Eşim kumar bağımlısı ve 5 yıldır ne yaptıysam vazgeçiremedim bırakmadı.

Allah ıslah etsin eşini abla rabbim sana yar ve yardımcın olsun inşallah

Boşanmak veya katlanmak dışında seçenek yok gibi

Değişir umuduyla baktığın her şey seni bitirir.. enerjini , dilini, zihnini artık buna yormamalısın. Değişir umuduyla da bekledin en azından içinde kalmadı ama görüyosun değişmiyor sadece kendine eziyet ediyosun. Açıkcası ben bırakacağını düşünmiyorum bağlanmışsın baya insan sevdiğinden kopamaz ama bu normal bişey değil kumar , m*dde , şiddet, aldatma bunlar evlilikde baş edilecek şeyler değil. İşin içinden çıkılcak konular da değil. Uzun süre zamanın vardı calışmaya ve birikim yapıp gitmeye çünkü kimse al buda benden kendine bak diye eline para pul vermez. Ortada kalmaman için önce garantiye almalıydın kendini bunca zaman beklemen hiç bişeye yaramadı. Üzüldüm açıkcası yani

Sevgiliyken kumar oynadığını bildiğin biri ile neden evlendin? Ailene sevgilim/nişanlım kumar oynuyor diye söylemedin sanırım, yoksa ailen izin vermezdi. Şimdi daha mı iyi oldu? İnşallah çocuk yoktur diyeceğim ama bu konularda mutlaka araya 1-2 çocuk yapılıyor

Dediğiniz şekilde bile bitme ihtimali yok. Bağımlıların neler yapabileceğini bilmiyorsunuz muhtemelen. Ayrıca kumar bağımlılığı alkol ve uyuşturucudan bile bırakması zor bir alışkanlık

5 yıl bununla mücadele edeceğinize gidip kendinize yeni bir hayat kursaydınız şu anda mutlu mesut yaşıyor olurdunuz. gerçi mücadele adına dırdır edip köşede kırlent gibi oturmaktan başka bir şey yaptığınızı da sanmıyorum. çünkü siz konfor alanınızdan çıkmak istemiyorsunuz ve bu yüzden de sadece adamın sizin istediğiniz ölçüler dahilinde davranmasını bekliyorsunuz. bu olmayacak.

Dediğiniz şekilde bile bitme ihtimali yok. Bağımlıların neler yapabileceğini bilmiyorsunuz muhtemelen. Ayrıca kumar bağımlılığı alkol ve uyuşturucudan bile bırakması zor bir alışkanlık
Dışarıdan mudahaleyle belki de haklısınız. Kişinin kendi içinde olması gerek. Etrafımda kumar bağımlılığı olan 4 kişi gördüm tek. 3 ü bıraktı. 1 i devam. Dışarıdan kısıtlamayla belki de dediğin gibi olacak iş değildir. Kendisi istikrarlı olsa belki…

kumar bırakılmaz, sadece biraz ara verilir.
kendini ara vermek daha mı iyi ?

Ben 3 kisininde tamamen bıraktığını sanmıyorum. Yurtdışında kaldığım otelin kumarhanesi vardı, gencinden yaşlısına herkes oradaydı. Bir arkadaşımın annesi 70 küsur yaşında hala oynuyor mesela, az oynuyor belki ama düzenli oynuyor

Bir sürpriz yapıp sen onu bırak.

Başkalarından borç para istiyorlar, verecek birini bulamazlarsa suç işliyor bağımlılar. Arkadaşımın erkek kardeşi kumar bağımlısı. Babası para vermeyi bırakınca annesinin, arkadaşımın altınlarını çaldı. Yetmedi kaçakçılık yapmaya başladı. Polise yakalandı. Şu an ne yapıyo bilmiyorum. Belki amateme yatırıp uzunca ilaçlı tedavi ve kısıtlama sonuç getirebilir. Ancak sadece kısıtlayarak sonuç gelmesi çok zor. Aksine daha kötü sonuç doğurabiliyor maalesef.

Bu arada şimdi fark ettim Kedili ve Bebeli konu sahibi eşinin zaten banka hesaplarını ve şifrelerini aldığını yazmış. Ama yine bir şekilde oynamış. Yani denemediği bir yöntem değil.

Son düzenleme:
Benimki de oynuyor. Bıraktıramadım. Ben dr şöyle bişey yaptım. Kocamı seviyorum çünkü ve bebeğim var sadece bu konu yüzünden boşanmak istemedim aşırı paralar atmıyor çünkü. Allahın gücüne gitmesin, ama kurana el bastırdım. Ayda 1000 TL den fazla oynamak yok dedim. Tamam dedi gözümün önünde abdestini alıp kurana el bastı. Böyle bişey yaptırmak doğru mu bilmem, ama en azından sınır koydum.. Ve o sınırı aşmıyor artık. Linçlenebilirim ama boşanmak istemedim o yüzden böyle yaptım

Az ya da çok oynamasının hiç bir özrü affı yok bana göre.
Ha madde bağımlılığı ha kumar.
Etki alanları farklı olabilir ama sonuçta yine aynı kapıya çıkıyor.Kişi kendisine de, çevresindekilere de zarar veriyor.

Belki bırakır diyip sizi umutlandırmak istemem çünkü bırakmayacak.
Siz de onu bırakmayacaksanız şayet bu cenderede çırpınmaya devam edeceksiniz.
Başka bir seçenek olsa da söyleyip sizi mutlu etsem keşke, üzgünüm.

Belliki sizde ondan vazgecememıssınız 5 yıldır .sizden çok şey götürmüştür bu 5 yıl daha fazlasına müsade etmeyın

Keşke hesap açıp çocuğu ıcın aylık 1000 tl atsın die kurana el bastırsaydınız madem böyle yeminin arkasında biriyse . Allah kurtarsın Insallah .

Kur'an'a basınca inandınız,öyle mi?
Ve de sınır koydu.Ve o sınırı aşmıyor.Emin misiniz??
Kur'an'a basacak kadar bağımlısı olmuş zaten az ile yetineceğini sanmıyorum.
Arkadaşlarından borç ile birşeyler yapmadığına,ikinci bir başka banka hesabı veya kredi kartları olmadığından eminseniz ve sadece 1000 TL ile bırakıyor ise ne güzel umarım dediğiniz gibidir de hayal kırıklığına uğramazsınız.

Kumar tedavi edilebilir bir sey değil, ömür billah oynayacak, kendini tuketecek ve en sonunda mahvolup gidecek, kendinize sormaniz gereken soru, onunla birlikte surunecek misiniz, ayrilacak misiniz? Secim sizin, hayat sizin ve bu hayati istedigiiiniiz sekilde kullanabilirsiniz.

Kumar ve kuran ne hoş olmuş ikisi. Nasil hayatlar yaşıyorsunuz? linclemek değil de üzülür geçerim sadece, umarim batışınız cok yıkıcı olmaz, gidebilceginiz baska bir yol halâ olur umarim çocuğunuzla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…