- 24 Ağustos 2020
- 2.987
- 7.504
- 108
Acaba sizin kardeşiniz sizden para isteseydi kocanız böyle düşünürmüydü merak ettim ? Kardeşi ya ne var bunda verebilir isteyebilir her ay bin lira falanmı veriyor kardeşine. Küçük şeyler gözünüze batmamalı evde hızursuzluk dışında başka birşey elde edemezsinizBen kötü oluyorum zaten yollama diyince. Ama bana da günah değil mi bende kazanıyorum sonuçta benim rızam yok. Eşimin aklı fikri var ama bu zamana kadar binmişler hep üstüne alışmışlar artık. O da sesini çıkarmıyor.
Kızlar öncelikle KK ailesine yeni katıldım ve desteğinize ihtiyacım var. Eşimle henüz yeni evliyiz. Evlendiğimizden bu yana bekar üniversite bitirmiş ancak iş bulmayan çalışmayan daha küçüğüm diyen bir erkek kardeşi var. Annesi babası sağ. Onlar da para veriyor ancak her zaman eşimden abi para yollar mısın diyerek harçlık istiyor. Bir ay ayakkabı alıyor, bir ay gezmeye gidiyor bir ay sevgilisiyle gezecek oluyor ancak çalışmak yerine bizden para istiyor. Ben de çalışıyorum ikimizin geliri sonuçta, ben daha inanın evimde eksiklerimi tamamlayamadım. Evlenmeden bikaç hafta önce ile girmiştim bütün mobilyalarımı eşyalarımı biz aldık kimseden yardım almadan üstüne Eşimin evlenmeden önceki borçları da çıktı. İşe başladım başlayalı hep borç ödüyoruz, üstüne üstlük bi de kardeşine para yolluyoruz her ay. Lütfen bana bir akıl verin. Kardeşiyle konuşmak bana yakışmaz ama eşim de pısırık kimseyi kıramıyor yollamıyorum diyemiyor. Napacağımı şaşırdım
Siz dw aynı miktarı ailenize gönderin onlard sizin adınıza saklasınlar.Ama ihtiyaçları var deyin. Diğer türli olmaz anlamaz. Baktı size ortada para kalmıyor mecbur yola gelexek. Borç falan sallamayın halletsin o nasılsa iki katı olunki anlasın.Kızlar öncelikle KK ailesine yeni katıldım ve desteğinize ihtiyacım var. Eşimle henüz yeni evliyiz. Evlendiğimizden bu yana bekar üniversite bitirmiş ancak iş bulmayan çalışmayan daha küçüğüm diyen bir erkek kardeşi var. Annesi babası sağ. Onlar da para veriyor ancak her zaman eşimden abi para yollar mısın diyerek harçlık istiyor. Bir ay ayakkabı alıyor, bir ay gezmeye gidiyor bir ay sevgilisiyle gezecek oluyor ancak çalışmak yerine bizden para istiyor. Ben de çalışıyorum ikimizin geliri sonuçta, ben daha inanın evimde eksiklerimi tamamlayamadım. Evlenmeden bikaç hafta önce ile girmiştim bütün mobilyalarımı eşyalarımı biz aldık kimseden yardım almadan üstüne Eşimin evlenmeden önceki borçları da çıktı. İşe başladım başlayalı hep borç ödüyoruz, üstüne üstlük bi de kardeşine para yolluyoruz her ay. Lütfen bana bir akıl verin. Kardeşiyle konuşmak bana yakışmaz ama eşim de pısırık kimseyi kıramıyor yollamıyorum diyemiyor. Napacağımı şaşırdım
Evlenmeden önce herkes borcunu ödesin bitirsin öyle evlensinler o zaman çok saçma bir düşünce gerçekten evlendiğinde senin benim olmaz borçta ortaktır kazanılan parada ortaktır. Senin benim ayrımı yapılan yerde evlilik olmaz kusura bakmayın bu sadece bencillik olur.Konu sahibesi gayette haklı.. kim ne derse desin.esim eski borçlarını kapatıyor geri kalan herşey benim maaşımdan ödeniyor diyor. Pardon da burada cüzdan olan kadin olmuş zaten..sen önce borcunu kapa sonra kime yardım ediyorsan et..200 tl su zamanda nimet..5 liran olmasin cebinde bakalim kimse veriyor mu bisey
BEn kendi maaşımda n gönderiyorum harçlık kardeşime bunun neresi yanlış.gayet insanı bı durum.bana gore siz yanlış düşünüyorsunuz kardeş çünkü yabancı biri değil öyle büyük para değil zaten 300-500 bunun lafı bile olmamalı.gönderen taraf bunda bişey yok diyor zaten. Önce bi borçlar ödenir sonra millete sıra gelir. Siz de yanlış yapıyorsunuz. Kese ortaksa ve yan gelip yatan tatil için para isteyen bi kaynınız olsa ve o günlerce gecelerce hastane köşelerinde nöbet tuttarak kazandığınız parayı her ay tırtıklasa aynı benim gibi düşünürdünğz emin olun.
Benim kardeşlerim küçük yaşta çalışmaya başladılar. İkisi de ne ailemden ne benden para istediler kız oldukları halde. Bu kaç yaşına gelmiş, çalışmak yerine yan gelip yatan abisinin parasına güvenen kaynım gibi şımarıklar yapmadılar. Sizin o Küçük şey dediğinizle ev geçiniyor haberiniz var mı acaba.Acaba sizin kardeşiniz sizden para isteseydi kocanız böyle düşünürmüydü merak ettim ? Kardeşi ya ne var bunda verebilir isteyebilir her ay bin lira falanmı veriyor kardeşine. Küçük şeyler gözünüze batmamalı evde hızursuzluk dışında başka birşey elde edemezsiniz
Kendi maaşından gönderirsin de o maaşınla evine de destek olursun. Maaşınla kendine has borçları ödeyip kalanını da kardeşine yolluyosan eşinin hakkına da girersin.B
BEn kendi maaşımda n gönderiyorum harçlık kardeşime bunun neresi yanlış.gayet insanı bı durum.bana gore siz yanlış düşünüyorsunuz kardeş çünkü yabancı biri değil öyle büyük para değil zaten 300-500 bunun lafı bile olmamalı.
Ee herkes aynı olmak zorundamı ?Umarım sizin aileniz sizden borç istemek durumunda kalmazlar. Bende evliyim ev geçindiriyorum ve 2tane kredi ödüyorum çok iyi biliyorum ev nasıl geçiniyor merak etmeyin. Bencilsiniz kabullenin. Madem bunca laf yapacaktınız evlenmeden önce eşinize borcunu öde benimle öyle evlen ben borçlu biriyle evlenip onun borcunu ödeyemem deseydiniz.Benim kardeşlerim küçük yaşta çalışmaya başladılar. İkisi de ne ailemden ne benden para istediler kız oldukları halde. Bu kaç yaşına gelmiş, çalışmak yerine yan gelip yatan abisinin parasına güvenen kaynım gibi şımarıklar yapmadılar. Sizin o Küçük şey dediğinizle ev geçiniyor haberiniz var mı acaba.
Kendi emeğin kendi maaşın bunun için kimsenin hakkına girmiyirum.ailem beni okuttu çok da rahat okuttular kendileri zornlandilar belki yeri geldi kardeşim evde diye onun ihtiyaçlarından fedakarlık edildi.o yüzden benim maaşımda aieminde hakkı var.anneminde ihtiyacı olduğu anda gönderiyorum.Kendi maaşından gönderirsin de o maaşınla evine de destek olursun. Maaşınla kendine has borçları ödeyip kalanını da kardeşine yolluyosan eşinin hakkına da girersin.
Kaynınızın ayda bir eline geçen 100-200 liraya mı güvendiğini düşünüyorsunuz hakikaten? Ben hiç o kadarcık parayla ev geçindirildiğini duymadım. Markete gidip birkaç abur cubur alsak en az o kadar tutuyor artıkBenim kardeşlerim küçük yaşta çalışmaya başladılar. İkisi de ne ailemden ne benden para istediler kız oldukları halde. Bu kaç yaşına gelmiş, çalışmak yerine yan gelip yatan abisinin parasına güvenen kaynım gibi şımarıklar yapmadılar. Sizin o Küçük şey dediğinizle ev geçiniyor haberiniz var mı acaba.
Herkesin aynı olmakla alakası yok bu konunun. Kaç yaşına gelmiş bir birey yüzü kızarmadan hala yüzü kızarmadan evli kardeşlerinden para koparıp işin kolayına kaçmak yerine çalışmak zorunda. Bakın ne diyorsunuz aileniz sizden borç para istemek zorunda kalsa diye. Burada işin içine zorundalık giriyor. Değil benim ailem onun ailesi de zor durumda kalsa gözümü kırpmam veririm ama benim ailem kalkıp da tatil için benden para istemez. Söyleseydi zaten ben de durumları ona göre ayarlar, onun borcuna göre bir ödeme takvimi yapardım.Ee herkes aynı olmak zorundamı ?Umarım sizin aileniz sizden borç istemek durumunda kalmazlar. Bende evliyim ev geçindiriyorum ve 2tane kredi ödüyorum çok iyi biliyorum ev nasıl geçiniyor merak etmeyin. Bencilsiniz kabullenin. Madem bunca laf yapacaktınız evlenmeden önce eşinize borcunu öde benimle öyle evlen ben borçlu biriyle evlenip onun borcunu ödeyemem deseydiniz.
Kendi emek kendi maaşın o zaman evdeki tüm masrafların yarısını karşılarsın öyle hakka girmemiş olursun adamın üstünden geçinmemiş olursunKendi emeğin kendi maaşın bunun için kimsenin hakkına girmiyirum.ailem beni okuttu çok da rahat okuttular kendileri zornlandilar belki yeri geldi kardeşim evde diye onun ihtiyaçlarından fedakarlık edildi.o yüzden benim maaşımda aieminde hakkı var.anneminde ihtiyacı olduğu anda gönderiyorum.
Ona güvenmiyorsa ona da muhtaç gibi gösterip istememeli o zaman o parayı. O kadarCIK parayla ev geçinildiğini duymazsınız, yaşadığınızda görürsünüz.Kaynınızın ayda bir eline geçen 100-200 liraya mı güvendiğini düşünüyorsunuz hakikaten? Ben hiç o kadarcık parayla ev geçindirildiğini duymadım. Markete gidip birkaç abur cubur alsak en az o kadar tutuyor artık
Ay ne abarttınız kimse o kadarcık parayla fakir olmaz merak etmeyinOna güvenmiyorsa ona da muhtaç gibi gösterip istememeli o zaman o parayı. O kadarCIK parayla ev geçinildiğini duymazsınız, yaşadığınızda görürsünüz.
Ay ne abarttınız kimse o kadarcık parayla fakir olmaz merak etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?