bu gibi konu açanların derdi bazı firmalardaki adaletsizlikler değil kendilerini geliştirmedikleri için devletin köhne zihniyetine muhtaç olmalarıdır yoksa benim tanıdığım nice öğretmenler var özel okullar adeta yarışıyor kendilerine transfer etmek için dedim ya işini iyi yapana her kapı açık ama sadece mezun olup atayın beni diye ağlayana kimse iş vermez elbette 400 500 lirayı reva görür. o yüzden oturup düşüneceksiniz.
ben gerçekleri yazıyorum burada ben de bilirdim dua etmeyi pollyanacılık yapmayı ama size faydası olmaz.. devlete sırt dayamayı düşüneceğinize oturup nasıl daha iyi bir öğretmen olabilirim diye düşünürseniz daha faydalı olur..
Belki eşi çok iyi bir öğretmendir de henüz hayatının dönüm noktası olacak işe sahip olamamıştır olamaz mı?
Bu kadar önyargılı olmayın.Konu sahibinin eşini tamıyoruz değil mi?
Ülkemizdeki mezun sayıları ile istihtam kapasitesi birbirini karşılayabiliyor mu buna bakmak lazım.
Herkesin önünde ışıklı yollar açılmıyor mezun olur olmaz.
Konu derindir kısacası.
İşsiz kalanların içinde emin olun çok değerli insanlar da var.
Bu ne onları suçlu konuma düşürür ne de değersizleştirir.
Konu sahibi arkadaşım;
Sen eşine destek olmaya ve yanında olmaya devam et.
İşsiz kalınca boşanmayı düşünmek te ne demek.
İnsanların hayatları iniş-çıkışlarla doludur.
İyi günde ve kötü günde birbirimizin yanında olabilmeliyiz.
Eşin kendi branşı dışında da tercih yapmış sanırım.Elinden geleni yapıyor anladığım kadarıyla.
Sabredin biraz daha.Etrafa kulak asmayın.Mutlaka bir kapı açılacaktır eşinize.
Olmazsa öğretmenlik dışı bir işte geçici olarak çalışsın.
Bundan da utanmasın.Evinin geçimini sağlamak için 450 liraya öğretmenlik yapmış.
Resmen emeği sömürülmüş.Ama yine olsa yine çalışmaya razı.
Umarım en kısa zamanda hallorur sorunlarınız...