- 9 Temmuz 2021
- 5.351
- 5.186
Açıkcası ben kendim eşime diyorum. Benim çalıştığımı söyle ailene. Cumartesi pazar çalışmıyorum. Ailesi cumartesi çalışıyorum biliyor. Annesi aşırı derecede emrivaki yapıp, insanları sıkan yapıya sahip. Bu şekilde rahat ediyorum bende.Böyle şeyler için üzülmemeyi ögrenirler. Cocukları malları gibi gören ebeveynlere gıcığım. Ilerde bize baksın diye hayatı yenip bitirilen cocuklar dolu etrafta. Ben anneme söylerim hep bende senin gibi yalnızca bir kez genç olucam. Bende senin gibi her yaşı yalnızca bir kez yaşıycam. Tamam seviyoruz görevlerimizi yerine getiricez ama kimseye kendimizi adayarak yaşayamayız. Cocuklarini bir kenarda birakıp onlara dos dogru vakit ayırmayıp anne babasının her dediğinin peşinde koşan o kadar insan var ki. İdrak edilemiyor hala anne babası kendisi bir aile olarak görüyor insanlar. Eş cocuklar ihmal ediliyor. Yaşlı insanların anlamsız kaprislerinden. Benim eşimde maalesef bu potansiyele sahip. Ben annemin her şeyine koşarım. Doktoruna götürürüm gezmeye götürürüm alışverişe gideriz. Geçen gün annemi doktora götürdüm sonra gezdik dolaştık evine bıraktım gel sende dedi. Yok anne aksam disari çıkıcam biraz kafamı dağıtayım yorgunum bu aralar dedim. Tamam kızım iyi gezmeler dikkat et kendine dedi. Kızıp üzülüyorsada üzülür. Cocugunun mutluluğundan rahatsızlık duyan bir anne bana göre hastadır. Eşim surekli annesinin ağzına bakmaya devam ederse muhtemelen boşanmaya gider. Ihtiyaçlarini karşılayacağız gezdirecegiz yüzlerine güleceğiz tamam görevimiz ama birazda saygı
Beni kimse ailesiyle dip dibe gezdiremez. Mecburiyetim muhtaçlıgım yok kimseye. Ailesinin maşası olan bir adamla hayat sürdürmem zatenBak ciddi diyorum biz kadınlara yaranılmaz ya seni sürekli ailesiyle dibdibe gezdirse daha mı mutlu olacaksın bırak yalan söylesin sonuçta yaşlı başlı insanlar onların fikirleriyle çatışmak üzmek yerine tatlı yalan söylesin bende arada anneme söylüyorum atıyorum gece bir de dışarıdayım ama ertesi gün arayıp uyuyordum yeni gördüm diyorum başka şehirde tek yaşıyorum senelerdir özgürüm cart curt kimse bana karışamaz çocuk da değilim ama neden kadının aklı kalsın onunla çatışsam üzmekten başka elime ne geçecek yaşlı kadın ona göre o saatte başıma iş gelir net bu fikri değiştiremem bunun gibi düşünün adam güzel bir şey yapıyor bence
İçimdeki hislerin tamamına tercüme oldunYorumlar çok saçma. Ailesine sürekli yalan söyleyen adam size de söyler. Bu kadar yalana alışmış, korkak bir adamla ne yapacaksınız ki? Bence üzerine gidin ve çözün bu meseleyi. Ergen mi ne ya sevilmez arzulanmaz bir sünepe
Niye mecburuz buna peki. Kendi ayakları üzerinde olup hayatını yaşayan insanlar olarak ne mecburiyetimiz var. Görevlerimizi yerine getirdikten sonra geri kalan hayatımız da niçin onlara ait gibi yaşıyoruz ve bu normalmiş gibi kabulleniyoruz. Onlar kendi kayınvalidelerine çokmu bayılıyor her dediklerini yapıyorlardı seve seve. Ben çektim sende çekeceksin mantığını neden kuşaktan kuşağa doğal birsey gibi aktarıyoruz. Çalışıyorsunuz hafta sonu dinlenme hakki tanımadığı için kayınvalideniz yalan söylüyorsunuz falan. Yazık günah değil mi gençlere yahu. Hayat şartları yeterince zorlayıcı ailemizlemi ilgilenicez cocuklarimizlamı yoksa memnuniyetsiz kaynanadan nasil az zarar görürüm diye mi düşüncez...Açıkcası ben kendim eşime diyorum. Benim çalıştığımı söyle ailene. Cumartesi pazar çalışmıyorum. Ailesi cumartesi çalışıyorum biliyor. Annesi aşırı derecede emrivaki yapıp, insanları sıkan yapıya sahip. Bu şekilde rahat ediyorum bende.
Kadın niye benim sürekli evde bedbaht bir halde evden hiç çıkmadan yaşadığımı düşünüp kötücül hazlar duyuyor. Birazda ben duyayımHaklısınız kesinlikle katılıyorum da...eşiniz agizlarina bakmıyor ki söylemiyor sadece. Yani demiyor ki onları da alacağız her yere beraber gideceğiz vb.
Eşiniz söylememeyi bir yol olarak bulmuş gemisini yürütüyor. Yani soylesin diye ısrarınız kötücül hazdan başka size ne kazandıracak?
Kadın haset ve kötü kalpli çünküyalan soylemek zorunda kalıyordur belkı
dısarıdayım gezıyorum dese aılesı ne dıyor pısman mı edıyorlar ?
aralarında nasıl bır ıletısım var
keske yalan soylemese yanlıs bırsey yalan soyledıgı konu da basıt ve cocukca bılemedım tuhaf ve komık geldı
e tamam madem oyle esınızın ısıne karısmayın o zaman demek kı var bı bıldıgı :)Kadın haset ve kötü kalpli çünkü
Yine konuştum içim böyle rahat ediyor diyor. Yani örneğin kaynanam artık kocasıyla el ele dolaşamadığı için bizim dolaşıyor olmamız kaynanamı üzeceğinden dolayı sakliyor bilse içine sinmiyor eşiminMuhtemelen eşiniz çok eleştirilerek büyütülmüştür. O sebeple bir şeyleri açıklamak, anlatmak yerine gizlemeyi tercih ediyordur. Tabi bunu normal olarak kabul ettiğim için söylemiyorum asla. Kaç yaşında ve kaç yıllık evlisiniz bilemiyorum ama acilen çözmeli en azından bunun anormal bir durum olduğunu anlamalı.
Sanane desin sen babamla gezmiyormuydun desine tamam madem oyle esınızın ısıne karısmayın o zaman demek kı var bı bıldıgı :)
bazen bırılerıyle konusmanın tartısmanın cozum olmayacagını dusunursun konusmak anlamsız olur hıc o tartısmaya gırmemek ıcın kestırıp atmak ıcın bu yolu bulursunSanane desin sen babamla gezmiyormuydun desin
İşte iş o noktaya gelmesin diye adam uğraşıyor ben hala kötü bir şey yaptığını düşünmüyorumBeni kimse ailesiyle dip dibe gezdiremez. Mecburiyetim muhtaçlıgım yok kimseye. Ailesinin maşası olan bir adamla hayat sürdürmem zaten
konu sahibi aslında eşinin ailesine karşı neden yalan söylediğini , niye liseli aşıklar gibi yalan dolanla saklıyoruz , bunu anlamaya çalışıyor.Hayır...ıllaha duyacak onlarsiz gezmeye gidildiğini yaşlı insanlar ve kiskanacaklar üzülecekler. Konu sahibi de içten içe sevinecek.
o zaman eşinizle psikolojik destek alacaksınız. ha diyince bundan kurtulamaz ki.Herseye karışıyor da. Esim bu konuda yalana başvuruyor sadece. Diğer konularda tamam anne peki anne diyor hep. Eşimin öz annesinden kalan mallara bile karışıyor. Cocuk yapıp yapmayacagimiza kadar uzanıyor dili. Karar mekanizması
ne biçim adam o be derim kusura bakmayın daArkadaşlar. Hafta sonu bir planımız olduğunda bir yere gidecek olduğumuz zaman eşim annesine hep çalışıyorum diye yalan söylüyor. Bütün hafta sonu çalıştığını şehir dışında olacağını falan söylüyor. Mesela bir gezmekteyiz yada en basiti alışverişe dolaşmaya çıkmışız dışardayız annesi aradığında ya çalıştığını söylüyor yada evde oturuyorum diyor. Asla dışardayiz yada bir arkadaşa geldik demiyor. Ya çalışıyor yada evde oturuyor oluyor. Kendisine yalan söylediği için kızıyorum. Annem babam yaşlılar Her istediklerinde gezemiyorlar Onlar o haldeyken ben keyif yapıyor geziyor görünmemek için öyle söylüyorum diyor. Bu arada haftada bir onlarıda dışarı çıkartırız ilgileniriz.Fakat yalan söylemesi benim canımı sıkıyor. Sanki liseli ergen kaçak göçek izinsiz dışarı çıkmış gibi bir durum. Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum siz olsanız ne tepki verirsiniz?
Çok haklısınız. Açıkcası ben kafa rahatlığı için çalışıyorum dıyorum. Tabi bolca gezıyorum ve sosyal medyada paylasıyorum. Hatta haftasonu gezdıgımde oluyor. Ben az gıdıyorum kayımvalıdeme.Bayaa az hattaNiye mecburuz buna peki. Kendi ayakları üzerinde olup hayatını yaşayan insanlar olarak ne mecburiyetimiz var. Görevlerimizi yerine getirdikten sonra geri kalan hayatımız da niçin onlara ait gibi yaşıyoruz ve bu normalmiş gibi kabulleniyoruz. Onlar kendi kayınvalidelerine çokmu bayılıyor her dediklerini yapıyorlardı seve seve. Ben çektim sende çekeceksin mantığını neden kuşaktan kuşağa doğal birsey gibi aktarıyoruz. Çalışıyorsunuz hafta sonu dinlenme hakki tanımadığı için kayınvalideniz yalan söylüyorsunuz falan. Yazık günah değil mi gençlere yahu. Hayat şartları yeterince zorlayıcı ailemizlemi ilgilenicez cocuklarimizlamı yoksa memnuniyetsiz kaynanadan nasil az zarar görürüm diye mi düşüncez...
Yok var hayatı aslında hep dışarılarda. Varsa yoksa kendi ailesi kardeşlerinin çocuklarına eşimin babasının malını parasını yedirmekle meşgul kendisi. Hal böyle olunca anne olarak görüp hoş göremiyorum da saçmalıklarınıBen de eşimin ailesi ne yapıyor ne ediyorum çok bilsin istemem. Kendi aileme de anlatmam. Hoş sormaz da ailem. Ama eşimin annesi çok darlıyordu bir ara beni.Yok ne aldık, nereye gittik, ne yedik. Yavaş yavaş alıştı. Keşke eşiniz de alıştırsaymış. Belli ki kadının başka derdi, hayatı yok. Ne öyle canım liseli gibi gizli saklı. Siz karı kocasınız artık. Alıştırsın eşiniz. Kaldı ki eşinizi büyütmemiş emeği bile yok. Bir de cici kaynana zulmü çıktı piyasaya.
Bende diyorum vallahi yüzüne bile dedim artık. Size nasıl kusura bakayımne biçim adam o be derim kusura bakmayın da
Annesi dur durak bilmiyor ama bu konu yalnızca biri aslında. Burda hepsini anlatmak çok zor☹İşte iş o noktaya gelmesin diye adam uğraşıyor ben hala kötü bir şey yaptığını düşünmüyorum