How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

devamlı buraya yazarak aslında içimi döküyorum ama bekar olanlarada fikir verme amaçlı yazıyorum..evliyim ve özel bi şirkette çalışıyorum.eşimle tanıştığımda çalışmak istemediğimi söyledim.oda eşya borcumuz bitsin zorlanmayalım çıkarsın demişti.bende hak verip çalıştım.aradan bi süre geçti borç bitti işyerim özel olduğu için elli tane patron var başımda ve bıktım insanlarla uğraşmaktan.eşime iki senede 2-3 kere çıkmak istiyorum dediğimi hatırlıyorum.oda bana bekle şu tüp bebeği yapalım sonra çıkarsın diyordu.tabiki borcun sonu gelmiyordu...neyse şükürki hiç borcum yok şu an.önümüzdeki ay yine tüp bebek yaptıracağz.ama bugün işyerimdekilerle çok felaket tartıştım hatta kavga ettim.çok fazla eziliyorum haksızlığa uğruyorum.eşime hemen mesaj attım."aşkım bugün işten çıksam bana bakar mısın?" dedim.ne oldu kim ne yaptı dedi.aşkım cevap ver bugün istifa etsem bana bakabilirmisin yazdım.oranın maaşı iyi öyle bi iş bulamazsın yazdı.3.kez sorduğumda ise başka iş bakarız sana yazdı.bende sağol cevabımı aldım yazdım ve bir daha mesaj atmadım..tabi elli tane mesaj geldi ondan.ve mesajlarında hep şunu yazmış herşeyde ben haksızım ben ne dedimde küstün şimdi.hattımıda kırıyorum telefonuda..gir çık işten evinde otur.....
gerçekten o kadar üzgünüm ki :43::43: eşimi seviyorum.iyi anlaşıyoruz.o zor durumda kalmasın diye elimden geleni yapıyorum elime geçen parayı sırf borca yatırıyorum ne üstüme alıyorum ne yiyorum.borcumuzda yok.tüp bebeğide devlette yaptırırdık dedim.onun maaşı kiraya faturaya yemeğe hayli hayli yeterdi..ama ondan "ben sana bakarım" kelimesi çıkmadı...annem bekarken bize zar zor bakardı.bi yere girip çalıştğmzda birinin bişey dediğini duysa çık hemen ben kızımı millete ezdirmek için büyütmedim derdi..meğer koca öyle öyle olmuyormuş..çok üzüldüm gerçekten :43::43::43::43:

kuzum çok iyi anlıyorum seni kesinlikle haklısın
akşam kavga çıkarma
herkesın bı yapısı var değiştiremezsın :19:

Borçta olsa, zor durumda da kalsanız, bir kadın her zaman işten çıkma lüksünün bir kenarda olmasını ister. Şahsen ben öyleyim.

bence sen saçmalamayı bıraksan iyi olur arkadaşım.hazıra konmak ne demek biliyormusun sen ???? alyansımı gelinliğimi oturduğum mobilyadan çamaşırıma kadar ben aldım ben ödedim.ne hazıra konmasından bahsediyorsun sen ???? asıl kocam hazıra kondu eğer konu buysa...

o zaman senin yapmak istediğn şey ortada.
onca şeyi ben aldım ödedim zaten
evde oturuyum biraz kendime baktırıyım da bari ödediklerimi çıkarıyım düşüncesi
yoksa eli kolu tutan meslek saihibi biri bunu kendine yediremez bence
allah esine sabır versin
ayrıca da zamanında bunlara razı olan sensin
şimdi eşini bu konuda razı olmadığı için suçlayamazsın
ama sana bu dokunuyo zaten

Son düzenleme:
Biraz ruhunuz okşansın istemişsiniz, bu da en doğal hakkınız bence, belki eşiniz çık gülüm dese çıkmayacaktınız işten, çalışmaya alışmış biri zaten evde sıkılır bir süre sonra.
aynen bende öyle düşünüyorum
eşim bana baskı yapsa çalış diye herhalde hiç çalışamazdım
ama işte insan yinede destek bekliyor eşinden bu konuda

ya eşiniz(erkek) çalıştığı şirket iş aramasına izin vermezse '' Ben işten çıkarsam beni idare edeceksin o kadar'' gibi kaba bir cümle sarfederse ne yaparsınız ?

zaten isteginiz net ve teselli icin soylenen cumlelere de aynı netlikte yanıt veriyorsunuz (bu kotu birsey degil... )

fakat eşiniz işten cıkmak istedigini soyleseydi, calısmak istemiyorum deseydi dusunceniz ne olurdu?
bosver bırak ben calısmayı seviyorum sana bakarım mı derdiniz?
geçen sene sonunda eşim işyeriyle bir sıkıntı yaşamıştı.eşim ne yapmalıyım diye düşünüyordu ben dedimki.sen çık işten memurluk sınavına hazırlan ben eve bakarım sen hiç canını sıkma dedim...bu bahsettiğim hayal rüya değil gerçek...

Her konuya yorum yazmam ama cidden sinir oldum
Hanımefendi kusura bakmayin ama kimse size bakmak zorunda degil
Bakilmak icin mi evlendiniz
Bu kafadaki insanlari anlayamiyorum
Ve anlayamayacagim da..
Esim hep soyler isi birak ben sana bakarim diye ama Allah a cok şükür kimsenin eline bakamam.......
Allah saglik sihhat verdigi surece de çalışırım. . Calismayi emek vermeyi uretmeyi seviyorum. .
Ve kimsenin de boyundurugu altina girecek degilim.
Evlenirken de esime soyledim buraya da yaziyorum
Ben esimin arkasinda degil
Tam yanindayim!
Gulerlen de aglarken de.. ekmek kazanirken de.. hep onun yardimcisiyim..

hanımefendi asıl siz kusura bakmayın ama evet eşim bakmak zorunda...

o zaman senin yapmak istediğn şey ortada.
onca şeyi ben aldım ödedim zaten
evde oturuyum biraz kendime baktırıyım da bari ödediklerimi çıkarıyım düşüncesi
yoksa eli kolu tutan meslek saihibi biri bunu kendine yediremez bence
allah esine sabır versin
pardon ama ne alakası var
bizlerde mi öyle düşünüyoruz çalışan ve düğün borçlarını eşiyle beraber ödemiş kadınlar olarak..
önce ben ödedim şimdide o ödesin mantığı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi 2 senelik evli biri olarak
düşünmeden yapılmış olan bir yorum sizinkisi

Her konuya yorum yazmam ama cidden sinir oldum
Hanımefendi kusura bakmayin ama kimse size bakmak zorunda degil
Bakilmak icin mi evlendiniz
Bu kafadaki insanlari anlayamiyorum
Ve anlayamayacagim da..
Esim hep soyler isi birak ben sana bakarim diye ama Allah a cok şükür kimsenin eline bakamam.......
Allah saglik sihhat verdigi surece de çalışırım. . Calismayi emek vermeyi uretmeyi seviyorum. .
Ve kimsenin de boyundurugu altina girecek degilim.
Evlenirken de esime soyledim buraya da yaziyorum
Ben esimin arkasinda degil
Tam yanindayim!
Gulerlen de aglarken de.. ekmek kazanirken de.. hep onun yardimcisiyim..

ne demek bakmak zorunda değil.avrat korunması kollanması gereken hatun demektır
bir bayana eşi bakmak zorunda
kadın emdırdıgı sut harıcınde hiç bişeye mesul değil
sen etiketini statünü seviyosundur çalışmayı bırakmazsın
kimisi vardır işi ikinci sınıf insan muamelesi görmesine sebep oluyordur
herşeyi bırak eşi ne demek elbette bakarım demesi lazım
yüzyıllar geçer devir değişir çağ atlarız ama kültürümüz değişmemeli
eşler karılarına bakmalı bu onların tercihi bile değil farzıdır

ben seni anlıyorum aslında :ssz: eylülde işten çıktım bende .. kpss çalışmak için ama kpss olmasaydı da bi süre çalışmak istemiyordum o dereceye gelmiştim.. çalışırken akşamları daha çok dır dır ediyordum eşime.. şu an hiç "dır dır"ım yok valla :1: her gün işten gelip o gün nelere üzüldüğümü, kimin neler dediğini falan anlatıp hatta bazen sinirimden ağlardım .. oda hiç bi zaman "çık şu işten" demedi.. "bunca yıl okudun emek verdin evde mi oturacaksın" derdi .. bende aynı şeyi söylerdim .. "bunca yıl okudum, ne zorluklar çektim hemde okurken böyle insanlarla muhatap olmak için mi" derdim ..

ben tamamen çalışmayı bırakmak istemedim hiç bi zaman ama ara vermeyi çok istemiştim. çünkü evlendiğimden beri senin gibi sabah eşimle çıkıp akşam eşimle eve girerdim ve haftanın 6 günü .. her zaman derim .. "cumartesi" bir kadın için çok önemlidir.. yarım günde olsa çok önemlidir.. malesef 6 gün full çalışan kadınlar gerçekten bir yerden sonra tıkanıyorlar, yoruluyorlar,kendilerine vakit ayırmak istiyorlar..

6 gün çalıştığım için temizliğimi hafta içi akşamları yapardım.. eşimin yardımı ancak evi şöyle bi süpürmek olurdu ki, 10 dk bile sürmezdi işi, ben yine ondan 2 saat sonra oturabilirdim :ssz: daha fazla yardım elinden gelmezdi sonuçta.. üniversiteyi dışarda okumuş biri değil bu sebeple de ev işlerini ilk defa evlendiğinde gördü :31::31:

bence yeni bir iş ara .. bulur bulmaz da işten ayrıl ve yeni gireceğin iş yerine 15-20 gün sonra başlayabileceğini söyle.. o arada güzelce dinlenmiş olursun.. ama yeni bulacağın iş şuandaki işinden daha hafif olsun yani mesai saatleri olarak .. bence 6 gün full çalışmıyor olsan bu kadar yorulmazdın :31:

tamamen çalışmayı bırakmayı düşünme derim ben .. ama sonuçta bu hayat senin hayatın.. kararda senin kararın .. ama karar verirken sonucunda her ne olacaksa bunun arkasında dur ..

kimse kimseyi "nasıl evde oturmak istersin ya" diye yargılamasın yada tam tersi de olabilir .. herkesin hayat algısı ve hayattan beklentisi farklı.. kimse "sen yanlışsın" diyemez.. herkes kendi seçimlerini yapar ve sonucuyla da kendi başa çıkar :31: herkesin doğrusu kendine doğru bu hayatta :ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Şirket iş aramaya izin vermezse gibi birşey okudum. Arkadaşlar çalışan kadınlarız biraz bilinclenelim. İş kanunun ilgili maddesinde acık acık yazıyor; istifa eden işçiye ihbar süresi boyunca günde iki saatten az olmamak süreyle saatlik izin verilir.

Yapmayın Allah aşkına, hayat evde oturmak, esra erol izlemek ve günlere gitmekten ibaret değil.

Biraz ruhunuz okşansın istemişsiniz, bu da en doğal hakkınız bence, belki eşiniz çık gülüm dese çıkmayacaktınız işten, çalışmaya alışmış biri zaten evde sıkılır bir süre sonra.

kesinlikle öyle deseydi zorlanmasın diye vallahi geri alırdım lafımı ...

Hangi devirde yaşıyoruz ya, ev gecindiremeyecekse evlenmesinmiş. Hani hayat şartları eşitti, hani eşler birbirine destek olmalıydı. Hayatın bütün yükünü adamların sırtına yüklüyorsunuz sonra da vay efendim beni sevmiyor vay efendim bana seni cok özledim demedi; sen adamın sırtına gecim derdini bindir sonra da bana gülüm desin de.

bayılıyorum sizin şu yorumlarınıza :)

yaaa bazı yorumlar o kadar tuhaf ki
anlam veremiyorum
arkadaşlar hepimizde gayet iyi biliyoruz ki
erkek çalışıp evinin geçimini sağlamakla kadın ise evin temizliği eşinin ve çocuklarının bakımı vs..gibi işlerle yükümlüdür.Temelde budur durum ben yaşadığım toplumda bunu gördüm..
Bayanlar önceleri çalışma hayatında bu kadar aktif değildi.
Ama evet zaman değişti şartlar ağırlaştı
kadının çalışıp eşine destek olması en güzeli
ama bunu kadına şart koşmak buda onun göreviymiş gibi addetmek çok yanlış..
kadın çalışmak zorunda değildir istemiyorsa çalışmamalı,eşide buna saygı duymalı kararına destek vermeli ben böyle düşünüyorum

2011 den beri çalışıyorum burada.istifa edersem alamam diye biliyorum ???

muhasebecinizle aran iyiyse seni işten çıkarılmış gibi gösterebilir işkura bütün evrakları muhasebecin veriyor. ayrıca yasa değişti artık ispatlayabilirsen bu gibi sebeplerden istifa ettiğinde de alabiliyorsun yani büyük ihtimal alırsın. geçtiğimiz 3 yıl içinde 600 gün son 120 gün de aralıksız her gün sigortanın yatmış olması gerek sadece. onu garantilemeye çalış 6 ya da 8 ay alınıyor az buz bi para da vermiyorlar maaşının yarısının biraz fazlası. o kadar zamanda da çok rahat iş bulursun. hem dinlenmiş de olursun.

Back