Eşim ve aileme yalanı ne yapacağımı bilemedim

suebluee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2025
24
10
3
26
Merhaba kızlar direkt konuya gireceğim.Geçen ay eşimle ailemin yanına gittik ailem esnaf eşim yardımcı oldu çalıştı orda vs.bizimkiler de biraz dinlendi.döneceğimiz zaman dükkandan lazım bir kaç bir şey aldık babam parasını kesinlikle istemem felan yaptı pos cihazını kaldırdı.Eşim biraz yalnız kaldı dükkanda o ara öder diye düşündüm.Ama babam öderseniz çok bozuşuruz hakkımı helal etmem felan demişti.sonra biz esenlere otogara gittik orda eşim bana çektim parayı postan dedi.Bende söyledim bizimkilere eşim çok kızdı sonra neden söylüyorsun diye.2 gün önce de kız kardeşim aradı babam ne kadar çektiğimize bakmak geri atmak için bakmış ama çekilen bir şey yokmuş.Çok çok aşırı sinirlendim bu duruma eşim dışarda çalışıyor haftaya gelecek eve yansıtmadım henüz ama sinirden içim içimi yiyor.Neden böyle bir şey yapmaya gerek duydu.

Merhaba kızlar direkt konuya gireceğim.Geçen ay eşimle ailemin yanına gittik ailem esnaf eşim yardımcı oldu çalıştı orda vs.bizimkiler de biraz dinlendi.döneceğimiz zaman dükkandan lazım bir kaç bir şey aldık babam parasını kesinlikle istemem felan yaptı pos cihazını kaldırdı.Eşim biraz yalnız kaldı dükkanda o ara öder diye düşündüm.Ama babam öderseniz çok bozuşuruz hakkımı helal etmem felan demişti.sonra biz esenlere otogara gittik orda eşim bana çektim parayı postan dedi.Bende söyledim bizimkilere eşim çok kızdı sonra neden söylüyorsun diye.2 gün önce de kız kardeşim aradı babam ne kadar çektiğimize bakmak geri atmak için bakmış ama çekilen bir şey yokmuş.Çok çok aşırı sinirlendim bu duruma eşim dışarda çalışıyor haftaya gelecek eve yansıtmadım henüz ama sinirden içim içimi yiyor.Neden böyle bir şey yapmaya gerek duydu.
Eşinizin kredi kartı işlemlerinden bakın, o tarihte yapılan ödemeyi görürsünüz.
Belki babanız farketmemiştir, ön yargılı olmayın.

Ya belki de eşiniz çekildiğini zannetmiştir ama onaylanmamıştır o an. Yani kartı denememiş olsa size söylemezdi ortaya çıkacağını hesaba katardı bence.
Zaten ondan dolayı aileme çektik dediğim için bana kızdığını anladım.kız kardeşim çok üstüne gittiysen çek çek diye belki sus diye öyle demiş olabilir diyor

Babanız büyüklük etmiş jest yapmak istemiş. Zaten birkaç parça ne kadar tuttu ki? Eşiniz çok gururluysa nakit verseymiş ama yine de gizli saklı iş yapması saçma. Becerememiş de zaten. Babanıza da rezil olmuş. Mobil bankacılıktan girip bakın bakalim kart hareketlerine.

Belki hata vermiştir pos cihazı farketmemiştir hızlıca işlem yaptığı için.
Normalde yalan söyleyen biri mi ki hemen yalan söylediğini düşünüyorsunuz ?

Babanızın dükkanında çalışmasa bile istediğini alsın canım ne olacak ki? Eşiniz bu konuyu neden bu kadar takıntı yaptı?
Bende anlamadım yani oraya yardıma gittiğimizi belirtmek için yazmıştım onu ama bu konuda bir sorunu var evet.Kendi ailesinden pek bir şey görmüyoruz o da farkında bizimkiler de hiç aramaz yani biliriz sürekli destek olacaklarını ama bu da imkanla alakalı yani kendi ailesinin imkanı olsa onlar da yapar eminim neden bu kadar taktığını bende anlamadım.

sanmıyorum hissettim çünkü çektim diyip arkasını dönünce yalan sezdim ama konduramadım
Siz mi ısrar ettiniz öde diye ne olursa olsun böyle bir yalana gerek yoktu. Yalan olduğunu sezdiginizde keşke ailenize soylemeseydiniz zaten hesap sonunda babanız anlardı odemisse ve size söylerdi.

Belki hata vermiştir pos cihazı farketmemiştir hızlıca işlem yaptığı için.
Normalde yalan söyleyen biri mi ki hemen yalan söylediğini düşünüyorsunuz ?
Hayır karşılaştığım ilk yalanı ama hissederiz ya bu konuda hissetmiştim yalan olduğunu amacını anlayamadım

Siz mi ısrar ettiniz öde diye ne olursa olsun böyle bir yalana gerek yoktu. Yalan olduğunu sezdiginizde keşke ailenize soylemeseydiniz zaten hesap sonunda babanız anlardı odemisse ve size söylerdi.
Kendisi başta kartı bana verdi öde diye postu sakladıkları için ödeyemedim geri kartı ona verdim.Keşke söylemeseydim onun utancını sonrasında ben yaşadım zaten.

Siz de eşinizin yalanını açmayın ailenize. O ödedim sanmış ama bir sıkıntı olmuş herhalde pos cihazında deyin. Eşiniz gelince ona böyle oyunlara girmesine gerek olmadığını söylersiniz.
Zaten ailemde kondurmadı sizin dediğiniz gibi çekmemiştir şifre sormuştur ödedim sanmıştır dediler.Ya da işte ben çok ısrar ettiysem öde öde diye hemen susayım diye he deyip geçmiştir dediler üstüne onlar da düşmedi ama tabi bana karşı içlerinde ne düşünürler bilemem.Ailem dahi olsa çok küçük düşmüş hissettim kendimi.

Kendisi başta kartı bana verdi öde diye postu sakladıkları için ödeyemedim geri kartı ona verdim.Keşke söylemeseydim onun utancını sonrasında ben yaşadım zaten.
Aileler çok takılmaz böyle durumlara üzülme. Yanlış anlamisim baba dersin en fazla ama eşinle kavga etmeden konus.birdahaki gidisinizde siz de küçük hediyeler alırsınız.

Hayır karşılaştığım ilk yalanı ama hissederiz ya bu konuda hissetmiştim yalan olduğunu amacını anlayamadım
Ortaya çıkmayacak bir yalan da değil. Eşiniz dünkü çocuk değilse esnaf babanızın hesap kitap tutup dükkâna ne kadar para geçtiğini, ne kadar ürünü kaldığını anlayacağını biliyordur. Aksi hâlde büyük cahillik. En son ihtimal, pos cihazı onay vermediyse fişte yazar zaten. Baksaymış eşiniz de.

Aileler çok takılmaz böyle durumlara üzülme. Yanlış anlamisim baba dersin en fazla ama eşinle kavga etmeden konus.birdahaki gidisinizde siz de küçük hediyeler alırsınız.
Yemin ettirdiler sakın söyleme peşine düşmüşüz bakmışız gibi olur baban parayı geri sana atmak için baktı tartışma felan dediler

Ortaya çıkmayacak bir yalan da değil. Eşiniz dünkü çocuk değilse esnaf babanızın hesap kitap tutup dükkâna ne kadar para geçtiğini, ne kadar ürünü kaldığını anlayacağını biliyordur. Aksi hâlde büyük cahillik. En son ihtimal, pos cihazı onay vermediyse fişte yazar zaten. Baksaymış eşiniz de.
Ondan dolayı aileme çektik dediğim için kızdı bana zaten aslında olay ailemin bunu bilmesi değil sanırım benim öyle sanmam ama neden anlamadım.

Back