Evet çokda iyiye gittiği söylenemez zaten. Eşim bizden 1000 km uzakta yalnız yaşıyor haziranda buraya dönecek.İletişim halindeyiz ama mümkün olduğunca pot kırmamak için muhteşem rol yapıyor ve az iletişim kurmaya çalışıyor.Psikoz problemi var gibi geldi bana, elbette asla bilemeyiz anlayamayız bizler. Ama psikiyatristle görüşmeniz şart. Ne kadar geciktirirseniz durum o kadar kötüye gidecek gibi duruyor.
Saçma alınganlıkları ve şüphelenme halleri var mı?Evet çokda iyiye gittiği söylenemez zaten. Eşim bizden 1000 km uzakta yalnız yaşıyor haziranda buraya dönecek.İletişim halindeyiz ama mümkün olduğunca pot kırmamak için muhteşem rol yapıyor ve az iletişim kurmaya çalışıyor.
Evet olmaz mı kafayı yiyecektim tam delirmelik şüphelenmeleri de alınganlıkları da tıpkı dediğiniz gibi.Saçma alınganlıkları ve şüphelenme halleri var mı?
Evet bunu işte sizin gibi bilenler yakınında olanlar biliyor ve beni anlıyor. Eğer okuma imkanınız olsaydı çoğu kişi anlayamadın mı yaa nasıl anlaşılmaz ki ooff bide çocuk yapmışsın şizofrense saldırır nasıl anlamadın hatta birisi bu hikaye yalan filan yazmış. İlk zamanlar biraz üzülmüştüm ama şu anda hiç kafama takılmıyor çünkü çoğu kişi nasıl olduğunu bilmiyor.Yorumların hepsini okuyamadım sanırım hala teşhis konulmadı eşinize. Kendinizi suçlamayın bu tür hastalıkları anlamak gerçekten zor oluyor. Benim yakın arkadaşımın ciddi sorunları vardı ve uzun süre hastanede tedavi gördü ancak hiç anlamadik. Şizofreni miydi net hatırlayamıyorum. Normalde sessiz sakin bir çocuktu. Son zamanlarda çok konusmaya, saçmalamaya başladı. Dini seylerle kafayı bozmuştu. Kendini mesih falan zannediyordu. Tabi bunu da pek samimiyeti olmayan bir arkadaşına bahsetmiş. Biz yine anlamadık. Bir gün çıplak bir şekilde dışarda koşturunca hemen hastaneye kaldırılmış. Biz duyunca şok olmustuk. Bu anlattığım kişi okulu bitirdikten sonra polis oldu. Olamaz falan diyecek birileri, ben de şaşırdım ama oldu. Su an evli ve çocuğu var. Mutlu bir evliliği varmış gibi görünüyor. Belki ilaçlarını düzgün kullanırsa normal bir hayatınız olabilir. Tabi alanında uzman kişiler daha iyi bilir
Birde evet bu tür hastaların hepsinde oluyor demek ki kendini mesih sanma durumu geçtiğimiz kış buna benzer bir durum yaşadık ama güzel kıvırdı gene anlamadım. Birlikte dizi, film izlemeye, çalıştık ama asla oturup odaklanıp izleyemedi bende streslidir diye düşündüm sonra mesih miydi neydi öyle bir dizi vardı internette onu baya baya odaklanarak hepsini izledi ve araştırmalar yapmaya başladı hızlı hızlı mesih ne zaman gelir gelirse farkedermiyiz diye. Sonra döndü bana sordu sence mesih geldimi bak herkes ölüyor dedi virüsten dolayı. Bende güldüm aşkım iyimisin biraz fazla üzerine düştün kapat şunları diye odağını değiştirmeye çalıştım. Benim güldüğümü anlayınca suratıma anlamsız, mimiksiz baktı sonra şaka yaptım dedi konunun üzetinde durmadı. Yani hareketlerime bakıyor, analiz ediyor eğer söylediklerinin saçma olduğunu farkederse kıvırtma moduna geçiyor zamanla daha iyi anladım.Yorumların hepsini okuyamadım sanırım hala teşhis konulmadı eşinize. Kendinizi suçlamayın bu tür hastalıkları anlamak gerçekten zor oluyor. Benim yakın arkadaşımın ciddi sorunları vardı ve uzun süre hastanede tedavi gördü ancak hiç anlamadik. Şizofreni miydi net hatırlayamıyorum. Normalde sessiz sakin bir çocuktu. Son zamanlarda çok konusmaya, saçmalamaya başladı. Dini seylerle kafayı bozmuştu. Kendini mesih falan zannediyordu. Tabi bunu da pek samimiyeti olmayan bir arkadaşına bahsetmiş. Biz yine anlamadık. Bir gün çıplak bir şekilde dışarda koşturunca hemen hastaneye kaldırılmış. Biz duyunca şok olmustuk. Bu anlattığım kişi okulu bitirdikten sonra polis oldu. Olamaz falan diyecek birileri, ben de şaşırdım ama oldu. Su an evli ve çocuğu var. Mutlu bir evliliği varmış gibi görünüyor. Belki ilaçlarını düzgün kullanırsa normal bir hayatınız olabilir. Tabi alanında uzman kişiler daha iyi bilir
Ya aslında anlattığınız şeyler normal insanların da yapabileceği şeyler. Mesih konusunu merak etmesi falan. Sadece merak edip bakmış da olabilir. Ama anormal olup olmadığını en iyi siz anlarsınız. Dilerim eşinizin davranışlarını yanlış yorumlamışsınızdır, dilerim sağlıklıdır.Birde evet bu tür hastaların hepsinde oluyor demek ki kendini mesih sanma durumu geçtiğimiz kış buna benzer bir durum yaşadık ama güzel kıvırdı gene anlamadım. Birlikte dizi, film izlemeye, çalıştık ama asla oturup odaklanıp izleyemedi bende streslidir diye düşündüm sonra mesih miydi neydi öyle bir dizi vardı internette onu baya baya odaklanarak hepsini izledi ve araştırmalar yapmaya başladı hızlı hızlı mesih ne zaman gelir gelirse farkedermiyiz diye. Sonra döndü bana sordu sence mesih geldimi bak herkes ölüyor dedi virüsten dolayı. Bende güldüm aşkım iyimisin biraz fazla üzerine düştün kapat şunları diye odağını değiştirmeye çalıştım. Benim güldüğümü anlayınca suratıma anlamsız, mimiksiz baktı sonra şaka yaptım dedi konunun üzetinde durmadı. Yani hareketlerime bakıyor, analiz ediyor eğer söylediklerinin saçma olduğunu farkederse kıvırtma moduna geçiyor zamanla daha iyi anladım.
Birde evet bu tür hastaların hepsinde oluyor demek ki kendini mesih sanma durumu geçtiğimiz kış buna benzer bir durum yaşadık ama güzel kıvırdı gene anlamadım. Birlikte dizi, film izlemeye, çalıştık ama asla oturup odaklanıp izleyemedi bende streslidir diye düşündüm sonra mesih miydi neydi öyle bir dizi vardı internette onu baya baya odaklanarak hepsini izledi ve araştırmalar yapmaya başladı hızlı hızlı mesih ne zaman gelir gelirse farkedermiyiz diye. Sonra döndü bana sordu sence mesih geldimi bak herkes ölüyor dedi virüsten dolayı. Bende güldüm aşkım iyimisin biraz fazla üzerine düştün kapat şunları diye odağını değiştirmeye çalıştım. Benim güldüğümü anlayınca suratıma anlamsız, mimiksiz baktı sonra şaka yaptım dedi konunun üzetinde durmadı. Yani hareketlerime bakıyor, analiz ediyor eğer söylediklerinin saçma olduğunu farkederse kıvırtma moduna geçiyor zamanla daha iyi anladım.
Bazen gayri ihtiyari çıkıyor:).Ablamın çocuklar küçükdü.82-83-86 doğumlu 3 tane.Durun yapmayın etmeyin.Dilini okadar alıştırmış ki.Birgün reçel taşıyorken ocakda şşşşt şşşt napıyosun demiş reçele.Bende bir kere televizyonda film oynarken biri bişi sordu karşısındakine ben evet demişdim:)Pandemi de eşyalarla konuşursanız sıkıntı yok ama onlar size cevap verirse sorun var diye yazı okumuştum.
Ben bir kere kurutma makinasını pardon demiştim
Kendi kendine konuşması neyse de hamile ilen birşeyleri size taşıtması garip
Evet bu yüzden durumun normal olmadığını anlamam zaman aldı. Doğum haftamda zirveye ulaştı buda bebeğin doğması onu strese soktuğunu gösteriyor. Evet normal bir durum olabilirdi ama birebir yaşadığım, gördüğüm için bunu açıklayacak kelimeler bulamıyorum işte ne diyeyim pek normal değildi yaşayan bilir.Ya aslında anlattığınız şeyler normal insanların da yapabileceği şeyler. Mesih konusunu merak etmesi falan. Sadece merak edip bakmış da olabilir. Ama anormal olup olmadığını en iyi siz anlarsınız. Dilerim eşinizin davranışlarını yanlış yorumlamışsınızdır, dilerim sağlıklıdır.
Evet birlikte yaşamak gerek kesinlikle.birlikte yaşamayınca anlamak zor
Evet bu gibi durumları stresliyken iyice artıyordu bazı sorulara cevap versen bile sürekli sürekli sürekli sormaya devam ediyordu artık illallah etmiştim.çok konuşması ve ısrarla cevap beklemesiydi.
Bunu o kadar çok merak ediyorum ki bakalım nasıl olacak.Tedaviden sonra da gayet normaldi.
İlaç filan kullanmıyordu her şeyini biliyorum çünkü nasıl desem çoğu şeyini ben yapıyordum küçük çocuğa bakar gibi. Evet stresli zamanlarında iyice artıyordu ama normal zamandada musmutlu olmadık zaten.Ağır stres altında olabilir ya da düzenli kullanması gereken bir ilacını kullanmıyor olabilir.
O hatayı yaptım ama geri dönemiyorum şimdi hiçbir şey olmamış gibi davransamda eşim içine kapandı kapalı kutu gibi oldu.eşinize hastaymış gibi davranmamanızı tavsiye ederim.
Evham kısmını geçtim ben onunla yalnız kalacak kadar ona güvenmiyorum. Çünkü hastanelik durumlarım oldu. Normalde o haldeki bir insanı alır hastaneye yetiştirmeye çalışırsın ama eşim sadece bön bön bakakalıyor sonrada yalan söylüyorsun, büyütüyorsun kalk ayağa bir şeyin yok diyor.Uzmana görünmeden de evham yapmayın
Bende öyle olmasını dilerdim ama zannediyordum bundan fazlası var. Sağolun yorumlarınız için.Kim bilir belki de eşiniz oldukça sağlıklı, sadece huysuzduröyle olmasını dilerim
Mesajlaşıyoruz.Aslında ben ona sana kırgınım diyerek onu gönderdim ancak onun gönül alma, özür dileme adına bir girişimi hiç yok. Yani düşünün boşanma aşamasına gelmişsiniz eşinizi en kötü arada arar sorarsınız değil mi arayı sıcak yapabilmek için ufak ufak. Eşim gitti genede merak edip ilk ben mesaj attım varabildin mi diye. Vardım diyor ve başka bişey yazmıyor sanki ben onun gönlünü almaya çalışıyorum gibi...Ben başka bir şey sorabilir miyim
Bebeği görmeye de mi hiç gelmedi
Yanı siz konuyu açıp, annenize gideli bayaa oluyor
Baba ve bebek görüşmediler mi bu surecte
Teşekkür ederim fikriniz için ama denedim olmadı. Ben durum geliştikçe buraya adım adım yazacağım.Ayakustu degil, esinize bu aksam seninle konusmam gerek kendini hazirla deyin. Ortami hazirlayin ve bu konuyu seninle konusmaliyim. Birbirimize karsi durust olalim. ben seni her seyinle kabul eder ve severim, yeterki bana kendini ac vs. diyin. Daha sonra nazikce acik acik sorun bu konuyu. Bana anlat belki sen de farkinda degilsin beraber farkedelim, ben de rahatlayim deyin.
Sağolun inşallah. Evet malesef gene öyle oluyor... İnşallah bakalım hayırlısı olsun. Sizlerin mesajları çok kıymetli benim için iyi geliyor sağolun.Bebişle uğraşıyorum iyiye gidiyor çok şükür inşallah dahada iyi olur.Çok üzüldüm durumunuza en kısa zamanda tedavisine başlar inşallah ve normale döner hayatınız.Hamile halinizle onlardaki basit bir psikologa gitme meselesi için bile siz çabalıyorsunuz siz ikna etmeye çalışıyorsunuz biz kadınlar bazı erkeklerle böyle uğraşıyoruz işte.Ama yardım almanın cok etkisi oluyor geçer endişelenmeyin.Kendinizi üzmeyin evlat en zor imtihan.Bebege bir zarar gelmesin.
Evet olmaz mı kafayı yiyecektim tam delirmelik şüphelenmeleri de alınganlıkları da tıpkı dediğiniz gibi.
Kendi kendine konuşma dışında benzer özellikler gösteren eşlere sahibiz emin olun ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Bu tarz inanlarda empati yeteneği olmadığı İçin eminim şu süreçte sadece kendisinin nasıl etkilendiğiyle ilgileniyor sizden ilgi bekliyordur. Çünkü genelde mağdurdurlar hep kafalarındaMesajlaşıyoruz.Aslında ben ona sana kırgınım diyerek onu gönderdim ancak onun gönül alma, özür dileme adına bir girişimi hiç yok. Yani düşünün boşanma aşamasına gelmişsiniz eşinizi en kötü arada arar sorarsınız değil mi arayı sıcak yapabilmek için ufak ufak. Eşim gitti genede merak edip ilk ben mesaj attım varabildin mi diye. Vardım diyor ve başka bişey yazmıyor sanki ben onun gönlünü almaya çalışıyorum gibi...
Vardıktan sonrada zaten bir kez bile aramadı bende daha mesaj atmadım o atarsa atıyorum bazen 2-3 gün yazmadığı oluyor. Bebeği görüntülü görmek isterse gösteriyorum, istediğin zaman gösterebilirim yazman araman yeterli diyorum ama genede bi geri geri duruyor. O kadar zamandan sonra görüntülü ararken geçen gün benide görmek istedi nasılsın ne yapıyorsun diyor bende soruyorum işte sohbetimiz bu kadar bitiyor.
Kayınvalidemlerde iyice koptular bizden bebeği görmeye gelmiyorlar, aramıyor, sormuyorlar.
Yani şaşkınlık içerisindeyim bilemiyorum zaman gösterecek ne olacağını sanırım.
Evet ne kadar doğru söylediniz. Şimdi sorsak onu yok yere süründürmüşümdür, etrafa rezil etmişimdir, üzülmüşmüşdür vs. Evet bizim mağdur beyimizde yerinde gönlünün alınmasını bekliyordur...Kendi kendine konuşma dışında benzer özellikler gösteren eşlere sahibiz emin olun ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Bu tarz inanlarda empati yeteneği olmadığı İçin eminim şu süreçte sadece kendisinin nasıl etkilendiğiyle ilgileniyor sizden ilgi bekliyordur. Çünkü genelde mağdurdurlar hep kafalarında
Hayat geçirme planım yok. Kendisini doktora yöneltmek istiyorum çünkü bebeğimiz var velayetini almak istiyorum.İyide anlattigim gibi asiri supheciyse nasil hayat gecireceksin onunla. Neden ondan ilgi alaka bekliyorsun onu anlamadim ve hattaa dedigin gibi sizofrense mesela yada rahatsızsa ne bekliyorsun ondan tedirgin olur insan.