- 23 Ekim 2014
- 961
- 950
- 23
Canım Allah yardımcı olsun. Çok zor gerçekten anlamayan bilemez. Eşini çok seversin üzülmesin bi damla yaşına kiyamazsin ama diğer tarafta Ablam ve daha hiçbirşey bilmeyen yigenin vardır.
ne gereksiz bir sahiplenme çabası eniştenizdeki cidden sinir bozucu ve boğucuMerhaba arkadaşlar. Ben 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimi cookk seviyorum. Ablam benden 2 yıl önce evlendi. Hiç abimiz olmadığı için eniştemi abimiz yerine koyduk. Fakat ben evlendikten sonra Eniştem eşime bu kızı sana emanet ettik ona iyi bak bisey olursa hesap sorarım tarzı konuşmalara girdi. Eşim rahatsızlık duydu tabi zamanla. Gereksiz muhabbetlere girmesi, eşim yerine sürekli beni araması eşimi çok sinirlendirdi. Sürekli bu yuzden kavga ediyoruz. Ben esime hak veriyorum. Bunu dile getiriyorum sürekli. Normalde okadar sakin bi insandır ki bu konu açıldığında acayip derecede sinirleniyor. Eşim belli ediyor sinirlendiğini ama büyük olduğu için saygısızlık yapmak istemiyor. Eniştem.normalde iyi bi insandır ama eşimi kabullenememismis. Ya dışardan aileye gelen bi insanın benim eşimi kabullenememesi nekadar gereksiz. Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ablamı çok sever. Ablam hamile olduğu için tam olarak net söyleyemiyoruz üzülecek cocuk zarar görecek diye. İma ediyorum ama anlamıyor. Artık enistemden nefret eder oldum. Çünkü eşim çok üzülüyor onun yüzünden sürekli kavga ediyoruz. Ablamlar geldiğinde çok gitmek istemiyor. Çünkü her gidisimizde Eniştem mutlaka bi dengesizlik yapıyor. Mesela benimle konuşup eşime cevap bile vermemek gibi. Ki artık bende ona cevap vermiyorum eşimi üzdugu için. Ama ısrarla anlamak istemiyor. Eşim de haklı olarak gitmek istemiyor. Ama Ablam o benim ya nekadar bağımi koparabilirim kiaramızdaki samimiyetin kopyasından korkuyorum. sizden bu konuda akıl vermeniz istiyorum. SizCe ablama bunu söylemelimiyim zamanı gelince. Yoksa biraz mesafe koyup durumu idare mi etmeliyim.
Eniştem eşime bu kızı sana emanet ettik ona iyi bak bisey olursa hesap sorarım tarzı konuşmalara girdi. Eşim rahatsızlık duydu tabi zamanla.
Benimle daha samimi olması normal belki ama artık esimide 1 buçuk yıldır tanıyor. Yüzüne bakmayacak kadar samimiyet kurmamasida anormal sanirimDiğer konularda haklısınız ama sizle esinizden daha çok samimi olması normal değil mi ?
Eşiniz yerine sizi aramasi da normal bence .
Siz önceden tanışıyorsunuz samimiyetiniz de iyiymiş.
Canım bizimki bu raddeye gelmedi çok sukur ama gelseydi sanırım ben eşimi tercih ederdim. Ailenin her iki damada da aynı değeri vermesi gerekir. Seni arada bırakmaları çok kötü. Hadi benim Ablam habersiz ama senin ailenin bile bile seni zora sokuyor. Eşin ile bu konu dışında sorun yasamadiysan ben eşini bir tık hatta birkaç tık önde tutndiyebilirimAmin canım benim senin de.
"Ailem" dersin eşin kırılır ben neyim der tartışırsın ayrılmaya kalkarsın.
"Eşim" dersin. Koca çok bulunur ama abla bulunmaz sen ne hayırsız evlatsın tu kaka olursun.
Ayrılsam kırk kere ayrılırdım inan o noktaya geldim ama gebe olduğumu da öğrendim artık daha farklı bakıyorum olaya. Şimdi tüm aile çocuk sahibi olacağım için düşman bana.
Sanırım doğru tespit canım oysaki biz yıllar once ablamla eslerimiz çok iyi anlaşır insallah diye hayaller kurardik.Enişten seni kardeş gibi sahiplenmiş ama bunun altinda birazda ben aileye önce girdim fazlaca benimsendim mesajini eşine hissettirme isteği var bence . Eltiler arasinda nasil rekabet oluyorsa damatlar arasında da oluyor. Bir babanin bi abinin edecegi laflari eşine ediyor aslinda eşin hakli.
Annene anlat bu konuyu o konuşsun başka türlüsü zor olur
Canım dedi zaten eşim ben bitek babama hesap veririm diye. Ama bi insan anlamakta ısrar edince elden bisey gelmiyor. Zaten eşim bu saatten sonra asla susmaz. Yeterince sabrettigini düşünüyorum. Daha önce söylediğinde enistemle 2 ay konuşmamıştır bziimle. Bakalım bundan sonra ne olacak.
Bunları ilk söylediğinde eşiniz "Bacanak sen de damatsın, ben de. İlla bir emanet edilme söz konusuysa ben eşimi babasından emanet alıyorum, pırlanta gibi yetiştirmiş sağolsun. Ayrıca evliliğimle ilgili hesap soracak olan daha doğmadı, herkes yerini, haddini bilsin ki ben öğretmek zorunda kalmayayım" deseydi her şey güzel olurdu.Aslında bunlar hep alfalık çatışması ama bu yersiz olmuş bence.
Eşiniz rahatsız olduğu ilk anda açık net tepki vermeliydi. Benim eşim olsa daha ilk cümlesinde yaşına falan da bakmadan ayarını verir, kenara oturturdu. Herkesin edepsizliğini siz mi çekeceksiniz, kendinize kıymet verin biraz. Hem elin adamı yüzünden ne münasebet evimde huzurum kaçacakmış?
Ablanıza da söyleyin yani, millet ne ağır travmalar yaşıyor hamileliğinde; aldatıldığını öğreniyor, boşanmalar - vefatlar oluyor, güzelce açıklayıp anlatırsanız "eniştem biraz ayarsız davranıyor, abim gibidir elbette ama abla biraz empati yap yuvamda huzurum kaçıyor" dediniz diye kriz geçirecek hali yok herhalde
Ona alttan al buna alttan al ömürden gidiyor yahu. Şimdi hamile diye söyleyemezsiniz, sonra lohusa diye, o ara tabi enişte bey devam edecek, daha çok huzursuz olacaksınız. Değmez
Neden bilmem çok sinirlendim bu konuya. Elalemin gevşekliği yüzünden yaşadığınız şeye bak ya
Canım bizimki bu raddeye gelmedi çok sukur ama gelseydi sanırım ben eşimi tercih ederdim. Ailenin her iki damada da aynı değeri vermesi gerekir. Seni arada bırakmaları çok kötü. Hadi benim Ablam habersiz ama senin ailenin bile bile seni zora sokuyor. Eşin ile bu konu dışında sorun yasamadiysan ben eşini bir tık hatta birkaç tık önde tutndiyebilirim
Maşallah yazılanları ne kadar bilinçli okumussunuz. Yaptığınız yorumlardan belli. Tesekkur ederimBenimde abim ablam vs yok ve yok diyede kimseyi hatta esimin abi ve ablalarini bile abi abla yerine koyup sahiplenilme istedigi duymadim.
Kuzenim var kardes gibiy dik. Birlikte buyuduk altli ustlu oturuyorduk.O evden gelin ciktim
Onunda abisi yok hatta halam ve enistem ayrilar ama esim kalkip abilik veya babalik yapmaya sahiplenmeye kalkmadi kalkamaz.Esimin telefon numarasida benim anne ve babamdan baskasinda yoktur.
Siz sınırı aşmışsınız simdide neden böyle diyorsunuz.
:))) Bence iş sizde bitiyor. Eşinizi papaz etmek yerine kendiniz konusarak halledin bu kadar yüzü eşin vermedi heralde
Bence olay dallanip budaklanmadan annene bi aç konuyu ona göre ne yapacacagina karar verirsin.Sanırım doğru tespit canım oysaki biz yıllar once ablamla eslerimiz çok iyi anlaşır insallah diye hayaller kurardik.
Canım dedi zaten eşim ben bitek babama hesap veririm diye. Ama bi insan anlamakta ısrar edince elden bisey gelmiyor. Zaten eşim bu saatten sonra asla susmaz. Yeterince sabrettigini düşünüyorum. Daha önce söylediğinde enistemle 2 ay konuşmamıştır bziimle. Bakalım bundan sonra ne olacak.
Enişteniz sizin eşinizi niye kabullensin ya. Ne saçma.
Bi yerini haddini bilsin. Dış kapının dış mandalı nasıl müdahil olur hayatınıza.
Ablalık bir durum yok enişte bey'e cevabını vereceksiniz oturtacaksınız.[/QUOTE
Canım bu saatten sonra zaten eşime karışmaması. O hep dedi söyleyelim tekrar bozup atalım haddini bilsin diye. Ama ben engel oldum. Artık olmam. Çünkü daha fazla üzülmesini istemiyorum esimin.
Canım bu saatten sonra zaten eşime karışmaması. O hep dedi söyleyelim tekrar bozup atalım haddini bilsin diye. Ama ben engel oldum. Artık olmam. Çünkü daha fazla üzülmesini istemiyorum esimin.Enişteniz sizin eşinizi niye kabullensin ya. Ne saçma.
Bi yerini haddini bilsin. Dış kapının dış mandalı nasıl müdahil olur hayatınıza.
Ablalık bir durum yok enişte bey'e cevabını vereceksiniz oturtacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?