How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

burdaki kadınları anlamak çok tuhaf..
burda konu sahibinin kocasına demediğini bırakmayan kadınların çoğu söz konusu kadın erkek eşitliği olduğunda konularda en başlarda saf tutan arkadaşlardan bazıları...ama böyle bi konuda konu sahibini haklı bulabiliyorlar..hem de konu sahibinin çalışmaması için ortada bi sebep yokken

BU KISMI LÜTFEN İYİ OKUYUN..
üst düzey yönetimde çalışıyorum ve işlerimiz hükümetle iç içe.bakanlarla da toplantılara girdim müsteşarlarla da.bi kere şunu iyi bilin.müsteşar da bakana ezilir, bakan başbakana ezilir, genel müdür yardımıcısı olsanız da genel müdür ezer genel müdürü gelip yönetim kurulu başkanı ezer..
yani "en tepede" değilseniz her yerde ezilirsiniz..bu hiyerarşik düzen her yerde mevcuttur, eğer şansınız varsa egolarından arınmış müdür denk gelir, ama onun da yetkileri kısıtlı olur tabi.
o yüzden "eziliyorum" demenin bi anlamı yok ve bu işten çıkmak için geçerli bi sebep değil.hangimizin kolay bir iş hayatı var allah aşkına?hangimiz bir gün bile iş arkadaşlarımızla sorun yaşamadık?
konu sahibi bence sen işten çıkmak için bahane arıyorsun..kusura bakma da eşin sana bakmak zorunda değil sonuçta hasta değilsin elin kolun tutuyo, öyle birini arasa en başından çalışmayan biriyle evlenirdi bence..sen biraz yatmak, hazıra konmak istiyosun gibi geldi bana.çünkü bunu devamlı dile getirmişsin eşine karşı.ayrıca da paraya olan ihtiyaç hiçbi zaman bitmez..eminim eşiniz de evde yatıp dinlenmek ve bakılmak isterdi.aynı şeyi o yapsa ne derdiniz acaba?

Bu öyle "Bana bakarmısın aşkım" " tabi canım nedemek " " hadi eyvallah istifa ediyorum ben "
Denilecek mesajla halledilebilecek bir konu değildirki
Karşılıklı oturup konuşulup karşındakinin fikirlerini alacağın bir konudur. Eşinizin kaygılarını neler
düşündüğünü bilmiyorsunuz sormuyorsunuz bile..O yüzden yersiz bir alınganlık yapmışsınız bence

Geçen yıl bir iş değişikliği nedeniyle bir sıkıntı yaşadım. İstifa etsem mi diye dile getirdim.. düşündümde açıkcası
Eşim sen nasıl istiyorsan öyle yap ,sana çalış diyenmi var dedi .Evet insan bunu duymak istiyor senide anlıyorum.
Ama düşündüm .Evet bugün eşim çok rahat bana bakabilir maaşımada ihtiyaca yok çok şükür..Ama yarının
garantisi yok 2 cocuğum var ve işten çıktığımda ben eşim çalıştığı sürece varım..Yarın Allah hiç göstermesin ona bişey olsa
ne yaparım diye düşündüm...Ve cesaret edemedim açıkcası...Bazen bizde kapıyı çekip çıkmak istiyoruz.Ama
bilemiyorum sanırım ince bir ayrıntı var burada. Ev kadınları bu hissi yaşamıyorda neden biz yada bene
yaşıyorum bilemedim....

of bende bilemedim :43::43:

Valla bilemedim bu biraz tamahkarlikla ilgili sanki benim esimde memurum ben isten ciksan diye alttan alttan gonderme yapiyo durmadan elime para veriyo...hani cok iyi kazanmiyorsa belki gecinemeyeceginizden korkuyorsur..iyice ogrenmek lazim.

Ben de yillardir özel sektörde calisiyorum. Evden cikis saatim sabah 07.30 eve giris saatim ortalama 20.00 .cumartesi de buna dahil. 3 yildir evliyim. 3 yildir borc oduyorum. Buna eşimin beni tanimadan once yaptigi yuklu miktarda borc da dahil. Evet hayat musterek . Borclari oderken de müşterekti. Simdi de isten cikmayi ve bi sure dinlenip calismamayi dusunuyorum .cunku borc bitti ve ben artik cok yoruldugumu hissediyorum. Vücut olarak da manen de. Esime anlattim Kabul etti. Etmeseydi de yine isten cikardim cunku ben onu ne kadar anladiysam o da beni anlamali.. simdi beklediğim bazi seyler var. Onlari da sonuclandirip cikacagim. Konu sahibi seninle benzer durumdayiz. Esin belki bir anda ne diyecegini bilemedi belki korkulari var. Oturup tum detaylari konusmalisin bence
gelinliğim yüzüklerim dahil herşeyi ben ödedim ve haklısın konuşmalıyım bu konuyu...

Annem calismiosun 25ine geldin diye soylenirken babam ben bakamiyormuyum ac degil acikta degil diyp durur..insan tabiki ayaklarinin ustunde durmali ama sorunlu bir iş durumu varsa eşindende hayatim ben sana bakarim 3 kurus icin milletin agiz kokusunu cektirtmem cik gerekirse badka is bakarsin diyip elinden tutmasi lazim

Size bakmaya gocunan, cesaret edemeyen bir kocanız varken bence işten çıkmayı düşünmeyin bile.
Yazıklar olsun böyle erkeklere....
kadınlar iyi niyetle yük olmayalım destek olalım güçlüklere beraber göğüs gerelim diye çırpınıyor kimi erkek karısını faizsiz, geri ödemesiz kredi olarak görüyor.
Ayıp çok ayıp, esefle kınıyorum.

zaten o mesajlarından sonra vazgeçtim çıkmaktan.arkamda duramayan bi eşim varmış demekki :(

siz eşinize sorunu anlatmayıp direkr olarak ben işten çıksam bana bakar mısın demişsin.... konuyu anlatsaydınız eşiniz bu şekilde bi cewap wermezdi...

tabi çık deyp sonra başka işe grmenizi isterdi muhakkak....

ben eski işyerlerimde o kadar çok sorunlar yaşadımki hergün ağladım ewe döndüğümde isyan bile ettim... yaşadıklarımıda nişanlıma anlatıyordumm bana çık derdi ama sana bakarım diyemezdi...

zaten ben bana bakmasını da istemem... bi kadının ekonomik özgürlüğünün olması, emekli olduğunda maaşı alınca onun tadını çıkarması, istediğini alabilmesi, kocanın eline bakmaması vs... bu bi kadın için çok önemlidir....

isyan etmeme rağmen isten çıktımewde 4 ay yaşadım hergn aynı şeyler temzlk yemek tv vs o kadar zor geldiki çalışsam dedim yaaa.... benm annemde 45 yaşında kadın hala çalışıyor sewiyor çnkü.. ki durumumuzda çok iidir...

ben bi kadının çalışmak istememesini anlayamıyorum.... ewde durup napıcaksın abuk subuk programları mı izlyceksin gündz oturmalarına gidip dedikodu mu yapcksın ne olcak yani???

tabi burdan bıktıysanız çıkın tabi kimse mutlu olmadığı yerde çalşmak istemez seni anlıyorum... ama çıktıktan snra birz dnlen tekrar iş bak zaten ewde durunca sıkılacaksın....
ne var yani abuk sabuk programları izlemeyi özledim resmen :1:

devamlı buraya yazarak aslında içimi döküyorum ama bekar olanlarada fikir verme amaçlı yazıyorum..evliyim ve özel bi şirkette çalışıyorum.eşimle tanıştığımda çalışmak istemediğimi söyledim.oda eşya borcumuz bitsin zorlanmayalım çıkarsın demişti.bende hak verip çalıştım.aradan bi süre geçti borç bitti işyerim özel olduğu için elli tane patron var başımda ve bıktım insanlarla uğraşmaktan.eşime iki senede 2-3 kere çıkmak istiyorum dediğimi hatırlıyorum.oda bana bekle şu tüp bebeği yapalım sonra çıkarsın diyordu.tabiki borcun sonu gelmiyordu...neyse şükürki hiç borcum yok şu an.önümüzdeki ay yine tüp bebek yaptıracağz.ama bugün işyerimdekilerle çok felaket tartıştım hatta kavga ettim.çok fazla eziliyorum haksızlığa uğruyorum.eşime hemen mesaj attım."aşkım bugün işten çıksam bana bakar mısın?" dedim.ne oldu kim ne yaptı dedi.aşkım cevap ver bugün istifa etsem bana bakabilirmisin yazdım.oranın maaşı iyi öyle bi iş bulamazsın yazdı.3.kez sorduğumda ise başka iş bakarız sana yazdı.bende sağol cevabımı aldım yazdım ve bir daha mesaj atmadım..tabi elli tane mesaj geldi ondan.ve mesajlarında hep şunu yazmış herşeyde ben haksızım ben ne dedimde küstün şimdi.hattımıda kırıyorum telefonuda..gir çık işten evinde otur.....
gerçekten o kadar üzgünüm ki :43::43: eşimi seviyorum.iyi anlaşıyoruz.o zor durumda kalmasın diye elimden geleni yapıyorum elime geçen parayı sırf borca yatırıyorum ne üstüme alıyorum ne yiyorum.borcumuzda yok.tüp bebeğide devlette yaptırırdık dedim.onun maaşı kiraya faturaya yemeğe hayli hayli yeterdi..ama ondan "ben sana bakarım" kelimesi çıkmadı...annem bekarken bize zar zor bakardı.bi yere girip çalıştğmzda birinin bişey dediğini duysa çık hemen ben kızımı millete ezdirmek için büyütmedim derdi..meğer koca öyle öyle olmuyormuş..çok üzüldüm gerçekten :43::43::43::43:

ya :( ben de çok üzüldüm anlattıklarınıza hem önceden çıkarsın deyip sonradan ağız değiştirmek ne demek üstelik iş yeriyle tarıştığınız halde, eşiniz düşüncesizmiş biraz, hem yarın öbür gün hamile kalsanız bebeğiniz olsa ne olacak? :5: burda evli hanımların yazdıklarını okudukça evlilik konusu beni gerçekten düşündürüyor, kendi ayaklarım üzerinde durabildiğim halde ben de evlenince çalışmayı hiç düşünmüyorum açıkcası.. erkekliğin fıtratı belli iş-ev yat hizmet bekle.. hem çalışacağım, hem çocuk yapacağım, hem temizlik, yemek, ütü, çmaşır bir de beyimin keyfini yapacağım hem kendi bakımıma zaman ayıracağım. e evlenmem o zaman, ben böyle daha rahatım niçin evleniyorum ki hayatı paylaşmak için değil mi? karısına bakamayacak adam hiç evlenmesin yahu. ben ailemden böyle görmedim. erkek arkadaşıma anlattım bunları da bozuldu bir de.. hiç kusura bakmasınlar ama.

zaten o mesajlarından sonra vazgeçtim çıkmaktan.arkamda duramayan bi eşim varmış demekki :(

Ne bekliyosun ki
Hayat bu tamam çık bakarım dese bile
Yarının ne getireceğini bilebilir misin ?
Hem kendin, hem çocuk istiyomuşsunuz çocuğun için çalış bence, çünkü hayat bu ayrılık olmasa bile ölüm var.
Bir ömür eşinin yanında olacağından nasıl bu kadar eminsin

daha rahat bir iş bulmayı denesen...
çalışan bir bayan eve geçtiğinde çok sıkılır diye düşünüyorum kendi adıma..
ayrıca hem borcumuz yok yazmışsın hem de elime geçen parayı sırf borca yatırıyorum yazmışsın anlayamadım:26:
bide kendisine güvenememiştir belki oturup mantıklı bir şekilde konuşursanız daha iyi olur mesaj atmak yerine arasaydın keşke..ve erkeklerden net cevaplar beklemek biraz boşuna oluyo...biz kafamızda bir kelimeye veya bir cümleye odaklanıyoruz duymayınca da üzülüyoruz malesef....

Valla kadının yükü ağır evet, ben kendi adıma şikayetçi değilim. Eşim temizliğe de yardım eder, sırası gelir yemek yaptırmaz kendi yapar getirir ayağıma. Ama kadın çalışmalı ya, sonra burada konu açıyorlar, "aldatıldım param yok, gidecek yerim yok ne yapayım ?" , "şiddet gördüm gidecek yerim yok, param yok napayım", boşanıyorlar nefret ettikleri adamlardan para istiyorlar bir de. Her ay o nefret ettiği adam devletin belirlediği 2-3 kuruş parayı yatırsın da ekmek alayım diye bekliyor. Nafaka alabilmek için boyun eğiyor o boşandığı ve nefret ettiği adama.

Gururlu olun hanımlar biraz, varsa elinizde çalışma imkanı, mesleğiniz yada deneyiminiz durun ayaklarınızın üzerinde. Bedenen yoruldum, ruhen yoruldum laflarını geçin. Hep kadınlar şikayetçi, "erkek değil mi evine bakacak" diye koca evin yükünü erkeğin sırtına yükleyin, sonra erkek sesini çıkartınca "aman ne yapıyor ki, sabah çıkıyor akşam geliyor, bütün gün evde çocuklarla boğuşan benim, yemek temizlik".

doğrudur dediklerin fakat ben artık çalışmak istemiyorum sorun orda.eşimle aynı anda evden çıkıyor aynı anda giriyoruz.ne özel bi gün ne özel bi yemek ne özel bi giysi.ne haltsa işte.abimle yaşıyor gibiyim artık anlatabildim mi...:43:

Bu mesajla olacak birşey değil ki evine gidersin alırsın kocanı karşına artısını ,eksisini uzun uzadıya konuşursun.
aynı şeyi telde eşim bana yapsa çıkıyor musun haa çık kapının önüne hava al derdim :1: :ssz:

Borcun yok ama yarının ne getireceği belli mi? Eşinin sağlık sorunu olsa ya da o da özel sektörde ise birşey gelse başınıza ne olacak?

devir artık değişti. ekmek aslanın ağzında değil MİDESİNDE....

sizin yaptığınız biraz kaprise girmiş..

Ayrıca emin olun tek ezilen siz değilsiniz işyerinizde :ssz: hayat da toz pembe değil.

Son düzenleme:
burdaki kadınları anlamak çok tuhaf..
burda konu sahibinin kocasına demediğini bırakmayan kadınların çoğu söz konusu kadın erkek eşitliği olduğunda konularda en başlarda saf tutan arkadaşlardan bazıları...ama böyle bi konuda konu sahibini haklı bulabiliyorlar..hem de konu sahibinin çalışmaması için ortada bi sebep yokken

BU KISMI LÜTFEN İYİ OKUYUN..
üst düzey yönetimde çalışıyorum ve işlerimiz hükümetle iç içe.bakanlarla da toplantılara girdim müsteşarlarla da.bi kere şunu iyi bilin.müsteşar da bakana ezilir, bakan başbakana ezilir, genel müdür yardımıcısı olsanız da genel müdür ezer genel müdürü gelip yönetim kurulu başkanı ezer..
yani "en tepede" değilseniz her yerde ezilirsiniz..bu hiyerarşik düzen her yerde mevcuttur, eğer şansınız varsa egolarından arınmış müdür denk gelir, ama onun da yetkileri kısıtlı olur tabi.
o yüzden "eziliyorum" demenin bi anlamı yok ve bu işten çıkmak için geçerli bi sebep değil.hangimizin kolay bir iş hayatı var allah aşkına?hangimiz bir gün bile iş arkadaşlarımızla sorun yaşamadık?
konu sahibi bence sen işten çıkmak için bahane arıyorsun..kusura bakma da eşin sana bakmak zorunda değil sonuçta hasta değilsin elin kolun tutuyo, öyle birini arasa en başından çalışmayan biriyle evlenirdi bence..sen biraz yatmak, hazıra konmak istiyosun gibi geldi bana.çünkü bunu devamlı dile getirmişsin eşine karşı.ayrıca da paraya olan ihtiyaç hiçbi zaman bitmez..eminim eşiniz de evde yatıp dinlenmek ve bakılmak isterdi.aynı şeyi o yapsa ne derdiniz acaba?

bence sen saçmalamayı bıraksan iyi olur arkadaşım.hazıra konmak ne demek biliyormusun sen ???? alyansımı gelinliğimi oturduğum mobilyadan çamaşırıma kadar ben aldım ben ödedim.ne hazıra konmasından bahsediyorsun sen ???? asıl kocam hazıra kondu eğer konu buysa...

İlk işimden istifa ettiğimde sinirimden ağlayarak eve gitmiştim. Eve gittim babam bana çok kızdı ama istifa ettiğim için değil ağladığım için. Hatta hiç unutmuyorum "başlarım işine de gücüne de kimse ağlatamaz benim kızımı" demişti :16: eşimde aynı şekilde çok kızmıştı tabi o zaman nişanlıydık. bu devirde tek maaşla geçinmek çok zor. Eşimde diyor zaten ben sana çalış yada çalışma diyemem senin bileceğin birşey. Evde oturmak pek bana göre değil şuan şartlarda uygun olduğundan çalışmak en iyisi. Ama senin durumunda olsam öyle bir yerde duramazdım heralde. Tamam para kazanmak güzel ama en önemlisi çalıştığın yerde huzurlu olmak yoksa huzursuz bir ortamda trilyon kazansan ne kıymeti var ki? İstersen al karşına kesin bir dille konuş o iş yerinde mutlu olmadığını olumsuz etkilendiğinizi söyleyin.. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah :26:

canım teşekkr ederim konuşmalıyım galiba...

ya :( ben de çok üzüldüm anlattıklarınıza hem önceden çıkarsın deyip sonradan ağız değiştirmek ne demek üstelik iş yeriyle tarıştığınız halde, eşiniz düşüncesizmiş biraz, hem yarın öbür gün hamile kalsanız bebeğiniz olsa ne olacak? :5: burda evli hanımların yazdıklarını okudukça evlilik konusu beni gerçekten düşündürüyor, kendi ayaklarım üzerinde durabildiğim halde ben de evlenince çalışmayı hiç düşünmüyorum açıkcası.. erkekliğin fıtratı belli iş-ev yat hizmet bekle.. hem çalışacağım, hem çocuk yapacağım, hem temizlik, yemek, ütü, çmaşır bir de beyimin keyfini yapacağım hem kendi bakımıma zaman ayıracağım. e evlenmem o zaman, ben böyle daha rahatım niçin evleniyorum ki hayatı paylaşmak için değil mi? karısına bakamayacak adam hiç evlenmesin yahu. ben ailemden böyle görmedim. erkek arkadaşıma anlattım bunları da bozuldu bir de.. hiç kusura bakmasınlar ama.

kızkardeşim bu yüzden evlenmiyo valla 2 eniştesini görüyo korkuyo kızcağız

"Bana bakar mısın" çok itici bir cümle olmuş bence."Bakmak" "bakılmak" nedir Allah aşkına. Siz sorunu acık acık konuşmak yerine tek kelime ile anlatmaya calısmışsınız.

Annenizin söylediği duygusal birşey, benim annem olsa "kendini ezdirecek kadar özgüven aşılayamadıysam istifa et" derdi.

Kesinlikle.

Valla şu konuya bir erkek girip okusa evlenmekten vazgeçerdi. Biliyorum tepki vereniniz çok olacak ama cidden çoğunuzun yorumu itici gözüküyo.
Lafa geldi mi eşitlik diye bağırıyosunuz bi'zorda da "bana bakar mısın".
Hasta değilsiniz bi'şey değilsiniz şu zamanda ev geçindirmek de kolay değil. Niyetiniz mutsuz olduğunuz işten çıkmak değil direk çalışmayıp evde oturmak. Özel sektör hep öyle. Ordan çıkarsınız başka yere girersiniz. Benim ablam aylardır işe mutsuz gidiyo parasını eve de vermediği halde babam hayır Temmuz'a kadar çıkmayacaksın her zorlukta pes edilmez mücadeleyi, sabrı nasıl öğreniceksin diyo.

Bi'de eşim zaten bana bakmak zorunda gibi bi'cümleniz vardı aralarda.
Adam zaten evlenmeden önce rengini belli etmiş. Ozaman evlenmeyip "ben eşimi çalıştırmam! Otur çocuklarımın anası ol!" kafasında biriyle evlenecektiniz.

Şu zamanda bir erkeğin çalışan bi'kadınla ömrünü geçirmek istemesi niye hemen erkekliğine, adamlığına bağlanılıyo. Sanki adamlar evlenmiyo da evlatlık alıyo gibi yazıyo çoğunuz. Benim erkek arkadaşım da hep söylüyo konu açıldığında "çalışan kadına benim saygım var en büyük örneğim annem iki çocuğu varken bile çalıştı bi'gün evde kendini ezdirdiğini görmedim, gurur duyuyorum onla" diye. Şimdi ben bu adamla bile bile evlenip ben çalışmak istemiyorum ya bana bakmak zorundasın dersem kim suçlu olur?

Zaten böyle konularda kadınlar kulübü birbirini desteklemeye bayılıyo. Çünkü erkek bakmak zorundaymış. Daha dine bağlanmadı konu hadi hayırlısı:19:

Çocuk yok, hastalık yok. Eşler niye bakmak zorunda vallahi anlamadım. Babalar bile çalışın kızım derken kızlarımızın evlenince kocam bana baksın kafasına evet anlamıyorum, anlamıycam
:ssz:

Gençken, gücünüz ve sağlığınız yerindeyken çalışın, borcunuz yoksa bile yatırım yapın
Adamların dört dörtlük ev baktığı devirler rahmetli dedemin zamanındaydı
Bunda kırılacak bir şey yok
Adam evi baksın, karısını nazlasın,her şeyi taşısın ama gık demesin bu bana adil gelmiyor maalesef
Rahmetli annem derdi ki; adam her şeyi üstlenirse başına da kakar, ayakta duramadığın zamanda çekmeye mahkum olursun, buna inanıyorum
Hem nerede sevgi, paylaşmak, destek olmak....

Ne bekliyosun ki
Hayat bu tamam çık bakarım dese bile
Yarının ne getireceğini bilebilir misin ?
Hem kendin, hem çocuk istiyomuşsunuz çocuğun için çalış bence, çünkü hayat bu ayrılık olmasa bile ölüm var.
Bir ömür eşinin yanında olacağından nasıl bu kadar eminsin

eminim dedim mi :))) allah korusun öyle bi durumda girer çalışırım ama şu an başımda :)))

doğrudur dediklerin fakat ben artık çalışmak istemiyorum sorun orda.eşimle aynı anda evden çıkıyor aynı anda giriyoruz.ne özel bi gün ne özel bi yemek ne özel bi giysi.ne haltsa işte.abimle yaşıyor gibiyim artık anlatabildim mi...:43:

bende sabahları eşimle çıkıp akşamşarı eşimle giriyorum eve ve bir pazarım var.

evet ben de isterim eşime özenli süslü sofralar kurmayı ama bazen çamaşır telinde 1 hafta çamaşırların kaldığını bilirim yorgunluktan..Özel günlerinizi dışarıda da kutlayabilirsiniz. Ya da eşin bir odadayken mumlarla süsleme yapmak çok zor olamasa gerek.. Özel giysiler vs. biraz zaman istersen bulursun bence. Şahsen ben buluyorum :1: içinden gelecek.. biraz özveri..:31: bunlar inan ki bahanelerin.

Back