Eşim üvey annesine bazı haftasonları çalışıyorum diye yalan söylüyor

Belki adam istemiyor bunu?

Belki kiskanclik yapiyor da olabilir ailesi. Size belli etmeden buyuk bir krizi onluyordur esiniz.

Sey cunku, bi arkadasimin kayinvalidesi arkadasimin her sosyal medya paylasiminda "ay ben fenalastim dustum kalkamiyorum" diye oglunu arayip plani parcaliyordu.

Sürekli yalan söyleyen bir insan buna alışır ve normal gelir. Eminim size söylediği beyaz yalanlar da vardır. O yüzden umrumda olmaz diyemem açıkçası. Bu bir kişilik meselesi.

Tamam siz öyle bir insanmışsınız, öyle yaparmışsınız. Eşiniz böyle bir insan böyle yapıyor. Eşiniz dahil herhangi başka insanın sizinle aynı davranmasını beklemek doğru gelmiyor bana. Neticede iki farklı karakter, iki farklı yetiştirme tarzı var ortada. Yadırgıyor olabilirsiniz ona bir şey diyemem ama bunu eşinize veya kayınvalidenize yansıtırsanız sonucu lehinize olmaz.

Yoo kabullenmek zorunda değil, bir deneyin bakalım kabullenmelerini başarabilecek misiniz? Hele ki belli bir yaşın üstündeki insanın görüşünü değiştirmek imkansıza yakın bir oran. Bence burda kabullenmesi gereken sizsiniz, dahası gerçekten ucu size dokunan büyük bir mesele yok. Dertsiz başınıza dert almayın.

Açıklamasini yapmis adam ne güzel işte. Ailesi nasil insanlardir bilemem, o yuzden gerektiği gibi davranıyor olabilir.

Benimde annem babam yaşlı insanlar babam elzaimer,mesela ben dışarı çıktığım zaman söylemiyorum merak etmesin diye bunda kötü bişey yok .Ama eşiniz ne niyetle söylüyor ona bakmak lazın.

Annesiyle ilgili dürüst olduğunu düşünmuyorum. Bu kadar gerildiğine göre annesi uğraşıyor karışıyor belliki evliligimize. Ama bana yansımasın sinir olmayayım diye böyle yapiyor belliki
eşinizde çok hakkı mı var acaba
yani küçüklüğünden beri mi bakıyor?
iyi bakmış sevmiş mi? eşiniz anlatır mı?

eşiniz vefalı insansa ve annesini seviyorsa
ne bileyim böyle bir yol bulmuştur

bu arada bende yalanları devam ettirmek sık sık zorunda kalsam bende rahatsız olurdum

Iyide bunu söyleme hakkına sahip değil sonuçta. Gençken kendi gezmiş. Yaşlanınca belki bende gezemeyeceğim. Ayrica hep sorarız şuraya götürelim sizi buraya götürelim varmı istediğiniz bir yer vs.
benim anlamadığım sevgiliniz annenesiyle niye görüşüyorsunuz. önce bi söz olsun. sevgili iken bu kadar samimmeyet kurmayın bence.

1 1nbahar eşinizin ailesine yalan söylemesi çok normal bir davranış değil..ama bu davranışın altında yatan neden ne en iyi siz gözlemlersiniz ..eşiniz bu şekilde büyütülmüş de olabilir yani ebeveynleri kendi kök ailelerine sürekli yalan söyleyen, kişisel sınırlarını çizemeyen kendileri de başkasının kişisel alanına çok rahatlıkla girebilen kişiler olabilir.Aslında birisi ile nasılsın diye konuştuğunuzda yarın da şuraya gideceğiz ..bunu da yapacağız demeye hiç gerek de yoktur ama bazı kişiler akşama ne yenileceğine ..o ortamda havanın kaçderece olduğuna kadar sormak ister ..bu biraz mizaçtan,hayatı yaşayış şeklinden biraz da görüşülen kişi sayısının kısıtlılığından kaynaklanıyor olabilir.Gelelim sizin durumunuza..eşiniz ile bunu masaya yatırabilirsiniz bu yalana ortak olmaktan hoşlanmadığınızı söylersiniz.. eşinizi gözlemler en çok hangi durumlarda bu davranışa başvurduğunu izler çıkarımlarda bulunursunuz.Eşinizin bu kendince pembe yalanları sizin de yalan söylemenizi gerektirmez ..siz özellikle göze sokmak için /eş ailesine durumu farkettirmek için olmamak kaydıyla size sorulursa olanı söylersiniz.Evet büyük olasılıkla eşinizin aile üyelerinden en az birisi (çoğunlukla ailenin geri kalan üyeleri de) sizin gittiğiniz /geldiğiniz /yediğiniz /yemediğiniz herşey ile ilgili yorum yapıyordur ..ama bu savaşılabilecek bir konu değil inanın.Sinirlerinizin bozulduğu ile kalırsınız

Siz dürüstlük timsali olmaya yemin mi içtiniz? İnsan bazen stres, sıkıntı yaşamamak için pembe yalan söyler. Nolmuş bunda? Bende mesela personel çıkarırken "sen yavaşsın, yaşlısın, işi beceremedin" demiyorum " eski personelimiz işe dönecek" diyorum. Ya da eşime "ondan önce 3 erkek arkadaşım olduğunu" söyledim. Halbuki daha fazla.
Siz yalandan çok rahatsızsanız kendini hayat felsefesi edinin. Eşinizi de bu kadar sık boğaz etmeyin.

Bu kadar sık ve rahat yalan söyleyen biri beni de irrite ederdi. Yalan söyleyebilme becerisi kullanıldıkça gelişir. sadece belli şahıslara karşı belli durumlarda kullanılsaydi esinizdeki kadar gelişmezdi yani, dikkat edin

42 yaşinda adama annesinin sürekli arayıp hesap sorar gibi konuşması aslında burda sorun birazda

Valla çok sinirleniyorum bazen gerçekten tiksinti verici oluyor zaman zaman

Kendinize dert aramayin yaaa, adam belki biliyor huylarını, trip yapıp laf sokup burnunuzdan getirmesinler diye iş güç diyor. Böyle demek için sebepleri olmasa demez herhalde
Huyunu çekmek zorunda olduğunu düşünmüyorum işte. Sınır çizmeli bana göre. Bugun bu yarin başka mevzu olur yoksa. Kadin kendini insanların kumandanı saniyor böyle davranildikça

Benim eşimin de aşması lazım işte. Bugün gezmek konu önemsiz gibi geliyor insanlara belki ama yarin başka şey kadin benim dediğim olacak şeklinde devam ediyor bu şekilde göz yumulunca. Aslında eşimin herseyiyle ilgili laf sahibi diyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…