How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

15 yıllık çalışma hayatım var,vede özel sektör,3 ay önce ise 4 yıldır çalıştığım şirketten ayrıldım ,eşimi aradım ,canım işten ayrıldım eşyalarım fazla gelip beni alırmısın dedim ,yarım saate ordayım dedi,geldi aldı ,yolda anlattım ,kısmet dedi,üzülme dedi o kadar,yani bana bakarmısın nedir,bana çok garip geldi ,yani hastamısınız bakacak size .dialoğunuz ilginç geldi bana ,iki yetişkin kendine özgüveni olan birey arasında geçmemesi gereken bir dialog olmuş.

Biz kadınlar kulübünün geneli olarak kendimizi mucize gibi tanımlayıp, erkekleri köle gibi gördüğümüz için ilerde süper kaynanalar olarak tekrar gün yüzüne çıkıyoruz işte. Ben kadın bebeğini emzirmek zorunda da değil yazanı da gördüm. Sanırım değerimin farkında değilim:ssz:

Önceden o erkekleri de başka kadınlar yetiştiriyor denildiğinde yok işte öğrenilmiş çaresizliktir, ya da o kadın hayatında hep bunu görmüş böyle koşullanmıştır falan derdim. Ama hikayeymiş. Artık elimizin altında internet var kitaplar bize daha rahat ulaşıyor herşeyden geçtim şuda satırlarca dil dökyoruz o ufukları santim genişletemiyoruz. Bir erkek evet çalışmalı ama bir kadın da çalışmalı. Erkeğin maaşı kiraya yeme içmeye yetse bile çalışmalı. Hayatı neden asgari yaşamak isteriz ki. Kiram ödensin yemeğim olsun yeter. Neden hayat standardını bir tık daha yükseltmek istemez insan. Neden çocuğumu bu devirde hangi okula göndericem, eğitim sisteminin hali ortada ne yapıcam diye kaygılanmaz. Kendime daha fazla vakit ayırmak istiyorum, iş yerinde çok yoruluyorum, sabahın köründe kalkıyorum. İyi de erkekler saraylarda mı çalışıyor. Onlar sabahın köründe kalkmıyor mu. Bir erkek kendine vakit ayırmak istemez mi? O da öğlene kadar uyumak istemez mi? Hayat bu. Lotoyu tutturmadıkça çalışmak durumundayız.

canım kuzum balım islam dini katı kuralı olan din değil mi? islam dinine göre namusunla çalışmak nedir? hani senın bahs ettıgın?
islam dini bi baktıgın erkeğe bir daha donup bakmayı zına saymış.1 tek saç telını yedı erkekle zına günahı saymış?
müşteriyi karşılamıyoz mu tokalaşmıyoz mu? erkeklerle aynı ofisi paylaşmıyoz mu?
kadın sesinin parfum kokusunun ayakkabı topugunun sesine kadar ilgi çeken herşey HARAM iken sen hangi namuslu işten bahs ediyon.
böyle bi fetva mı var.çalışın ama içininz temızse sorun yok diye bişey mi var.
islam dini net kesin ve katı
bunu kastediyorum.uygularız uygulamayız o bizim tercihimiz poff

Valla her cemaatin sohbetlerine gittim aklınıza gelecek her cemaatin hatta tarikat bile denilebilir hiçbir hocadan islam dinin katı din olduğunu duymadım ve şükür rabbime kuranı hem okuyorum hem meal hemde tefsir dersleri aldım ama hiçbir ayetinde islam katıdır yazmıyor. Aksine ıslam kolaylık dinidir diye öğretildi hep. Madem bu kadar din günah haram biliyorsunuz. Bu kadar insanları ıslam katı bir dindir diye ıslamiyetten uzaklaştırmayin kul hakkına girmeyin. Ayrıca Efendimizin sevgili esi Hatice validemizde çalışıyordu hemde ticaret kadınıydi diyorum daha uzatmayayim neyse.

İşten Ayrılırmısın Ayrılmazmısın Bilmem Artık Orasını da Yani Senin Tercihin, Kimse Seni Zorlayamaz Çalışacaksın Diye Kaldı ki Rengini Nişanlıyken Belli Etmişsin Eşine Çalışmak İstemiyorum Diye Bu Konuda Suçun Yok da Suçun Başka Senin,Neden Gelinliğini Yüzüğünü Sen Alıyorsun Bu Adam Yüzük Almaktan Aciz mi?

Bunlar Erkek Tarafının Yapması Gereken Şeyler.Ben Böyle Erkeğe Adam Demem Kusura Bakma Adam Gelin Olmuş Resmen Nedir Bu Eşitlik Eşitlik Diye Diye Adamlar Rollerini Değişti Rahatlığa Alıştırdınız Ezdiriyorsunuz Kendinizi Boşa Değer Yok Onca Para Dökülüyor Paranızla Rezil Oluyorsunuz Aaaa Sinirlendim

Ben iş yerinde böyle bir sorun yaşasam eşimden onay beklemem istifa için.
Basar istifayı gelirim. Niye yaptın desin de göreyim..

Bunun yanında ben çalışmayı, para kazanmayı seviyorum.
Eşimin bana bakmasını istemem zaten.
Ama yerinde olsaydım kırılırdım.
Borç da kalmamış insan nasıl mutlu olacaksan öyle yap hayatım yanındayım der en azından..

1 tel 7 erkekle zina ha? Allah askına yaziktir ya boyle saçmalık mı olur sokaktaki kadınların yarısı fahişe o zaman. Bu adalet mı yani boyle bi oransal günah olur mu? Kim verdi bu bilgiyi size resmen saçmalık

Son düzenleme:
Hayati tv izlemekten cocuk emzirmekten ibaret goren kadınlara aciyorum...

Bir insanın kendini kucultmesi ne kadar cirkin...

Bu me sımdı nasıl bır kafa yapısı bu ya cocuk emzırmekten ıbaretmıs senın o kucumsedıgın emzırme olayının mılyarla kıyaslanmayacak kadar değerı var. Bundan haberınız varmı kadınım ev hanımızın Allah arı olsun kendını güvenen bırde esın var arabımın ıznıyle bızı asla yarı yolda bırakmaz. Bakma çalışmıyorum degıgıme ıkı cocuğuma temızlık eğitim olsun ter pak bakarım ütü yaparım evı temızlerım yemek yaparım semın tüm ıhtıyaclarını gönülden karşılarım yaşlılarımıza bakarım yerı gelır çatır çatırsa para harcarım gezerım ölçüler dahılınde eksime bana para verde derım istemeden bıraktığında olur aksıne kendını kucuk degıl çalışan bayanlardan şanslı oldugumu hıssederım hep

Diyememiştir çünkü; tek maaşla geçimin ne kadar zor olduğunu biliyordur ....
Ayrıca ''bakmak'' nedir yahu?
Siz bebek misiniz, çocuk musunuz?
Son derece cahilce gördüm tavrınızı, iki yetişkin arasında geçmemesi gereken bir sohbet olmuş aranızdaki...

Son düzenleyen: Moderatör:
İşler o kadar garip ki..
Çalışmak güzeldir tabi, emek verip karşılığını almak.. Ama çalışan arkadaşlarım, çalışmayan arkadaşlarıma haksızlık ediyor..
Çalışmamak Esra Erol izlemek midir sizin gözünüzde? Bu kadar mı küçük görüyorsunuz çalışmayan kadını?
Borcu vardır, veyahut yoktur, okumuştur ya da okumamıştır ya da sırf paşa gönlü istiyor diye çalışıyordur veya çalışmıyordur..
Ben üniversite eğitimimi aldım.. Babam sigortamı ödüyor, hatta çok uzun yıllardır belki primim dolmuştur bile haberim yok.. Belki çalışanlardan daha fazla elime para geçiyor.. Neden kendimi yorayım? Allah gecinden vere, başına bişey gelse babamın, belki ayda 400 liraya bile eyvallah demek zorunda kalacağım, kalırım da. Asla gocunmam çalışmaktan..
Ama çalışmayana, aa cahiil aaa hayat esra eroldan ibaret değil, yok hazıra konmak yok bilmem ne demek yakışıyor mu?
Milyarlar geçse elinize, yine sabah çıkıp gece gelir miydiniz? 'sosyal' hayat uğruna.. Sosyallik de zaten parayla.. Parası olup çalışmayan zaten asıl sosyal hayat..
Ne var kadın kocasından destek beklediyse?
Bakmak zorunda mı eşi? Değil tabi, kimse kimseye bakmak zorunda değil, baba-anne bile zorunda değil..
Ama küçük görmek niye?

Konu sahibine gelince, size hak veriyorum ancak her geçen yorumunuz insanlarla alay ediyor gibi geliyor..

Bazı kadınlar cidden evde oturup yemeğin, işin gücün tamamını yapmayı hakediyormuş onu gördüm ben sonunda. 30 yıllık feministim (evet doğduğumdan beri) pankartlar açıp erkek hakları için sokağa dökülücem nerdeyse. Erkek bütün geçimi sağlayacak kadar çalışıp kazanmak zorundadır diye düşünen kadınlar varsa, yemek yapmak kadının eline yakışır, erkek halimle ev işi mi yapıcam diyen erkek olur tabi. Evde işleri kim yarı yarıya bölüşüyor ki denmiş. Bunun çaresi kadının çalışmaması değil erkeklerin daha da bilinçlendirilmesi. Ama o bilinçli erkekleri kim yetiştirecek ki? Erkek evi geçindirmek zorunda diyen kadınlar mı? Yok cidden bizden bir 100 yıl daha bi şey olmaz.
toplum olarak yanlış öğretilmiş bizlere maalesef bazı şeyler yazdıklarınızın tümüne katılıyorum ama erkek bütün geçimi sağlayacak kadar çalışıp kazanmalı diye DÜŞÜNMEYEN kadınlar, dışarda çalışan eve ekmek getiren kadınlar evde de mesaiye devam ediyor istisnalar elbette vardır ama erkeklerin çoğuna bu bilinç yerleştirilmemiş benim ablam eniştemden daha ağır çalışır çocuğu da var ama eve gelip sofraya kurar,kaldırır ,çocukla ilgilenir eniştemin bu yapılanlara hiç bi katkısı olmaz çok denedi bazı şeylere alıştırmaya ama olmadı olmazda zaten bu saatten sonra biz ancak kendi çocuklarımızı doğru yetiştirmeye çalışabiliriz.

Aynen millet ne meraklı bizi iş sahibi yapmaya yaw :27:
Konu sahibine de hak veriyorum bir yandan, sevmediğim işte ben de çalışmak istemezdim :19:

Sevmediğin , mutsuz olduğun işte çalışmak çok zor bilirim bende :50:

Hayat şartlarımızın daha iyi olabilmesi için , uygun iş olursa herkes çalışmak ister.
Konu sahibi evlenmeden evvel çalışmak istemediğini söylemiş ve kabul görmüş. Memnun olmadığı halde çıkamıyor bu çok kötü .
Arkadaşlar yazmış bana bakar mısın diye niye sorma gereği duydunuz ki ? Şöyle şöyle oldu ben istifa ettim-ediyorum deseydiniz daha iyi olmaz mıydı.

Valla eşiniz "bakarım tabi karıcım" demiş olsa,sizde çıksanız işinizden, 2 ay sonra yeni iş aramaya başlamazsanız ne olayım :ssz:
Siz çalışmaya alışmışsınız bir kere,her gün evde oturup,kucakta taze fasulye ayıklarken tv'deki kadın kuşağı programları izlemek size abes gelecektir.
Sizin eşinize demeniz gereken "bana bakar mısın?" olmamalıydı.
İşinizden yıpranmış olabilirsiniz. Şimdi ayrılsanız,iki ay sonra toparlanacaksınız.Doğal olarak iş bakacaksınız.
Tek maaşla ev geçindirmek kolay değil.
Kaldı ki ben evli olsam çalışmasam,kocamdan para istemek zor olurdu ya :44:
Kendi maaşımla kendi harcamalarımı yapmak varken niye gidip de kocamın maaşıyla -belki ona hesap vererek- ihtiyaçlarımı gidereyim?
Ruhunuz okşansın istemişsiniz ama erkeklerin bu kadar ince düşünemediğini anlayın artık.
Onlar daha gerçekçiler.
Durumunuz iyi olabilir,borcunuz olmayabilir ama buolmayacak anlamına gelmez.
Kaldı ki eve giren fazladan bir maaş size zarar vermez.
Sinirden çok duygusal düşünüyorsunuz. Biraz toparlanmaya ihtiyacınız var. İşinizden yorulmuşsunuz.
Bu işinizden istifa edip bir müddet dinlenip tekrar çalışmaya başlayabilirsiniz tabii isterseniz.

özel iş kadar kötü bişey yok ya.. üs altını eziyor ego tatmini başka birşey değil. ben de duramadım özelde yok kaldırmıyor karakterim tamam efendim aman efendim olayını olmuyor yani.... eşiniz arkanızda durmamış... çok üzücü. Bazıları bigi bana bakmakla yükümlüsün! zorundasın! demediğiniz hatta yalvarrır bir tonla bana bakarmısın ocağına düştüm gibi bir mesajın ardından gerçekten çok üzücü.. ne paraymış arkadaş. erkekler de bi değişti anlamadım ben...

ben şu an çalışmıyorum ama burda bazı arkadaşların yazdığı gibi faydasız da değilim akşama kadar fasulye kırıp esra erol u izlemiyorum emzirmek de lüzumsuz bi iş değil bana göre (henüz anne olamadığım halde)eşim bana bakmıyor ben de eşime bakmıyorum ortak hayatımızı şu an böyle yürütmeyi tercih ediyoruz düzenimizin bu yönde olmasını istiyoruz ama ilerleyen zamanlarda bu değişebilir ben de tedavi sürecine gircem stresli ve psikolojik olarak kötü bi dönemdeyim hayatın şu an bana getirisi bu önümüzdeki günler ne olur bilemem ama şu an ev hanımıyım diye aşağılanmayı da haketmem

Son düzenleme:
Ben daha şimdiden aman bu işin yaşlılığı var emekliliğimi düşüneyim ileride güvencem olsun,bir an önce günüm dolsun diye beklerken bir yandan böyle eşine bana bakar mısın diyen ve sıkılırsam yine girerim diye düşünenler.
Ben mi çok garantıciyim bazıları mı çok aman nolursa olsuncu.Çözemedim.

ben şu an çalışmıyorum ama burda bazı arkadaşların yazdığı gibi faydasız da değilim akşama kadar fasulye kırıp esra erol u izlemiyorum emzirmek de lüzumsuz bi iş değil bana göre (henüz anne olamadığım halde)eşim bana bakmıyor ben de eşime bakmıyorum ortak hayatımızı şu an böyle yürütmeyi tercih ediyoruz düzenimizin bu yönde olmasını istiyoruz ama ilerleyen zamanlarda bu değişebilir ben de tedavi sürecine gircem stresli ve psikolojik olarak kötü bi dönemdeyim hayatın şu an bana getirisi bu önümüzdeki günler ne olur bilemem ama şu an ev hanımıyım diye aşağılanmayı da haketmem

Calisan kadinlarin da atom parcaladigini iddia edemem ama ne yapiyorsunuz gun icinde? Calismayan kadin ise yaramaz degildir asla, ama calisan kadin minimum ailesinin hayat standardini yukseltir. Tabi iclerinde atom parcalayan da vardir.

Konuda din, polemik ne ararsan var, dini yorum, polemik yasaktır.

Epeyce bildirim gelmiş, hepsi değerlendirilecek, eh haliyle konu kapatılacak.

hatibulut,
alman gereken fikri almışsındır mutlaka:34:

Back