Evet eniste konu sahibine meyilli. Bu yazida cok cok belli okunuyor oyle oldugu. Benim kizdigim nokta konu sahibinin buna izin vermesi. Bunu dert etmeden tepkisini koysaydi olay bu boyutlara gelmeyecekti. Dikkatli bakarsaniz esinn sinrlendiginden bahsediyor.
Konu sahibi su yazacaklarimi hic okuma istersen, uyariyorum cok kizacaksin. Sonra bana uslup muslup icerik icin sikayete gelmeyin.
Konu sahibinin ilgi odagi olma sendromu var. Prenses sendromu yani. Su anda yaratilan durum aslinda onun enerji aldigi bir durum. Iki erkegi yaristiriyor. Hangisi gucluyse kazanacak. Bu evim teorisinde dogal seleksiyon islemesi demek aslinda. Fakat monogam evliliklerde uygun degil bu icgudulere kapilmak. Bu arada asil esas problem kiz kardes rekabeti de olayin en derin kisminda. Benim aydinlatmaya calistigim da olayin dinamiklerini ortaya cikarmakti.
Kizkardesler arasinda genc kardes her zaman kendini one almak ister. Bu da ureme ile ilgili davranislari etkiler. Kapali toplumlarda ya da kisitli kaynaklar oldugunda bu durtuler ortaya cikar. Sorun sadece kisitli kaynaklari elinde tutmak degil birbirinin ulasabilecegi kaynaklari yok edip bir adim onde olmaktir. Baldiz-eniste iliskilerinin temelinde kiz kardes rekabeti yatar.
Tekrar ve son kez soyluyorum. Bu guduleri kontrol almak konu sahibine kalmis bir sey. O enisteye dur demek, yuvanin sinirlarinin belirlemek bunlar ciddi efor ister ama imkansiz degildir.