Eşim kardeşine para yolluyor

Acaba sizin kardeşiniz sizden para isteseydi kocanız böyle düşünürmüydü merak ettim ? Kardeşi ya ne var bunda verebilir isteyebilir her ay bin lira falanmı veriyor kardeşine. Küçük şeyler gözünüze batmamalı evde hızursuzluk dışında başka birşey elde edemezsiniz

Şimdi gördüm be kadar verdiğini yazmışsınız 100-200 lira demişsiniz en kötü ikinizde asgari ücretten çalışsanız bile 100-200 lira koymaz insana bu para nedir ki evlendiniz diye kocanız ailesini silsinmi anlam veremedim ? Bence bu kadar bencil olmayın eşiniz yarın öbür gün kendine 200liraya birşey alsa onada laf edersiniz siz. Ayrıca demişsiniz evlenmeden önce borçlarım vardı onu ödüyorum diye. Madem evlenmeden borçlarınızı bitirseydiniz öyle evlenseydiniz rahatca geçinirdiniz bence çok bencilce bir düşüncedesiniz.

Bir ayakkabı parası, bi sonraki ay sevgilisiyle gezeceği kadar bir harçlık versin adam kardeşine, bu kadar yapmayın daha yeni evlisiniz.. bir de adama pısırık demişsiniz ayıp geldi bana.. adamın o kadarcık kendi karar verme insiyatifi olsun ya kazandığı parada.. siz kazandığınızdan 100,200 lira eşinize sormadan bir harcama yapamaz mısınız? Öyle düşünün..

Siz dw aynı miktarı ailenize gönderin onlard sizin adınıza saklasınlar.Ama ihtiyaçları var deyin. Diğer türli olmaz anlamaz. Baktı size ortada para kalmıyor mecbur yola gelexek. Borç falan sallamayın halletsin o nasılsa iki katı olunki anlasın.

Konu sahibesi gayette haklı.. kim ne derse desin.esim eski borçlarını kapatıyor geri kalan herşey benim maaşımdan ödeniyor diyor. Pardon da burada cüzdan olan kadin olmuş zaten..sen önce borcunu kapa sonra kime yardım ediyorsan et..200 tl su zamanda nimet..5 liran olmasin cebinde bakalim kimse veriyor mu bisey

Evlenmeden önce herkes borcunu ödesin bitirsin öyle evlensinler o zaman çok saçma bir düşünce gerçekten evlendiğinde senin benim olmaz borçta ortaktır kazanılan parada ortaktır. Senin benim ayrımı yapılan yerde evlilik olmaz kusura bakmayın bu sadece bencillik olur.

B
BEn kendi maaşımda n gönderiyorum harçlık kardeşime bunun neresi yanlış.gayet insanı bı durum.bana gore siz yanlış düşünüyorsunuz kardeş çünkü yabancı biri değil öyle büyük para değil zaten 300-500 bunun lafı bile olmamalı.

Benim kardeşlerim küçük yaşta çalışmaya başladılar. İkisi de ne ailemden ne benden para istediler kız oldukları halde. Bu kaç yaşına gelmiş, çalışmak yerine yan gelip yatan abisinin parasına güvenen kaynım gibi şımarıklar yapmadılar. Sizin o Küçük şey dediğinizle ev geçiniyor haberiniz var mı acaba.

Kendi maaşından gönderirsin de o maaşınla evine de destek olursun. Maaşınla kendine has borçları ödeyip kalanını da kardeşine yolluyosan eşinin hakkına da girersin.

Ee herkes aynı olmak zorundamı ?Umarım sizin aileniz sizden borç istemek durumunda kalmazlar. Bende evliyim ev geçindiriyorum ve 2tane kredi ödüyorum çok iyi biliyorum ev nasıl geçiniyor merak etmeyin. Bencilsiniz kabullenin. Madem bunca laf yapacaktınız evlenmeden önce eşinize borcunu öde benimle öyle evlen ben borçlu biriyle evlenip onun borcunu ödeyemem deseydiniz.

Kendi maaşından gönderirsin de o maaşınla evine de destek olursun. Maaşınla kendine has borçları ödeyip kalanını da kardeşine yolluyosan eşinin hakkına da girersin.
Kendi emeğin kendi maaşın bunun için kimsenin hakkına girmiyirum.ailem beni okuttu çok da rahat okuttular kendileri zornlandilar belki yeri geldi kardeşim evde diye onun ihtiyaçlarından fedakarlık edildi.o yüzden benim maaşımda aieminde hakkı var.anneminde ihtiyacı olduğu anda gönderiyorum.

Kaynınızın ayda bir eline geçen 100-200 liraya mı güvendiğini düşünüyorsunuz hakikaten? Ben hiç o kadarcık parayla ev geçindirildiğini duymadım. Markete gidip birkaç abur cubur alsak en az o kadar tutuyor artık

Herkesin aynı olmakla alakası yok bu konunun. Kaç yaşına gelmiş bir birey yüzü kızarmadan hala yüzü kızarmadan evli kardeşlerinden para koparıp işin kolayına kaçmak yerine çalışmak zorunda. Bakın ne diyorsunuz aileniz sizden borç para istemek zorunda kalsa diye. Burada işin içine zorundalık giriyor. Değil benim ailem onun ailesi de zor durumda kalsa gözümü kırpmam veririm ama benim ailem kalkıp da tatil için benden para istemez. Söyleseydi zaten ben de durumları ona göre ayarlar, onun borcuna göre bir ödeme takvimi yapardım.

Kendi emek kendi maaşın o zaman evdeki tüm masrafların yarısını karşılarsın öyle hakka girmemiş olursun adamın üstünden geçinmemiş olursun

Ona güvenmiyorsa ona da muhtaç gibi gösterip istememeli o zaman o parayı. O kadarCIK parayla ev geçinildiğini duymazsınız, yaşadığınızda görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…