Eşim maaş kartımı istiyor.

Sen eve bakmak zorunda değilsin ama o zorunda canım. Vermiyorum diye güzel bir kavga çıkarırsan alamaz kartı falan... Tavrını koy bence. Şımartma. 800 lira veriyormuşsun daha ne istiyor?

o bakmak zorunda...çok ataerkil bi düşünce bu durumda sen temizlik vs içi eşinden yardım istemiyorsun çünkü o da senin görevin, ya da bayramda seyranda adam sana 3 gün ailemde 1 gün senin ailende kalıcaz dese bişey diyemezsin çünkü kafan ataerkil çalışıyo

biz kadınlar önce bi kendimize dürüst olalım işimize gelen şeyde kadın erkek eşit işimize gelmeyince o erkek o yapsın o baksın

Kartı verince kısıtlanmış olmuyor mu konu sahibi?

Para lafı olmaz evlilikte, peki öyle olsun. Peki olmayan para lafı neden adamın lehine işliyor?

Para lafı olmaz diye alın her şeyi adamın annesinin üzerine yapın o zaman. Hiçbir şey sizin üzerinize olmasın. Nasıl olsa para lafı olmaz, nasıl olsa kocanız asla sizden para esirgemez. Ne fark eder ki?

Bir de boşan yazanlara çocuğunu kes, akşam sofraya yemek olarak koy denmiş gibi yapılmasını anlamıyorum. Üye boşan dememiş, gerekirse (yani maddi anlamda sömürülürsen, kullanırsan) boşan demiş.

Herkes sömürülünce boşanmayıp fedakar anne rolünü oynamak zorunda değil. Gerekirse boşansın tabi konu sahibi.

Ama konu sahibi ''Boşan mıı!! Muhteşem kocamdan mı!!'' diye cevap verdiği için, olacakları ilk mesajdan tahmin etmek mümkün idi.

gösterebilir misiniz boşan mı muhteşem kkocamdan mı cevabmı.. Kendi kendinize uydurmuşsunuz.

yorum yapmıştım düzeltiyorum sonucu gördüğüm için :) aman iyi kardeşim rahatlamışsındır sende, yük kalkmıştır resmen :)

Hiç anlamıyorum ben çalışacağım sanki zorundaymışım gibi bide paramı kocama vercem hiç işim yok tövbe yarabbim

İyiki maaş kartım yok sıkıntı olabilirmiş yazılanlardan anladığım kadarıyla :) ay sonu kazanılan para ortaya konur. Giderler, borçlar hepsi ödenir, kenara para atılır her iki eş içinde geri kalan parayı kafamıza göre harcarız. Zaten tüm alışverişleri beraber yapıyoruz, ondan habersiz yüksek miktarda para harcamam, o da her zaman bana sorar alalım mı ne düşünüyorsun diye. Almayalım derse almam ki ben eşimden çok daha fazla kazanıyorum. Sağolsun o da kuruşu kuruşuna dikkatli harcar. İki pinti bulduk birbrimizi :)) Sizde parayı ortaya koyup eşit bölebilirsiniz.

Sen eve bakmak zorunda değilsin ama o zorunda canım. Vermiyorum diye güzel bir kavga çıkarırsan alamaz kartı falan... Tavrını koy bence. Şımartma. 800 lira veriyormuşsun daha ne istiyor?
Neden eve erkek bakmak zorunda? İki tarafta çalışıyorsa her gider ortak ödenmeli bence. Eşi deseki madem ben erkeğim ben bakmak zorundayım, sen de kadınsın otur evde benim vereceğim parayla yetin. Toplumda erkek eve bakmak zorundaysa kadın da evde oturup çocuğa bakmalı düşüncesi halen mevcut çünkü. kadın erkek eşitliği ararken sadece kadının tarafının tutulması ironik geliyor bana.

yorum yapmıştım düzeltiyorum sonucu gördüğüm için :) aman iyi kardeşim rahatlamışsındır sende, yük kalkmıştır resmen :)

Hem de ne yük :) tavsiye istedim hepinizden teşekkür ederim. Bazıları çok abarttı konuyu saptırdı ama gözmezden geliyorum :)) tanımadığım insanların kalbini kırmaya, hayatına müdahale etmeye hiç gerek yok.
sevgiler

Senin.paran benim.param olmamali.yanlis.
Ev gecindiryrsunz ondan.gizli is yaptginizi dusunmus olmali

Ben de arkadaşlara bunu söylemek istedim ama anlamak istemiyorlar. Evlilik bu. Kartı eşinden kıskanmayıp ona verdiği zaman, eşi de hatasını anlayabilir. Ama kartı ondan tartışarak uzak tutmaya kalktığı zaman evliliğine zarar gelir, duygularına zarar gelir. Uzaktan konuşmak bizler için kolay tabi. Hanımefendiyi kışkırtıp kartı sakın verme tarzunda feminen bir yaklaşımla onlara zarar verdiğimizin farkıda olalım arkadaşlar.

Hayır, sizinle hemfikir veya fevri değilim. Konu sahibinin bütün konularına hakimim, size de tavsiye ederim.

Adam harcamalarını kısıtlamak ve egosunu tatmin etmek amacı ile kartı istiyor. Siz bunu yazıyorsunuz.

Kartı verince kısıtlanmaması ne şekilde mümkün? Adam zaten kısıtlamak amacı ile istiyor.

Konu sahibi kartı verince asıl doğru tavrı eşi görmüş olmayacak. Asıl doğru tavır herkesin parasına sahip çıkabileceğini göstermesidir, aksi takdirde para kazanmalarının herhangi bir anlamı kalmaz.

Bu tavrınız hiç hoş değil. Akşam cvp vermek istemedim size. Benimle hemfikir olmak zorunda değilsiniz, hakkınızda olumsuz bir yargıya varmak istememiştim hepsi bu. Ben insanları bir yöne yönlendireceksem, iyiliğe güzelliğe yönlendirmek isterim. Bu şekilde yetiştirildim, böyle gördüm. O yüzden konu sahibi bizden yardım isterken onu kışkırtmak, eşiyle tartışmasına sebep olmak yerine, yapıcı olmasını tavsıye ettim. Bu benim görüşüm. Tamam siz benimle hemfikir değilsiniz, sıkıntı yok.. Konu sahibinin tüm konularına hakim olmamı tavsiye etmenizdeki imalı amacınıza uygun biri değilim. Üzgünüm :) Adamin egosu bizleri ilgilendirmez. Bunun yargisi bizlere düşmez. Şahsi fikrim, konu sahibini kışkırtmamak yönünde. Evlilikte senin paran, benim param olursa o evlilikten hayır gelmez.

o bakmak zorunda...çok ataerkil bi düşünce bu durumda sen temizlik vs içi eşinden yardım istemiyorsun çünkü o da senin görevin, ya da bayramda seyranda adam sana 3 gün ailemde 1 gün senin ailende kalıcaz dese bişey diyemezsin çünkü kafan ataerkil çalışıyo

biz kadınlar önce bi kendimize dürüst olalım işimize gelen şeyde kadın erkek eşit işimize gelmeyince o erkek o yapsın o baksın

Çok beğendim yorumunuzu. Gerçekten biz kadınlar eşitlik diyoruz ama evi erkek geçirir mantığından çıkamıyoruz. İşimize gelince eşit gelmeyince ataerkil oluyoruz

Benim işime bu şekilde geliyor canım. Benim eşim eve bakmak zorunda. Ben değilim. İstersem çalışırım, istemezsem çalışmam. İstersem yemek yaparım, istemezsem eşim yapar. Camları eşim siler. Yerleri de eşim süpürür siler. Eşyalarımı da ortalara saçarım, istersem toplarım, istemezsem toplamam. Ben onca sene maaş kartımı eşim alsın diye okumadım. Maaş kartımı eşime verecek olsam gider 18 yaşımda evlenirdim. Ataerkil düşünüyorsun diyerek de yanlış düşünmüşsün hakkımda... Az çok yorumlarıma denk geldiysen, eşime her türlü lafımı geçiririm. Her daim de annemde kalırım. Eşim kendi sıkılıyor annesinin evinde, bizim eve gitmek istiyor, ben neden kalayım? Hatta doğumdan sonra kayın validemde kalacağım, sebebi de anneme yük olmak istemeyişimden. Kayın validemde yan gelip yatacağım o da geleni gideni ağırlayacak. Bu arada kadın erkek eşitliğine de inanmıyorum.
Ben işin dini boyutu açısından söyledim bunu. Dinen erkek eşine ve evine bakmak zorunda. Ama kadın değil. Dinen kadın ev temizliği ya da yemek yapmak zorunda da değil. Ayrıca dinimizde kadın helal dairede çalışabilir. Ben işin islam dini boyutu açısından konuştum. Türk gelenek ve görenekleri üzerinden değil... İnsanların ne demeye çalıştığını anlamadan yorumlara yorum yapmayalım lütfen. Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil.

Neden eve erkek bakmak zorunda? İki tarafta çalışıyorsa her gider ortak ödenmeli bence. Eşi deseki madem ben erkeğim ben bakmak zorundayım, sen de kadınsın otur evde benim vereceğim parayla yetin. Toplumda erkek eve bakmak zorundaysa kadın da evde oturup çocuğa bakmalı düşüncesi halen mevcut çünkü. kadın erkek eşitliği ararken sadece kadının tarafının tutulması ironik geliyor bana.
Dinen eve erkek bakmak zorunda bunu bana değil Allah'a sor canım :) Erkek bunu söyleyemez ayrıca, dinimizce kadın helal dairede olduğu müddetçe çalışabilir. Peygamber efendimizin eşi çalıştığına göre, bizlerin de çalışmasında bir sakınca yoktur. Ben toplumun genel geçer yargılarına takılan biri değilim. Ben evimde yemek yapmak zorunda değilim. Ayrıca siz yanlış düşünmüşsünüz ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum. İnansam erkek bakmak zorunda demezdim, oradan pay biçin. Toplumun yargıları da beni pek ilgilendirmiyor. Ben hep kendi doğrularımla yaşayan bir insanım. Doğru bulduğum bir düşüncem vardır, o doğrultuda ilerlerim. Fikirlerimi sadece tecrübelerim değiştirebilir. Tekrar ediyorum, islam dinince geçerli olan bir durumdan bahsettim ben. Benim desteklediğim görüş bu yönde.

Benim işime bu şekilde geliyor canım. Benim eşim eve bakmak zorunda. Ben değilim. İstersem çalışırım, istemezsem çalışmam. İstersem yemek yaparım, istemezsem eşim yapar. Camları eşim siler. Yerleri de eşim süpürür siler. Eşyalarımı da ortalara saçarım, istersem toplarım, istemezsem toplamam. Ben onca sene maaş kartımı eşim alsın diye okumadım. Maaş kartımı eşime verecek olsam gider 18 yaşımda evlenirdim. Ataerkil düşünüyorsun diyerek de yanlış düşünmüşsün hakkımda... Az çok yorumlarıma denk geldiysen, eşime her türlü lafımı geçiririm. Her daim de annemde kalırım. Eşim kendi sıkılıyor annesinin evinde, bizim eve gitmek istiyor, ben neden kalayım? Hatta doğumdan sonra kayın validemde kalacağım, sebebi de anneme yük olmak istemeyişimden. Kayın validemde yan gelip yatacağım o da geleni gideni ağırlayacak. Bu arada kadın erkek eşitliğine de inanmıyorum.
Ben işin dini boyutu açısından söyledim bunu. Dinen erkek eşine ve evine bakmak zorunda. Ama kadın değil. Dinen kadın ev temizliği ya da yemek yapmak zorunda da değil. Ayrıca dinimizde kadın helal dairede çalışabilir. Ben işin islam dini boyutu açısından konuştum. Türk gelenek ve görenekleri üzerinden değil... İnsanların ne demeye çalıştığını anlamadan yorumlara yorum yapmayalım lütfen. Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil.

dinen çok iyiymiş valla kadın ne yapmak zorunda peki sana göre

şu yazdıkların eşini LV gibi görmemi sağladı güle güle kullan

Dinen eve erkek bakmak zorunda bunu bana değil Allah'a sor canım :) Erkek bunu söyleyemez ayrıca, dinimizce kadın helal dairede olduğu müddetçe çalışabilir. Peygamber efendimizin eşi çalıştığına göre, bizlerin de çalışmasında bir sakınca yoktur. Ben toplumun genel geçer yargılarına takılan biri değilim. Ben evimde yemek yapmak zorunda değilim. Ayrıca siz yanlış düşünmüşsünüz ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum. İnansam erkek bakmak zorunda demezdim, oradan pay biçin. Toplumun yargıları da beni pek ilgilendirmiyor. Ben hep kendi doğrularımla yaşayan bir insanım. Doğru bulduğum bir düşüncem vardır, o doğrultuda ilerlerim. Fikirlerimi sadece tecrübelerim değiştirebilir. Tekrar ediyorum, islam dinince geçerli olan bir durumdan bahsettim ben. Benim desteklediğim görüş bu yönde.

helal daire ne pardon

X