• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim meğerse yalanlarla kandırmış beni .......

senaser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
11
0
36
İstanbul
Selam arkadaşlar bu konuyu açıp açmama konusunda çok tereddüt ettim ama bende içimi dökmek istiyorum artık..

yaklaşık 8 ay önce evlendim,eşimi çok seviyorum,onu hiç ama hiçbirşeye değişmem,lakin tanıştığımız ilk zamanlardan bana çok yalanlar söylemiş bunları tabi daha sonra anladım...onu çok sevdiğim için hiçbirzaman bunları yüzüne vurmadım ama aklıma geldikçe çok ama çok sinirlerim bozuluyor artık.İLK tanıştığımız gezmeye başladığımız dönemlerde arabası vardı eşimin yada ben varolduğunu sanıyordum,birgün bir sitenin önünden geçiyorduk bana dediki bak şu 6.kattaki daire benim,aa dedim ne güzel evlendiğimizde kira vermicez,sonra bana hep kendi işini yaptığını yani ticaretle uğraştığını söylüyordu bir ortağı varmış ve devletten ihale alıp yapıyolarmış buarada ben ve eşim aynı ünv.den mezunuz ama mezun olduğumuz sektörde çalışmadık hiçbizaman..herneyse dedimki kendi kendime ne güzel işte işi gücü de var,arabımızda var,bende çalışırım geçinir gideriz,sonra eşimin askerlik olayı vardı kısa dönem yapıp gelecekti,tabi bende busırada bir bankada çalışıyodumçok yoğun ve zordu işim çokda iyi para kazanmıyodum eşim bana hep askerden geliyim evlenelim işten çıkarsın ne gerek var çalışmana falan dedi beni hep böyle motive ederdi bende çok mutlu oluyodum,tabi bu sırada yaklaşık3 yıl eşimle birlikteydik,duygusal ve insanlık manasında harika bir insandır ...... ama gel gelelimki sözdü nişandı evlilikti derken meğerse ben 3 yıl ayakta uyumuşum kızlar,benim kocamın ne işi ne evi ne arabası hiçbirşeyi yokmuş,evlendik ben iştende çıktım,şimdi evde oturuyorum eşim bi şirkette satış temsilcisi ama çok iyi kazanamıyor ve haliyle işe gireyim die gözümün içine bakıyor tabi bende deli gibi iş arıyorum şimdi ama bunlar aklıma geldikçede deli oluyorum..geçenlerde birgün sordum neden böyle yaptın hayatım diye,,,seni kaybetmekten korktum diyor..bu sferde ben birşey söyleyemiyorum ama aklıma geldikçede deliriyorum,her kavgamızda beynimde bunlar dolanıyor....

ne yapmalıyım sizce ???

eşinizin sundugu cevap çok yalnış.... sizin ona maddıyatla bağlı oldugunuzu düşünüyor galiba bunca yalandan sonra guvensızlık oluşmuştur sizde normal olarak ne diyeyim ALLAH yardımcınız olsun

Son düzenleme:
benim aklım karıştı insan olarak iyi bir insan ise yani sizi evlendikten sonrada incitecek hareketlerde bulanmadı tek kusuru bu büyük yalanları ise, yalan söyleme hastalığı olabilir:S yani eşiniz hasta olabilir, eger kandırma maksatlı yapmadı ise, yani kötü niyeti yoksa bazı insanlar hayal dünyasında yaşar, ve kendi söylediği yalanlarada inanır, eğer eşinzden mennun isenniz bir uzmana mı danışmak gerekir ki?

eşinizin sundugu cevap çok yalnış.... sizin ona maddıyatla bağlı oldugunuzu düşünüyor galiba bunca yalandan sonra guvensızlık oluşmuştur sizde normal olarak ne diyeyim ALLAH yardımcınız olsun

Tam olarak nasıl düşünmüş bende bilmiyorum valla,güvensizlik oluştu tabiki hemde nasıl,şimdi işle ilgili ne dese hep şüpheyle bakıyorum...
en son evi olmadığını anladığımda bir yazlıkları vardı babası satıcaktı onu,eşim satıp bize ev almamız için vereceklerini söylüyordu ama yazlık satıldı bize sadece düğün borçlarını verelim diye 10milyar düştü:(
yani oda dediği gibi çıkmadı ama ben hala kendi aklımın almadığı şekilde susuyorum:31:

benim aklım karıştı insan olarak iyi bir insan ise yani sizi evlendikten sonrada incitecek hareketlerde bulanmadı tek kusuru bu büyük yalanları ise, yalan söyleme hastalığı olabilir:S yani eşiniz hasta olabilir, eger kandırma maksatlı yapmadı ise, yani kötü niyeti yoksa bazı insanlar hayal dünyasında yaşar, ve kendi söylediği yalanlarada inanır, eğer eşinzden mennun isenniz bir uzmana mı danışmak gerekir ki?

eşim beni çok sever o konuda bir sorun yok ama benim tek derdim bu yalanlar,ben acaba kendimmi abartıyorum diye düşünüyodum bu nedenle burada paylaşarak yorum almak istedim..ve buna göre bir değerlendirme yapıcam tabikii..

eşinizin yaşam tarzı nasıl rahat relax biri mi? yoksa hep plancı vs. yani karakter bakımından degerlendirmek lazım, siz şu an susuyorsanız sevginizden sabrınızdan susuyorsunuz, yalnız güven kaybı yaşamak çok normal ve üzücü..:( belki çevresinde böyle bir örnek vardır kadınları böyle etkilersin faln vs diye bi laflar duymuştur, eşinizin yaşı kaç bu arada bir de aile yapısı iş yaşantısı nasıl?

Allah Allah çok ilginç.olmasını istediği şeyleri olmuş gibi söylüyor belliki.oturup güzelce konuşunki bidaha dahda yıpranmayın söyleyin ben seni çok seviyorum senin meteliğin olmasada yine sevicem ikimizde genç insanlarız hayallerimizi elbet gerçekleştiririz sen yanımda ol yeter senin evlenmeden önce söylediğin yalanlar beni çok üzdü üzmeyede devam ediyor dürüstlüğe çok önem veriyorm tamam beni kaybetmemek için söylemişsin ama bu saatten sonra her yalanın aramıza bir duvar daha koyuyor olucak bunu bil ben sana soununa kadar güvenmek istiyorm gözüm kapalı emin olmak istiyorm bu şeyler beni kötü etkiliyor diye tatlı tatlı konuş tenkit etmeden tatlı dille anlat herşeyi güzel güzel.

eşinizin yaşam tarzı nasıl rahat relax biri mi? yoksa hep plancı vs. yani karakter bakımından degerlendirmek lazım, siz şu an susuyorsanız sevginizden sabrınızdan susuyorsunuz, yalnız güven kaybı yaşamak çok normal ve üzücü..:( belki çevresinde böyle bir örnek vardır kadınları böyle etkilersin faln vs diye bi laflar duymuştur, eşinizin yaşı kaç bu arada bir de aile yapısı iş yaşantısı nasıl?

eşim çok plancıdır,örneğin şuanki işinde gayet deli gibi çalışıyor bana sende destek olursan düğün takılarımızda duruyor işte ev alalım bunun için çabalayalım falan diyor,bu çabasını görüncede içim burkuluyor haksızlık ediyormuşum ona gibi geliyor..ama inanamıyorum işte.... buarada yaşıda 32 ...
zaten bu konudada bir yalanı var :/ ilk zamanlar bana 82 doğumluyum diyodu sonra 80 li çıktı ...ben 86 lıyım ,aradaki yaş farkını sorun ederim diye korkmuşş....

off anlattıkça çoğalıyor valla :(

Allah Allah çok ilginç.olmasını istediği şeyleri olmuş gibi söylüyor belliki.oturup güzelce konuşunki bidaha dahda yıpranmayın söyleyin ben seni çok seviyorum senin meteliğin olmasada yine sevicem ikimizde genç insanlarız hayallerimizi elbet gerçekleştiririz sen yanımda ol yeter senin evlenmeden önce söylediğin yalanlar beni çok üzdü üzmeyede devam ediyor dürüstlüğe çok önem veriyorm tamam beni kaybetmemek için söylemişsin ama bu saatten sonra her yalanın aramıza bir duvar daha koyuyor olucak bunu bil ben sana soununa kadar güvenmek istiyorm gözüm kapalı emin olmak istiyorm bu şeyler beni kötü etkiliyor diye tatlı tatlı konuş tenkit etmeden tatlı dille anlat herşeyi güzel güzel.

çok teşekkür ederim cnm..tavsiyelerine kulak vericem..

bide şunlar var,
abisi de biz tanıştığımz dönemlerde evlenmişti,bana dediki işte annemler abime ev aldı 4 oda bi salon falan çok güzel,bende hep şey diye düşünüyodum ne güzel insanlar çocuklarını sıkıntı çekmesin diye ev alıyolar bi katkı sağlıyolar ama tabi şimdi biliyorumki meğerse abisi 5 yıldır kredi ödüyor muş çocuk,ve halada devam ediyor her ay 1700 lira ödüyorum bi bitsede rahatlasam dedi geçenlerde tabi ben yine şok :S

senasercim öncelikle eşinin seni sevdiğine inandım, yalana başvuruyor çünkü eşinde özgüven eksikliği ve ne olur beni yanlış anlama aşağada kalma kompleksi var, yani sen onu begenmessin sevmessin diye öyle söylenivermiş şeyler, aslında eşinde öyle olmasını hayal ediyor ama malum şartlar hepimizi zorluyor hayal edildiği gibi yaşanmıyor, bence canım arkadasım(sakıncası yoksa arakdasım diyorum) canını evvela sıkma, sakın şeytan sana kişisel kibirli ivalar verince ona uyma beni kandırdı, bana yalan söyledi vs diye seni kızdırmaya çalışabilir, zira şeytanın en sevdiği iş arasında nikahı olan insanları ayırmak huzursuzluk çıkarmak, canım benim sen eşine destek ol, dualarla, ve çevrende psikolojik konuda danışabileceğim eğitimi olan insanlar varsa yavaş yavaş telkinlerle eşinin bu özgüven eksikliğini çözmesi için ona yardım et, bak çok da çalışkan canla başla çalışıyor diyorsun aslında söylediği yalanları gerçekleştirme arzusu ile çalışıyor yani seni mutlu etmek için, Allah a kalbini bağla, bizlerde senin için dua edelim:)

Merhaba
Durumu okuyunca direk olarak eşinizin sizin karşınızda bir özgüven eksikliği yaşadığını düşündüm. Bilemiyorum sizi kendine göre fazlasıyla güzel ve daha üstün görüyor ki yaşını ve iş durumunu söylemekten korkmuş. Maddi olarak da onu yetersiz hissetmemenizi istemiş olabilir. Bence ona hissettirmeden olabildiğince kendine güvenini kazandırmaya çalışın. Bunun yöntemini eşinizin huylarına göre en iyi siz bilebilirsiniz bu yüzden şöyle diyin böyle yapın demeyeceğim . Ama asıl noktayı anladığınızı umuyorum.

senasercim öncelikle eşinin seni sevdiğine inandım, yalana başvuruyor çünkü eşinde özgüven eksikliği ve ne olur beni yanlış anlama aşağada kalma kompleksi var, yani sen onu begenmessin sevmessin diye öyle söylenivermiş şeyler, aslında eşinde öyle olmasını hayal ediyor ama malum şartlar hepimizi zorluyor hayal edildiği gibi yaşanmıyor, bence canım arkadasım(sakıncası yoksa arakdasım diyorum) canını evvela sıkma, sakın şeytan sana kişisel kibirli ivalar verince ona uyma beni kandırdı, bana yalan söyledi vs diye seni kızdırmaya çalışabilir, zira şeytanın en sevdiği iş arasında nikahı olan insanları ayırmak huzursuzluk çıkarmak, canım benim sen eşine destek ol, dualarla, ve çevrende psikolojik konuda danışabileceğim eğitimi olan insanlar varsa yavaş yavaş telkinlerle eşinin bu özgüven eksikliğini çözmesi için ona yardım et, bak çok da çalışkan canla başla çalışıyor diyorsun aslında söylediği yalanları gerçekleştirme arzusu ile çalışıyor yani seni mutlu etmek için, Allah a kalbini bağla, bizlerde senin için dua edelim:)

Aynen benim düşündüklerimi yazmışsınız fakat görmemişim:1:

çok saolasın valla yorumun birazda olsa içimi rahatlattı:71:
dua ediyorum etmeyede devam edicem...

Merhaba
Durumu okuyunca direk olarak eşinizin sizin karşınızda bir özgüven eksikliği yaşadığını düşündüm. Bilemiyorum sizi kendine göre fazlasıyla güzel ve daha üstün görüyor ki yaşını ve iş durumunu söylemekten korkmuş. Maddi olarak da onu yetersiz hissetmemenizi istemiş olabilir. Bence ona hissettirmeden olabildiğince kendine güvenini kazandırmaya çalışın. Bunun yöntemini eşinizin huylarına göre en iyi siz bilebilirsiniz bu yüzden şöyle diyin böyle yapın demeyeceğim . Ama asıl noktayı anladığınızı umuyorum.

evet anladım cnm,ben hep tam tersini yapıyodum ama anladığım kadarıyla ortak bir yorum var kendini özgüvenli hissettirmem lazım eşime...

Bir de lütfen yalanlarla kandırıldığınızı düşünmeyin. Artık çoğu insan ben merkezciliği, bencilliği modernlik ve bir gereklilik olarak görüyor ve bU tarz bir durum yaşandığında

"aaa olur mu öyle şey... sonuçta ben de bütün planlarımı bunun üzerine kurmuştum diyebiliyor." Olumlu yorumlar gelince de kediini daha bir haklı görüyor.

Oysaki eşinizin samimiyetini sizden iyi kimse bilemez. Bunu sade ve sadece sizi elde etmek için yapıp yapmadığını az çok kalbinizde hissedeniliyorsunuzdur. Mutlaka böyle düşünmenizi tetikleyen birşey olduu belki de siz farketmeseniz de. Bana göre içinize hiç kurt düşürmeyin. Sadece içinizde daha fazla vesvese biriktirmemek için eşinizin size karşı daha açık ve şeffaf olmasını sağlayacak şekilde onunla iletişim kurmaya çalışın ve mümkünse bu da göstererek olmasın çünkü o zaman daha bir içine çekilip sinebiliyorlar. Dediğim gibi olabildiğince onu cesaretlendirmeye çalışın. Ben evli değiim ama erkek arkadaşımın o kadar küçük şeylerde böyle hissettiğini gördüm ki ve sonunda bunları konuşabilir duruma geldik zamanla.

Allah yardıcınız olsun. Mutluluğunuz daim olsun:kkk:

Son düzenleme:
Canım anladığım kadarıyla eşin kronik yalancı.
Bu bir hastalık ve eşinin tedavi görmesi gerekiyor.
Bu hastalığa sahip insanlar en basit şeyler için yalan söylerler ve yalan söylemek için hep bir bahaneleri vardır.
Mesela eşinin yaşını 2 yaş küçük söylemesi gibi.
Bir erkek neden yaşını küçültsün ki?
Ben evlilik işlerinde kadının kendini küçük diye tanıttığı bir çok olay gördüm de erkeği ilk görüyorum.
Sen de anlattıkça ne yalanlar çıkacak diyorsun.
Evet seni seviyordur, anlaşıyorsunuzdur buna birşey diyemem ama mutlaka eşini bir doktora götür.
Psikoloğa değil psikiyatriste görünmesi gerekiyor.
Bu hastalık ilerledikçe inan işler daha da sarpa saracak.
Bu tip hastalarda zamanla sana sundukları "bahaneler" de yalan olmaya başlar.
Aman diyeyim senden sakladığı ya da hakkında yalan söylediği konular yüzünden başınıza bir iş gelir.
Bu nedenle hem eşinin ruh sağlığı hem de yuvanızın selamwti için mutlaka doktora görünmesi şart

ilişkinizin maddi bagları oldugunu düsünmüş eşiniz sizide ii tanımamıs bana göre eger okadar kaybetmek istemiyorsa sözünde dursun sizi calstırmasıun gitsin ek iş bulsun taş taşısın yine size baksın öyle işe girmenizi beklemesin hem gül gibi işten cıkart hem yalan söyle hem tekrar işe sokmaya calıs bence iş aramayın size bakmakla yükümlü ne de olsa siz rahat edeceginizi bilerek evlendiniz sizin sucunuz yok

o kadar ciddi yalanını yakalıyosun ve yüzüne vurmuyosun incinmesin diye o seni afedersin aptal yerine koyarken acaba seni hiç inciteceğini düşündü mü ayrıca sen niye çalışıyo musun tabii gerkirse çalışacaksın ama onun ortaya attığı yalanları temizlemek için çalışmamalısın ben olsam sen bana evin işim arabam var demiştin hani nerede diye sorardım hemde olmadığını anldaığım ilk dakikada seni yalanlarıyla kandırmaya mutsuz etmeye hakkı yok

bence öfkeyle hareket etme, o seni seviyor, sen onu seviyorsun. gerisi aşılır. bence önce şunda emin ol, yalan söylediği konu sadece kendisini sana daha iyi göstermek için mi yoksa başka yalanları da var mı. her konuda yalan söylemiyorsa öyle psikiyatrilik bir durumu olduğunu düşünmüyorum. konu sadece kendini sana sunmaksa, evet özgüven eksikliği var demektir. öyleyse de ona kendini değerli hissettir, bak ne kadar uyumluyuz, tam birbirimizin dengiyiz falan gibi laflarla kendini seninle eşit görmesini sağla. zamanla aşılacaktır diye düşünüyorum. üzülme bu kadar :)

Back