How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

çalışmayan evde oturan bayanlar anlayışsız mı oldu şimdi:19:eşimin hiçte başının etini yemiyorum çok şükür....o karakter meselesidir....çalışan bayan eşinin beynini yemez çalışmayan bayan yer bu düşünceniz yanlış kusura bakmayın ama:20:

Konuyu oraya taşımayalım isterseniz, ben mesela dedim. Burda defaeten örneğini gördüğüm birşeyi söyledim. Siz üzerinize alınmayın.

Biraz daha iyi şartları olan bir işe geçiş yapabilirsiniz..Hiç çalışmamak isteğinizi ben de anlamadım.
Ne güzel kendi ayakları üzerinde duran birisiniz. Niye bunu bozmak istiyorsunuz ki?

Yarın bir gün Allah göstermesin eşinize bir şey olsa ne yapacaksınız? Her şeyi düşünmeli insan..

Ayrıca "bana bakar mısın, niye soruyorsam, bana bakmak, evi geçindirmek zorunda" cümlelerini ben de sevimsiz buldum.
Tüm bu sorumlulukları erkeğe yüklüyoruz, sonra adamlar üstümüzde kılıç salladığında buralara ağlayarak konu açıyoruz.

Konuyu oraya taşımayalım isterseniz, ben mesela dedim. Burda defaeten örneğini gördüğüm birşeyi söyledim. Siz üzerinize alınmayın.

Bu arada söylemeden edemeyeceğiz bebeğinizi inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız:16:

Son düzenleme:
Valla ben calissamda kocamin kafasini sisirirm huysuzum hic cekilmem o cok sabirlidir cok sukur:nazar:
universte okurkende boyleydim derste bile mesaj yazardim benimle ilgilen diye..
karakter yani calisip calismamk degil..
Ohh kadin calissin iste sabaj sogukta ciksan aksam karanlkta gelsin..
Evde yemek yapsin utu yapsim ortalik toplasin bulasik yikasin..
Bunun neresi ozgurluk..
İkiside calsip ikiside evse calisiyorsa ona sozum yok hersey esitse hic sozum yok o super..
benim zoruma giden ilk soyledigm haksizliga ugrayanlar..

Herkes başka bi türlü işte.
Benim eşimde tam tersi.
Yersiz bir güvene sahip.
Bende çalışıyorum, ve çalışmak zorundayımda. Benim eşim esnaf olduğu için bigünü diğerini tutmuyo ve kıtkanaat geçiniyoruz. Hatta aylık 600-700 liralık borçlarımız var onları ben ödüyorum eşimde evi çekip çevirmeye çalışıyor mutfak elektrik su gibi ki onlara bile yetmiyor şuan onun kazancı.
Ama en ufak bişeyde ''bırak işi'' der hemen. Bazen para konusu olunca guruna yediremeyip bırak işi der, bazende işle ilgili sıkıntım olduğunda.
Ama ben eminim benim çalışmamam demek bizim batmamız demek buna rağmen mantıksızca davranıp atar yapmasına tahammül edemiyorum.

Yani anlayacağın ne seninki normal, nede benimki.
Ama sen kocanın evi geçindirebileceğine inanıyorsan sevmediğin bir işte durma, çık evinde kafanı dinle sonra ihtiyacınız varsa yine çalışırsın.

anlıyorum sizi örnek vermek istemişsiniz ama o kategoriye bizler de giriyoruz genellemeden söylenirse iyi olur:34:

keşke lafım meclisten dışarı deseydim kırmak istemem kimseyi. Çalışan çalışmayandan ziyade farkındalık önemli.
Bu arada söylemeden edemeyeceğiz bebeğinizi inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız:16:

Allah razı olsun :) Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Bu öyle "Bana bakarmısın aşkım" " tabi canım nedemek " " hadi eyvallah istifa ediyorum ben "
Denilecek mesajla halledilebilecek bir konu değildirki
Karşılıklı oturup konuşulup karşındakinin fikirlerini alacağın bir konudur. Eşinizin kaygılarını neler
düşündüğünü bilmiyorsunuz sormuyorsunuz bile..O yüzden yersiz bir alınganlık yapmışsınız bence

Geçen yıl bir iş değişikliği nedeniyle bir sıkıntı yaşadım. İstifa etsem mi diye dile getirdim.. düşündümde açıkcası
Eşim sen nasıl istiyorsan öyle yap ,sana çalış diyenmi var dedi .Evet insan bunu duymak istiyor senide anlıyorum.
Ama düşündüm .Evet bugün eşim çok rahat bana bakabilir maaşımada ihtiyaca yok çok şükür..Ama yarının
garantisi yok 2 cocuğum var ve işten çıktığımda ben eşim çalıştığı sürece varım..Yarın Allah hiç göstermesin ona bişey olsa
ne yaparım diye düşündüm...Ve cesaret edemedim açıkcası...Bazen bizde kapıyı çekip çıkmak istiyoruz.Ama
bilemiyorum sanırım ince bir ayrıntı var burada. Ev kadınları bu hissi yaşamıyorda neden biz yada bene
yaşıyorum bilemedim....

Ben de yillardir özel sektörde calisiyorum. Evden cikis saatim sabah 07.30 eve giris saatim ortalama 20.00 .cumartesi de buna dahil. 3 yildir evliyim. 3 yildir borc oduyorum. Buna eşimin beni tanimadan once yaptigi yuklu miktarda borc da dahil. Evet hayat musterek . Borclari oderken de müşterekti. Simdi de isten cikmayi ve bi sure dinlenip calismamayi dusunuyorum .cunku borc bitti ve ben artik cok yoruldugumu hissediyorum. Vücut olarak da manen de. Esime anlattim Kabul etti. Etmeseydi de yine isten cikardim cunku ben onu ne kadar anladiysam o da beni anlamali.. simdi beklediğim bazi seyler var. Onlari da sonuclandirip cikacagim. Konu sahibi seninle benzer durumdayiz. Esin belki bir anda ne diyecegini bilemedi belki korkulari var. Oturup tum detaylari konusmalisin bence

Annen size iyilik ettiğini sanmış ama aslında kötülük etmiş
Her zorlukta pes edilmez.

Size bakmaya gocunan, cesaret edemeyen bir kocanız varken bence işten çıkmayı düşünmeyin bile.
Yazıklar olsun böyle erkeklere....
kadınlar iyi niyetle yük olmayalım destek olalım güçlüklere beraber göğüs gerelim diye çırpınıyor kimi erkek karısını faizsiz, geri ödemesiz kredi olarak görüyor.
Ayıp çok ayıp, esefle kınıyorum.

bana bakar mısın ne demek onu anlamadım zaten. işten çıkmak için eşinize sormanızda garip mutlu huzurlu değilseniz çıkın :ssz: ne yapacak işten çıktınız diye sizi sokağa mı atacak ayrılacak mı? ilginç borcunuz harcınız yokken sizin sıkıntı çeke çeke çalışmanızı istemesine hiç girmiyorum

devamlı buraya yazarak aslında içimi döküyorum ama bekar olanlarada fikir verme amaçlı yazıyorum..evliyim ve özel bi şirkette çalışıyorum.eşimle tanıştığımda çalışmak istemediğimi söyledim.oda eşya borcumuz bitsin zorlanmayalım çıkarsın demişti.bende hak verip çalıştım.aradan bi süre geçti borç bitti işyerim özel olduğu için elli tane patron var başımda ve bıktım insanlarla uğraşmaktan.eşime iki senede 2-3 kere çıkmak istiyorum dediğimi hatırlıyorum.oda bana bekle şu tüp bebeği yapalım sonra çıkarsın diyordu.tabiki borcun sonu gelmiyordu...neyse şükürki hiç borcum yok şu an.önümüzdeki ay yine tüp bebek yaptıracağz.ama bugün işyerimdekilerle çok felaket tartıştım hatta kavga ettim.çok fazla eziliyorum haksızlığa uğruyorum.eşime hemen mesaj attım."aşkım bugün işten çıksam bana bakar mısın?" dedim.ne oldu kim ne yaptı dedi.aşkım cevap ver bugün istifa etsem bana bakabilirmisin yazdım.oranın maaşı iyi öyle bi iş bulamazsın yazdı.3.kez sorduğumda ise başka iş bakarız sana yazdı.bende sağol cevabımı aldım yazdım ve bir daha mesaj atmadım..tabi elli tane mesaj geldi ondan.ve mesajlarında hep şunu yazmış herşeyde ben haksızım ben ne dedimde küstün şimdi.hattımıda kırıyorum telefonuda..gir çık işten evinde otur.....
gerçekten o kadar üzgünüm ki :43::43: eşimi seviyorum.iyi anlaşıyoruz.o zor durumda kalmasın diye elimden geleni yapıyorum elime geçen parayı sırf borca yatırıyorum ne üstüme alıyorum ne yiyorum.borcumuzda yok.tüp bebeğide devlette yaptırırdık dedim.onun maaşı kiraya faturaya yemeğe hayli hayli yeterdi..ama ondan "ben sana bakarım" kelimesi çıkmadı...annem bekarken bize zar zor bakardı.bi yere girip çalıştğmzda birinin bişey dediğini duysa çık hemen ben kızımı millete ezdirmek için büyütmedim derdi..meğer koca öyle öyle olmuyormuş..çok üzüldüm gerçekten :43::43::43::43:

siz eşinize sorunu anlatmayıp direkr olarak ben işten çıksam bana bakar mısın demişsin.... konuyu anlatsaydınız eşiniz bu şekilde bi cewap wermezdi...

tabi çık deyp sonra başka işe grmenizi isterdi muhakkak....

ben eski işyerlerimde o kadar çok sorunlar yaşadımki hergün ağladım ewe döndüğümde isyan bile ettim... yaşadıklarımıda nişanlıma anlatıyordumm bana çık derdi ama sana bakarım diyemezdi...

zaten ben bana bakmasını da istemem... bi kadının ekonomik özgürlüğünün olması, emekli olduğunda maaşı alınca onun tadını çıkarması, istediğini alabilmesi, kocanın eline bakmaması vs... bu bi kadın için çok önemlidir....

isyan etmeme rağmen isten çıktımewde 4 ay yaşadım hergn aynı şeyler temzlk yemek tv vs o kadar zor geldiki çalışsam dedim yaaa.... benm annemde 45 yaşında kadın hala çalışıyor sewiyor çnkü.. ki durumumuzda çok iidir...

ben bi kadının çalışmak istememesini anlayamıyorum.... ewde durup napıcaksın abuk subuk programları mı izlyceksin gündz oturmalarına gidip dedikodu mu yapcksın ne olcak yani???

tabi burdan bıktıysanız çıkın tabi kimse mutlu olmadığı yerde çalşmak istemez seni anlıyorum... ama çıktıktan snra birz dnlen tekrar iş bak zaten ewde durunca sıkılacaksın....

Kimileri beni elestirek kimileri hak verecek..
Valla en uyuz oldugum erkek tipi hayir evi gecindiremeyeceksen evlenme kardesim borc olur durum kotu olur tamam borcta bitmisdaha niye bu para hirsi..
Esitlik diyoruz sonra calismiyoruz demis kimileri..
Kadin calissin erkek calissin sonra kadin eve gelsin yine calissin hangi erkek acaba camasirlar kurudumua perdelerde yikanacak uff aksama yemek yok ne yicez diye dusunur..
tutturmussunuz ekonomik ozgurluk aksama kadar calisip eve gelip temizlik utu yemek yapmak mi ozgurluk...
Yoksa sabah istedigin saatte kalkip atiyorm kursun varsa kursa gitmek evini toparlamak aksam guzel yemek yapip esini beklemek alip cantani kuafore gitmekmi....
simid calisan kadinlar bana kizmasin devlette calisan yada rahat calisanlari tenzih ediyorum..rahat calisiyosa saatleri iyi haftasonu tatil maas gizelse calissin.. uada borc var calismak gerek calissin..
ama sirf ekonomk ozgurlugim olsun diyede sabah sogukta cikip taa aksamin 8 inde 9unda gelmek bana gore sacmalik herkesin kendi fikri......:ssz:
ayakta alkışlıyorum:46::46::46::46:

inşallah canım bizler de anne olacağız stres yapma,buradaki bazı arkadaşlar evde duramam yazmış ama sen evde oturmak istiyorsun bu da senin en doğal hakkın elbette ki bir bayanın ekonomik özgürlüğü olmalı ama bu özgürlük ezilerek,hakkı yenilerek yeri geldiğinde adam gibi sigortası yatmayarak olmuyor malesef başına gelmeyen anlamaz hesabı:19:

eşinle birbirinizi kırmadan konuşun canım erkekler bayanlar gibi inci düşünemiyor malesef odunluk kanlarında var üzülme herşey yoluna girecek inşallah:16:

canım benim çok sağol :49:

Yorumları pek okumadım ama , eşiniz sorun yaşadğınızı bildiği halde size destek olmayıp çalışmanız konusunda baskı yapması hiç hoş değil :20:
Biraz kafanızı dinler yeni bir iş arardınız bende olsam 'bakmak' değilde 'madem bu kadar üzülüyorsun bu iş yerinde ayrıl ordan daha sonra sen istersen başka bir iş bakarsın ' demesini beklerdim eşimin :31::31:

evet bende onu beklerdim inanki ama işte herkes aynı şeyi düşünmüyormuş :31:

İlk işimden istifa ettiğimde sinirimden ağlayarak eve gitmiştim. Eve gittim babam bana çok kızdı ama istifa ettiğim için değil ağladığım için. Hatta hiç unutmuyorum "başlarım işine de gücüne de kimse ağlatamaz benim kızımı" demişti :16: eşimde aynı şekilde çok kızmıştı tabi o zaman nişanlıydık. bu devirde tek maaşla geçinmek çok zor. Eşimde diyor zaten ben sana çalış yada çalışma diyemem senin bileceğin birşey. Evde oturmak pek bana göre değil şuan şartlarda uygun olduğundan çalışmak en iyisi. Ama senin durumunda olsam öyle bir yerde duramazdım heralde. Tamam para kazanmak güzel ama en önemlisi çalıştığın yerde huzurlu olmak yoksa huzursuz bir ortamda trilyon kazansan ne kıymeti var ki? İstersen al karşına kesin bir dille konuş o iş yerinde mutlu olmadığını olumsuz etkilendiğinizi söyleyin.. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah :26:

Son düzenleme:
Valla kadının yükü ağır evet, ben kendi adıma şikayetçi değilim. Eşim temizliğe de yardım eder, sırası gelir yemek yaptırmaz kendi yapar getirir ayağıma. Ama kadın çalışmalı ya, sonra burada konu açıyorlar, "aldatıldım param yok, gidecek yerim yok ne yapayım ?" , "şiddet gördüm gidecek yerim yok, param yok napayım", boşanıyorlar nefret ettikleri adamlardan para istiyorlar bir de. Her ay o nefret ettiği adam devletin belirlediği 2-3 kuruş parayı yatırsın da ekmek alayım diye bekliyor. Nafaka alabilmek için boyun eğiyor o boşandığı ve nefret ettiği adama.

Gururlu olun hanımlar biraz, varsa elinizde çalışma imkanı, mesleğiniz yada deneyiminiz durun ayaklarınızın üzerinde. Bedenen yoruldum, ruhen yoruldum laflarını geçin. Hep kadınlar şikayetçi, "erkek değil mi evine bakacak" diye koca evin yükünü erkeğin sırtına yükleyin, sonra erkek sesini çıkartınca "aman ne yapıyor ki, sabah çıkıyor akşam geliyor, bütün gün evde çocuklarla boğuşan benim, yemek temizlik".

Ne durumdasınız bilmem ama
Eşin işe güce yardım ediyosa evde, sende ev ekonomisine katkıda bulunmaya yardım et çoluk çocuk yokken
Devir değişti, öyle bi baba 3 çocuk + bir eşe bakamıyo

Back