1. Sen hala "şüphe" diyorsun... Şüphesi mi kalmış? "Flört mü ettiler karşımda?" diyorsun. Hala konduramıyorsun başına geleni.
2. Hala orada sıkıldığından bahsediyorsun, "sıkılacağımı bile bile beni götürüyor" diyorsun. Sıkılmak ne ki, senin evin, ailen elden gidiyor...
3. Enişte bey çok saf, iyi niyetli demişsin. Erkek erkeği bilir, kadın da kadını bilir kardeşim. Bence eniştede bir sorun var. Günahını almak istemem ama bu kadar geniş mezhepli olabilmesi için ya hoşuna gitmesi lazım böyle aile durumların ya da kendi de karısını aldatıyor.
4. Eşin telefonunu siliyor sürekli. Bir telefon saklanıyorsa o telefonda bir bit yeniği var demektir. Borç harç hikaye, eşler birbirinin halini bilmeyecek de kim bilecek? Üstelik abla da gizliyor telefonunu.
...Ve siz hala ortamları bozulmasın diye sessizsiniz. "Bir anda biralar çıkıyor, ne diyeyim şimdi?" diyorsunuz.
Kusura bakmayın ama kadın senin kocana "boşan da gel" diyerek kahkahalar atacak, sana dönüp "siz arkadaşlarınla kız kıza gezin, eşini bize bırak" diyecek, eşin sana "farkında olmadım bacaklarını uzattığını" diyecek, "Mertle oturduk" diye yalan söyleyecek, daha ne yapsınlar inanmanız için? Bir şey diyeceğim ama... vazgeçtim.
Sen konunun en başında "beni yanlış düşündüğüme, fesat olduğuma inandırın lütfen" diyerek olayları kendine uygun şekilde inanmaya hazırlamışsın zaten. Arasan bulunmaz senin gibi eş...