- 21 Şubat 2013
- 2.858
- 1.228
-
- Konu Sahibi Vakana-pan
valla canım bizim kartlarımız ortak. paramızı birimizin hesabında birleştiryoruz bir miktar kenara koyuyoruz kalanı harcıyoruz. eşim üstüne para çekeceği zaman banada çeker koyar cüzdanıma. her hafta başı sorar kaç paran var para çekelim mi diye. böyle bir durum varsa sende ona söyle ozaman hesaplarımız ortak olsun diye.Herkese iyi günler..
Az önce telefonla eşimle konuşuyorduk. Günlük konuşmamaızı yaptık. kapatacakken bana sende ne kadar para var, kredi kartının borcu geldi dedi. 800 lira var vereyim dedim. Birden köpürdü bu 1000 tl nereye gitti diye (ki normalde paramın hesabını yapmaz) anlattım aklıma gelenleri ıvır zıvıra gidiyor biliyorsun dedim. Artık maaş kartını ben alacağım, ben çekeceğim parayı sen sıcak parayı seversin durmuyo sende dedi. Ben de alamazsın parama karışamazsın ben sana hesap soruyor muyum falan dedim. Biraz kızdırdık birbirmizi.
Eve gidince kartı isteyecek nasıl ikna edip vermeyebilirim yardımcı olur musunuz?
valla canım bizim kartlarımız ortak. paramızı birimizin hesabında birleştiryoruz bir miktar kenara koyuyoruz kalanı harcıyoruz. eşim üstüne para çekeceği zaman banada çeker koyar cüzdanıma. her hafta başı sorar kaç paran var para çekelim mi diye. böyle bir durum varsa sende ona söyle ozaman hesaplarımız ortak olsun diye.
Yani.bazılarıda boşanma olmaz diyor şok olmuşlar gibisinden .asıl böyle kartı verirse ilerde şokları kendi yaşayabilir haberi yok.kötü değilmiş eşi şeytana uyabilr.gerekirse boşan tabi demi.tamah edyrsa ne olck eşi kartı ver yk diyeck ya ver yada defol derse ay aşkım al feda olsun havasındalar bazıları .yok eyvallahınız olmasın erkklr güçlü kadın istemez kartı alır sonra borcu vamış da fırını var koskoca bn önce ona hesap sorurum ne borcun var diye .arkadaşım cok haklısın, bana kendi kazandığım helal parayı maaş kartını isteyen adamı ben bile boşarım , ayrılırım.
erkek biraz gururlu olmalı.
Bir derdim var yazan başlığa tıklayın listeli açılan konular başlıkları var sağ üst köşede yeni konu aç yazar ordan cnmEvlilikten sonra değişiyor mu herkes ya :/ Eylülde ben de evlenicem tırsıyorumm ama ben kartı veririm nakit alırım daha iyişaka bi yana kızlar bana birisi nasıl yeni konu açıldığını anlatabilir mi? Yeni üye olduğum için mi konu açma yerini bulamıyorum.
Sen eve bakmak zorunda değilsin ama o zorunda canım. Vermiyorum diye güzel bir kavga çıkarırsan alamaz kartı falan... Tavrını koy bence. Şımartma. 800 lira veriyormuşsun daha ne istiyor?Herkese iyi günler..
Az önce telefonla eşimle konuşuyorduk. Günlük konuşmamaızı yaptık. kapatacakken bana sende ne kadar para var, kredi kartının borcu geldi dedi. 800 lira var vereyim dedim. Birden köpürdü bu 1000 tl nereye gitti diye (ki normalde paramın hesabını yapmaz) anlattım aklıma gelenleri ıvır zıvıra gidiyor biliyorsun dedim. Artık maaş kartını ben alacağım, ben çekeceğim parayı sen sıcak parayı seversin durmuyo sende dedi. Ben de alamazsın parama karışamazsın ben sana hesap soruyor muyum falan dedim. Biraz kızdırdık birbirmizi.
Eve gidince kartı isteyecek nasıl ikna edip vermeyebilirim yardımcı olur musunuz?
Bir derdim var yazan başlığa tıklayın listeli açılan konular başlıkları var sağ üst köşede yeni konu aç yazar ordan cnm
Çok teşekkür ederim, yaptım nihayet sayenizde :)
Bence verin kartınızı ama sizi kısıtlamasına izin vermeyin. Çünkü vermezseniz aranızda problem olacaktır. Verin ama net bir şekilde konuşun kendisiyle. Kartı kıskandığınızı düşünüp haklıyken haksız duruma düşürmesine izin vermeyin :)
Kartı verince kısıtlanmış olmuyor mu konu sahibi?
Para lafı olmaz evlilikte, peki öyle olsun. Peki olmayan para lafı neden adamın lehine işliyor?
Para lafı olmaz diye alın her şeyi adamın annesinin üzerine yapın o zaman. Hiçbir şey sizin üzerinize olmasın. Nasıl olsa para lafı olmaz, nasıl olsa kocanız asla sizden para esirgemez. Ne fark eder ki?
Bir de boşan yazanlara çocuğunu kes, akşam sofraya yemek olarak koy denmiş gibi yapılmasını anlamıyorum. Üye boşan dememiş, gerekirse (yani maddi anlamda sömürülürsen, kullanırsan) boşan demiş.
Herkes sömürülünce boşanmayıp fedakar anne rolünü oynamak zorunda değil. Gerekirse boşansın tabi konu sahibi.
Ama konu sahibi ''Boşan mıı!! Muhteşem kocamdan mı!!'' diye cevap verdiği için, olacakları ilk mesajdan tahmin etmek mümkün idi.
Söylediklerimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Kaldı ki, konu sahibine kartınızı verin eşinizin olsun demedim. Kartını ondan sakınmayarak asıl gerekli doğru tavrı eşinin görmesini sağlamasını istedim. Konuyu saptırmayı istemediğim için mesajınızın içeriğine odaklanmayacağım. Konudan oldukça uzak kalmışsınız. Muhtemelen siz de bu fevri tavrınızla aslında benimle hemfikirsiniz.
Bence verin kartınızı ama sizi kısıtlamasına izin vermeyin.