Eşim hediye almıyor!!!

Konu başlığı size saçma gelebilir ama sizin fikirlerinizi almak istedim. Ben çok üzülüyorum bu duruma. Ben eşimi sürekli düşünüp ona hediyeler aldıkça eşimden hiç karşılık göremiyorum bu durum beni üzüyor.Aslında eşim çok iyi bir insan ama neden bu konuda duyarsız anlamıyorum.
2 yıllık evliyiz ve 7 senedir birbirmizi tanıyoruz severek evlendik. Ben eşimin doğum günlerini çok önemserim kaç hafta önceden nasıl bir sürpriz yapacağımı planlarım. Eşim ise bu doğum günümde hatırlamadı bile o kadar çok ağladım üzüldüm ki. Yaklaşık 6 ay önce doğum yaptım özel hastanede o zaman bile bi çiçek bekledim ufak bir hediye bekledim o da yooook.2 ay sonra benim doğum günümdü bebeğimle eşimin gelmesini bekledim içim kıpır kıpır acaba ne sürpriz yapacak diye yemeğini yedi. Ben ondan gizli ceplerine filan baktım bilgisayar çantasına baktım acaba bana ne hediye aldı diye. Hiçbir şey yoktu belki de saklamıştır diye düşündüm. Fakat ilerleyen saatlerde eşimin doğum günümü hatırlamadığını anladım yüzüne ağlayarak bugün benim doğum günümdü insan bi hediye alır bebeğimiz oldu hiçbit şey almadın şmdi doğum günüm onu bile hatırlamadın dedim. İşte canım sabah erken işe gidiyorum yoruluyorum yoğunum gibisinden şeyler söyledi. O kadar içim dolmuş ki yaklaşk 1 ay eşimle doğru düzgün konuşmadım ona rağmen yine bişey yok aynı.insan gider özür dilemek için bi çiçek alır veya bi hediye. Maddi durumumuz iyi Allaha şükür. eşim kızdığım zaman bana işten geç çıkıyorum sana güzel bi hediye alacağım ama kuyumcular kapalı oluyor demişti. Bende bugün gittim kendime 5 taş yüzük baktım fotoğrafını çektim eşime gönderdim kuyumcu eşimin geldiği saatte kapanmıyormuş onu da yazdım mesajda artık iyice gurursuzlaştım. Kesin almıştır diye bekliyorum yine ceplerine filan bakıyorum ne zaman verecek diye bekliyorum yine yok bişey. Nerde aldığınhediye diye takıldım. Bana verdiği cevap karşısında şok oldum. Her istediğin alınmaz. İnanın ben çok üzülüyorum. İlla yüzük olması da şart değil ufacık bi hediye alsa ben mutlu olurdum şu an bu mesajları ağlayarak yazıyorum Allah A şükür mutluyuz ama neden eşim böyle. İnanır mısınız bebeğim olmadan önce ikimizin De telefonu eskiydi telefon istedim almadı onun içinde baya tartıştık ücretli öğretmenliğe başladım önce kendime telefon aldım sonrada eşime 2 bin liralık telefon hediye aldım sürpriz yaptım. Şu an keşke almasaydım diyorum o bana bi iğne bile almadı. Bunu söylesem neyiniz eksik sabahtan akşama kadar sizin için çalışıyorum der çıkar işin içinden. Siz olsanız ne yapardınız ben mi kafama çok takıyorum inanın çok üzülüyorum kendimi çok değersiz hissediyorum. Bende mi sorun var çok mu büyütüyorum böyle düşündükçe eşimle konuşasım bile gelmiyor...
Esinin yapısı bu demek.. Sana deger vermediginden degildir.. Boyle dusunup kendini yipratma kalbini karartma derim.. Kimisi cok onemser ozel gunleri hediye vermeyi filan(ben mesela), kimisi (karsidakine deger vermediginden degil) hatırlamaz bile..
Baska sorununuz yokmuş, mutluyuz demissin, bence bu konudaki beklentini azalt, seytanin fisiltilarini dinleme ve huzurunu kacirma..

Valla hediye adi ustunde. Zorla aldirtinca adi baska bisey olur gibi. Bu adam hediye alip vermeyi bilmiyor ogretilmemis.kabul et. Evlenmeden once de boyleymistir zaar simdi niye sorun oldu :) sen bosver onu kendi kendine hediye al. Mesela ben olsam kendime bisey alirdim.guzeelce paketlerdim. Postaneye verip kendi adresime gondertirdim. Sonra da paket gelince " A a kimden acaba ,kim bana ne niye gondersin ki" diye sorulara gark olur sonrada paketi merakla acardim. İcinde ne var acaba diye. Hatta kendimi oyle bi kandirirdim ki gonderen kismina kocamin adini yazardim. İnsan bazen kendini avutmasini bilmeli .

Insaf 7 senedir taniyorsun 2 senedir evlisin 9 senedir bıkmadın mi hediye diye tutturmaktan. Bu derece sık bogaz ederek getirdigi hediyeyle mutlu olacak olmak nasil bir hayal dunyasinin eseri, nasıl bir kendini kandırmak, neyin kafasi ?
Alsa bile çenenden bıktığindan alır seni çok dusunup icinden geldigi icin değil buna mi mutlu olucan? Saçma sapan takintilarinizdan vazgecin bence

Bi de esin hediye olayina senin yukledigin anlami yuklemiyorsa, anlayamiyodur senin hediyeyi bu kadar onemsemeni..
'bosan bence'ciler ve kocana giydirecek olanlar istila eder bu konuyu; benden soylemesi :KK53:

önce ona hediye almayı bırakarak başlayabilirsin hatta bir doğum gününü hatırlama kutlama bile belki nasıl bir duygu olduğunu anlar
bir de her doğum gününü evlilik yıl dönümünü sen hatırlıyorsan artık işleri sana devretmiştir
son olarak bu tavrının seni üzdüğünü falan anlat hediyenin değil hatırlanmamanın seni üzdüğünü vs

Çok haklısınız. Benimki de almıyordu. Benim aldığım hediyeyi de beğenmiyor küçümsüyordu. Ben çok zor imkanlarla ona tişmrt almıştım (uykusuzdum ve baya koşturmuştum dar zamanda) , tişörtü açınca "aa niye böyle aldın, neyse uyurken giyerim" demişti. Çok kırılmıştım. Kendisine defalarca söyledim , asla hatasını kabul etmedi düşüncesizlik etmişim kusura bakma demedi hep "sen de öyle almasaydın" dedi.

Kendisine "bana bi iğne bile almadın" vs dediğimde de "yok bugün sana çanta beğendim ama kavga ettik almadım ben de ", "yok cüzdan beğendim ama şmyle şöyle oldu" vs diyodu.

Sonra bi kere bana yine bi eşeklik yaptığında üzerinde aşkım falan bişeyler yazan kalp ve gül şeklinde çikolatalar almıştı.(çok şaşırmıştım). Ben de "ben çikolata sevmem ayrıca güllü falan çok kıro" deyip bi kenara atmıştım. Başta kızdı falan ama sonra anladı hatasını. Özür diledi aylar önceki hareketi için.

Sözün kısası, bazıları böyle kendileri yaşamadıkça laftan anlamaz. Anca kısasa kısasla bişeyleri idrak edebilir.

Siz de ona hediye almayın demeyeceğim, çünkü anladığım kadarıyla bunun eksikliğini hissetmeyecektir. Ama onun istediği, önem verdiği ve heves ettiği bir şeyi yapmayın, değersiz hissettirin. Sorarsa da açık açık söyleyin. Belki anlar.

Üniversite arkadaşım eşim sevgiliyken bana çiçek sepetinden yurda çiçek gönderiyordu, ayda bir buluşuyprduk başka şehirlerde olduğumuz için her geldiğinde bir şey alıyordu evlendikten sonra böyle oldu!..
Kendi kendime hediye gönderme fikrini beğendim :) ama eşim alsın istiyorum

Üniversite arkadaşım eşim sevgiliyken bana çiçek sepetinden yurda çiçek gönderiyordu, ayda bir buluşuyprduk başka şehirlerde olduğumuz için her geldiğinde bir şey alıyordu evlendikten sonra böyle oldu!..
Cografya ogretmeni misin?

Eşime ne kadar üzüldüğümü söylüyorum ben üzülüp ağlayınca eşimde üzülüyor ama yine sonuç yok.

Benimki de eve zaten alınacak olan bi eşyayı özel günlerde hediye diye kakalar::-) tek derdimiz bu olsun napalım üzülecek ağlayacak kavga edecek bişey yok bence... Bunun için huzurunu kaçırmaya değmez...

Sizde almayın ve boşverin derim zira adam değişmiyor,değişmemiş bunca zaman. Yüzük resmi gönderdiğiniz,kuyumcu açık dediğiniz halde gidip almamış demekki içinden gelmiyor,sevmiyor.
Özel günlerde gidip beğendiğiniz şeyi kendinize alın,gösterirsiniz eşinize kendime aldığım doğum günü hediyem vs diye.

Bunları sabah 4 de bebişi sallarken mı yazdın :))
Aynı tipik eşimi tarıf etmişşin. Valla başına gelmeyen bılmez gercktn insanı acıtan bi durum.
Benım çok sevgili eşim de parasını vereyım sen al mantıgında. Hediye almayı bılemıyormuş... bence cok komık ve sacma bı acıklama . Mesela önumuzdekı biricik karımın dogum gunu diye düşünmeye baslasa zaten gelicek gerisi. Ama o fıkır hiç oluşmuyor ki. Gecen kı dogum gunum de bayatlamış bi yaş pasta almış gelmiş tabiki pasta çöp kutusundaydı kendisiyledebaya mahalle kavgası yaptım:sopa: ertesi gun kendımızı kuyumcuda bulduk vesselamm.
Sonuç olarak önumuzdekı herhangı bı özel gundede bı beklentım yok çünkü adamın içinde yok. :KK51:
En ıyısı bekletınızı sıfıra indırmek ya da alimallah boşanma sebebimiz olabılır:skandal::skandal:

Konu başlığı size saçma gelebilir ama sizin fikirlerinizi almak istedim. Ben çok üzülüyorum bu duruma. Ben eşimi sürekli düşünüp ona hediyeler aldıkça eşimden hiç karşılık göremiyorum bu durum beni üzüyor.Aslında eşim çok iyi bir insan ama neden bu konuda duyarsız anlamıyorum.
2 yıllık evliyiz ve 7 senedir birbirmizi tanıyoruz severek evlendik. Ben eşimin doğum günlerini çok önemserim kaç hafta önceden nasıl bir sürpriz yapacağımı planlarım. Eşim ise bu doğum günümde hatırlamadı bile o kadar çok ağladım üzüldüm ki. Yaklaşık 6 ay önce doğum yaptım özel hastanede o zaman bile bi çiçek bekledim ufak bir hediye bekledim o da yooook.2 ay sonra benim doğum günümdü bebeğimle eşimin gelmesini bekledim içim kıpır kıpır acaba ne sürpriz yapacak diye yemeğini yedi. Ben ondan gizli ceplerine filan baktım bilgisayar çantasına baktım acaba bana ne hediye aldı diye. Hiçbir şey yoktu belki de saklamıştır diye düşündüm. Fakat ilerleyen saatlerde eşimin doğum günümü hatırlamadığını anladım yüzüne ağlayarak bugün benim doğum günümdü insan bi hediye alır bebeğimiz oldu hiçbit şey almadın şmdi doğum günüm onu bile hatırlamadın dedim. İşte canım sabah erken işe gidiyorum yoruluyorum yoğunum gibisinden şeyler söyledi. O kadar içim dolmuş ki yaklaşk 1 ay eşimle doğru düzgün konuşmadım ona rağmen yine bişey yok aynı.insan gider özür dilemek için bi çiçek alır veya bi hediye. Maddi durumumuz iyi Allaha şükür. eşim kızdığım zaman bana işten geç çıkıyorum sana güzel bi hediye alacağım ama kuyumcular kapalı oluyor demişti. Bende bugün gittim kendime 5 taş yüzük baktım fotoğrafını çektim eşime gönderdim kuyumcu eşimin geldiği saatte kapanmıyormuş onu da yazdım mesajda artık iyice gurursuzlaştım. Kesin almıştır diye bekliyorum yine ceplerine filan bakıyorum ne zaman verecek diye bekliyorum yine yok bişey. Nerde aldığınhediye diye takıldım. Bana verdiği cevap karşısında şok oldum. Her istediğin alınmaz. İnanın ben çok üzülüyorum. İlla yüzük olması da şart değil ufacık bi hediye alsa ben mutlu olurdum şu an bu mesajları ağlayarak yazıyorum Allah A şükür mutluyuz ama neden eşim böyle. İnanır mısınız bebeğim olmadan önce ikimizin De telefonu eskiydi telefon istedim almadı onun içinde baya tartıştık ücretli öğretmenliğe başladım önce kendime telefon aldım sonrada eşime 2 bin liralık telefon hediye aldım sürpriz yaptım. Şu an keşke almasaydım diyorum o bana bi iğne bile almadı. Bunu söylesem neyiniz eksik sabahtan akşama kadar sizin için çalışıyorum der çıkar işin içinden. Siz olsanız ne yapardınız ben mi kafama çok takıyorum inanın çok üzülüyorum kendimi çok değersiz hissediyorum. Bende mi sorun var çok mu büyütüyorum böyle düşündükçe eşimle konuşasım bile gelmiyor...

Empati yaparak yazıyorum ; ben olsam o kadar söyledim ettim hala herifte tık yoksa , ona hiç bir şeycik almam neyi beğeniyorsam, onun kredi kartı vs.vs. alırım gerisini o düşünsün ve onu öyle kabul ederdim. Eşini olduğu gibi kabul edersen acı çekmezsin adamın içinde yok. Sende zoraki bir şeyler yapmaya çalıştırıyorsun. Bazı insanlar böyle hediyeleşmeyi sevmezler.

Evlenmeden önce alır mıydı? Almıyor ise alsın diye şuan tutturmanız gereksiz

Evlenmeden önce alıyordu o Yüzden belki de şu an bu kadar takıyorum. Geçen seneki doğum günümde de almamıştı bende ertesi gün gittim kendime bi Güzel alışveriş yaptım içim rahatladı. Beni seviyor o konuda bi sıkıntım yok ama insan düşünüldüğünü değer verildiğini hissetmek istiyor.
Yakın çevremde özellikle arkadaşlarımın eşleri onlara hediye aldığını görünce içimden niye benim eşimde almıyor diyorum. Ama karar verdim bir daha doğum günü özel gün filan bende takmayacağım

Aslında gidip yüzüğü kendim alırım ama arkadaş çevrem herkes eşin mi aldı diye soracak o zaman daha çok üzülürüm. Derdim yüzük de değil önemsenmek

Adam cicek sepeti gibi pahali bir sitrden cicek yollayacak kadar ince düsünceli bir insandan, nasil esinin dogum gününü hatirlamayan, onun bu konuda üzülmesine takmayan insana dönüstü?

Kusura bakmada bu konuda hikayeyi cok tutarsiz buldum. Ve seni bu denli önemsemeyen birine tektas fotosu yollamak gurursuzlugun dibidir. Adam seni kirdiysa buna göre uygun bir tavir sergilemen lazimdi. Tektas fotoyu yolluyarak hakliyken haksiz duruma düsüyorsun cünkü sanki maneviyat degil, maddiyat daha önemliymis gibi görünüyor. Ve cidden böyle düsünen biriye bende birsey almazdim (hos öyle biri ile zaten evlenmezdim ama neyse)

Back
X