eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

E neden biz kendimizi koruyup kollayamıyor muyuz?

Kadın kendi ayaklarının üstünde durabilmeli, tabi ki maaşının tasarrufu da kendisinde olmalı.

Birine bağımlı olmak ve bakılmak hayal kırıklığını beraberinde getirir.

Merak ettiğim için soruyorum.
Hasta değilsiniz, yaşlı değilsiniz, hamile değilsiniz.
Böyle bir durumda bi'erkekten farkınız nedir?

niye konuyu bu kadar çarpıtıyorsunuz ki
o onun tercihiymiş yargılamak bize düşmez arkadaşım
benim yorum yaptığım konu daha farklı bişey
bende üniversite mezunu çalışan bir bayanım
ama çalışmak istemediğim ve işten çıkmak istedğim an çıkabilmeli eşimde bana bu konuda destek olabilmeli

bnde anlamıyorum zaten çıkmadım işten o an çıkacaktım

e peki.. kadın yüzyıllardır çalışmıyo zaten sizin gibilerin istediği gibi bi hayat sürüyo..
evde çocuklara bakıyo tarlada ekin topluyo köylerde..
eeee sonuç?
bugün hala erkekler karşısında çok büyük oranda
ne maddi özgürlüğümüz ne erkeklerden yüksek sosyal statümüz ne de yeterli sayıda kadın bilim insanı var..
hep geride kaldık sizin gibiler yüzünden.
bu bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile böyle.
yüzlerce kadın parası olmadığı için manyak kocasından kurtulamayıp öldürülüyo bi yerlerde..
sizin iddia ettiğiniz şeyin sonucu bu işte..
yıllardır süregelmiş düzen bu..
bugün kadınların dünyadaki konumundan şikayetiniz yoksa,öldürülen,ezilen ve aşağılanan onca
kadından rahatsızlık duymuyosanız iddia ettiğiniz şeyin haklılığı konusunda da şüpheniz yoktur eminim..
ama tabi çok iyi bişeyi savunuyosanız neden dünyada bu sorunları yaşayan milyonlarca kadın var?

evet bunu biliyorum

okuyacagız özgüvenimizi kazanacagız istersekte çalışacagız ama MECBUR DEĞİLİZ... asla...

Nasıl deniyordu .... Budur, nokta ...

Son düzenleme:
Merak ettiğim için soruyorum.
Hasta değilsiniz, yaşlı değilsiniz, hamile değilsiniz.
Böyle bir durumda bi'erkekten farkınız nedir?
bende merak ettiğim için soruyorum bu soruyu sorarken çok düşündünüz mü acaba
hayır yani gerçekten bir kadınla erkeğin birbirlerinden farkının ne olduğunu bilmiyorsanın pess yani..
erkekler genel olarak yaradılışları icabı kuvvetli ve soğukkanlılardır
kadınlar ise daha naif,kırılgan ve duygusaldırlar.
dahada açayım mı öğrenmek istiyorsanız
heyy allahım yaa

canım senin canınmı sıkkın :44:

ben olaya kadın-erkek, toplum veya din konusuna girmeden bakmak istiyorum

siz hayat arkadaşı iseniz o zaman birbirinze destek olacaksınız. eğer gerçekten çalışmayacak durumda isen o zaman eşine söyler işten çıkar ve o parayı eve getirir ama siz de ona göre ayağınızı yorganınıza göre uzatrsnz.

bu kadar basit. ancak işe geri dönme ihtimali/ iş bulabilme ihtimali/ tüp bebek masrafları vs herşey düşnmeniz lazım

tükenmşlk sendromu var ya hani misal bir gün eşim dese datanamatacağım işim çok yorucu işi bırakacağım veya ücretsz izin kullanacağım ben de ona destek olmak zorundaym. biz birbrmz için varız. adam işten geldiğinde üstelik mesaiden ben nasıl ondan sürekli ilgi/sevgi/hedye falan beklemezsem o da benden yemek vs beklemez yani herşey duruma göre ayarlanır.

siz de bunu izah edip işten çıkın.

yoo konuyu çarpıtmıyorum aslında aynı şeyden bahsediyoruz
o onun tercihiyse
konu sahibinin eşinin tercihi de işten sebepsiz yere çıkan eşine bakmayı istememek olabilir
bunu yargılama hakkını nerden buluyosunuz o zaman?
bu da bi tercih meselesi kimse keyfi yere evde oturmak isteyen birine bakmak istemiyo olabilir

Tozu niye bana iade ediyosunuz ben size mi toz dedim?
Farkında mısınız ama konuda esro erol izlemek istiyorumlar havada uçuşuyo evet bu pembe gözlüklerle etrafa bakmaktan başka bi'şey değildir.

Pembe tozcuklar diye kullandığın lafını sana iade ediyorum canım algılamada problem var sanırım
Farkındayım da ben esra erolu izle gibi yorumlarda bulunmadım yazdığımı bi daha oku istersen..Sadece iç huzur ve mutluluktan mütevellit işten ayrılması gerektiğini onayladım. Zira ben de endüstri mühendisiyim, kadınların çalışması gerektiğini, ekonomik özgürlükleri olması gerektiğini savunuyorum, 2.5 yıl çalıştım ama bu sürede hem iştahım azaldı çok zayıfladım, hem de stresten saçlarımda saçkıran oluştu, mide rahatsızlıklarım var ayrıca. işten ayrıldım da dünya varmış dedim, dünyaya bi kere geliyorum onda da mutsuz olamam. Demekki bünyem bu stresi kaldıramıyomuş bunu öğrendim. O yüzden yorum yapıp atıp tutarken 2 kere düşün arkadaşım...

Bana hakaret etme hakkını sana veremem
seni kibliyorum

neyse hayırlısı olsunda
tüp bebek derken tüp bebek yaptırmak ne demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…