Eşimle tanıştığımızda beri sigara içiyor, bende nargile içiyorum. Ben sigarayı sevmiyorum, bir insanın da kendi tercihidir içip içmemek ama eşimin sigarayı bırakmasını istedim çünkü hamile kaldığımda çocuğumun sigara dumanına maruz kalmasını istemiyordum. Önce azaltmasini istedim çünkü bir insanın sevdiği şeyi özellikle alışkanlık olmuşsa bırakması inanılmaz zordur. Bu arada ben hergun 1-2 defa nargile içerim, o günde 12-13 dal sigara içer. Benim için nargileyi bırakmada sorun yok sonuçta çocuğumun iyiliği için fakat eşim "sen hamile kalınca bırakıcam, azaltarak bırakamam, biranda bırakmam lazım, içmeyi seviyorum." Diyordu. Ben ise biranda bırakamayacağını söyledim durdum. Bana tam 4 kere söz verdi hamile kaldığımı öğrenince bırakacağı konusunda. Tabi ki bırakamadı. Aradan 16 saat geçti ve sigara için sızlanmaya başladı. Önce 1-2 sonra 3-4 derken 9-10 a çıkardı. Sürekli "bırakmayacağım demiyorum bırakacağım" veya "uyurken bırakıyorum bak" diyor. Çok sinirlerim bozuldu bu şekilde sözünde durmamasından dolayı. Artık geceleri onu yatağa almamayı düşünüyorum ama bir yandan da bu şekilde olmak ilişkimize zarar verir diye korkuyorum. İletişim konusunda zayıf bir insanım. Sizin bu konuda görüşleriniz neler?