Eşim kendi kendine konuşuyor

Merhabalar
Size şöyle birşey anlatayım çok yakın arkadaşımın abisi şizofreni hastasıydı ve ben çocukluğumdan beri bu evdeyim 2 yıl önce öğrendim nasıl mi öğrendim abisi ilaçları gizli gizli alamamaya baslamis. Farklı dünyası oluyordu senin sevmiyorsa normalde o durumdayken görmemesi gerekirdi çünkü çok öfkeli oluyor. Objeleri daima birilerine benzetiyordu. Ya da bizim milletimizim de şöyle bi kafa var bilseler bile hastahaneye götürmezler adı çıkmasın evde kalmasın diye başkasının evladını yakarlar böyle cahil aileler var malesef...
Evet haklısınız. Artık evlenirde düzelir diyemi düşündüler bilmiyorum ama sonuçta bir aile bir hayat yanıyor hatta kendiside yanıyor şimdi boşanmayı düşünüyorum boşanınca sağlığına kavuşmuşmu olacak ah bu kısmını neden düşünmezler bilmiyorum. Ben vicdanlı merhametli olmak istiyorum bir uzmana gidilip eğer tedavi olabilirse yada belirtiler normal hayatı etkileyemecek ölçüde azaltılabilirse devam etmeyi düşünüyorum tabi gücüm yettiğince. Hayırlısı olsun bakalım...

Gaile danışmanınız klinik psikolo olsun ya da psikiyatri uzmanı çok daha iyi olur
Kabul etmişken bu hafta randevu alıp başlayın hemen vazgeçebilir
Allah kolaylık versin

Ablamın çok kısa süren bir evliliği olduğu belki daha ağır belirtileri vardı bilemiyorum o sebeple boşandı ama çocuk vs yoktu.
Ablanız ve eşi uzmana gidip durum açığa çıktı mı yoksa gidilmeden hemen boşandı mı nasıl boşanabildi gerekirse özelden cevaplayabilirmisiniz rica etsem
Ablamın çok kısa süren bir evliliği olduğu belki daha ağır belirtileri vardı bilemiyorum o sebeple boşandı ama çocuk vs yoktu.

Gaile danışmanınız klinik psikolo olsun ya da psikiyatri uzmanı çok daha iyi olur
Kabul etmişken bu hafta randevu alıp başlayın hemen vazgeçebilir
Allah kolaylık versin
Sağolun evet haklısınız çünkü bugün tamam diyor sonra kafasında gitmemek için bahaneler planlar kuruyor en sonunda da ben gidicem dememiştim uydurma diyor insan çıldırıyor haliyle...

Ben de kendi kendime konuşurum, maladaptive daydreaming diye aratırsanız ne olduğunu görürsünüz. Bilinen bir zararı yok. Belki eşinizde de vardır.

Poşet taşıtması ya da arabaya çok değer vermesi gibi ilişkinizdeki diğer anlaşmazlıklar adamın psikolojisi ile bağımsız bu arada.
Anladım sağolun. Peki Tıpkı yazdığıklarımda anlattığım gibi midir konuşma şekliniz yani hızlı ve gülümseyerek yeri geldiğinde kahkaha atarak gibi

Ben de kendi kendime çok konuşurum hatta yurtta kalıyorken beni. Şikayet etmişlerdi bu kız kendi kendine konuşuyor diye ha taktım mı hayır yine kendi kendime konuşuyorum umrumda olmadı 🥳🥳
Kendi kendine konuştuğunu kabul etse bana dürüst olsa inan biraz daha farklı olacak çünkü tutunacak dal arıyorum. Sen yanlış anlıyorsun ben hesaplama yapıyorum abartma diyor yani böyle diyerek farkında oluyor ama toz kondurmuyor çünkü meb de matematik öğretmeni ve çok zor kazanmış bunun tehlikeye girmesinden deli gibi korkuyor

Danışmanınız psikiyatri uzmanı olursa ordan oraya gitmenize gerek kalmaz danışmanlık çerçevesinde gerekli kişilik testlerini yapar
Yoksa danışman tavsiye de etse gitmekte direnebilir

Ben de kendi kendime konuşuyorum, hele pandemide iyice arttı sanırım fazla bi meşgalem olmamasından ve sıkılmamdan ötürü.
Ben de bulabilirsem psikolojik destek alsam mı diye düşünüyorum. Sürekli hayal kurup, dalıyorum. Odaklanmam zor oluyor, özellikle çalışırken, sıfırdan öğrendiğim bir şeyleri dinlerken.
Eşinizde de belki böyle bi durum vardır. Maladaptive daydreaming diye aratıp araştırabilirsiniz. Geçmiş olsun
Siz en azından tedavi olmak istiyorsunuz ama eşim istemiyor hatta ben normalim diye direniyor. Eşimdede odaklanamama, oflama puflama yerinde duramama, yeni bir şeyi öğrenmede zorluk vs. var. Bence en kısa sürede gidin belkide hiçbişeyiniz yoktur kısa sürede düzelecektir bilemezsiniz bende eşimin düzelebilmesini umuyorum...

Kendi kendine konuştuğunu kabul etse bana dürüst olsa inan biraz daha farklı olacak çünkü tutunacak dal arıyorum. Sen yanlış anlıyorsun ben hesaplama yapıyorum abartma diyor yani böyle diyerek farkında oluyor ama toz kondurmuyor çünkü meb de matematik öğretmeni ve çok zor kazanmış bunun tehlikeye girmesinden deli gibi korkuyor
Meslektaşmışız ☺️ sizi de anlıyorum ilişki danışmanına ne olur gidip konuşun inşallah düzelir durumunuz

Danışmanınız psikiyatri uzmanı olursa ordan oraya gitmenize gerek kalmaz danışmanlık çerçevesinde gerekli kişilik testlerini yapar
Yoksa danışman tavsiye de etse gitmekte direnebilir
Evet psikiyatri uzmanı olmasına dikkat edeceğim çünkü eşim tamam gideceğim ama psikolog olacak diyor yani demek istediğim baya farkında gideyim derken bile direniyor.Bende psikiyatrist olacak yoksa boşanırım diye sıkıştırmaya çalışıyorum böyle kabul etmek zorunda kalıyor.

Kendi kendine kiminle konuşuyorsun diye sorduğumda ben hesaplama, plan yapıyorum kendi kendime konuşmuyorum şeklinde inkar ediyor kimse yok ki diyor. Ayrıca babasındada zannedersem aynı rahatsızlık var her ne ise artık bilmiyorum yani genetik mi acaba diyorum. Babası benim başıma elektrik verdiler hastanede yattım depresyona girdim beni hasta ettiler diye anlatır sürekli ama neden yattın hastalığın nedir dediğinde söylemez
buradaki kimse de, aile danışmanı da eşinize tanı koyamaz. psikiyatristle görüşmesi gerekli. babasının "elektrik alması" gibi bir duruma şahit olup etkilerini gördüğü için psikiyatriste gitmeye çekiniyor olabilir. bu yöntemin son çare olduğunu, kendisinin belki de "hiç önemsenmeyecek"geçici bir sorunu varmış gibi davranıp üzerine gitmeden ikna edebilirsiniz belki. ilk farkettiğinizden beri belirtiler kötüleşti mi? sevgililik sürecinde empati yoksunluğuna dair belirtileri yok muydu mesela?

Hastalığı var mı bunu ancak bir doktor anlayabilir
Sadece kendi kendine konuşup gülmesine hasta diyemeyiz ama adam evlenmeden önce bambaşkaymış evlendikten sonra bambaşka. Asıl ürkütücü olan da bu değil mi? Tamamen 2 farklı insan olmuş
Yani evlenene kadar rol kesmiş
Bu hasta olma ihtimalini destekler nitelikte birşey olabilir
Belki de bu durumda kimse senle evlenmez tarzı birşey duydu ve o yüzden rol yapma ihtiyacı duydu
Evlendikten sonra da artık gerek duymadı
Ailesinden birine sanki herşeyi biliyormuşsunuz gibi konuşun "Xde de babasının yaşadığı travmalardan var. Imm neydi o hastalığın tam adı doktor demişti de hatırlayamadım şimdi" gibisine laf alabilirsiniz
Gizlenen birşeyler olduğunu bende düşündüm açıkçası

Anladım sağolun. Peki Tıpkı yazdığıklarımda anlattığım gibi midir konuşma şekliniz yani hızlı ve gülümseyerek yeri geldiğinde kahkaha atarak gibi

Yorumumu yazarken babasının psikolojik bir rahatsızlıktan dolaylı tedavi gördüğünü bilmiyordum. Hanımlar doğru yazmış, şizofren olma durumu genetik diye biliyorum ben de. Hayallere dalma ve replikleri kafanda kurma bazen de sesli söyleme durumu ayrı şizofren olma durumu ayrı. İkisinin arasındaki en büyük fark maladaptive daydreamingte kişi hayal kurduğunun bilincindedir, gerçekle karıştırmaz. Bazen bir olayı yaşanamdan kafamda kurguladığım, kendi kendime mırıldandığım olur. Asla paranoyaklık yapmam sadece düşünmek hoşuma gider, rahatlatır. Eşiniz kendi kendine sesli düşünüyor, bir şeyler kurguluyorsa zararlı bir şey değil, kendi aklı doludur başka üyelerinde belirttiği gibi. Ama babasındaki rahatsızlığı öğrenmek lazım, şizofren ise eşinide de olabilir ona göre uzmanla görüşürsünüz bence.

Aklima Kırmızı Oda Boncuk geldi. Psikologa gitmesi şart. Başliga bakinca ee ben de konuşuyorum kendi kendime diyecektim ama esiniz başkasiyla konusuyor gibi sanirim. İkna olması şart

X