- 27 Nisan 2019
- 5.131
- 13.288
Yalana karşıyım ama belki anne babası bunları anlayacak kişi değildir. Bende pek iletişimleri olduğunu düşünmedim. Herseyini saklayarak büyümüş gibi geldi. Gittiği yediği içtiği ayiplandiysa artık. Zor bir durum.KV daha önce laf edecek gibi olmuş ki eşin de kendince yalan söyleyerek çözüm bulmuş. Belki eskiden de böyleydi,ailesiyle paylaşmıyordu ne yaptığını. Seni kimseyle muhatap etmediği sürece bence bu olumsuz bir durum değil.
Annesi despot bir kadın. Her dediğini yaptırmak isteyen. Istedigi olmadığında hastalıklara sığınan karakterlerden
Yaa zaten o duygu sömürüleri yokmu. Çok haklısınız bu konuda. Sanki bizler hiç yaşlanmayacakmişcasina müdahaleler sömürüler bitmez. Olan bana olurEğer eşiniz yansıtmamaya çalışıyorsa kurcalamayın. Eğer eşiniz gezmeye gittiğinizi saklama ihtiyacı duyuyorsa vardır bi bildiği. Olayı güç gösterisine döndürürseniz, duygu sömürüsü yaparlarsa o gezmelerden de olabilirsiniz.
Zamana bırakın
Ben de aynısını düşündüm. Bir de "üvey" olduğu için farklı durum ve ilişkiler de söz konusu olabilir. Eşin sana karşı dürüstse bence kurcalama.Herseyini saklayarak büyümüş gibi geldi. Gittiği yediği içtiği ayiplandiysa artık. Zor bir durum.
Yaa zaten o duygu sömürüleri yokmu. Çok haklısınız bu konuda. Sanki bizler hiç yaşlanmayacakmişcasina müdahaleler sömürüler bitmez. Olan bana olur
[/QUOTE
Biz iznimizi saklarızlaf anlatmaya çalışmaktan daha kolay geliyor.
Aynen dışarda tutmaya çalışıyor olabilir. Her gün arar bir kaç kere eşimi. Eşim telefonla konuşurken rengi kızarır hep sinir oluyor gibiYalana karşıyım ama belki anne babası bunları anlayacak kişi değildir. Bende pek iletişimleri olduğunu düşünmedim. Herseyini saklayarak büyümüş gibi geldi. Gittiği yediği içtiği ayiplandiysa artık. Zor bir durum.
Şimdi anlaşıldı nedeni. Adam kendince her ne kadar yalan da olsa bir çözüm bulmuş. Kv yi evlilik dışında tutmaya çalışıyor. Kurcalamayin, eşinizin kıymetini bilin.
Benden çok yaşayınBen de aynısını düşündüm. Bir de "üvey" olduğu için farklı durum ve ilişkiler de söz konusu olabilir. Eşin sana karşı dürüstse bence kurcalama.
Annesiyle ilgili dürüst olduğunu düşünmuyorum. Bu kadar gerildiğine göre annesi uğraşıyor karışıyor belliki evliligimize. Ama bana yansımasın sinir olmayayım diye böyle yapiyor bellikiBen de aynısını düşündüm. Bir de "üvey" olduğu için farklı durum ve ilişkiler de söz konusu olabilir. Eşin sana karşı dürüstse bence kurcalama.
Eşinizin açığını anlatmayın, özellikle kv ye. Eşiniz uzak tutuyorsa siz de uzak durun. Adam bir yol bulmuş, belli ki seviyor sizi. Siz de dürüst olacam, bize karışamazlar falan diye eşinizi ortaya atmayın.Aynen dışarda tutmaya çalışıyor olabilir. Her gün arar bir kaç kere eşimi. Eşim telefonla konuşurken rengi kızarır hep sinir oluyor gibi
Bizim hayatımızı yönetmeye çalışıyor da eşim bana yansıtmama çabasında gibi gelmeye başladı artık. O yüzden geriliyorum. Hayirdir diyesim geliyor son zamanlarda
Ne güzel işte senin iyiliğini senden çok düşünen bir eş. Bunlardan fazla yok bence şükretmelisin. Genelde ya fazla anneci ya da denge kuramayan laf taşıyan eşler okuyoruz. He eşinin üvey annesinin kulağına giderse de gezdiğiniz demek ki bunu saklayacak kadar beni karıştırmak istemiyorlar deyip uzak durur belki. Yani kötü ne olabilir ki. Kocanla gez gezebildiğin kadar. Yaşlı insanlara laf anlatmak inan zor.Annesiyle ilgili dürüst olduğunu düşünmuyorum. Bu kadar gerildiğine göre annesi uğraşıyor karışıyor belliki evliligimize. Ama bana yansımasın sinir olmayayım diye böyle yapiyor belliki
Eşimin annesini haklı bulduğunu düşünüyorum bazen. O sebepten de biraz takılıyorum. Borçlu gibi davranıyor gibi yani tam da ifade edemiyor olabilirim durumuNe güzel işte senin iyiliğini senden çok düşünen bir eş. Bunlardan fazla yok bence şükretmelisin. Genelde ya fazla anneci ya da denge kuramayan laf taşıyan eşler okuyoruz. He eşinin üvey annesinin kulağına giderse de gezdiğiniz demek ki bunu saklayacak kadar beni karıştırmak istemiyorlar deyip uzak durur belki. Yani kötü ne olabilir ki. Kocanla gez gezebildiğin kadar. Yaşlı insanlara laf anlatmak inan zor.
Ben kendi aileme karşı sınırlarını çizen bir insan oldugum için. Yadırgıyorum diyelim. Ben annemin hoşuna gider mi yaptığım yapacaklarim diye düşünmem neyse odur. Görevimi yaparım onada zaman ayırırım ama. Bir noktada da abartirsa derim sen benim yaşımda oldun. Ben senin yaşına gelecekmiyim bakalım. Sürekli yaşlılarda bir duygu sömürüsü var. Göz yummak geçiştirmek anı kurtarıyor. Bugün bir sorun ilerleyen zamanlar da bir çok sorun olarak devam ediyor. Ben hayatına müdahale edebiliyorum diyip daha geniş alanlara karışmaya başlıyorlar. Anlamasada oldugu gibi kabullenmek zorunda olduklarını düşünüyorum.E daha iyi değil mi, eşiniz size yansıtmamaya uğraşıyormuş işte. Hayırdır deseniz ne geçicek elinize? Yaşlı başlı kadının huyu mu değişecek, hatasını mı anlayacak? Tartıştığınızla kalacaksınız, bu durum illa eşinizle aranızda sorun yaratacak üstelik. Değer mi huzurunuzu bozmaya?
Yok asla anlatmam zaten haklisiniz. Eşim kendi vazgeçsin istiyordum sadeceEşinizin açığını anlatmayın, özellikle kv ye. Eşiniz uzak tutuyorsa siz de uzak durun. Adam bir yol bulmuş, belli ki seviyor sizi. Siz de dürüst olacam, bize karışamazlar falan diye eşinizi ortaya atmayın.
Çok ilgincsiniz.Arkadaşlar. Hafta sonu bir planımız olduğunda bir yere gidecek olduğumuz zaman eşim annesine hep çalışıyorum diye yalan söylüyor. Bütün hafta sonu çalıştığını şehir dışında olacağını falan söylüyor. Mesela bir gezmekteyiz yada en basiti alışverişe dolaşmaya çıkmışız dışardayız annesi aradığında ya çalıştığını söylüyor yada evde oturuyorum diyor. Asla dışardayiz yada bir arkadaşa geldik demiyor. Ya çalışıyor yada evde oturuyor oluyor. Kendisine yalan söylediği için kızıyorum. Annem babam yaşlılar Her istediklerinde gezemiyorlar Onlar o haldeyken ben keyif yapıyor geziyor görünmemek için öyle söylüyorum diyor. Bu arada haftada bir onlarıda dışarı çıkartırız ilgileniriz.Fakat yalan söylemesi benim canımı sıkıyor. Sanki liseli ergen kaçak göçek izinsiz dışarı çıkmış gibi bir durum. Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum siz olsanız ne tepki verirsiniz?
Çocugunun evden dışarı çıkmasını istemeyen bir ebeveyn var karşımızda. Ve oğlu 42 yaşında. Calissin ve sadece evde olsun. Yada çıkacaksa annesiyle çıksın. Pek hassas davranılması gereken bir durum gibi gelmiyor banaİnsanların hassasiyetlerine biraz saygı mı göstersek? Açıklamasını yapmış işte adam.
Bizimki günde 5 kez telefon açıyor ama. Yani sadece arada denk gelse göze batmazÇok ilgincsiniz.
Bende aksine disardaysam disaridayiz demeM eşiniz gibi
Eşimde demez derse de kızarım söyleme gerek yok bilmesinler ki herşeyi öğrenmek istemesinler diye, öyle de bir durum yok zaten ama benim düşüncem bu.normali bu kimseyi ilgilendirmez benim ne halt yediğim. Canimin istediğine söylerim.
Onlar barisir sonra sana sararlar. KV seni arayip agzindan laf almaya calismiyorsa bulasma benceNe gibi bela alırım ki
Çok şaşkınım niye o kadar arıyorustelik öz anne bile değilBizimki günde 5 kez telefon açıyor ama. Yani sadece arada denk gelse göze batmaz