Eşim ve ablam arasında kalmak...

Canım Allah yardımcı olsun. Çok zor gerçekten anlamayan bilemez. Eşini çok seversin üzülmesin bi damla yaşına kiyamazsin ama diğer tarafta Ablam ve daha hiçbirşey bilmeyen yigenin vardır.

Amin canım benim senin de.
"Ailem" dersin eşin kırılır ben neyim der tartışırsın ayrılmaya kalkarsın.
"Eşim" dersin. Koca çok bulunur ama abla bulunmaz sen ne hayırsız evlatsın tu kaka olursun.
Ayrılsam kırk kere ayrılırdım inan o noktaya geldim ama gebe olduğumu da öğrendim artık daha farklı bakıyorum olaya. Şimdi tüm aile çocuk sahibi olacağım için düşman bana.

ne gereksiz bir sahiplenme çabası eniştenizdeki cidden sinir bozucu ve boğucu

Enişten seni kardeş gibi sahiplenmiş ama bunun altinda birazda ben aileye önce girdim fazlaca benimsendim mesajini eşine hissettirme isteği var bence . Eltiler arasinda nasil rekabet oluyorsa damatlar arasında da oluyor. Bir babanin bi abinin edecegi laflari eşine ediyor aslinda eşin hakli.
Annene anlat bu konuyu o konuşsun başka türlüsü zor olur

Eniştem eşime bu kızı sana emanet ettik ona iyi bak bisey olursa hesap sorarım tarzı konuşmalara girdi. Eşim rahatsızlık duydu tabi zamanla.

Bunları ilk söylediğinde eşiniz "Bacanak sen de damatsın, ben de. İlla bir emanet edilme söz konusuysa ben eşimi babasından emanet alıyorum, pırlanta gibi yetiştirmiş sağolsun. Ayrıca evliliğimle ilgili hesap soracak olan daha doğmadı, herkes yerini, haddini bilsin ki ben öğretmek zorunda kalmayayım" deseydi her şey güzel olurdu. Aslında bunlar hep alfalık çatışması ama bu yersiz olmuş bence.

Eşiniz rahatsız olduğu ilk anda açık net tepki vermeliydi. Benim eşim olsa daha ilk cümlesinde yaşına falan da bakmadan ayarını verir, kenara oturturdu. Herkesin edepsizliğini siz mi çekeceksiniz, kendinize kıymet verin biraz. Hem elin adamı yüzünden ne münasebet evimde huzurum kaçacakmış?
Ablanıza da söyleyin yani, millet ne ağır travmalar yaşıyor hamileliğinde; aldatıldığını öğreniyor, boşanmalar - vefatlar oluyor, güzelce açıklayıp anlatırsanız "eniştem biraz ayarsız davranıyor, abim gibidir elbette ama abla biraz empati yap yuvamda huzurum kaçıyor" dediniz diye kriz geçirecek hali yok herhalde
Ona alttan al buna alttan al ömürden gidiyor yahu. Şimdi hamile diye söyleyemezsiniz, sonra lohusa diye, o ara tabi enişte bey devam edecek, daha çok huzursuz olacaksınız. Değmez

Neden bilmem çok sinirlendim bu konuya. Elalemin gevşekliği yüzünden yaşadığınız şeye bak ya

Diğer konularda haklısınız ama sizle esinizden daha çok samimi olması normal değil mi ?
Eşiniz yerine sizi aramasi da normal bence .
Siz önceden tanışıyorsunuz samimiyetiniz de iyiymiş.
Benimle daha samimi olması normal belki ama artık esimide 1 buçuk yıldır tanıyor. Yüzüne bakmayacak kadar samimiyet kurmamasida anormal sanirim

Canım bizimki bu raddeye gelmedi çok sukur ama gelseydi sanırım ben eşimi tercih ederdim. Ailenin her iki damada da aynı değeri vermesi gerekir. Seni arada bırakmaları çok kötü. Hadi benim Ablam habersiz ama senin ailenin bile bile seni zora sokuyor. Eşin ile bu konu dışında sorun yasamadiysan ben eşini bir tık hatta birkaç tık önde tutndiyebilirim

Sanırım doğru tespit canım oysaki biz yıllar once ablamla eslerimiz çok iyi anlaşır insallah diye hayaller kurardik.
Canım dedi zaten eşim ben bitek babama hesap veririm diye. Ama bi insan anlamakta ısrar edince elden bisey gelmiyor. Zaten eşim bu saatten sonra asla susmaz. Yeterince sabrettigini düşünüyorum. Daha önce söylediğinde enistemle 2 ay konuşmamıştır bziimle. Bakalım bundan sonra ne olacak.

Konuş canım bence. Ablanla da olur eniştenle de. Ama konuş bence mutlaka.
Yoksa daha çözülmez bir hal alır.

kimseyi olduğundan farklı bir yere koymamak lazım ,birilerini anne baba abi kardeş abla yerine koyup çok sevince hepsi olmasada bazı kendi bilmezler her türlü munasebetsizlikleri yapma hakkını görüyorlar kendilerinde.sizin eşiniz ailenize damat olarak girdiyse eniştede o ailenin damadı .2 sene önce tanıması ailenizi ,eşinizden üstün yapmaz,aynı kıskanç eltiler gibi sen yokken ben vardım demeye getiriyor,haddini ve yerini bilmeyen bir adam.

Yaşamadık çok şükür, hatta bunu da atlattık diyebilirim ama en ufak bir şeyde hortluyor.
Engel olamıyorum; insanlar birbirini üzüyor ama en çok ben arada kalıyorum. Kimse kimseyle yüzyüze tartışmıyor ama sürekli birileri bana şikayet ediyor birilerini.
Ne diyeyim hayırlısı artık :)

Benimde abim ablam vs yok ve yok diyede kimseyi hatta esimin abi ve ablalarini bile abi abla yerine koyup sahiplenilme istedigi duymadim.
Kuzenim var kardes gibiy dik. Birlikte buyuduk altli ustlu oturuyorduk.O evden gelin ciktim
Onunda abisi yok hatta halam ve enistem ayrilar ama esim kalkip abilik veya babalik yapmaya sahiplenmeye kalkmadi kalkamaz.Esimin telefon numarasida benim anne ve babamdan baskasinda yoktur.
Siz sınırı aşmışsınız simdide neden böyle diyorsunuz.
:))) Bence iş sizde bitiyor. Eşinizi papaz etmek yerine kendiniz konusarak halledin bu kadar yüzü eşin vermedi heralde

Maşallah yazılanları ne kadar bilinçli okumussunuz. Yaptığınız yorumlardan belli. Tesekkur ederim

Enişteniz sizin eşinizi niye kabullensin ya. Ne saçma.

Bi yerini haddini bilsin. Dış kapının dış mandalı nasıl müdahil olur hayatınıza.

Ablalık bir durum yok enişte bey'e cevabını vereceksiniz oturtacaksınız.

Bence olay dallanip budaklanmadan annene bi aç konuyu ona göre ne yapacacagina karar verirsin.

Canım bu saatten sonra zaten eşime karışmaması. O hep dedi söyleyelim tekrar bozup atalım haddini bilsin diye. Ama ben engel oldum. Artık olmam. Çünkü daha fazla üzülmesini istemiyorum esimin.

Uyarimi yapayim. Yazacaklarim cok sert ve paranoyaya sebep olacak. Isterseniz sinirlenmeden bu satirdan sonrasini okumayabilirsirniz.

Kusura bakmayin ama cok safsiniz. Eniste sizinle iliski istiyor. Erkek mileti boyle fahisedir, donektir, haindir canim.
Sizin bunun farkina vardiginiz da cok belli, cunku hem eniste hem siz onun fahri baba rolunu kabullenmissiniz. Cunku baba figuru ariyor ve bu ilgiden hoslaniyorsunuz. Ama enistenin icinde babalik degil harem basinda gogsunu doverek boguren bir goril yatiyor. Simdi;

Burada tehlikeli bir olay var, ablanla senin aleyhine. Kiz cocuklar baba sevgisi (fahri ya da gercek) icin yarisirlar. Bu goril oglu goril bu isin ince dinamiklerini yani ablanla sizin eksikligini cektiginiz seyi cooooook iyi kavramis ve sonuna kadar , ikinizi de manipule etme niyetinde. (burada kufur serbesttir). Yani;

Ya bogurup dovunen harem kafasiyla yasayan enisten gorilinin etki altina girip baldiz fantazisini oynayacaksiniz.
Ya da ablaniza karsi bir damla sevginiz varsa yuvanizi ve esinizi seviyorsaniz esinizle bir olup bu herifi kapinizdan bir adim attirmayacaksiniz.

Eger yuvanizi savunmazsaniz, gonul rahatligiyla diyebilirim ki zaten pazarlik yapilmis bu is bitmistir. Bunu da siz bitirmis oluyorsunuz. Boylece bilincaltinizda ablanizi yenmis oluyorsunuz. Bunu yapmak istiyorsaniz hic bir sey yapmamaya devam edin.

Yani sucu sizde buluyorum. Cok da kizamiyorum. Kadinlarin gri hucreleri 35 i gecmeden calismaz, jeton hemen dusmez. Manipulatif erkekler her zaman kadinlari en kotu duruma sokarlar. O yuzden kadin milleti bu aptalca vaziyette.

Eger anneden kiza siki bir "erkek nasildir" bilgi aktarimi olmazsa genc kadinlar tam bir erkek ilgisi manyagi olurlar. Baba, eniste, abi farketmez. Sonra da ablanin veya yakin kadin arkadaslarinin eslerine tav olurlar.

Bu soylediklerim tecrubeyle sabittir. Umarim isine yarar.

Sonucta her sey sizin elinizde. Ya cokuse izin vereceksiniz ya da yuvanizi ciddi anlamda korumayi bileceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…