- 25 Temmuz 2013
- 12.852
- 52.693
- 798
Annemlerin ihtiyacı varmış bu ay benim maaşımdan ödeme yapamayacağım sen hallet deyin o zaman. Esinizin kendi maaşından eline kalan miktarı biliyorsunuzdur, mesela bir kira parası mı kalıyor o zaman bu ay kirayı da sen öde deyin. Her ay böyle böyle öğrenir o da yanlış yaptığını. Bazen kisas yapmak gerekir.Eşime direkt elden para vermiyorum da kira alışveriş faturalar ve diğer borçları benim maaşımdan ödüyoruz haliyle bana pek bişey kalmıyor zaten
o zaman maasinizi aldiginizda gidin kendi isteklerinizi alın kendinize bir ay yetecek para ayirin kalanı esinize verin. ustunude sen tamamla kira ve faturalar alışveris icin diyin. niye eksik derse ihtiyaclarimı aldım diyin. benim niye haberim yok derse sen kardesine gonderirken benim haberim oluyor mu diyin.Hesapları ayırmak evliliğe yakışmaz ki. Ben ailemde böyle gördüm. Benim ailem kabul etmez zaten benim gönderdiğim parayı borçlarınızı ödeyin diye. Ben de elimdekini gönderirsem nasıl geçiniriz biz
Haklısınız belki doğru bir davranış değil ama sanırım bunu yapmadıkça akıllanmayacakAnnemlerin ihtiyacı varmış bu ay benim maaşımdan ödeme yapamayacağım sen hallet deyin o zaman. Esinizin kendi maaşından eline kalan miktarı biliyorsunuzdur, mesela bir kira parası mı kalıyor o zaman bu ay kirayı da sen öde deyin. Her ay böyle böyle öğrenir o da yanlış yaptığını. Bazen kisas yapmak gerekir.
o zaman maasinizi aldiginizda gidin kendi isteklerinizi alın kendinize bir ay yetecek para ayirin kalanı esinize verin. ustunude sen tamamla kira ve faturalar alışveris icin diyin. niye eksik derse ihtiyaclarimı aldım diyin. benim niye haberim yok derse sen kardesine gonderirken benim haberim oluyor mu diyin.
kavga cikarsa ciksin. kuserse kussun. ben calisacam kocama verecegim kocam kardesini tatile yollayacak. olmaz oyle sey
O zaman giderinizi artır tatlım verecek parası kalmasınŞükür anlayanım çıktı sonunda. Arkadaşım zor durumda olsa çok ihtiyacı olsa anlayacağım ama babası da zaten veriyor ben de basit kazanmıyorum.
Bende bekar üni mezunu işsiz kardeşime arada para gonderiyorum.bunda bişey yok boşuna dert etmeyin kendinize.keske daha fazla göndersem diyorum hattaKızlar öncelikle KK ailesine yeni katıldım ve desteğinize ihtiyacım var. Eşimle henüz yeni evliyiz. Evlendiğimizden bu yana bekar üniversite bitirmiş ancak iş bulmayan çalışmayan daha küçüğüm diyen bir erkek kardeşi var. Annesi babası sağ. Onlar da para veriyor ancak her zaman eşimden abi para yollar mısın diyerek harçlık istiyor. Bir ay ayakkabı alıyor, bir ay gezmeye gidiyor bir ay sevgilisiyle gezecek oluyor ancak çalışmak yerine bizden para istiyor. Ben de çalışıyorum ikimizin geliri sonuçta, ben daha inanın evimde eksiklerimi tamamlayamadım. Evlenmeden bikaç hafta önce ile girmiştim bütün mobilyalarımı eşyalarımı biz aldık kimseden yardım almadan üstüne Eşimin evlenmeden önceki borçları da çıktı. İşe başladım başlayalı hep borç ödüyoruz, üstüne üstlük bi de kardeşine para yolluyoruz her ay. Lütfen bana bir akıl verin. Kardeşiyle konuşmak bana yakışmaz ama eşim de pısırık kimseyi kıramıyor yollamıyorum diyemiyor. Napacağımı şaşırdım
gönderen taraf bunda bişey yok diyor zaten. Önce bi borçlar ödenir sonra millete sıra gelir. Siz de yanlış yapıyorsunuz. Kese ortaksa ve yan gelip yatan tatil için para isteyen bi kaynınız olsa ve o günlerce gecelerce hastane köşelerinde nöbet tuttarak kazandığınız parayı her ay tırtıklasa aynı benim gibi düşünürdünğz emin olun.Bende bekar üni mezunu işsiz kardeşime arada para gonderiyorum.bunda bişey yok boşuna dert etmeyin kendinize.keske daha fazla göndersem diyorum hatta
Şımarıklık yapıyor da abisine göre ihtiyaç oluyor. Canıma tak etti artık eve girmek dahi istemiyorumEsiniz eve bakmakla yukumlu ama siz degilsiniz. Dilerseniz maasinizdan bir kurus bile vermeme hakkina sahipsiniz.
Ben olsam maasimin hepsini dahil etmezdim harcamalara. Kimse kusura bakmasin para kolay kazanilmiyor, millet keyif catacak diye sizin emeginize yazik degilmi? Hadi zor durumda olur kardes tamam da bu tamamen simariklik.
Sızın dedıklerınız çok yanlış o zaman adamda der kı ben senın cüzdanın değilim. Sen kendine harca ben her şeyi üstleneyim öyle şey mi olur yahu.Esiniz eve bakmakla yukumlu ama siz degilsiniz. Dilerseniz maasinizdan bir kurus bile vermeme hakkina sahipsiniz.
Ben olsam maasimin hepsini dahil etmezdim harcamalara. Kimse kusura bakmasin para kolay kazanilmiyor, millet keyif catacak diye sizin emeginize yazik degilmi? Hadi zor durumda olur kardes tamam da bu tamamen simariklik.
Borcun harcın içinde olunca öyle bi para oluyor ki inanamazsın200 lira bence çok bir şey değil bir markete gidince 200 e üç dört parça amca şey geliyor gelmiyor. Yani onu kardeşine vermese kendinede bir harcaması olur. Ha kendine harcamış ha kendi harçlığından vermiş. Bır yerde haklısınız tamam ama bende 400 500 falan verıyor sandım. 200 para değil ki
Zaten kirayı faturayı market alışverişini yapan benim o kendi eski bırçlarını ödüyor kazandığıyla geri kalanı da kenara atayım bi dahaki ay rahat edekim demek yerine kardeşine yolluyor. Konuyu mu anlamadınız anlamadım gittiSızın dedıklerınız çok yanlış o zaman adamda der kı ben senın cüzdanın değilim. Sen kendine harca ben her şeyi üstleneyim öyle şey mi olur yahu.
Ben sıze hak verıyorum haklısınız. Ortak gıderlerınız her şeyınız ortak bende kıçını yayan bır erkeğe para vermek ıstemezdım. Ancak diğer arkadaşın dedıklerını yanlış buldumBorcun harcın içinde olunca öyle bi para oluyor ki inanamazsın
Ben sıze bunu demedım başka uyeye dedım sız bunu anlamamış olabılır misiniz ?Zaten kirayı faturayı market alışverişini yapan benim o kendi eski bırçlarını ödüyor kazandığıyla geri kalanı da kenara atayım bi dahaki ay rahat edekim demek yerine kardeşine yolluyor. Konuyu mu anlamadınız anlamadım gitti
100-200 ne ki? Evlendiniz diye eşiniz ailesini bi kenara mı bıraksın? Bu kadar küçük hesaplar peşine düşmeyin. Eşinizin yerinde olsam azıcık paranın peşine düştüğünüz için soğurdum sizdenMiktar çık değil aslında 100-200 lira. Ancak her ay yollandığında o parayı kenara atsak gayet büyük bir miktar çıkıyor karşımıza ancak anlatamıyorum bunu. Hep alışmışlar eşimin üzerinden geçinmeye. Kirayı dahi biz evlenene kadar o ödüyordu.
Anladım kusura bakmayın ben yanlış anlamışımBen sıze hak verıyorum haklısınız. Ortak gıderlerınız her şeyınız ortak bende kıçını yayan bır erkeğe para vermek ıstemezdım. Ancak diğer arkadaşın dedıklerını yanlış buldum
Yanlış olmuş kusura bakmayın ben yanlış anlamışımBen sıze bunu demedım başka uyeye dedım sız bunu anlamamış olabılır misiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?