ailemi çağırdım anlattım dedim böyle olucaksa ben ayrılacağım istemiyorum. Ailemle konuştu durumun ciddi olduğunu anladı çünkü dört yıllık evlilikte ilk defa bir sorunumuzu aileme açtım. Zaten ciddiydim de, her şeyden önce hiç muamelesi görmek insanın zoruna gidiyor. Günlerce işten gelip ayakta atıştırıp bilmem ne akrabamın işi var dedi bastı gitti, lohusaydım akrabalarının derdi daha önemliydi o çözmeliydi. E insan da patlıyor bir yerde. Sonuç olarak ailemle konuşunca biraz alttan almış biraz da ortam yumuşadı. Eve döndü. Şimdi gitmiyor mu gidiyor ama sınırında.Bende çocuğu bırakıp arada gidiyorum, beraber bir şeyler De yapıyoruz. Sanırım erkekler ipin ucunu kaçırıyorlar ve farketmiyorlar. Bu onlara normal geliyor yani en azından ben eşimde bunu gördüm. Bir sarsmak gerekiyormuş. Bende bu arada içimi döktüm:) biz şu an orta yolu bulduk, uzun süredir süt limanız umarım sizde çözersiniz. Ama eşinizin farketmesi lazım ve abartmamayı öğrenmesi lazım.

Çok üzgünüm ama eşiniz hiç normal değil. *Haftada iki gün, fiks, şu saatler arası ben yokum." şeklinde yapılan planlar beni irrite ediyor.

Düşüncem şu, arkadaslarıyla o gün çıkmak mı istiyor? Çıksın tabi ki ayrı vakit geçirmeniz de gerek. Lakin bu pazartesi ve cuma günleri ben yokum olayı çok rahatsız edici. Bu adam haftanın 7 günü de çıkar, izin alaibldiği iki gün olduğu için bunu planlamış. Aile hayatına adapte olabildiğini düşünmüyorum. Evli bi adam zaten hali hazırda en az haftada iki gün dışarda olmasına rağmen bi de inada bindirip, emrivaki yapıp, sahurlara kadar da gelmiyorsa bu evlilikte bi şeyleri tekrar gözden geçirmeniz gerek.

Bana çalışan insanın hafta içi iki günü kendine ayırması fazla gelmedi. Siz de görüşün arkadaşlarınızla, spora gidin, kursa gidin, ne bileyim kuaföre gidin kendinize vakit ayırın. Ramazan daha yeni geldi her gün arkadaşlarımla sahur yapacağım dememiş ki. Sizin illa kaçta gelirsin saat söyle diye darlamanızı da doğru bulmadım. Eşinizin üslubu yanlış ama kesinlikle. O ayrılma lafı bu kadar kolay çıkmamalı ağızdan. Doğru düzgün konuşsaydı olay asla buralara gelmezdi

Planınız ne? İki taraf da tükürdüğümü yalamam moduna girmiş. Ciddi bir yol ayrımındasınız bana göre. Hiç bir şey olmamış gibi geri dönüp devam ederseniz haftada 2 değil 3 gün çıkıyorum diyebilir. Hatta sana haber de vermiyorum artık da diyebilir. Haksızsınız demiyorum ama ani fevri davranış size zarar verir.

Daha 1 senelik evlisiniz. İlk zamanlar da kavga etmişsiniz demek ki adam hep böyleydi. Niye değiştireceğinizi düzelteceğinizi umduğunuz adamlarla evleniyorsunuz? Evlendikten sonra aile düzeni kuramayan, bekarlık günlerini yaşamaya devam eden erkeklerden bir halt olmadığını bu sitede bir çok üyeden okuyabilirsiniz. Eşler arada bir arkadaşlarıyla takılabilir akşam çıkabilir bu normal ve sağlıklı ama istediğimi yaparım, istediğim saatte gelirim, kimseden izin almam diyen adama da yol verilir bana göre.

Ben kendi açımdan cevap vereyim. Eşimin hafta da 2 defa arkadaşlarıyla dışarı çıkmasını istemem. Bana göre çok üstelik eve gece yarısı dönüyormuş. Öyle eş mi olur. Ben bu durumda sizi haklı görüyorum. Üstelik "ben kimseden izin almam" diyor o zaman ne demeye evlenmiş. Onun yerinde siz olsaydınız bu kadar normal karşılar mıydı?

Yani bilemedim..dediğim gibi alıştım artık Pazartesi ve Cuma çıkıyor ben sorunu çıkartmıyorum o da biliyor. Ama işte bugun sahura kadar kalıyorum dedi ve tartışılmaz üslubu ile- sinirlendim terslendim.
O da hemen öyleyse o zaman çözümünü düşün ben ikilerle yaşamam vs vs
Ya insan gibi konuş sana de canım sahura kalabilirim bugun olur mu haber veririm sen merak etme vs vs bunu demek çök mu zor
Ve şimdi kendini haklı görüyor ne yapacağımı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…