How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

geçen sene sonunda eşim işyeriyle bir sıkıntı yaşamıştı.eşim ne yapmalıyım diye düşünüyordu ben dedimki.sen çık işten memurluk sınavına hazırlan ben eve bakarım sen hiç canını sıkma dedim...bu bahsettiğim hayal rüya değil gerçek...

o zaman yerinizde olsam bunu eşimle paylasırdım senden boyle bir beklentim vardı, hergun is yerinde sorun yasıyorum ama senin ertelemelerin nedeniyle hergune mutsuz baslıyorum ve o sevmedigim istemedigim is yerine gidiyorum diyin,
ama bunu suclayarak degil de sıkıntınızı paylasır gibi soyleyin, eşinizin de anlayacagını dusunuyorum...

fakat memurluk sınavı gibi bir alternatif koymussunuz eşinize, o sizin gecici sureyle degil tumuyle calısmak istemediginizi dusundugu icin biraz birikim yapmanızı ve islerinizi yolunuza koymanızı bekliyor olabilir ki durum boyle ise yerinde olsam ben de aynı seyi dusunurdum esinizle.

ne demek bakmak zorunda değil.avrat korunması kollanması gereken hatun demektır
bir bayana eşi bakmak zorunda
kadın emdırdıgı sut harıcınde hiç bişeye mesul değil
sen etiketini statünü seviyosundur çalışmayı bırakmazsın
kimisi vardır işi ikinci sınıf insan muamelesi görmesine sebep oluyordur
herşeyi bırak eşi ne demek elbette bakarım demesi lazım
yüzyıllar geçer devir değişir çağ atlarız ama kültürümüz değişmemeli
eşler karılarına bakmalı bu onların tercihi bile değil farzıdır

büyük harflerle noktaaa...

pardon ama ne alakası var
bizlerde mi öyle düşünüyoruz çalışan ve düğün borçlarını eşiyle beraber ödemiş kadınlar olarak..
önce ben ödedim şimdide o ödesin mantığı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi 2 senelik evli biri olarak
düşünmeden yapılmış olan bir yorum sizinkisi

sizi bilemem ama arkadaş öyle düşünüyo kialyansına ve gelinliğine kadar kendisinin aldığını dile getirme gereği duyuyo
içinde kalmış işte belli ki

ben seni anlıyorum aslında :ssz: eylülde işten çıktım bende .. kpss çalışmak için ama kpss olmasaydı da bi süre çalışmak istemiyordum o dereceye gelmiştim.. çalışırken akşamları daha çok dır dır ediyordum eşime.. şu an hiç "dır dır"ım yok valla :1: her gün işten gelip o gün nelere üzüldüğümü, kimin neler dediğini falan anlatıp hatta bazen sinirimden ağlardım .. oda hiç bi zaman "çık şu işten" demedi.. "bunca yıl okudun emek verdin evde mi oturacaksın" derdi .. bende aynı şeyi söylerdim .. "bunca yıl okudum, ne zorluklar çektim hemde okurken böyle insanlarla muhatap olmak için mi" derdim ..

ben tamamen çalışmayı bırakmak istemedim hiç bi zaman ama ara vermeyi çok istemiştim. çünkü evlendiğimden beri senin gibi sabah eşimle çıkıp akşam eşimle eve girerdim ve haftanın 6 günü .. her zaman derim .. "cumartesi" bir kadın için çok önemlidir.. yarım günde olsa çok önemlidir.. malesef 6 gün full çalışan kadınlar gerçekten bir yerden sonra tıkanıyorlar, yoruluyorlar,kendilerine vakit ayırmak istiyorlar..

6 gün çalıştığım için temizliğimi hafta içi akşamları yapardım.. eşimin yardımı ancak evi şöyle bi süpürmek olurdu ki, 10 dk bile sürmezdi işi, ben yine ondan 2 saat sonra oturabilirdim :ssz: daha fazla yardım elinden gelmezdi sonuçta.. üniversiteyi dışarda okumuş biri değil bu sebeple de ev işlerini ilk defa evlendiğinde gördü :31::31:

bence yeni bir iş ara .. bulur bulmaz da işten ayrıl ve yeni gireceğin iş yerine 15-20 gün sonra başlayabileceğini söyle.. o arada güzelce dinlenmiş olursun.. ama yeni bulacağın iş şuandaki işinden daha hafif olsun yani mesai saatleri olarak .. bence 6 gün full çalışmıyor olsan bu kadar yorulmazdın :31:

tamamen çalışmayı bırakmayı düşünme derim ben .. ama sonuçta bu hayat senin hayatın.. kararda senin kararın .. ama karar verirken sonucunda her ne olacaksa bunun arkasında dur ..

kimse kimseyi "nasıl evde oturmak istersin ya" diye yargılamasın yada tam tersi de olabilir .. herkesin hayat algısı ve hayattan beklentisi farklı.. kimse "sen yanlışsın" diyemez.. herkes kendi seçimlerini yapar ve sonucuyla da kendi başa çıkar :31: herkesin doğrusu kendine doğru bu hayatta :ssz:

kızzzzzzzzzzzzz sen hamilemisin :1::1: maşallah hayırlı doğumlar versin rabbim :1::1::1: yorumun içinde sağol :49:

ne demek bakmak zorunda değil.avrat korunması kollanması gereken hatun demektır
bir bayana eşi bakmak zorunda
kadın emdırdıgı sut harıcınde hiç bişeye mesul değil
sen etiketini statünü seviyosundur çalışmayı bırakmazsın
kimisi vardır işi ikinci sınıf insan muamelesi görmesine sebep oluyordur
herşeyi bırak eşi ne demek elbette bakarım demesi lazım
yüzyıllar geçer devir değişir çağ atlarız ama kültürümüz değişmemeli
eşler karılarına bakmalı bu onların tercihi bile değil farzıdır

Avrat ne demek Allah aşkına? Bunun adı kültür değil yozlaşmadır. Geriye gitmektir. Erkeğin eşşek gibi calısıp ev gecindirdiği günlerin birinde, kadın evde esra erol izlerken küt diye aldatılır ama sırf ekonomik gücü olmadığı icin susup oturur.

Kadını meta olarak görmekten vazgecin. Bilincli bir insan çalışırken asla kendisine ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasına izin vermez.

Dini konulara girmek bile istemiyorum. Çalışır çalışmaz o ayrı mesele ama kendine baktırmak tamamen düşüncesizlik ve acziyettir.

Hanımlar lütfen sakin olun.

Evlilik müşterek bir hayatı paylaşmaktır, kimi zaman maddi veya manevi omuz vermektir birbirine.

Konu sahibesi eşinden destek beklemişse, iki tatlı söz duymak istemişse çok görmemek lazım.

evlilik yıldönümümüzde elbise aldım sadece 20 liraydı elbise..süslendim pasta mumlar vs...eşimin ilk söylediği söz kaç para verdn bu elbiseye :43::43: yani gerçekten güzel bi çift söz sadece ...

Yorumlarımızı es geçecekse konu açmayacaksınız arkadaşım.
Pışpışlanmak için konu açılmıyo burda fikir alınıyo zira.
Klavye kahramanlığı denilecekse birine oturduğu yerden "ayy canım çık tabii kocan sana bakmak zorunda" diyenlere denmeli asıl.
Etrafta pembe tozcuklar dolaşıyo da ben mi göremiyorum.

Canım neden üzerine alındın anlayamadım? Arkadaş stres olmuş belliki eşinden destek alamamış morale ihtiyacı var, kötü bi işyerinde çalışıp mutsuz olmasın kimse, sağlık gidiyo bi süre sonra..Tozcuklar lafını da aynen iade ediyorum sana...

muhasebecinizle aran iyiyse seni işten çıkarılmış gibi gösterebilir işkura bütün evrakları muhasebecin veriyor. ayrıca yasa değişti artık ispatlayabilirsen bu gibi sebeplerden istifa ettiğinde de alabiliyorsun yani büyük ihtimal alırsın. geçtiğimiz 3 yıl içinde 600 gün son 120 gün de aralıksız her gün sigortanın yatmış olması gerek sadece. onu garantilemeye çalış 6 ya da 8 ay alınıyor az buz bi para da vermiyorlar maaşının yarısının biraz fazlası. o kadar zamanda da çok rahat iş bulursun. hem dinlenmiş de olursun.

bunu araştırcam teşekkür ederm canım :46:

merhaba cnm seni çok iyi anlıyorum benimde yeri geliyor iş yerinde altından kalkamıyacağım problemlerim oluyor bende bir çok kez işten çıkmayı düşündüm ama eşimden destek göremediğim için çıkmadım gerçi birazda eşimin eline bakmak koyar bana ben 19-20 yaşımdan beri çalışmaya alışmışım evde oturmak kıt kanaat geçinmek çok koyar bana sen bazı şeyleri göze alıcaksan eşinle otur konuş ama senin çalışmanı isteyen bir eşin var ve evde oturduğunda sana maddi anlamda pekte yardımcı olacağını sanmıyorum... bence bir kadının her zaman için evde oturma birazcık rahat etme evde bebeğini büyütme kredisi olmalı bunu anlayışla karşılamayan eşleri anlamıyorum eşim de dahil...

sizi bilemem ama arkadaş öyle düşünüyo kialyansına ve gelinliğine kadar kendisinin aldığını dile getirme gereği duyuyo
içinde kalmış işte belli ki
valla almışsa söylemesinde de sakınca yok bence
eşi bir alyans bile alamamışsa kendisine
sonrada bana bakar mısın dediğinde de eşi onun gururunu okşayacak iki laf edemediyse
bende konu sahibinin yerinde olsaydım söylerdim yani

yaaa bazı yorumlar o kadar tuhaf ki
anlam veremiyorum
arkadaşlar hepimizde gayet iyi biliyoruz ki
erkek çalışıp evinin geçimini sağlamakla kadın ise evin temizliği eşinin ve çocuklarının bakımı vs..gibi işlerle yükümlüdür.Temelde budur durum ben yaşadığım toplumda bunu gördüm..
Bayanlar önceleri çalışma hayatında bu kadar aktif değildi.
Ama evet zaman değişti şartlar ağırlaştı
kadının çalışıp eşine destek olması en güzeli
ama bunu kadına şart koşmak buda onun göreviymiş gibi addetmek çok yanlış..
kadın çalışmak zorunda değildir istemiyorsa çalışmamalı,eşide buna saygı duymalı kararına destek vermeli ben böyle düşünüyorum

bu kadının toplumu şekillendirmesinden ve kadına yüklediği misyondan ibarettir..
kadını layık gördüğünüz konum bu mu..
o zaman kocanız kadınsan evini temizle çocuğuna bak, elinin hamuruyla erkek işine karışma dediğinde de doğal gelir size..
bugün biz kadınlar "kadın-erkek" eşitliği için savaşıyosak bu yüzyılda böyle bişeyi sırf erkeğe yıkma hakkımız yok.
eşitlik her yönüyle eşitliktir, iyisiyle de kötüsüyle de.
eğer erkeklerden daha düşük seviyede olduğumuzu kabul ediyosanız söylediklerinize bişey demem.
ama erkeklerle eşit olduğumzu savunuyosanız kadın çalışmak zorunda değildir diyemezsiniz..

Canım neden üzerine alındın anlayamadım? Arkadaş stres olmuş belliki eşinden destek alamamış morale ihtiyacı var, kötü bi işyerinde çalışıp mutsuz olmasın kimse, sağlık gidiyo bi süre sonra..Tozcuklar lafını da aynen iade ediyorum sana...

Tozu niye bana iade ediyosunuz ben size mi toz dedim?:1:
Farkında mısınız ama konuda esro erol izlemek istiyorumlar havada uçuşuyo evet bu pembe gözlüklerle etrafa bakmaktan başka bi'şey değildir.

Avrat ne demek Allah aşkına? Bunun adı kültür değil yozlaşmadır. Geriye gitmektir. Erkeğin eşşek gibi calısıp ev gecindirdiği günlerin birinde, kadın evde esra erol izlerken küt diye aldatılır ama sırf ekonomik gücü olmadığı icin susup oturur.

Kadını meta olarak görmekten vazgecin. Bilincli bir insan çalışırken asla kendisine ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasına izin vermez.

Dini konulara girmek bile istemiyorum. Çalışır çalışmaz o ayrı mesele ama kendine baktırmak tamamen düşüncesizlik ve acziyettir.

evde oturan ister esra erol izler ister tiftik köpeğini parka gezdirir ne yaparsa yapar erkek bakmak zorunda.
dini konulara direk baglı girip girmeme mevzusu değil bu konu tamamen allahın lütfettiği şey
avret mahalli deniyor ya vajinaya hani bacak aramızı koruruz kollarız
erkeklerde aynı şekılde avrat'ını koruyup kollamak bakmak zorunda mecbur
ayrıca ister çalış yönetici ol ister evde yat otur aldatan erkek öyle yada böyle aldatır
üniverste mezunu çalışan bi kadın olarak diyorum bunu

o zaman yerinizde olsam bunu eşimle paylasırdım senden boyle bir beklentim vardı, hergun is yerinde sorun yasıyorum ama senin ertelemelerin nedeniyle hergune mutsuz baslıyorum ve o sevmedigim istemedigim is yerine gidiyorum diyin,
ama bunu suclayarak degil de sıkıntınızı paylasır gibi soyleyin, eşinizin de anlayacagını dusunuyorum...

fakat memurluk sınavı gibi bir alternatif koymussunuz eşinize, o sizin gecici sureyle degil tumuyle calısmak istemediginizi dusundugu icin biraz birikim yapmanızı ve islerinizi yolunuza koymanızı bekliyor olabilir ki durum boyle ise yerinde olsam ben de aynı seyi dusunurdum esinizle.

sağol canım düşüncelerin için :1:

valla almışsa söylemesinde de sakınca yok bence
eşi bir alyans bile alamamışsa kendisine
sonrada bana bakar mısın dediğinde de eşi onun gururunu okşayacak iki laf edemediyse
bende konu sahibinin yerinde olsaydım söylerdim yani

e razı olup evlenmeseydi o zaman konu sahibi.
bile isteye göre göre kendi evlenmiş.
eşi ona bişeyler vaad edip kandırmamış ki.
konu saihibi ne zmn işten çıkmaktan bahsetse eşi yanaşmamış.
ama konu sahibi o zamanlar gelinliğini ve alyansını bile
alamayan bi adamla evlenmeyi kabul etmiş de evlenmiş
o onlara katlandı diye eşi onun işten çıkmasına razı olmak zorunda mı

Sevgili hatibulut,
'Kaynana kaynana iki bacaklı dana' diyerek açtığın konunda kayınvalidenin iki de bir size geldiğinden bahsediyordun
Şimdi evde olursan daha çok gelecek
Sen daha çok sinir olacaksın, akşam eşine çatacaksın
İşten çıksan bile yeni bir iş araman muhtemel bu yüzden :40:

bu kadının toplumu şekillendirmesinden ve kadına yüklediği misyondan ibarettir..
kadını layık gördüğünüz konum bu mu..
o zaman kocanız kadınsan evini temizle çocuğuna bak, elinin hamuruyla erkek işine karışma dediğinde de doğal gelir size..
bugün biz kadınlar "kadın-erkek" eşitliği için savaşıyosak bu yüzyılda böyle bişeyi sırf erkeğe yıkma hakkımız yok.
eşitlik her yönüyle eşitliktir, iyisiyle de kötüsüyle de.
eğer erkeklerden daha düşük seviyede olduğumuzu kabul ediyosanız söylediklerinize bişey demem.
ama erkeklerle eşit olduğumzu savunuyosanız kadın çalışmak zorunda değildir diyemezsiniz..
kadın çalışmak zorunda değildir
bu sözümün arkasındayım
kadın erkekte her konuda eşit değildir olamaz
kadın kadındır erkekte erkektir
ikisininde her konuda eşit olması gerektiğini iddia etmek saçmalıktır.

yada yıllık iznimi alıp kafa dinliym dimi :49:

izin alabiliyorsan al tabi kafa dinle belki iş bakarsın o arada kafabna yatan daha raht bi iş de bulabilirsin...

bazı işyerleri öyle berbatki çalışma koşulları yoğunluk vs olsun insanı bıktırıyor ne yazıkki...

Back