Eşim telefonunu kapattı...

Neredeyse tüm konularına hakimim, kuruntu demeyelim de içerlediğin şeyleri az çok farkındayım.
Ama sürekli benim ailem vs onun ailesi çatışmasına girersen, sürekli öbür gelin vs ben kıyaslamasına dalarsan, onun anneciliği vs benim anneciliğim boyutunu ele alıp durursan, yarın eşin telefonu değil kendini kapatır sana karşı.

Bunları evlenirken bilmiyordun belki, hatta yanlış hatırlamıyorsam sana çok iyi gözükmüşlerdi. Ama şimdi görüyorsun, ve ortada dönen birçok şeyden de rahatsızsın. Bazı şeylerin de değişmeyeceğini artık farkındasın. Bazı noktalarda da evinin ve evliliğinin huzuru ve devamlılığı için susmak, sineye çekmek gibi eylemlere de katılman gerek. Belli aşamalarda daha sessiz kalman gerektiği gibi... Aksi halde bu sorunlar çığ gibi büyümeye, seni de bu şekilde ağlatmaya devam edecek. Milyarların olsun, huzurun olmadıktan sonra ne anlamı var söylesene? Bırak kim kime ne yaparsa ne verirse kendileri düşünsün. Sen kendine bak, kendi evine bak. Kenara para koy, yada git para kazan, artık neyse aile içi kararınız, kendi yuvanızı kendiniz çekip çevirin.Kimseye güvenerek evlenmediniz neticede. Çok kırıldıysanız mesafenizi korursunuz olur biter. Bu kadar her mevzuyu masaya yatırırsan, çok zor...

Uykusuzlugun vermis oldugu can skintisiyla eski konularina baktimda eski konusunda abisinin calistigi parayla babasinin borclarini odedigini evlenirken babasindan kalan maasla evlenip abisine hic yuk olmadigini yazan konu sahibi burda esinin bekarken ailesine verdigi paranin hesabini ve abisinin evlenirken 40 bin lira harcadigini yazmis!!! Dogruluk hak hukuk adalet oylemi?He he ondan

Sizde fesatlık sezdim. Sizene yahu görümceme yaptılar bna yapmadılar diye laf yapıyosunuz burada. Adamı rahat bırakın bu kadar burnunuzu sokmayın ailesine. Madem altınlarınız eve gitti kiraya çıksaydınız da adama bu eziyeti yaşatmasaydınız

Kızıyla kendini neden bir tutuyorsun sanane kızına ne yaparsa yapar... Araba almış bilmem ne...eltin değil bşe değil başkasının karısı başkasının kazancı. Saçmalamışsın. Arabada alır evde...
Eşini takdir ettim bağırıp çağırıp tartışmak yerine teli kapatmış yerinde bi davranış...

Yani şu altınım da altınım diye tutturanlara da bazen anlam veremiyorum. Yav ev almışsınız ve kendiniz oturuyorsunuz daha ne? Sanki havaya gitti. Eşinize söyleyin alsın geri şıngırdata şıngırdata takarsınız bayramda seyranda...

21 sayfa yorum okuyamam ..
Esin gercegi gormeye baslamis morsever ..
Aferin adama ,gec olsun guc olmasin malum

Takılar evinize gitmiş, kendi ihtiyaçlarına harcamamışlar.
Ailesine bekarken verdiği paraların hesabını yapmak size mi kaldı?
Ayrıca tabiki bekarken ihtiyacları varsa verecek ,o adamı onyasa kadar getirmişler büyütmüşler ,çalısmaya başladığında imkanında vermesi normal .

+1111111
Bir de öyle bir eşi olan oğluna neden yapsın ki adam?içinden gelmez bir kere .

Sizin derdiniz dış cephe yalıtım falan değil ki. Nasıl bir bahane olsa da olsa cikarsam derdindesiniz. Bu gidişle terkedileceksiniz

Konularınıza yorum yapmasam da çoğu zaman okudum, yakındığınız şeyleri biliyorum.

Çok yanlış düşünüyorsunuz sürekli bir kıyaslama hali, düşünme şeklinizi değiştirmezseniz asla mutlu olamazsınız.

Tamam görücü usulu evlenmişsiniz ve bir takım gerçekleştirilmeyen vaatlerde bulunduğu için hayal kırıklığına uğramışsınız, üzülmüşsünüz bu konuda size hakveriyorum. Ancak geçmişi bu denli her an her gün hatırlayarak ve içinizdeki kini körükleyerek hayat geçmez, siz kendinizi yiyip bitirirsiniz.

Evlenmeden önce eşinizin kime ya da nereye para verdiği, harcadığı sizi zerre kadar ilgilendirmemeli.

Eşiniz ailesine para verirken bu parayı biriktirin ilerde yapacağım düğün masrafları için veriyorum diye özellikle belirtmiş mi? Hiç sanmıyorum her hayırlı evlat gibi ailesine destek amacı ile vermiştir.Bu durumda verdiği paranın hesabını sormak olmaz.

Bakış açınızı genişletmeniz için bir de şu açıdan bakın;
Bekar abinizden bahsettiğiniz bir konu açmıştınız, babanızın borçlarını ödediğini evin tüm yükünün onda olduğunu, ilerde olur da evlenirse annenizin de onlarla yaşamak zorunda olduğunu belirtmiştiniz.
Eee bu durumda abiniz eşiniz ile aynı konumda hatta bir tık daha ilerisi..

Evlenirken ailem herşeyimi aldı, hiçbir şeyden eksik koymadı diyen sizsiniz, anneniz ve siz çalışmadığınıza göre size düşen evlilik masraflarını karşılayan abiniz.

Evin tek kızıydım abim yardım ettti diyorsunuz görümceniz de kv-kp'niz tek kızı ve tıpkı sizin gibi çalışmıyor, haliyle ellerinden geleni yapacaklar, masraflarını karşılayacaklar.

Abinizin size maddi manevi destek olmasını ve bakmasını olağan karşılıyorsanız eşiniz de bekarken ailesine ve kız kardeşine yardımda bulunmasını normal karşılamalısınız. Birini normal kabul edip ötekine anormal demek adaletsizlik olur.

Abiniz kendine ait ev, eşya, araba almak ve evlilik için birikim yapmak yerine sizlere bakmış, bu durumda abiniz ile evlenecek kızın tüm bunların hesabını sorması gerekir hem de sizden çok daha fazla..

İlerde gelininiz ''sen ailene bakmak yerine birikim yapsaydın çok daha iyi şartlarda yaşardık, daha iyi ev, daha lüks araba, daha iyi eşyalarımız olurdu diye abinize sürekli tepki gösterse sizin hoşunuza gider mi bu durum?

Demem o ki evlatlar kendi gönül rızaları ile ailelerine destek olabilirler, bu çok normal bir durum. Ancak evlendikten sonra bu durumu devam ettirseydi ve siz buna tepki gösterseydiniz anlardım ama bekarlık dönemindeki harcamalarını düşünüp psikolojinizi bozmaya gerek yok.

Son düzenleme:
+100000

Esiyle kardeslerini kiyaslayanlar cikti birde .Bazrn durumun olur birine vok olur digeri bir seyden eksik olur .Allah yardimciniz olsun bu kafa yapisiyla zor.Bende gelinim ayni zamanda tek kizim . Kardeşimin gelecekteki esi agziyla kus tutsa ben gibi olmasina imkan vermem .Ailemin yokluğunu varligini huzursuzlugunu ben cektim .25yil sonra gelen biri misafir olur ancak.Ben de hrp yerimi bildim gelin oldugum yerde . Ben kizlari degilim zamanla da sevdik birbirimizi .Yapmayin şöyle hesaplar.

Ben ailelerin çocuklar iş sahibi olduktan sonra beklenti içine girmelerinden hoşlanmıyorum. Sizin aileniz için de eşinizin ailesi için de geçerli.

Benim görümcem yok. 2 tane eltim var. Ben en küçük olanıyım. Onlar 35 yaşında ben 18. Ben her bayram bayram temizliğini yaparım, kış gelmeden temizliğini yaparım, yaz temizliğini yaparım. Her işlerine koşuştururum. Diğerleri evine adım bile atmaz. Şuan bile kv kp köydeki evi tamir ettirmeye gitti. Kaynımın biri engelli diğeri 17 yaşında. Diğerleri benim işim var deyip gelmiyor. Her gün önce kendi evimi temizliyorum sonra yemek pişiriyorum kv nin evine gidip karınlarını doyurup evini temizliyorum. Ama gel gör ki Afedersin diğerlerinin b*kunu yiyolar resmen. Ama ben insanlığımı yapıyorum iyilik bende kalsın diyorum. Geçmişi bu kadar kurcalama. Bebeğimizi kaybettik eşimin gözünden tek damla yaş gelmedi. Gayet normaldi. Bi ara sıktı kendini falan ama beceremedi. Sevgililer gününde hediye almadı almadığıyla kalmadı sevgilisine sevgililer gününde yaptığı süprizi anlattı. Zoruma gitti ama sustum. Sevgilileriyle yediği haltları anlattı sustum. Kız kaçırdığını anlattı yine sustum. Sonunda dedim ki beni geçmişin ilgilendirmez. Ben geleceğe bakarım sende bakarsan iyi edersin. Diyeceğim o ki iyilik sende kalsın ve herşeyi bu kadar sorgulama. Yoksa sadece kv kp deil eşini çevredekileri kendinden soğutursun. Eşinide çok sıkboğaz etme. Erkekler fazla sıkıya gelmez söyleyim

Sizinki de normal degil ki
Kendinizi iyi durumda mi saydin
Yoksa konu sahibi sukretsin diye mi yazdin anlamadim ?

Ama cidden sizin yaşantınız ve yaşadıklarınız da tuhaf.
Hem eşiniz hem ailesi yüklendikçe yüklenmiş, bu kadar iyi niyet çok fazla..

Yerel
Ya bende gelin ve damada takmak istemiyorum düğün sahibine veriyorum takımı ihtiyacın vardır al sen kullan diyerek
Demem o ki bazıları bilerek ve isteyerek geline ve damada takmıyor gidip düğün sahibine veriyor böyle küçük hesaplara girmeyin
Resmen içiniz fesatlıktan kurumuş Allah sabır versin kocanıza kocanızın tarafına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…