Eşim kumar bağımlısı ve 5 yıldır ne yaptıysam vazgeçiremedim bırakmadı.

O zaman da yazdım size hatırlıyorum. Şimdi de yazıyorum. Psikolog arkadaşım var ve tek bir konuda yardımcı olamadığım için kabul etmiyorum demişti. Kumar bağımlıları.
Bu yorumu o zamanda yazmıştım. Lütfen hayatınızın kıymetini bilin. Bosan demek acımasızlık falan değil. Dümdüz bir insanın hayatını kurtarmak için öneride bulunmak. Süper Mario mu bu kadın. Ölüp ölüp geri mi gelecek? Bi tane hayatı var. 20 sene sonra bosaninca evlenmek ve aşık olmak için hevesi de kalmayacak. Bosanip başka bir hayat kursun. Yazık yani bu kadar ucuz değil hayatlarımız.
Çocuğu da varsa onunla gul gibi geçinip gider.
Kumar tedavisi neredeyse imkansız bir bağımlılık. Bir kadını yüzde 10 bir umuda bağlayıp hayatını bomb.k etmesine müsaade etmeyin

Birşey söyleyince linç ediyor,eleştiriyor oluyoruz.
Buraya bişeyler yazdığında haliyle insanlar fikirlerini belirtir "saygı çerçevesinde"
Eleştiriye açık olmayan yazmamalı.Kaldı ki insanlar tecrübeleri ışığında bildiklerini yazıyor.Ne diyelim "Aman boşamayın altın kadar kıymetli erkeklerinizi!!" Bu mudur?

Çocuğu da olsa bir insanın evlilik için motivasyonları olmalı.
Kumar bağımlılığı boşanmak için çok ciddi bir sebep.Ama herkesin kendi hayatı neticede fikir belirtip geçeriz.Hayat onların hayatı..

Söylediğiniz gibi kumar bağımlılığı öyle terapilerle hemen sonuç alınacak birşey değil.
Arkadaş çevremde bunun örneklerini çok gördüm.Hatta bir tanesini anlatsam "pes" dersiniz.Arkadaşımın banka müdürü olan eşinden dolayı başlarına gelenlerden sonra bıraksa o bırakırdı kumar denilen illeti.Deşifre olmamaları adına olay hakkında detay vermek istemiyorum.

İnsanların yorumlarına dudak büzmek yerine bence bunları kulağınıza küpe yapın.
Sosyal mecra dışında kimseye anlatabileceğiniz,bu kadar insandan tarafsız yorum alabileceğiniz çok fazla bir pozisyonunuz yok çünkü!

Konu sahibi eşinin banka hesaplarına zaten el koymuş taa 1,5 sene önce. Yine oynamış.
Kumar bağımlısının hesaplarına el koymak fayda etmez, başka bir bankada hesap açmak zor değil.
Sanaldan oynamasa mahalle arasında hala kumar oynatan yerler var, oralarda oynar yine oynar.
5 yıl tolerans göstermek kumar bağımlısı için çok bile.

Evet kesinlikle katılıyorum. Ancak konuda banka hesaplarına el koy önerisi çok geldiği için söyledim. Sağdan soldan borç ister, onu da bulamazsa suç işleyerek para bulur yine oynar. Bağımlılıktan kurtulmamış bir insanı tedavi olmadan direkt bağımlı olduğu şeyden yoksun bırakınca her şeyi yapabilir. Uyuşturucu bağımlısı biri uyuşturucu alacak para bulamayınca uyuşturucuyu mu bırakıyor? Hırsızlık yapıyor, gasp ediyor yine alıyor. Belki amateme yatırmak çözüm olabilir bir ihtimal. Onun dışında bunca yıldır bağımlı birinin banka hesaplarına el koyunca bırakacağını ben de hiç sanmam maalesef

Kliniğe yatırmak için dahi kişinin rızası olması gerekiyor zorla yatıramıyorsunuz
Kumardan kurtulan bir elin parmaklarını geçmez, ki kurtuldum diyenler de bağımlı kumarbazlardan değillerdir bence.
Elden borç alıyorlar Mirta, annem hasta, babam ölüm döşeğinde gibi vicdana oynayıp eş dost akrabadan borç alarak oynayan çok kumarbaz var, gider tefeciden alır ki Allah kimseyi onların eline düşürmesin tefeciler gözünün yaşına bakmaz, sadece kendini yaksa neyse ailesini de yakıyor böyleleri.

Bu derece bağımlı biri ile mecburen boşanılır ..çünkü ne ev kalır ne araba kapıdan haciz bitmez huzur kalmaz maalesef ..bir insan kendini bu kadar düşürecek seviyede bağımlı ise yok elalemden borç almak tefeciler ..maalesef olmaz böyle bir yuva bir an önce kurtulmak lazım ..kuzenim eşi at yarışı oynardı kendi maaşı biter karısının maaşını harcar evde ne var ne yok satar en son boşanmak zorunda kaldılar ..adam da akciğer kanseri oldu öldü ..bir sürü de borç bırakmış kızı reddi miras yaparak borçlardan kurtuldu

Başınız sağ olsun kızı reddi miras yaparak akıllıca davranmış, bazı bağımlılıklar var ki insanlar hem kendi hayatlarını hem ailelerinin hayatlarını mahvediyorlar, kumar da bunlardan biri ne yazık ki.

En zoru insanın konuşabilecegi birinin olmaması.Ya kabullenin ya da geregini yapın derim ama bence ayrilma fikrini kendinize önce kabul ettirin .Heba edecek bir ömrünüz daha olmayacak çünkü

Bırakmak için kimin ne yazmasını bekliyorsunuz? Sizi düşünmeyen bir adam için ömrünü ona adamak, yıllarını tüketmek niye? Hayat, kimseye bu kadar tolerans göstermek için uzun değil. Benim de kuzenim bağımlı. Eşine de aynısını söyledim. Siz kendinize değer vermezseniz başkasının size değer vermesini, sizi düşünmesini beklemeyin. Girin bir işe, hayatınızı düzene sokun. En azından kendi hayatınızın stresini yaşayın derim.

Bir arkadaşımın eşi rehabilitasyon alıyor bu konuda. Baya ilerlediler bildiğim kadarıyla.

Kumar asla bırakılan bir şey değil.

Merhaba babanız şu an ne yapıyor

Merhaba babanız şu an ne yapıyor
Hiçbir fikrim yok. Borçları yüzünden ülkeyi terketmiş. Zaten bizimle görüşmeyi kesmişti. Yabancı uyruklu biriyle evlenmiş ve ülkeden gitmiş. Annemle babam boşanalı 25 seneyi geçti ama babam hiçbir zaman değişmedi. Bizim de, kendi anne babasının da hayatını mahvetti. Her geçen gün katlanarak arttı. Keşke onu hiç tanımasaydım içimde baba sevgisi olurdu belki o zaman…

Cevap için çok teşekkür ederim benim başimda böyle bir dert var kocam oluyor kendisi henüz kurtulamadim şimdi borçlarından kaçıyor kendisi beni oğlumu rahat bıraksın bende başka bir beklenti de değilim oğlum 6 yaşında bazen düşüyorum zaten bundan baba olmazs da ona ne olacak acaba diye yada daha bize ne yapabilir diye bu yüzden sordum

Nasıl bir cevap beklıyorsunuz..İçiniz kendınıze acısın..Adam sana gram acımıyor. Bun nasıl bir eziklik sizde ki..Kendısıne saygısı olmayan kadınlara örneksiniz..İçinizi acıttı mı yazdıklarım..Ama siz kendinize bunu yapıyosunuz.Kendınıze layık gördüğünüz hayat o adamın size tamda şu an ki yaptıkları. Daha iyisini hak ettıgınızı düşünseydiniz 1 kaç denerdiniz ve herkes yoluna derdiniz..Yani siz bulunduğu durumdan yakınan ama durumu değiştirecek tek adım atmayan ama sürekli dertlenen birine donmüşsünüz. Adam kumarı bırakmayacak..Siz ne yapmak ıstıyorsunuz.Bence eşiniz ne istediğini biliyor..Adam şizofren değil bu arada.O kadar zevkli ki kumar sizin için bundan asla vazgeçmeyecek.O ilişkinin zevki ugruna içine ederken ne yaptıysam bırakmadı lafı o kadar havada ki.. Bırakmayacak.Sen ne yapmak ıstıyorsun..Oldugun yerde kalacaksan , senin yaşam biçimin acıdan beslenmekse, bu dongüyüde kırmak ıstemıyorsan lutfen kımseye çopunu atma artık..

Merhaba ablacım kocan kumarcı ise bu duayı oku karı Koca Arasındaki muhabbet için bu duayı oku inşallah huyu suyu değişir bu ahlakından kurtulup vaz geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…