• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşine para yolluyor

Var ikimiz çalışıyoruz. Eşim her şeyi ödüyor. Herkesin dini inancını bilmem ama islamda erkek eşine bakmakla yükümlü. Kira mutfak fatura erkek ödemesi gerekiyor. Ben yinede kullanıyorum bazen ama Eşim paranı harcama diyor. Üstelik haftalık 200 tl de veriyor ihtiyacım olmamasına rağmen.
Haftalık 200 lirada çokmuş valla eşinize selamlar🙄

Kavga yapsın demiyorum yanlış anlaşıldı ben yerinde olsam ya çalışmayı bırakırdım kira mutfak ona kalırdı. Ya da gizli gizli altin alıp yetmedi bu ay vs ona ödettirirdim çoğunu. Ya da aynısını yapardım anneme teyzeme yolladım ihtiyaçları vardı derdim. Ama sanırım en etkili birinci olur
Eğer ki çalışıyorsanız insanın bireysel harcamaları hobileri olur ben kendi kısmıma ayırdığım miktardan kardeşime anneme parada veririm gider istersem gerekli gereksiz şeyede harcarım. Çünkü kendi tasarrufuma ayırdığım para bu istediğimi yaparım ister kardeşime veririm ister gider barınaklara yardım yaparım. Bireysel çizgiler var eşte olsa sınırı geçemez

Verilen azıcık harçlık için bu kadar kafa yormaya, hatta işi bırakmaya gerek var mı ya :KK70: çok trajikomik hakikaten
Anlamadığınız konu bu : mesele miktar değil ister 5 kuruş olsun. İhtiyaç sahibi olmayan, çalışma imkanı olup çalışmamayı tercih eden birine para vermek. Ben kimsenin benim üzerime geçinmesine izin vermezdim. Üstelik kardeş sadece abisinden değil anne babasından da istiyor. Ben belirli yaşımdan sonra 20 bile değildim kız halimde hep kendi ayaklarım üstüne durdum. Annem verirdi isteseydim ama kendim geçinebiliyordum onurum istemeye el vermiyordu. Ama her insan böyle düşünmüyor. Benim de kardeşim var yarın üniversite okumak istese parası olmazsa ilk ben yardım ederdim Üstelik 200tl ile değil. Ama yaşı başı olduktan sonra sırf çalışmak işine gelmediği için benden para istese vermem.

Verilen azıcık harçlık için bu kadar kafa yormaya, hatta işi bırakmaya gerek var mı ya :KK70: çok trajikomik hakikaten
Birde anladığım kadarıyla eşi sınır koyamayan biri hayır diyemeyen biri. Bugün kardeş yarın belki dayı amca para isteyecek. Sınır koyamayan biri hic koyamaz. Yani mesele 200tl veya kardeş meselesi değil. Mesele sınır koyamamak.

Tabiki de izin verirdim. Kardeşi değil mi 100-200 ₺ harçlık verse ne olacak? Sanki kardeşi o kadarcık paraya güvenip çalışmıyor. Bu kadar karartmayın kalbinizi
Birde sizce normal mi kadının her şeyi ödemesi ? Kira mutfak fatura vs ? Ben şahsen normal bulmuyorum. Hadi yarı yarı yapılır ama kadının hepsini ödemesi bana göre tabi normal değil

Back