• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim meğerse yalanlarla kandırmış beni .......

Merak ettim,flört döneminizi ayrı şehirlerde yaşamışsınız anladığım kadarıyla.. O dönemde nerede ne iş yaptığını bilmiyordunuz tamam.
Peki evlilik aşamasına geldiğinde aile büyükleriniz damadı iyi midir kötü müdür,çalışkan mıdır tembel midir vs. gibi arkadaş/iş/aile çevresinden araştırma yapmadılar mı?
Yanlış hatırlamıyorsam bizde böyle biraz sorup soruşturulur.. Siz yapmaz mısınız?

Okuduğum kadarıyla bütün yalanları aynı konu üstüne söylenmiş. Bence böyle davranmasının nedeni bu konularla alakalı geçmişte yaşadığı acı bir olay. Söylediğin gibi iyi bi insansa hiç üzülme şekerim. Geçmişten gelen bi nedeni vardır o yüzden korkmuştur böyle yaklaşmıştır :87:

çok zor bı durum ama ben sızın durumunuzun dahada zor oldugunu dusundum.şöylekı sevgılı nısanlıyken aılenız yada arkadaslarınız sordugu zamn ısı var evı var dedınız aılesı destek dedınız etrafınıza fakat sımdı oyle olmadıgını anladınız bence etrafınızdakıler sızın yalan soyledıgınızıde dusuneblır.keşke ısınızı bırkamasaymısınız.esınızle konsun hatta destek alın.sızı sevdıgı ıcın kaybetmekten korktugu ıcın bırdaha boyle seyler yapmasın..
çok uzucu..

eşiniz profosyenel bir yalancı.ancak şu soruyu kendinize sorun evi,arabası olmasına,güzel bir işi olduğuna inanmasanız,size işten çık benim param yeter gibi havalar atmasa acaba şu an yine eşinizle evli olur muydunuz?

yalan söylemiş tamam ama çok ciddi konularda söylemiş ..sizin hayatınızın gidişatını etkilemiş ..böyle olacağını bilseniz belki farklı davranırdınız. ve siz nasıl 3 senede anlamadınız hayret yani
buradaki arkadaslarada bayıldım.sen onu seviyorsun o seni seviyor samanlık seyran öyle değil işte maddiyat çok rol oynuyor bu zamanda.üstelik siz bilmeden bu duruma düşmüşsünüz zor bir durum..

Valla, ben birşeye takıldım,bazı arkadaşlar da bahsetmiş; siz evlenmeden önce aileler tanışırken konuşulmadı mı, damat şu işi yapıyor ,nerede oturacaklar falan diye.Evlenmeden önce sızın ve ailenizin bunu anlayamamış olması garip . . .

Erkek arkadaşımla 8 aydır ilişkim var,bana yalan söylemiş desen anlayacağım.
Ama 8 aydır evlisin ve öncesinde 3 yıllık beraberliğiniz var.
3 yılda nüfus kağıdını,ruhsatını filan hiç görmedin mi ? Ne bileyim en azından bunlar tapu gibi dolapta durmaz.Torpidoda veya cüzdanda durur.Veya arabada şahsi eşyalar olur.

Sen eşini sevdiğini söylüyorsun ama eşin sana kendini bambaşka tanıtmış.Kandırmış seni hakikaten.Abuk sabuk kız tavlama numaraları yapmış.Eşinin yaşını ve bunu 3 yıl sürdürmesini düşününce hiç mazur göremiyorum.Yalan üzerine kurulan evlilik ne kadar sağlıklı yürür bilemem.

yalanlar söylemiş size acaba siz onun bu işi yaptığını bilseydiniz evi arabası olmadığını bilseydiniz bırakıp gider korkusuylamı söyledi sizi kaybetcem diye mi korktu.evlenene kadar böle bi yalanamı başvurdu.keşke doğruları söyleseydi siz işinziden olmazdınız terfi ederdiniz şimdiye kadar.çok ilginç ya film gibi.nasıl anlayamadınız siz 3 yıl flört etmişsiniz hiç iş yerine ziyarette bulunmadınız mı ve ya ailesi ağzından bişeyler kaçırmadı mı işiyle yaşantısıyla ilgili. aileside mi işin içindeydi?hersey hallolur maddiyat önemli değil bi şekilde geçinilir sende çalışırsın sorun değilde asıl sorun neden yalan söyleme ihtiyacı duyduğu.

benim aklıma takılan, yaşını yanlış söyleyen,çalıştıgı yeri yanlış söyleyen,arabam var diyen,yoldan geçerken şu ev benim diyen bir insanın samimiyetine nasıl inanabiliyorsunuz? o anlara geri dönelim o o evin kendine ait olmadığını bile bile size benim diyor??? ne kadar samimi olabilir neler düşünmüş olabilir benim aklıma hiç iyi şeyler gelmiyor. hadi kendisi ile ilgili şeyler söyledi, abisinin evine ne demeli yani sizin abisinin evinden ne gibi bir çıkarınız olabilir size hayal dünyası kurmuş ama abisinin evinin sizinle hiç alakası yokki.. mutlaka bu durum için doktora başvurun çünkü gitgide ilerleyebilir gerçi 32 yaşında bir insan için ne derece çözüm olur bilmiyorum.

Merak ettim,flört döneminizi ayrı şehirlerde yaşamışsınız anladığım kadarıyla.. O dönemde nerede ne iş yaptığını bilmiyordunuz tamam.
Peki evlilik aşamasına geldiğinde aile büyükleriniz damadı iyi midir kötü müdür,çalışkan mıdır tembel midir vs. gibi arkadaş/iş/aile çevresinden araştırma yapmadılar mı?
Yanlış hatırlamıyorsam bizde böyle biraz sorup soruşturulur.. Siz yapmaz mısınız?

arkadaşa katılıyorum bende. söylenenler yalanlar sıradan şeyler değil tamamen hayati meseleler ben olsam bu kadar sakin olamazdım herhalde allah hakkınızda hayırlısını versin. tüm bunlara ailenizin tepkisi ne oldu ben onu merak ediyorumm yada eşiniz size yalan söylediini kendi ailesi biliyor mu

yani bi kız vermek bu kadar kolay olmamalı
benim çevremde böyle kolayına kız verilmez
iki kişi karşılıklı anlaşmış olsalar dahi aileler birbirlerini araştırırlar
kız tarafı damat adayının işinden tutunda arkadaş çevresine kadar araştırır
bi anne baba merak etmez mi yahu kızımız kimle evlenecek
bu adamın işi nedir gider iş yerinde görür ne iş yaptığını başkalarına sorar bi araştırma işine girer
bu devirde kime güveneceğimiizi şaşırdık elin adamı geliyor yalanları sıralıyor
her söze her lafa inanırsak halimiz nice olur
kusura bakma ama ben hatayı sende ve ailende görüyorum
eşinizde sizdeki rahtlığa güvenerek saymış yalanları

pess valla gördüm de bu kadar yalanı ilk kez duyuyorum :52: :52: :52: öyle şey mi olur yaa seni kaybetmemek içinmiş :20: :20: allahım sen koru yalanlarla kandırmış ben olsam sen beni yalanlarla kandırdın derdim. canım kızmaktada çok haklısın magdem dogru degil hiç biri senin işten çıkmana nasıl izin verdi size bir iiyilik yapıp işten ayrılmana destek olmasaydı en azından. seni kaybetmekten korktum gülüyorum hala şaka gibi allah koru her şey maddiyat degil. :45: :45: ama bu kadar yalanda baya ince iş yane.keşke evlenmeden önce araştırsaydın ailesini kendini vs. allah kolaylık versin canım ... başa gelmiş artık sinirlenme idare et ama eşinde yanlışını bilsin konuş. bi daha yalan söyleyemesin tepkini koy derim kolay gelsin.

bu kadar yalan çok fazla:23:eşin her konuda yalan söylemiş bahaneside çok anlamsız.sende hepsine gözü kapalı inanmışsın:26:
ben olsam böyle biriyle asla evlenmezdim :50:evlilikte güven çok önemli.yanımda sürekli bana yalan söyleyen bir eş istemem:19:
şimdi ona güvenmemende çok doğal:31: allah yardımcın olsun
eşin umarım bundan sonra yalan söylemez:20:

Eşinizin yalan söylemesi sizde güven eksikliği yaratabilir. Yalnız şu hususu sormak istiyorum? Acaba sizin bir takım maddi beklentileriniz (evi, arabası olsun) vardı da eşiniz onları karşılayamayacağını bildiğinden mi yalana başvuruyor ya da başvurdu. Bana biraz maddi konularda baskı hissediyor gibi geldi. Bu konuda ona açıkça destek verin ve ona gerçek dışı şeyler söylemesine gerek olmadığını, onu olduğu gibi sevdiğinizi, ekonomik durumunuzda sıkışıklık olursa sizin de çalışıp destek vereceğinizi söyleyin. Hayat müşterek sonuçta. Bakalım o zaman ne diyecek?

Merhaba arkadaşlar,
öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim,
bu konuyla ilgili ne düşünebileceğinizi merak ediyordum,nitekim okudum yorumlarınızı;
birkaç hususta cevap vermek isterim tabiki;genel olarak merak edilen konu ailemin ailesini araştırıp araştırmadığını sormuşsunuz,eşim askerden geldikten hemen sonra işe girdi tabiki,ve ailemden beni istemeye geldiklerinde amcamlar dayımlar işyerine gitti sordu soruşturdular,baktılar çalışıyor işinde gücünde ,ailesiyle görüşüldü .ailesini ben bu olaya katmıyorum çünkü,çok apayrı çok harika insanlar,aileden yana bir sorunum asla yok annesi annem gibi,benim ailemlede gayet güzel anlaştılar çünkü kültürler birbirine yakın aynı tarzda insanlar,düğünümdede gayet altınımı bileziğimi herşeyimi taktılar bu insanları seviyorum,eşimide seviyorum ,üstüne basa basa söylüyorum,tek sorun bu yalanların ortaya çıkmasıyla benim güven eksikliğimdi,tabiki ben bu olanları yavaş yavaşda olsa anladım ama sonuçta baktım çalışıyor,gayet çalışkan bilgili kültürlü bi insandır eşim,mühendislik mezunu zaten ama en başta böyle bir sorun yaşayınca paylaşmak fikrinizi almak istedim.
Birde bende çok güzel bir iş buldum inşallah haftaya başlıycam ,maaşımda bugünün standartlarının çok üstünde,allah yüzümüze güldü,bazı arkadaşların çok olumlu yapıcı yorumları oldu onlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum,şu an yapmam gereken bu düşünceleri kafamdan atıp işime konsantre olup eşimin bana vaad edip var dediklerini,olmadığı için ,ikimizde çalışarak yapmak:34::34::34:
burası bana bir terapi gibi geldi tekrar teşekkürler arkadaşlar,sizleri seviyorum..:16::16:

senin adına çok sevindim,psikolojik olarak daha rahat olup kötü düşüncelerini atmışsın kafandan,pozitif düşünmen bu saatten sonra çok daha önemli,hayatta çalışarak herşey hallolur,doğru yoldasın cnm..

Selam arkadaşlar bu konuyu açıp açmama konusunda çok tereddüt ettim ama bende içimi dökmek istiyorum artık..

yaklaşık 8 ay önce evlendim,eşimi çok seviyorum,onu hiç ama hiçbirşeye değişmem,lakin tanıştığımız ilk zamanlardan bana çok yalanlar söylemiş bunları tabi daha sonra anladım...onu çok sevdiğim için hiçbirzaman bunları yüzüne vurmadım ama aklıma geldikçe çok ama çok sinirlerim bozuluyor artık.İLK tanıştığımız gezmeye başladığımız dönemlerde arabası vardı eşimin yada ben varolduğunu sanıyordum,birgün bir sitenin önünden geçiyorduk bana dediki bak şu 6.kattaki daire benim,aa dedim ne güzel evlendiğimizde kira vermicez,sonra bana hep kendi işini yaptığını yani ticaretle uğraştığını söylüyordu bir ortağı varmış ve devletten ihale alıp yapıyolarmış buarada ben ve eşim aynı ünv.den mezunuz ama mezun olduğumuz sektörde çalışmadık hiçbizaman..herneyse dedimki kendi kendime ne güzel işte işi gücü de var,arabımızda var,bende çalışırım geçinir gideriz,sonra eşimin askerlik olayı vardı kısa dönem yapıp gelecekti,tabi bende busırada bir bankada çalışıyodumçok yoğun ve zordu işim çokda iyi para kazanmıyodum eşim bana hep askerden geliyim evlenelim işten çıkarsın ne gerek var çalışmana falan dedi beni hep böyle motive ederdi bende çok mutlu oluyodum,tabi bu sırada yaklaşık3 yıl eşimle birlikteydik,duygusal ve insanlık manasında harika bir insandır ...... ama gel gelelimki sözdü nişandı evlilikti derken meğerse ben 3 yıl ayakta uyumuşum kızlar,benim kocamın ne işi ne evi ne arabası hiçbirşeyi yokmuş,evlendik ben iştende çıktım,şimdi evde oturuyorum eşim bi şirkette satış temsilcisi ama çok iyi kazanamıyor ve haliyle işe gireyim die gözümün içine bakıyor tabi bende deli gibi iş arıyorum şimdi ama bunlar aklıma geldikçede deli oluyorum..geçenlerde birgün sordum neden böyle yaptın hayatım diye,,,seni kaybetmekten korktum diyor..bu sferde ben birşey söyleyemiyorum ama aklıma geldikçede deliriyorum,her kavgamızda beynimde bunlar dolanıyor....

ne yapmalıyım sizce ???

siz çokmu paragöz bir insansınız seni kaybetmekten korktum desin evim var arabam var diyerek siz o yüzdenmi evlendiniz aranızda aşk yok öylemi ev ve araba var yani eşinizin demesiyle:27: sizi yadırgamıyorum sadece eşinizin bu şekilde yalan konuşması sanki karşısında 5 yşında çocuk varmış gibi kandırması benm tuhafıma giti:96::96::96:

Arkadaşım sorunu kafanızda çözdüğünüzü söylüyorsunuz,
Bu karar sizin evliliği yürütme noktasında işinize yarayabilir.
Ancak asla eşinizi tedavi etmez.
Üzgünüm ama eşiniz büyük ihtimalle mythomanic.
Bu hastalığın bulunabilmiş bir tedavisi yok.
Bulgular kalıtsal oalbileceğini de gösteriyor.
Evliliğiniz için çabalamanız gerçekten çok saygı duyulması gereken bir durum.
Ancak evliliği kurtarmak demek sorunların üstünü örtmek demek değildir.
Benim size naçizane tavsiyem eşinizi bir doktora götürmeniz yönünde.
Çünkü eşiniz mythomanic değilse bile bu kadar önemli konularda bu kadar büyük yalanları rahatlıkla söyleyebilmesi için psikolojik kökenli bir sıkıntısı olması gerekir.
Amacım sizi kırmak incitmek veya üzmek değil.
Sadece içtenlikle ve dürüstlükle yardımcı olmak istedim.
Sizi üzdüysem affola...

Son düzenleme:
Arkadaşım kusura bakma ama sen ya çok safsın ya da eşin çok iyi bir tiyatrocu...

Bazı arkadaşlar özgüven eksikliği, hastalık falan demişler ama bence hiç de öyle degil.

Ne demek seni kaybederim diye söylemiş. İlk başlarda olsa neyse evlenmeden önce söylemeliydi sana.Kaldı ki evlendikten sonra da gerçekleri söylememiş sen hep tesadüf eseri ögrenmişsin.

Ben iyi niyetle yaklaşamayacagım çünkü kimbilir daha neler neler yalandır.

Seviyorsunuz evet ama yalanlar üzerine kurulmuş bir sevgi...

Back