- 19 Mayıs 2020
- 46.373
- 207.487
Belki adam istemiyor bunu?Annesi babası yaşlıymış. Onlar bizim gibi eğlenip gezemeyecekleri için. Söylemenin gereği yokmuş yalan söylemek en guzeliymiş. Bu arada her gün ordan oraya gezen insanlar değiliz. Haftada bir gün çıkarız. Haftada bir gün de eşimin anne babasını çıkartırız
Ben kendi aileme karşı sınırlarını çizen bir insan oldugum için. Yadırgıyorum diyelim. Ben annemin hoşuna gider mi yaptığım yapacaklarim diye düşünmem neyse odur. Görevimi yaparım onada zaman ayırırım ama. Bir noktada da abartirsa derim sen benim yaşımda oldun. Ben senin yaşına gelecekmiyim bakalım. Sürekli yaşlılarda bir duygu sömürüsü var. Göz yummak geçiştirmek anı kurtarıyor. Bugün bir sorun ilerleyen zamanlar da bir çok sorun olarak devam ediyor. Ben hayatına müdahale edebiliyorum diyip daha geniş alanlara karışmaya başlıyorlar. Anlamasada oldugu gibi kabullenmek zorunda olduklarını düşünüyorum.
Hayır...ıllaha duyacak onlarsiz gezmeye gidildiğini yaşlı insanlar ve kiskanacaklar üzülecekler. Konu sahibi de içten içe sevinecek.Eşiniz size yansıtmadan bir sorun çıkmasını engelliyor olabilir mi?
Benimde annem babam yaşlı insanlar babam elzaimer,mesela ben dışarı çıktığım zaman söylemiyorum merak etmesin diye bunda kötü bişey yok .Ama eşiniz ne niyetle söylüyor ona bakmak lazın.Arkadaşlar. Hafta sonu bir planımız olduğunda bir yere gidecek olduğumuz zaman eşim annesine hep çalışıyorum diye yalan söylüyor. Bütün hafta sonu çalıştığını şehir dışında olacağını falan söylüyor. Mesela bir gezmekteyiz yada en basiti alışverişe dolaşmaya çıkmışız dışardayız annesi aradığında ya çalıştığını söylüyor yada evde oturuyorum diyor. Asla dışardayiz yada bir arkadaşa geldik demiyor. Ya çalışıyor yada evde oturuyor oluyor. Kendisine yalan söylediği için kızıyorum. Annem babam yaşlılar Her istediklerinde gezemiyorlar Onlar o haldeyken ben keyif yapıyor geziyor görünmemek için öyle söylüyorum diyor. Bu arada haftada bir onlarıda dışarı çıkartırız ilgileniriz.Fakat yalan söylemesi benim canımı sıkıyor. Sanki liseli ergen kaçak göçek izinsiz dışarı çıkmış gibi bir durum. Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum siz olsanız ne tepki verirsiniz?
eşinizde çok hakkı mı var acabaAnnesiyle ilgili dürüst olduğunu düşünmuyorum. Bu kadar gerildiğine göre annesi uğraşıyor karışıyor belliki evliligimize. Ama bana yansımasın sinir olmayayım diye böyle yapiyor belliki
benim anlamadığım sevgiliniz annenesiyle niye görüşüyorsunuz. önce bi söz olsun. sevgili iken bu kadar samimmeyet kurmayın bence.Iyide bunu söyleme hakkına sahip değil sonuçta. Gençken kendi gezmiş. Yaşlanınca belki bende gezemeyeceğim. Ayrica hep sorarız şuraya götürelim sizi buraya götürelim varmı istediğiniz bir yer vs.
Bu kadar sık ve rahat yalan söyleyen biri beni de irrite ederdi. Yalan söyleyebilme becerisi kullanıldıkça gelişir. sadece belli şahıslara karşı belli durumlarda kullanılsaydi esinizdeki kadar gelişmezdi yani, dikkat edinAnnesi babası yaşlıymış. Onlar bizim gibi eğlenip gezemeyecekleri için. Söylemenin gereği yokmuş yalan söylemek en guzeliymiş. Bu arada her gün ordan oraya gezen insanlar değiliz. Haftada bir gün çıkarız. Haftada bir gün de eşimin anne babasını çıkartırız
42 yaşinda adamı günde 5 kez arayan anne pek te iyi olamaz sanki. Evet kötü genel itibariyle. Şiddet anlamında değil fakat psikolojik şiddet diyebilirim. Bildiğim kadarıylaKötü üvey annelik mi yapmış?
42 yaşinda adama annesinin sürekli arayıp hesap sorar gibi konuşması aslında burda sorun birazdaSiz dürüstlük timsali olmaya yemin mi içtiniz? İnsan bazen stres, sıkıntı yaşamamak için pembe yalan söyler. Nolmuş bunda? Bende mesela personel çıkarırken "sen yavaşsın, yaşlısın, işi beceremedin" demiyorum " eski personelimiz işe dönecek" diyorum. Ya da eşime "ondan önce 3 erkek arkadaşım olduğunu" söyledim. Halbuki daha fazla.
Siz yalandan çok rahatsızsanız kendini hayat felsefesi edinin. Eşinizi de bu kadar sık boğaz etmeyin.
Valla çok sinirleniyorum bazen gerçekten tiksinti verici oluyor zaman zamanBu kadar sık ve rahat yalan söyleyen biri beni de irrite ederdi. Yalan söyleyebilme becerisi kullanıldıkça gelişir. sadece belli şahıslara karşı belli durumlarda kullanılsaydi esinizdeki kadar gelişmezdi yani, dikkat edin
Huyunu çekmek zorunda olduğunu düşünmüyorum işte. Sınır çizmeli bana göre. Bugun bu yarin başka mevzu olur yoksa. Kadin kendini insanların kumandanı saniyor böyle davranildikçaKendinize dert aramayin yaaa, adam belki biliyor huylarını, trip yapıp laf sokup burnunuzdan getirmesinler diye iş güç diyor. Böyle demek için sebepleri olmasa demez herhalde
Benim eşimin de aşması lazım işte. Bugün gezmek konu önemsiz gibi geliyor insanlara belki ama yarin başka şey kadin benim dediğim olacak şeklinde devam ediyor bu şekilde göz yumulunca. Aslında eşimin herseyiyle ilgili laf sahibi diyebilirimMuhtemelen başka sorunları engellemek için yapıyordur.
Benim kayınvalidem ve kayınbabam da eşimin işi olmadığını düşündükleri anda onlara gitmesini/gitmemizi beklerler. Genelde de orada bir iş olur, misafir olur.
Eşim de dışarıdayım işim var, evdeyim işim var şeklinde üzerini örter. Özellikle ilk evlendiğimizde daha çok yapıyordu.
Sonrasında söyle geziyoruz diye bunda ne var artık doğal olduğunu anlamalılar dedim. Çünkü kayınvalidem o noktada hep baskılamış. Gezmek için değil iş için dışarı çıkabilirsinizi yüklemiş çocuklarına. Kendisi de çok gezer ama çocuklara gelince ben bu yaşa kadar ancak böyle korudum modunda. Artık onların tutumlarına göre söylüyor. Aşmaya başladı durumu eşim de. Anladı yaptığının yanlış olduğunu. Artık kabullenmeleri gerekiyor kötü hissetmelerini gerektirecek bir şey yok diyor.