Eşim kendi kendine konuşuyor

Bende kendi kendime konuşurum tabi evde biri varken değil hani kimse yokken kendi kendime sesli düşünürüm. Yada bişeyler olur söylenirim öyle bişeymi acaba...
Yok o kadar basit değil kaçıncı sayfada hatırlamıyorum madde madde yazmıştım kendi kendine konuşmanın yanında başka neler olduğunu 1) 2) 3) 4)... Diye.
Ama dediğiniz gibi değil.

haa bide köydekilerin huyu kötümü hani kem gözlü garip insanlar olur ya sizin canınız sıkılmasın diyemi? Ay bilemedim içtiği ilaç fln varmı bi takip edin belki hasta ama size söylemiyor yada kendide farkında değil.
Takip ettim yok. Büyük ihtimalle ya bastırıldı yada ailesi doktora depresyonda, okb si var vs. diye ilaç kullandırıp sıkıntılı dönemlerini bastırdılar, geçiştirdiler diye düşünüyorum. Bu hastalık her ne ise yavaş seyirli de olabilir hiç bilmiyorum o yüzden bir şey bilmiyorum bende.

Takip ettim yok. Büyük ihtimalle ya bastırıldı yada ailesi doktora depresyonda, okb si var vs. diye ilaç kullandırıp sıkıntılı dönemlerini bastırdılar, geçiştirdiler diye düşünüyorum. Bu hastalık her ne ise yavaş seyirli de olabilir hiç bilmiyorum o yüzden bir şey bilmiyorum bende.
Peki hasta değilse.Yani kendi kendine konuşmayı alışkanlık etmiş olabilir.Annesi hep kendi kendine konuşuyodur belki öyle görüp huy etmiştir.Şizofren kişi ani zararlar vermeye meyillidir böyle bişey var mı?

Eşimin köyündede böyle aşırı kem gözlü insanlar var eşim evlerinin önünden geçme felan der böyle bi muhabbet oldumu?

Peki hasta değilse.Yani kendi kendine konuşmayı alışkanlık etmiş olabilir.Annesi hep kendi kendine konuşuyodur belki öyle görüp huy etmiştir.Şizofren kişi ani zararlar vermeye meyillidir böyle bişey var mı?
İşte diyorum ya bende tam nedir tam olarak bilmiyorum. Araştırdım, düşündüm ama bu benim bulabileceğim bir şey değil. O yüzden inşallah doktora gidebiliriz. Zaten sonuç ne olursa olsun buraya yazacağım adım adım.

Eski bir komşumuz vardı evlenince taşındım canım.Hala görüşürüz.Aynı senin eşin gibiydi kadın oklavayla bile konuşurdu.Sorardık susardı duymazdı.Ama hicbir problemleri olmadı sadece kendisinin ve cocugunun birinin zeka geriliği var ama senin benim gibi sadece biraz safça,yani konusunca anlıyorsun.Büyük olasılıkla aynı durum ama bu sana zarar verecek türden değil cok iyi insandır.Ama asla bencil değil.Bencillik konusunda dikkatli olman lazım kendi kendine konusması sorun teşkil etmiyor o aşılmayacak birsey degil.Elektroşok olayında arkadasimin biri anlatmisti onlarin köyde bir kadın varmış.Kadına büyü yapmışlar ama anlamamışlar.Surekli bayiliyormuş kadıncagız.Doktora her gittiginde ona elktraşok uygulamışlar.Artık beyni bunu kaldıramamıs tedaviyi bırakmış.Bir hocaya gitmişler hoca ona eski sevgilisinin büyü yaptırdığını söylüyor neden başta gelmedin diyor.Kadın bunu öğrendikten 1.5 ay sonra vefat ediyor :KK43: Kucucuk cocugu yetim kaldı.Rabbim kimseye yasatmasın

Eşimin köyündede böyle aşırı kem gözlü insanlar var eşim evlerinin önünden geçme felan der böyle bi muhabbet oldumu?
Siz eşinizle normal karşılıyor olabilirsiniz böyle durumları ama bence normal değil yani sürekli beni insanlardan uzak tutması ben gelemem öyle şeylere bu sağlıklı bir ruh durumu değildir.
Benim eşimde geç içeride otur ben misafirlere bakarım diyor sanki insanlar beni yiyecek. Saçını topla, kırmızı giyme, o deseni beğenmedim onu giyme... Daha birsürü sayabilirim. Ayrıca sayfaların hepsini okuyabilirseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

İşte diyorum ya bende tam nedir tam olarak bilmiyorum. Araştırdım, düşündüm ama bu benim bulabileceğim bir şey değil. O yüzden inşallah doktora gidebiliriz. Zaten sonuç ne olursa olsun buraya yazacağım adım adım.
İnsanların içine çıkarmaması tabiki normal değil ben ve eşimdi öyle bişey normal karşılamayız sadece anlamaya çalıştım.Akrabalarından biriyle mi konuşsan acaba bilen vardır belki.Akrabam evlendi bayada nişanlı kalmıştı.Sonrasında evlendiğinin ilk 10 günü şizofren olduğu anladı ve 2 hafta evli kaldılar.Kız kendi saçını başını yolmuş.Değişik temizlik takıntıları varmış sanırım o da kendi kendine konuşuyomuş.kuzenim tedavi ettiriyim dedi ama kız kabul etmedi daha fenası sanırım yaptıklarını kabul etmiyor kuzenimi sucluyordu.Valla çok zor inşallah basit bişeydir.Eğer şiddet eğilimi yoksa o kadar ileri bişey değildir.

Eski bir komşumuz vardı evlenince taşındım canım.Hala görüşürüz.Aynı senin eşin gibiydi kadın oklavayla bile konuşurdu.Sorardık susardı duymazdı.Ama hicbir problemleri olmadı sadece kendisinin ve cocugunun birinin zeka geriliği var ama senin benim gibi sadece biraz safça,yani konusunca anlıyorsun.Büyük olasılıkla aynı durum ama bu sana zarar verecek türden değil cok iyi insandır.Ama asla bencil değil.Bencillik konusunda dikkatli olman lazım kendi kendine konusması sorun teşkil etmiyor o aşılmayacak birsey degil.Elektroşok olayında arkadasimin biri anlatmisti onlarin köyde bir kadın varmış.Kadına büyü yapmışlar ama anlamamışlar.Surekli bayiliyormuş kadıncagız.Doktora her gittiginde ona elktraşok uygulamışlar.Artık beyni bunu kaldıramamıs tedaviyi bırakmış.Bir hocaya gitmişler hoca ona eski sevgilisinin büyü yaptırdığını söylüyor neden başta gelmedin diyor.Kadın bunu öğrendikten 1.5 ay sonra vefat ediyor :KK43: Kucucuk cocugu yetim kaldı.Rabbim kimseye yasatmasın
Sadece kendi kendine konuşması ve bencilliği değil başka durumlarıda var önceki mesajlarımda detaylıca yazdım.

Büyü, sihir filan bunlara inanmıyorum ama nazara inanıyorum. Gene önceki mesajlarımda dediğim gibi bu adam benimle evlenince böyle olmadı zaten böyleymiş. Ama anlıyorum sizi evet doktora gittikten sonrada dua filan okunabilir. Ben önce tedavi olur mu olmaz mı sıkıntı nedir tedavi olunca gerçekten hepsi bitecek mi bunları öğrenmek bunlara göre tekrar plan yapmak istiyorum.

Değişik temizlik takıntıları varmış sanırım o da kendi kendine konuşuyomuş.kuzenim tedavi ettiriyim dedi ama kız kabul etmedi daha fenası sanırım yaptıklarını kabul etmiyor kuzenimi sucluyordu.
İşte önceki mesajlarımda zaten bunları söyledim bende eşiminde takıntıları var. Tedaviyi ve hasta olduğunu kabul etmiyor bunu bırakın doktora gitmekten ödü kopuyor delik olsa girsede doktora gitmese öyle korkuyor üstelik bana sen sıkıntılısın diyor.
Ayrıca binbir türlü şizofren çeşidi var bende bilmiyordum. Belki başlangıcında belki değil belki bambaşka bir şey şu an için hiç bir şey bilmiyorum.
Bana bağırmadı, şiddet uygulamadı diyede yanında kalmak zorunda değilim. Şiddetin sadece fizikseli olmaz, psikolojik şiddet de var hatta temas olmadan ses yükseltmeden daha birsürü şiddet türü var.
Ben eşimle yalnız kalacak kadar ona güvenmiyorum. Ne kadar üzüldüğümü, yıkıldığımı ben, bebeğim, ailem birde Allah biliyor.
Biliyor musunuz bebeğim hamilelikteki stres ve üzüntüden dolayı boyu, kilosu vs. kısa, düşük çıktı. Yani 40 haftalık doğmasına rağmen diğer yaşıtlarına göre 2 hafta geriden geliyor ve sürekli ağlıyor tıpkı benim sürekli ağladığım gibi. Hangi doktora götürdüysek hamileliğin stresli geçmiş diyorlar başka bir sebep göremiyorlar çünkü bebeğim sağlıklı ama sürekli ağlıyor. Ama çok çok şükür bin şükür toparladık biraz. Yani demek istediğim bebeğimde etkilendi ister istemez.

B
İşte önceki mesajlarımda zaten bunları söyledim bende eşiminde takıntıları var. Tedaviyi ve hasta olduğunu kabul etmiyor bunu bırakın doktora gitmekten ödü kopuyor delik olsa girsede doktora gitmese öyle korkuyor üstelik bana sen sıkıntılısın diyor.
Ayrıca binbir türlü şizofren çeşidi var bende bilmiyordum. Belki başlangıcında belki değil belki bambaşka bir şey şu an için hiç bir şey bilmiyorum.
Bana bağırmadı, şiddet uygulamadı diyede yanında kalmak zorunda değilim. Şiddetin sadece fizikseli olmaz, psikolojik şiddet de var hatta temas olmadan ses yükseltmeden daha birsürü şiddet türü var.
Ben eşimle yalnız kalacak kadar ona güvenmiyorum. Ne kadar üzüldüğümü, yıkıldığımı ben, bebeğim, ailem birde Allah biliyor.
Biliyor musunuz bebeğim hamilelikteki stres ve üzüntüden dolayı boyu, kilosu vs. kısa, düşük çıktı. Yani 40 haftalık doğmasına rağmen diğer yaşıtlarına göre 2 hafta geriden geliyor ve sürekli ağlıyor tıpkı benim sürekli ağladığım gibi. Hangi doktora götürdüysek hamileliğin stresli geçmiş diyorlar başka bir sebep göremiyorlar çünkü bebeğim sağlıklı ama sürekli ağlıyor. Ama çok çok şükür bin şükür toparladık biraz. Yani demek istediğim bebeğimde etkilendi ister istemez.
Hayat arkadaşınızla tek kalmaya korkuyorsunuz..Bu çok korkunç bi durum.Bebeğinin sağlığı içinde çok kötü.Eğer tedavi olmak istemiyorsa bebeğin ve kendin sağlığını düşünmek zorundasın ondan ayrılmayı düşünmen bencilce olmaz.

Ağır travma geçirdim, arkadan anksiyete OKB insomnia falan geldi. Hayatımın o döneminde kendi kendime konuşmaya başladım. Psikayatristim kendi kendine konuşmak iyidir , beyin kendini duyar, düşünceleri organize eder demişti ama bir nüansla sana cevap veren bir ses olmayacak kafanın içinde. O zaman durum çok ciddi demişti. Eşiniz güldüğüne göre sanırım kafasında böyle bir ses var. Ben hiç gülmedim çünkü. Yada eşim beni kendi kendime konuşurken yakalarsa utanırım evet ama muhabete dahil olur o da, reddetmem konuştuğumu. Eşinizin ki kesinlikle kendi kendine konuşmak değil. Ayrıca gerçekten hasta insanlar doktora gitmek istemezler tam tersi karşıdakini sorunlu bulurlar. Bu bir savunma mekanizması ve bilinçaltı düzeyde çalışıyor, eşinizin size yaptığı da bu.
Gitmeyen koca adamı nasıl götürürsünüz bilemem ama kendi kendine düzelecek bir şey değil bu malasef 😔

Psikolog değilim ama alanım gereği psikolojik olarak rahatsız insanlarla da muhattap oldum. Yazdıklarınızı okuduğumda aklıma ilk gelenler şizofreni, paranoya ve sosyal fobi oldu. Yani eşiniz konuşuyor ama karşısında birinin olduğunu mu düşünüyor yoksa kendi kendine mi konuşuyor. Bu da önemli bir detay. Bir uzmana gidin bir an önce lütfen.
evet benim de aklıma maalesef bu geldi. aile danışmanı bi rahatsızlık olduğunu fark edip psikiyatriye yönlendirebilir o zaman ikna olur belki

Sağolun. Büyük ihtimalle gizlediler ki zaten ailecek ailemize gelin, evlat değil hizmetçi gelsin işimizi görsün kafasındalar hepsi.Eşimin abisinede eş bulmak istiyorlar hatta bulunacak kızın annesi babası olmasa daha iyi olurmuşmuş diye konuştuklarını duydum. Tabi bunu evlenmeden söylemiyorlar birde eşime çok güvenmiştim. Eşimle biz uzakta olucaz, hayallerimiz var filan diye düşünüyordum. Ancak uzakta olmak bir işe yaramadı babası telefonla arayıp her istediğini yaptırabiliyordu tıpkı bir kukla gibi.

Bilmiyorum stres kaynaklıda olsa şöylede böylede olsa benim aşık olduğum adam bu değil sanki evlilik olunca o öldü gibi hissediyorum. Önceden hiç rahatsız olma ihtimalini bilmediğim zamanlarda yaptıklarına anlam veremiyor ona kızıyordum.Sonra kadınlar kulübüne buraya yazınca sizlerin yorumları ile bunun farkına vardım çok ağladım, tartıştık, kabuslar gördüm berbat günlerdi.

O yüzden şimdi bomboşum hiçbir şey hissetmiyorum. Yani diyeceğim o ki içimde sevgide hiçbir şeyde kalmadı.

Bebekde olsa buna devam etmek istemiyorum. Bebeğimin böyle bir ailede yetişmektense benimle huzurlu, sakin bir hayatı olması gerektiğini düşünüyorum.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu sorunumuzda hemencecik çözülmeyince sizde böyle sorunca anlatarak biraz olsun rahatlıyorum.
İçinizi tabikii dökün, keşke bizim de elimizden birşey gelse sadece sizi anlamaya çalışıyoruz, teselli verebiliyoruz. Böyle bir hayata ve aileye mahkum etmeyin kendinizi, maddi olarak kendi ayaklarınızın üzerinde de durabiliyorsanız, boşanın. Çocuğunuz en azından huzurlu ve dengeli bir ortamda büyür ve belki başka biri çıkar karşınıza, size gerçekten hayat arkadaşı, koca ve arkadaş olabilecek..Kadınlığınızı hissettirecek,sizi güldürecek, sarıp sarmalayacak, huzur verecek biri...ama bu seferkini iyi değerlendirin yine de tedbirinizi daha iyi alın...

İçinizi tabikii dökün, keşke bizim de elimizden birşey gelse sadece sizi anlamaya çalışıyoruz, teselli verebiliyoruz. Böyle bir hayata ve aileye mahkum etmeyin kendinizi, maddi olarak kendi ayaklarınızın üzerinde de durabiliyorsanız, boşanın. Çocuğunuz en azından huzurlu ve dengeli bir ortamda büyür ve belki başka biri çıkar karşınıza, size gerçekten hayat arkadaşı, koca ve arkadaş olabilecek..Kadınlığınızı hissettirecek,sizi güldürecek, sarıp sarmalayacak, huzur verecek biri...ama bu seferkini iyi değerlendirin yine de tedbirinizi daha iyi alın...
baktın rahatsız ve tedavi olmak istemiyor sanırım en mantıklı yol bu söylemesi her ne kadar zor olsa da..

Ağır travma geçirdim, arkadan anksiyete OKB insomnia falan geldi. Hayatımın o döneminde kendi kendime konuşmaya başladım. Psikayatristim kendi kendine konuşmak iyidir , beyin kendini duyar, düşünceleri organize eder demişti ama bir nüansla sana cevap veren bir ses olmayacak kafanın içinde. O zaman durum çok ciddi demişti. Eşiniz güldüğüne göre sanırım kafasında böyle bir ses var. Ben hiç gülmedim çünkü. Yada eşim beni kendi kendime konuşurken yakalarsa utanırım evet ama muhabete dahil olur o da, reddetmem konuştuğumu. Eşinizin ki kesinlikle kendi kendine konuşmak değil. Ayrıca gerçekten hasta insanlar doktora gitmek istemezler tam tersi karşıdakini sorunlu bulurlar. Bu bir savunma mekanizması ve bilinçaltı düzeyde çalışıyor, eşinizin size yaptığı da bu.
Gitmeyen koca adamı nasıl götürürsünüz bilemem ama kendi kendine düzelecek bir şey değil bu malasef 😔
Çok geçmiş olsun kötü günleriniz geride kalsın inşallah.
Evet bende dediğiniz gibi düşünüyorum.
Bu tip hastalarda sevgi, vicdan vs yok. Bende gitmezsen boşanırız dedim öyle ikna oldu ancak eminim ki bu beni kaybetme korkusu değil ya çıkarları uyuşmuyor yada etrafa hesap veremem kaygısı var yada başka bişey bilmiyorum ama bu beni kaybetme korkusu değil eminim.

Çok teşekkür ederim. Bunlar benim için çok kıymetli yanımda olmanız yeterli.En yakın dediğim arkadaşlarımdan sadece 2 tanesine bu durumu danıştım. Birinin samimiyetinden şüpheliyim diğeride eşime hak verdi sürekli iyice yıkıldım. İkiside çocukluk arkadaşlarım birde düşünün. En güzel desteği burada kadınlar kulübü hanımlarından sizlerden aldım iyiki varsınız.
Çalışıyordum doğum dolayısıyla çıktım tekrar gireceğim inşallah.
İnşallah inşallah hayırlısı olsun şimdilik ilerisini düşünemiyorum önce önümü göreyimde inşallah.
Evet haklısınız sıkı değerlendirmeye alınmalı. Buradan bu mesajları okuyan diğer hanımlarıma sesleniyorum evlenmeden önce uzun süre nişanlı kalın, psikiyatriste gidin bu süreçte, evlilik sözleşmesi yapın ki tekrar hayatımda böyle bir şey olursa ben bu tedbirleri alırım çünkü babana bile güvenme diyorlar ya bu doğru devir fena malesef.

Allah yardımcınız olsun çok zor gerçekten.

Kardeşimin psikiyatristiyle annem de kardeşim hakkında görüşmek istemişti ama doktor asla kabul etmedi,etik değilmiş.Sizin psikiyatristiniz kabul edecek mi merak ettim,çünkü rol yapabilir anlaşılmayabilir siz konuşmazsanız
Amin inşallah sizinde yardımcınız olsun inşallah.
Evet mükemmel rol yapıyorlar mimiklerde olmayınca anlaşılmaya imkan yok. O yüzden benim anlatmam lazım kesinlikle sonra istediği kadar benim sıkıntım yok diye dolaşsın etrafta.
Bakalım neler olacak inanın bende sizin kadar merak ediyorum. Bitsin inşallah şu belirsizlik durumları.

Psikoz problemi var gibi geldi bana, elbette asla bilemeyiz anlayamayız bizler. Ama psikiyatristle görüşmeniz şart. Ne kadar geciktirirseniz durum o kadar kötüye gidecek gibi duruyor.

X