- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
Yok kusura bakmamadim, sadece saka yollu soylemistim!! Ozur kabulu icin tesekkur ederim.Onemli degil olabilir boyle seyler.Dedigim gibi okudum ve enisteyle ilgili olan kisma hak verdim zaten guzel bi elestride bulundunuz o konuda.Yasinizi sorarak hadsizlik ettiysem ben ozur dilerim.Yalnizca merak ettim kusura bakmayin.
Fazla yasamis da olabilirim.Fazla national geographic izlemişsiniz...
Yasanmisliklarina saygı duyar herkes fakat sen bunu yasadin diye herkes yaşayacak değil bunları arkadaşım. Yazdıklarına bir bak istersen. Ben dediğin gibi bi insan olsam ne eşimi üzmekten nede ablamı. Üzmekten korkardim. Eşim bana asla sen ona karşı su yanlısı yaptın diye bi laf etmedi. Sıkıntı zaten esimle Eniştem arasındaki uyuşmazlık. Konuları nereye Çektin mübarek yaa...Fazla yasamis da olabilirim.
Yaaa...oyle iste.
Yasanmisliklarina saygı duyar herkes fakat sen bunu yasadin diye herkes yaşayacak değil bunları arkadaşım. Yazdıklarına bir bak istersen. Ben dediğin gibi bi insan olsam ne eşimi üzmekten nede ablamı. Üzmekten korkardim. Eşim bana asla sen ona karşı su yanlısı yaptın diye bi laf etmedi. Sıkıntı zaten esimle Eniştem arasındaki uyuşmazlık. Konuları nereye Çektin mübarek yaa...
Eşimin benden şüphesi olsa zaten bu evlilik devam etmezdi. Teşekkür ederim.OK sizi kirmak degildi asla amacim. Dikkatle okursaniz yuvanizi korumanizi tum kalbimle diliyorum. Umarim sikintiyi esinizle beraber cozer huzura kavusursunuz.
Yaşamayınca dile kolay geliyor canım zaten Eniştem umrumda değil bir dakika olsun dusunmem ama Ablam...
Yok canım babam bilmiyor. Ama sanırım artık eşim söyler en ufak dengesizliğin de. Ozaman da zaten ben ve eşim aradan çekiliriz babamın yapacaklarını bekleriz. Belki de fark etmiştir çünkü sürekli eşim ve Eniştem varken enisteme susmasana oğlum konuş niye susup duruyorsun evine misafir gelmiş diyor. İnan ben artık suratına bile bakmıyorum enistemin. Nezaman eşime karşı düzelir ozaman ben de tekrar ona saygı duyarim.Babaniz biliyor mu bu emanet lafini. Ayrica ablanizi kimden emanet almis enisteniz? Yas büyük olur, hani 10-15 yildir da evli olur kardesi yerine koyar sahiplenir de sizden 2 sene önce evlenmis. Babanizin yerinde olsam " ben kizlarimi kimseye emanet falan vermedim evlendirdim o kadar, herkes haddini bilsin kizlarimla evlisiniz diye maliniz yerine koyamazsiniz benim tepemi attirmayin" derdim. Enisteniz yalakalik mi yapiyor nedir?
Esimle aram iyi canım çok sukur sadece o gitmek istemiyor Eniştem var diye. Ama bende Ablam için gitmek istiyorum. Tek tatsızlık bunda oluyor. Yoksa sıkıntımız yok çok sukur. Eşimi çok seviyorum...Enişte hadsiz.
hiç kimse için eşinle aranızın bozulmasına izin verme.ablana söyle enişteye sahip çıksın.
kocan çok haklı ben olsam ben de gıcık olurdum.
Var ya freud gibi yorum yapıyorsun.Evet eniste konu sahibine meyilli. Bu yazida cok cok belli okunuyor oyle oldugu. Benim kizdigim nokta konu sahibinin buna izin vermesi. Bunu dert etmeden tepkisini koysaydi olay bu boyutlara gelmeyecekti. Dikkatli bakarsaniz esinn sinrlendiginden bahsediyor.
Konu sahibi su yazacaklarimi hic okuma istersen, uyariyorum cok kizacaksin. Sonra bana uslup muslup icerik icin sikayete gelmeyin.
Konu sahibinin ilgi odagi olma sendromu var. Prenses sendromu yani. Su anda yaratilan durum aslinda onun enerji aldigi bir durum. Iki erkegi yaristiriyor. Hangisi gucluyse kazanacak. Bu evim teorisinde dogal seleksiyon islemesi demek aslinda. Fakat monogam evliliklerde uygun degil bu icgudulere kapilmak. Bu arada asil esas problem kiz kardes rekabeti de olayin en derin kisminda. Benim aydinlatmaya calistigim da olayin dinamiklerini ortaya cikarmakti.
Kizkardesler arasinda genc kardes her zaman kendini one almak ister. Bu da ureme ile ilgili davranislari etkiler. Kapali toplumlarda ya da kisitli kaynaklar oldugunda bu durtuler ortaya cikar. Sorun sadece kisitli kaynaklari elinde tutmak degil birbirinin ulasabilecegi kaynaklari yok edip bir adim onde olmaktir. Baldiz-eniste iliskilerinin temelinde kiz kardes rekabeti yatar.
Tekrar ve son kez soyluyorum. Bu guduleri kontrol almak konu sahibine kalmis bir sey. O enisteye dur demek, yuvanin sinirlarinin belirlemek bunlar ciddi efor ister ama imkansiz degildir.
Esimle aram iyi canım çok sukur sadece o gitmek istemiyor Eniştem var diye. Ama bende Ablam için gitmek istiyorum. Tek tatsızlık bunda oluyor. Yoksa sıkıntımız yok çok sukur. Eşimi çok seviyorum...
Fazla yasamis da olabilirim.
Yaaa...oyle iste.
Canım Ablam hamile olduğu için iEşin gitmek istemiyorsa zorlama canım. Sen ablanla yine görüş ama eşin istemiyorsa gelmesin. Ben eşine hak verdim ben olsam ben de görüşmek istemezdim.
Artık bıraktım zaten nasıl mutlu olacaksa öyle yapacağım. Eşinden kimse değerli değil. Gerekirse de ablamada diyecegim Onların arasindaki problem bizim kardesligimizi etkilemesine abla diye.Eşin gitmek istemiyorsa zorlama canım. Sen ablanla dışarda falan yine görüş ama eşin istemiyorsa gelmesin. Ben eşine hak verdim ben olsam ben de görüşmek istemezdim.
Çünkü herkesin eşi canım kimse eşine laf kondurmak istemiyor. Bizde de olacağı bu zaten. Yanı öyle gözüküyor.Benim enistemde benzer durumda hal ve hareketler sergiliyor
esimi kiskaniyor
ablamda zamanla ona benzedi acikcasi
Ben muhabbeti seyrelttim gidip gelmeleri azaltim cunku yapilari bu anlamiyorlar
suan 6 7 ayda bir gorusuyoruz yakin olmamiza ragmen
Evet bu konuda hatanın bende olduğunun farkındaydım. Abi demek yerine enişte demeyi tercih etmeliydim.Konu sahibi..
Yanlış anlama beni ama ben senin hatanı şu noktada gördüm o da evlilik öncesi dönem..
Yani belli ki abim yok eniştem iyi biri diye onu önemli bir yere koymuşsun hayatında yani abi manasında önemli yer derken..
Karşı taraf ise bunu kaldıramamış bu pohpohlanmayı ( aile ve sen tarafından sevilmek kastettiğim) taşıyacak nitelikte bi Ada'm değil bence çünkü yaptıkları çok yanlış ve senle eşinin evliliğinde büyük sorunlar yaratacak kadar ciddi boyutta ..
Eşin çok haklı bir süre daha eşini frenlemeye devam edersin eşin rotayı sana çevirip sende kabahat bulmaya başlayabilir.
O açıdan gerekirse küssün efendim gerekirse darılsın haddini bildirin bence müsait şekilde .. çünkü eşinin egosunu zedeliyor. Ablanı karıştırma tabi
Çünkü herkesin eşi canım kimse eşine laf kondurmak istemiyor. Bizde de olacağı bu zaten. Yanı öyle gözüküyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?