Kayınvalideyle yaşamak? Kafam çok karışık...

bence ailenizin huzuru bozulur ve hiç gitmez 2 sene durunca bi haftada evin hanımı gibi davranan insan iki senende evin hükümdari olabilir ve siz yeni bi konu açarsınız kaynanamı evden nasıl kovabilirim die:) bence krei ya da bakıcıdan başka çareniz yok olmuyosa da çalışmayın aile huzurunuzdan önemli mi

Canım zor bir durum evet..Bende kendimi senin yerine koyarak cevap vereceğim..Ben çalışan bir insanım ve maalesef çocuğum yok bu nedenle cevabım belki duygusal olabilir..Ben olsam aile huzurumu tercih ederdim..Çünkü çoğu insanın bende dahil isteyip sahip olamadığı 2 tane pırlanta gibi çocuğun var allah bağışlasın.Aile huzurun var eşinle aran iyi...Gerkirse peynir ekmek yiyin ama çalışmak huzurunu bozacaksa çalışma derim ben nacizane fikrim...Herşey gönlünce olsun...

Herkese tek tek cevap yazmak isterdim inanın ama şu an bile tek elle yazıyorum. Oğlum kucağımda emziriyorum. Tek tek okudum yazılanları ve gerçekten çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için...

Çoookk büyük çoğunluk kayınvalideyle yaşamanın zor olacağını belirtmiş. Gerçekten de doğru sanırım. Doğumdan beri yanımda ve şu 28 günde bile çok şeye susmak durumunda kalıyorum. Gideceği günü iple çekiyorum. Ama doğum yaptığım gece dışında hiç yatmadığım halde her işimi kendim halletmeme rağmen kalıyor kendince bahaneler üreterek. Bizde kalmak en büyük hobisi sanırım. Kızımın bile huyu değişiyor o gelince bize. Sözümü hiç dinlemiyor beni görmüyor bile. Uzun lafın kısası ben de kararımı verdim bütün olanları ve olacakları düşünerek. Kararım ise oğlum 1,5 yaşına gelinceye kadar çalışmayacağım. 1,5 yaşına kadar emzirip sonra sütten keseceğim. Sonra da iyi bir kreşle anlaşıp ikisini de kreşe vereceğim. Zaten kızım 5 yaşında olacak o zamana kadar. Kardeşine sahip çıkar korur iyi kötü. Ben de iyi takip ederim kreşi. Sonra kızım 6 yaşında anaokuluna başlar kreş masrafı yarıya düşer. Belki ilk 1 yıl kazancım sadece çocuklara gidecek ama meslek edinmem ve sigortam yanıma kâr kalacak. Eşime bu kararı nasıl söylerim bilmiyorum ama önümde daha çok zaman var. Söylerim bi şekilde. Kayınvalidem ise küplere binecek belki tartışmalar çıkacak ama kocaman insanım, çocuk değilim. Herkes kararıma saygı duymayı öğrenecek.

Bakalım hayat neler sunacak bize...

Keşke beni sevse, beni hiç üzmese de ömür boyu başıma tac olsa, çocuklarım da daha güvenli bir elde büyüse ama ne mümkün...

Herkese sonsuz teşekkürler cevaplar için... a.s.

Bir kadın mutlaka çalışmalı, siz de meslek sahibi bir insansınız elbette çalışacak, yuvanıza katkıda bulunacak ve kendine güveni tavan yapmış bir kadın olarak yaşayacaksınız.

Çok güzel düşünmüşsünüz, inşallah gerçek olur planlarınız, inşallah eşinizin de aklına yatar, ve inşallah kayınvalideniz yakın zamanda tıpış tıpış gider. Gitmek istemezse de eminim karşısında öyle bir duracaksınız ki tırıs tırıs gidecek kaydirigubbakcemile

kayınvalidenize kendi annenize davranır gibi içten davransanız. seviyormuş gibi değil de gerçekten sevseniz. acaba değişen birşey olur mu? bence kaygılarınızda çok haklısınız ama çalışmak istiyorsanız başka çare yok gibi....

Herkese tek tek cevap yazmak isterdim inanın ama şu an bile tek elle yazıyorum. Oğlum kucağımda emziriyorum. Tek tek okudum yazılanları ve gerçekten çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için...

Çoookk büyük çoğunluk kayınvalideyle yaşamanın zor olacağını belirtmiş. Gerçekten de doğru sanırım. Doğumdan beri yanımda ve şu 28 günde bile çok şeye susmak durumunda kalıyorum. Gideceği günü iple çekiyorum. Ama doğum yaptığım gece dışında hiç yatmadığım halde her işimi kendim halletmeme rağmen kalıyor kendince bahaneler üreterek. Bizde kalmak en büyük hobisi sanırım. Kızımın bile huyu değişiyor o gelince bize. Sözümü hiç dinlemiyor beni görmüyor bile. Uzun lafın kısası ben de kararımı verdim bütün olanları ve olacakları düşünerek. Kararım ise oğlum 1,5 yaşına gelinceye kadar çalışmayacağım. 1,5 yaşına kadar emzirip sonra sütten keseceğim. Sonra da iyi bir kreşle anlaşıp ikisini de kreşe vereceğim. Zaten kızım 5 yaşında olacak o zamana kadar. Kardeşine sahip çıkar korur iyi kötü. Ben de iyi takip ederim kreşi. Sonra kızım 6 yaşında anaokuluna başlar kreş masrafı yarıya düşer. Belki ilk 1 yıl kazancım sadece çocuklara gidecek ama meslek edinmem ve sigortam yanıma kâr kalacak. Eşime bu kararı nasıl söylerim bilmiyorum ama önümde daha çok zaman var. Söylerim bi şekilde. Kayınvalidem ise küplere binecek belki tartışmalar çıkacak ama kocaman insanım, çocuk değilim. Herkes kararıma saygı duymayı öğrenecek.

Bakalım hayat neler sunacak bize...

Keşke beni sevse, beni hiç üzmese de ömür boyu başıma tac olsa, çocuklarım da daha güvenli bir elde büyüse ama ne mümkün...

Herkese sonsuz teşekkürler cevaplar için... a.s.

şimdi okudum da bu daha iyi bir çözüm bence de. bi* kreşe gidiyorum staj gibi birşey için 10 aylık bebekleri bile getirip bırakıyor anneleri.

Eceşimal kararına çok sevindim bence en doğrusunu düşünmüşsün, yalnız kötü birşeymiş gibi eşine söylemekte çekiniyosun neden anlamadım?ayrıca kayınvalidene bu kararınıza saygı duymak düşer.ne demek küplere binmek!!dediğim gibi kimseye aldırmayın önemli olan sizin kararınız...

maasımın tamamı bakıcıya ya da krese gitse de eve oyle bir kayınvalideyi almazdım. sonucta sen para icin calısmıyorsun. yani esin gecindirsin evi. sen de gelecege yatırım yap. yani tecrube edin. bir sirkette yerini pekistir.

o kadın bosatır bile sizi mazallah. o zaman iste o ukte kalır icinde.

kayınvalidenize kendi annenize davranır gibi içten davransanız. seviyormuş gibi değil de gerçekten sevseniz. acaba değişen birşey olur mu? bence kaygılarınızda çok haklısınız ama çalışmak istiyorsanız başka çare yok gibi....

Allah şahittir ki çok denedim. Hatta bazen öyle zamanlar oldu ki sarılıp öpesim geldi. Kendi annemden daha fazla vakit paylaştım. Girdim koluna gezmelere gittim. Anneciğim dedim hep ona. Ama zamanla yaşananlar beni köreltti artık. Şimdi ne yaparsa yapsın içimden gelmiyor. Çünkü hep darbe yedim iyi olsam da... Şimdi aramız kötü değil çünkü hep susuyorum. Yaşadıklarımı, duyduğum lafları yazsam buraya hangi birini yazacağımı şaşırırım. Üstelik yazarsam da vicdan azabı duyarım sanırım. İnanın yeri geldi içime sokasım geldi sevgimden. Ama daha dakkası geçmeden lafı yedim. En son yaşadığım bi olaydan sonra "anneciğim" kelimesinden "ciğim" ekini ayırdım. Artık tepki koymak vakti gelmişti. Tepkim de bu kadar oldu. Çünkü işin içinde eşim var. Öyle iyi bir insan ki kıyamıyorum onu üzmeye... Doğumumdan beri yine her gün ara ara laf çarpıtmaları oldu. Eskiden eşimle paylaşırdım ama artık paylaşmıyorum. Çünkü anne-oğul arasına girmek istemem. Benim de Allah bağışlasın bir oğlum oldu. Ve daha cinsiyet belli değilken 2 aylık falan hamileyken mübarek bir gecede açtım ellerimi dua ettim. "Allah'ım kötü bir kaynana olacaksam ve gelin ahı alacaksam bana erkek evlat nasip etme" dedim. Ama oğlum oldu. Ve ben kesinlikle sözümü tutacağım. İnşallah gelinim benim gibi biri olur inşallahhhh... Onu başıma tac edeceğim. :sinifsinif:

Kaynanadan çekmeyenler gelinine çektiriyor, çekenler ise çektirmiyor. Bunu iyi gözlemledim. Empati yapmasını bileceğim ilerde kaynana olduğumda... İnşallah kaynana değil de "anne" olabilirim. Bu güzel kelimenin hakkını veririm inşallah...

Oysa hakikaten iyi olsaydı aramız, tamamen doğal ve içten bir iyilik olsaydı aramızda ben de isterdim evlatlarıma baksın, içim rahat olsun işe giderken... Yemekleri şahane, eli sürekli işte biri kayınvalidem. Ben oturayım da gelinim hizmet etsin diyen biri değil yani zaten yaşı da oldukça genç. Ama ahhh amaaaa şu ağzını azcık tutabilseydi, en azından bana tam güvenebilse, beni gerçekten benimsese herşey çok ama çok güzel olurdu. benneyaptımki

Eceşimal kararına çok sevindim bence en doğrusunu düşünmüşsün, yalnız kötü birşeymiş gibi eşine söylemekte çekiniyosun neden anlamadım?ayrıca kayınvalidene bu kararınıza saygı duymak düşer.ne demek küplere binmek!!dediğim gibi kimseye aldırmayın önemli olan sizin kararınız...

Eşimi kırmak istemiyorum hiç. Bundan dolayı çekiniyorum kararımı söylemekte. Bir de maddi destek olarak kayınvalidem baksaydı çocuklara daha çok payım olacaktı. Ama hakkaten iyice düşününce olmaz, olamazzz... Hayatım hepten değişir o gelirse. Çünkü çok şeye karışan biri aşırı derecede eli sıkı mesela. Hadi laf çarpmalarını, beni üzen laflarını duymazdan geldim diyelim eşimle sinemaya gitmeme bile karışıyor en ufağından. 5 liralık kıyafet alsam ona bile karışıyor, kızıyor gider oluyor diye. O derece... İstediğim yere gidemiycem, istediğim gibi alışveriş bile yapamıycam. Ki seneden en fazla 5 kere çıkarım alışverişe, onu bile yapamıycam. Bazen eşimle film izleriz elele tutuşup, az da olsa bir kaç dakikalık romantik zamanlarımız oluyor, bunların hiç biri kalmayacak. Üstelik çocuklarım babannelerine daha çok bağlanıp benden uzaklaşacaklar. Çünkü daha çok küçükler. Bütün gün kadın programı izleyecekler :)) Ya da biri düşse mesela asla söylemeyecek kayınvalidem. Ben bundan da çok korkuyorum. 1 aydır bizde nerdeyse kızım alıyor minik sandalyesini balkona çıkıyor. "Anne alıştırma nolursun bak sen gidince yalnız kalıcam oğlanla ilgilenirken alır sandalyesini balkona çıkar" diyorum. "Bişey olmaz" diyor. Ve yine sandalyesiyle kızım ve kayınvalidem balkonda... Asla benim söylediklerime önem vermiyor. Herşeyin en iyisini o biliyor. Herşeyin en mükemmelini o biliyor. Kendimi sığıntı gibi hissediyorum bazen o evimize geldiğinde... Beni evde koca parası yiyen, beleşe oturan biri gibi görüyor.. Yıllarca bu konuda laf çarpa çarpa en sonunda ben de öyle hissetmeye başladım. Psikolojikman kendimi işe yaramaz biri gibi görmeye başladım. Elimde değil o denli bana empoze etti bunu... Offf offff susuyorummm ben... :çok üzgünüm:

Eşimi kırmak istemiyorum hiç. Bundan dolayı çekiniyorum kararımı söylemekte. Bir de maddi destek olarak kayınvalidem baksaydı çocuklara daha çok payım olacaktı. Ama hakkaten iyice düşününce olmaz, olamazzz... Hayatım hepten değişir o gelirse. Çünkü çok şeye karışan biri aşırı derecede eli sıkı mesela. Hadi laf çarpmalarını, beni üzen laflarını duymazdan geldim diyelim eşimle sinemaya gitmeme bile karışıyor en ufağından. 5 liralık kıyafet alsam ona bile karışıyor, kızıyor gider oluyor diye. O derece... İstediğim yere gidemiycem, istediğim gibi alışveriş bile yapamıycam. Ki seneden en fazla 5 kere çıkarım alışverişe, onu bile yapamıycam. Bazen eşimle film izleriz elele tutuşup, az da olsa bir kaç dakikalık romantik zamanlarımız oluyor, bunların hiç biri kalmayacak. Üstelik çocuklarım babannelerine daha çok bağlanıp benden uzaklaşacaklar. Çünkü daha çok küçükler. Bütün gün kadın programı izleyecekler :)) Ya da biri düşse mesela asla söylemeyecek kayınvalidem. Ben bundan da çok korkuyorum. 1 aydır bizde nerdeyse kızım alıyor minik sandalyesini balkona çıkıyor. "Anne alıştırma nolursun bak sen gidince yalnız kalıcam oğlanla ilgilenirken alır sandalyesini balkona çıkar" diyorum. "Bişey olmaz" diyor. Ve yine sandalyesiyle kızım ve kayınvalidem balkonda... Asla benim söylediklerime önem vermiyor. Herşeyin en iyisini o biliyor. Herşeyin en mükemmelini o biliyor. Kendimi sığıntı gibi hissediyorum bazen o evimize geldiğinde... Beni evde koca parası yiyen, beleşe oturan biri gibi görüyor.. Yıllarca bu konuda laf çarpa çarpa en sonunda ben de öyle hissetmeye başladım. Psikolojikman kendimi işe yaramaz biri gibi görmeye başladım. Elimde değil o denli bana empoze etti bunu... Offf offff susuyorummm ben... :çok üzgünüm:

canım eşinin kırılacağı bir durum yok, güzel bir dille anlatırsın çalışmak istediğini, çocukların bakımı konusundada "anneni istemiyorum" gibi sert cümlelerle değilde "çocukları krese veririz, annemin düzenini bozmayalım, hem çocukların eğitimi için daha faydalı olur" gibi yumuşak ifadelerle anlatırsın derdini. eşinin keyfi yerindeyken yavaş yavaş konuyu açarsın olmazmı?bilirsin erkekler anne babaları konusunda gaaayet hassastırlar, o yüzden cümlelerini annesinden uzak tutmaya çalışırsın:) ne dersin:)

Bence ilerde kayınvalide yüzünden yıkılacak bir yuvam olacağına içimde kalsın bankacılık çocuklarım okula gider ben işe

Eşim genelde iki tarafı da idare etmeye çalışan biri. Onu da anlıyorum. Annesine bi laf dese "sütümü helal etmem sana" cümlesiyle karşılaşıyor. Napsın o da susmayı tercih ediyor. Gözünün önünde bana laf çarpsa susuyor bazen. Nadiren cevap veriyor o zaman da oğluyla kavgaya başlıyor. Eşimi bu duruma düşürmemek için ben de susuyorum artık.

O kayınvalidemin gelmesini istiyor aslında. Çünkü onun yemekleri benimkilerden güzel :)) Ayrıca eve de destek olacak karısı. Hangi eş istemez :))
Genelde sessiz bir yapısı var eşimin. Ama sinirlendiğinde gözü hiç bir şey görmez. Benim de içinde olduğum bir konudan dolayı ailesiyle kötü olması beni çok üzer... Ömür boyu huzurumuz kalmaz o zamanda...

Bu arada kayınvalidemi tanısanız bana "ne şansı gelinsin, harika bir kaynanan var, neşeli şen şakrak, seni de çok seviyor" dersiniz. O derece üzerinde şeytan tüyü olan biridir. Herkes bayılır.. Ama dışı sizi içi beni yakar.

Bazen aldanıyorum bana iyi davrandığında yüreğime sokasım geliyor o derece seviyorum. Ama daha dakkası geçmeden vuruyor darbeyi diliyle :tomato:
Aynı benim babam.
Çok iyidir ama eşime çok güzel laf sokar.
Biz 1 sene denedik beraber yaşamayı ama olmadı
O ev sahibi biz misafir olduk evde.
O yüzden sizi anlıyorum.
Bence 1 bakıcı bulup evde 2 çocuğa birden baktırın
Para verirsiniz ama huzurunuzu satın alırsınız bence

En sağlıklı çözüm, işe girip çocuklar için bakıcı ayarlamak bence, aldığınız maaşı full bakıcıya verecek olsanız bile diğer seçeneklerden daha huzurlu olacağınız kesin.

X