How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

sen böyle düz mantık gidersen diyeceğim bişey yok
ben erkekle kadının farklı olduğu noktaya temas ettim
zaten taş taşıyan kadınada rastlamadım doğrusu
ayrıca taş taşıdığımı nerden çıkardın onuda anlamadım yaa neyse

Taş taşıyorsunuz demedim zaten :53: bu gibi ağır işler dışında, iş hayatında kadında erkek de eşittir.Ben öğretmenim mesela erkek öğretmenler benden daha mı kolay çalışıyor ya da benden daha mı iyi öğretiyor. ben,m annemde çalışan bir kadındı ve 3 vardiya çalıştı. üstelik babamda çok güzel paralar kazanıyordu. ama annemin hep şunu söylerdi: " yarına kimin çıkacağı belli değil babana bişey olsa ben kimseye muhtaç olmak istemem." derdi.

Hatibulut'a gelince
Çalışıyoken bile 'kaynana kaynana iki bacaklı dana' dediği sık sık ziyaretine gelmesinden şikayetçi olduğu kayınvalidesi var
İşten çıkarsa, daha çok gelecek demektir
Tüp bebek tedavisi bir yana dursun hamilelik rutininde doktora gitme sıklığını sırf muayene parasını bile çarparsak epey bi para bence
Şimdi üstündeki elbiseyi kaça aldın diyen adam ? çalışmıyoken neler sormaz ki

Bence çalışması daha mantıklı bu durumda
Bu iş değilse başka iş
Hem kayınvalidesi daha az gelir
Hem çocuk veya tedaviler için maddi konuda çok sıkışmaz
Hemde ister elbise ister pantolon daha rahat alır kendi kazanıyoken

Ama değişik biri
Bu yoruma da 'biliyom onu kızzz :1:' yapabilir

ben sana hakaret etmedim ki niye zoruna gitti.nerde hakaret var?
"sizin gibiler" derken kadın ve erkeğin eşit olmadığı, kadının evde oturup çocuklarına bakması gereken kişiler olduğunu iddia eden kesimden bahsettim.
bunu iddia etmiyo musunuz, yanlış mı anladım?kadın erkek eşit değil dediniz.
benim yazdıklarım da kadının erkekten aşağı olduğunu ve kadının görevinin çocuk bakmak ve ev işi yapmak olduğunu savunan insanların sebep oldukları şeylerdi.bu hakaret değil yani
bi kadın çalışmazsa tabi ki başına saydığım şeyler gelecektir bu çok doğal..
okuyunca yazdıklarımı pek hoşunuza gitmedi sanırım, hakaret gibi geldi..haklsınız..ama hepsi gerçek malesef..
yorumunun tamamını okumadım bile tamamen çeviriyorsun arkadaşım
neyse seninle tartışmayacağım
iyi günler

bende merak ettiğim için soruyorum bu soruyu sorarken çok düşündünüz mü acaba
hayır yani gerçekten bir kadınla erkeğin birbirlerinden farkının ne olduğunu bilmiyorsanın pess yani..
erkekler genel olarak yaradılışları icabı kuvvetli ve soğukkanlılardır
kadınlar ise daha naif,kırılgan ve duygusaldırlar.
dahada açayım mı öğrenmek istiyorsanız
heyy allahım yaa :9::9:

kadınlar zora gelemiyo mu?:26:
sizi ve yorumlarınızı dikkate almıyorum
kırıcı dalga geçer gibi yorum yapan kimseyi dikkate almıyorum
ben kadın istemezse çalışmaz kocasıda gayet güzel geçindirmek zorunda evini,düşüncesindeyim size tersse bilemem tabi
sırıtmak ne biçim bi tabir
gülüp gülmeyeceğimede siz mi karar vereceksiniz?

Vallahi yorum yapacağım, size sorduğum soru gerilerde kaldı, meraktan sorduğum soruda dalga geçtiğim noktayı bulursanız evet haklısınız derim.
İyi günler:31:

ne demek bakmak zorunda değil.avrat korunması kollanması gereken hatun demektır
bir bayana eşi bakmak zorunda
kadın emdırdıgı sut harıcınde hiç bişeye mesul değil
sen etiketini statünü seviyosundur çalışmayı bırakmazsın
kimisi vardır işi ikinci sınıf insan muamelesi görmesine sebep oluyordur
herşeyi bırak eşi ne demek elbette bakarım demesi lazım
yüzyıllar geçer devir değişir çağ atlarız ama kültürümüz değişmemeli
eşler karılarına bakmalı bu onların tercihi bile değil farzıdır

etiketimi statumu sevdigim icin degil
Yillarca dirsek curuttum ben devlette olabilmek icin cok fedakarliklar yaptim
Uykumdan gezmemden vs.. her turlu sey ailemden yillarca uzakta yatili okudum..
Annem babam bunlari yarin obur gun elin adamina el acayim diye yapmadi
Ben en guzel caglarimi kocam getirsin ben yiyeyim diye heba etmedim
Bana gore bi ailede herkes birbirine her konuda yardimci olmalidir..
Erkek bana bakmak zorunda diye yan gelip yatan mantığı hic bir zaman anlayamadim anlayamam da..
Ben onsekiz yasindaykeb babamdan harclik istemeye utaniyordum. Koca kiz oldum dedim calismaya basladim.
Herkes yedigi ekmegi kendisi kazanmali bana gore
Ilerde Allah izin verirse asla istemem kizim koca eline baksin asla..
Bunun nedeni ne statu nede baska bisey
Kendine yetebilmeli insan
Tek basina ayakta durabilmeli.
Kadin guclu olmali . Kadinimizi erkek bakmak zorunda diye evlere kapatan bu zihniyeti kınıyorum
Ne cok sevdigim Mustafa Kemal Atatürk un nede toplumun gozhnde Türk kadininin olmasi gereken yerin bu olduguna inanmıyorum.
Dini boyutunDan dem vuruyorsunuZ o halde bilmeliyiz ki
Alin teriyle namusla kazanilan ekmek cok kutsaldir
Ayrica erkek guclu kadina saygi duyar..
Neyse daha fazla yazmayacağım.
Cunku belli ki ayni hayat görüşünü paylasmiyoruz sizinle..
Konu sahibi umarım sorunun hallolur.
Ama hayatta eşlerimizin daima yanimizda olacagina dair bi garanti yok. Bunu da unutmamani tavsiye ederim..

Benim algılamam neyse de sizin seviye işi zorluyo.
Pembe gözlükler, tozlar hakaret değildir. Ama sizin algılamada problem var deyip dil çıkaran yüz koymanız hakarettir.
Keşke okulunuzu okurken biraz bunları da öğrenseydiniz de fikir beyan ederken mahalle kavgasına dönmeseydi olay.

Haşa mahalle kavgasıyla işim olmaz, aksine doğru üslup ve seviyeyle konuşulacaksa bütün sorunları çözümlemeye varım;) Çok şükür okulumu okumadan önce öğrenmiştim zaten nasıl fikir beyan edileceğini..Yazdığım yorumu da nasıl yanlış okuyup algıladıysanız, benim tavrım buna anlatabiliyor muyum? Ben yorumumda pışpışlama yapmadım güzelce fikir beyan ettim, sizin de benim yorumuma kızıp pembe tozcuklar lafını kullanmanız icap etmezdi, ha başka şekilde düşünenlere kızıp bana denk geldiyse onu da belirtmeniz gerekirdi..

Son düzenleme:
benim yakınım tüp bebek için tedavi oldu. onun 1 iğnesine bile ne kadar para veriliyor
kolay mı tüp bebek ?
bunu bile göze alarak çalışmanız lazım.borçların bitmesi evde oturmaya sebep değil bence.

Taş taşıyorsunuz demedim zaten :53: bu gibi ağır işler dışında, iş hayatında kadında erkek de eşittir.Ben öğretmenim mesela erkek öğretmenler benden daha mı kolay çalışıyor ya da benden daha mı iyi öğretiyor. ben,m annemde çalışan bir kadındı ve 3 vardiya çalıştı. üstelik babamda çok güzel paralar kazanıyordu. ama annemin hep şunu söylerdi: " yarına kimin çıkacağı belli değil babana bişey olsa ben kimseye muhtaç olmak istemem." derdi.
benim bunlara bir lafım yok zaten
kadının elinde mesleği olmalı ayakları üzerinde durabilmeli
keşke her kadının ekonomik özgürlüğü olsa
ama bu demek değildir ki
kadında çalışıp evi geçindirmek zorunda
hayır efendim kadın çalışmak zorunda falan değil
kadın evine ve çocuklarına bakmakla yükümlü ama isterse eşide onaylarsa çalışır parasını kazanır.
üniversite mezunu iyi bir işi olan biri olarak yazıyorum bunları
eğer para durumumuz iyi olsaydı çalışıp bu kadar sıkıntıya strese katlanmaz
farklı kurslara gider günlere katılırdım bu kadar net..

Konu sahibi çalışmayı sewmiyor arkadaşlar..
Biz burda ne yorum yapsak fikri değişmicek..
Şu an eşine güvenemediğinden de işini bırakamıyor..
Yoksa arkasına bakmadan kaçıcak
:10:

benim yakınım tüp bebek için tedavi oldu. onun 1 iğnesine bile ne kadar para veriliyor
kolay mı tüp bebek ?
bunu bile göze alarak çalışmanız lazım.borçların bitmesi evde oturmaya sebep değil bence.

tedavilerin en başından en sonuna doğuma kadar bütün denemeler dahil
bir daire parası ve ciddiyim bu konuda

Merak ettiğim için soruyorum.
Hasta değilsiniz, yaşlı değilsiniz, hamile değilsiniz.
Böyle bir durumda bi'erkekten farkınız nedir?
şu yoruma bakıp kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum iş yerinde olduğumdan ötürü
arkadaşım sen kaç yaşındasın yahu
bir insanı erkekten farklı kılan özellikler bunlar mıdır sadece
yazıkk gençlik nereye gidiyor?:26::26:

Konu ne? Taş taşıma mı? 4 bacaklı dana kaynana mı?
Kocaların kadınlara bakması mı?
Hangi başlığı baz almak lazım yorum için?

Hayati tv izlemekten cocuk emzirmekten ibaret goren kadınlara aciyorum...

Bir insanın kendini kucultmesi ne kadar cirkin...

Fazla acıma acınacak hale gelirsin. Çocuk emzirıyo diye küçülen kadın görmedim ben. Bir kadının böyle konuşması çok güzel dimi. Küçülmenin anlamını bilmiyorsun herhalde laf olsun diye yazdın.

kimsenin kocası kimseye bakmak zorunda değil. Ayrıca hala şu bakmak sözünü yazarken tüylerim diken diken oluyor. o nasıl bir ezikliktir ya. Çalışmak zor gelen hemen Türk kültür ve ananelerine sığınıyor valla.

ee ne oldu sordun eşinde bakarım diyemedi. sen bu adamla evli olduğun sürece istediğin yangel yat hayatı yaşamayacaksın demekki... Sen burda binkere de bakmak zorunda desen nafile... :36:

ÇALIŞMAK ÖZGÜRLÜKTÜR, KOCALARINIZIN KÖLESİ OLMAYIN !

şu yoruma bakıp kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum iş yerinde olduğumdan ötürü
arkadaşım sen kaç yaşındasın yahu
bir insanı erkekten farklı kılan özellikler bunlar mıdır sadece
yazıkk gençlik nereye gidiyor?:26::26:

Bunları biraz önce dalga geçen, kırıcı yorum yapanları dikkate almıyorum diyen kişi mi yazdı.
Aydınlatayım. 23 yaşının son demlerinde gazeteciyim. Bu yaşıma kadar da hiç durmadım.
Kahkaha atın tabii, biraz önceki yorumunuzu kendi kendinize çürüttüğünüz için ben de gülüyorum şuan.

tedavilerin en başından en sonuna doğuma kadar bütün denemeler dahil
bir daire parası ve ciddiyim bu konuda

kesinlikle öyle. onu herkes karşılayamıyor yani.
tabi eşi cok iyi maaş almıyorsa :6:
(bu arada tekrar özür dilerim yanlışlıkla eksi puan verdim :5:)

Kadın çalışmayınca erkek bakmış mı oluyor? Ortak bir hayatı idame etmiyorlar mı? Amaçlar ortaksa herkesin bir rolü varsa bu bakmak ne kadar küçültücü oluyor kadın için..
Çalışmak da koca eline bakmamak mı?Bu da ne kadar gereksizce özgürlükle donatılmış oluyor.
Yani ben okudum ettim, kendim için, ileride ne olacağını kimse bilemeyeceği için çalışıyorum. Kocamın eline bakmayayım diye değil. Bir süre sonra işten ayrılıp hayallerini kuruduğum şeyler için küçük bir ara da verebilirim. Bu durumda kocam bana bakmış mı oluyor?
İlla her şeyin içine ego mu koymak lazım? Bence her şey tamamen mantalite. Nasıl bakarsan öyle yaşarsın hayatı.

Back