Ben nedense şöyle bir gelecek sezinledim.
İşinizi bırakacaksınız, eşiniz ile aynı şehirde iş bulup düzen kurmaya başlayacaksınız.
Pat kayınvalideniz kalkıp "oğlumu özledim ben" diyerekten oraya gelecek.
Uzun süreli kalmalar, sizi uzaktan uzağa rahatsız etmeler vs.
Sonra bunun hakkında konu açıp bol bol pişmanlıklarınızı yazacaksınız.
Nedense böyle bir hissiyat doğdu içimde...
Evet erkekler evliliklerinin ilk yıllarında çok zor oluyorlar.
Ailevi bağlarını bir kadın gibi dengeleyemiyorlar malesef.
Birden anne-baba kaybetme korkusuna mı kapılıyorlar, yoksa kendi düzenlerini kurabilmekte mi zorlanıyorlar bilemiyorum.
Eşiniz tam olarak neden işini bıraktı? Önemli olan mevzu bu, eğer sadece ailesine "ben farklı bir noktada oturacağım" diyememesiyse, bu ciddi bir problem. Bunu diyemediği için hayatını bu kadar ciddi bir kararla değiştirmez bir insan bence.
Kız kardeşini gecenin bir vakti herhangi bir yerde yalnız bırakmaması mantıklı, sizi yatakta bırakıp gitmiş olsa bile, mantıklı bir davranış, var sayınki o kişi sizin kardeşinizdi...
Bu nokta haricindeki konularda haklsınız, ona birşey demiyorum, malesef erkek aileleri ellerinden geldiğince oğullarını sömürüyorlar.
Her evlenen kadının başından geçiyor bu ve benzeri hikayeler.
Ancak burada erkeğin bunu nasıl ele aldığı ve sorunlar ile nasıl mücadele ettiği, eşine ne kadar yansıttığı ile alakalı.
O düzeni kuramayan bir adam, daha sonrasında kurabilecek düşüncesi de yanlış...
Bu güne kadar öğrenemeyen insan bu günden sonra nasıl öğrenecek?
Çocuğunuz yok sanırım.
Ne kadar zamandır evlisiniz? Bu da önemli bir unsur.
Ben de farklı konularda çok fazla kayınvalide ve kayınpeder sorunu yaşadım.
Evliliğimi tam anlamıyla oturtmak 5-6 senemi aldı, hamd olsun bu günümüze.
Gerçi o 5-6 senede benden giden de çok oldu malesef ama, buna şükür.
Daha kötü de olabilirdi.
Şimdi mutlu ve huzurluyum, eşim dengeleri öğrendi ve nasıl davranması gerektiğini.
Belki sizin eşinizde öğrenir diyeceğim ama, kısmet, pek öğrenecekmiş gibi gelmedi bana.
Hakkınızda hayırlısı olsun, boşanın diyemem.
Ancak iyi düşünün, hayatınızda şehir değişikliği, iş değişikliği gibi ciddi kararlar almak kolay değil.