- 26 Ocak 2021
- 169
- -9
- 46
- 31
- Konu Sahibi yakamozmisali
-
Sabahın köründe işe gidiyorum gece de bizimle aynı evde kalacaksa kvGece kalkmak ve ek gidalarini hazırlamak sizin sorumluluğunuz zaten, çalışan kadın olsanız da olmasanız da bunlar annenin kontrolünü gerektiren konular...hem gece hem gündüz komple başkası ilgilenecekse niye dogurdunuz ki?
Hatan varsa yaz demişsiniz ama annesi geldiğinde eşimle konuşup annen gitsin dedim. En başından beri anneni evliliğime karıştırma dedim, annenin aklıyla değil kendi aklınla hareket et dedim. Annesine karşı başka bir saygısızlığım olmadı.Anladığım kadarıyla eşin bı saltanat kurmuş, annesini Sultan, seni de cariyesi olarak ilan etmiş.
Şiddet ve aldatma varsa boşanmanın şart olacağını, bunun affedilmemesi gerektiğini, bu ikisi dışındaki sorunların bı şekilde halledilebileceğini düşünürdüm ama bunlara bir üçüncüsünü daha ekledim bu konu sayesinde anasının dibinden ayrılamamış ana kuzusuyla evlenmiş olmak!!
Biz evimizin kapısını kapattığımız zaman herkes kapının ardında kalır, buna kendi ailem de dahil. Bunun böyle olması lazım yanlış mıyım? Bunu benimsetmeyi başardım en azından eşime. Arada duvar olunca saygı da sevgi de belirli ölçüde korunuyor ama ne zaman ki böyle birlikte yaşamalar, evin içine/çocuğa müdahaleler, söz hakları veriliyor işte o zaman ipler kopuyor.
Çalışıyorsun, çocuğuna da eşin olmadan pekala yetebiliyorsun, ne güzel elinden tutan kapı gibi de bir annen var ama maalesef senin pasifliğin sabah sabah başımı ağrıttı üzgünüm
Not:Her yorumuna ama benim de hatalarım ile başlama nolur. Varsa soylemedigin bı hatan, yaz madem.
Senin ve çocuğunun hakkında en hayırlısı olsun inşallah...
Evet gerçekten boşanmak isteyen birisi olsa benim adımın yanında kendi soyadı yazsın istemez,neden dava açmıyor derken bile şunu düşünüyorsunuz! "kocam geri döner mi gerçekten boşamak istiyormu "diye sorular var kafanızda .ama kusura bakmayında hiç beklemeyin bu hadsiz adamı eğer kabul ederseniz de çok yanlış yaparsınız .sürüm sürüm süründürrüm o adamı evden gitmek ne demek miş sorarım.
Anlaşmalı olunca nafaka istenmiyor mu yine isteniyorburalardan da ne olur "acaba hala beni seviyor mu?" hissiyatına kapılmayın gözünüzü seveyim
seven adam böyle yapmaz sizi sevmese bile çocuğunu görmek ister
neden açmıyor davayı siz açın diye nafaka vs istemeyin diye
anlaşmalı boşanırsanız bile her hakkınızı talep edin çocuk için nafaka isteyin
Bebeğin ek gıdasını kvde niye hazırlıyor?Merhaba. 2019 yılında eşimle evlendik aynı köylüyüz aynı toprağız ben ve eşim çalışıyoruz. Bundan yaklaşık 2 ay önce eşimle aramızda tartışma oldu bebeğimiz var bakıcı bakıyordu başlarda öyle anlaştık eşimle daha sonra eşimin annesi bakmak istediğini söylemiş bende eşimin annesiyle daha öncesinde bir takım tartışmalar yaşamıştım pek anlaşabildiğimiz söylenemez. Eşim de benim annemle konuşmaz görüşmez. Eşimin annesini başlangıçta bebeğe bakmasını istemedim sonra eşimin ısrarları neticesinde bir deneyelim gelsin dedik. Kadın 4-5 gün kaldı ama evde hiçbir şeye elini sürmedi bebeğin ek gıdası hazırlanacaktı onu da sen yap diyerek benim üstüme attı. Geceleri ben kalkıp bakıyordum sabahları da işi gidiyordum yorulduğumu fark ettim ve eşimle konuşup gitmesini istediğimi söyledim. Orada eşimle biraz tartıştık dışarıdaydık bana defol git diyince bende eve gittim. O ara anneside bizi başka bir yerde bekliyordu eşim annesine gidip benim onu istemediğimi evde bile dolaşmasından rahatsız olduğumu vs söylemiş kadın da eve gelmeden eşyalarını eşime toplatıp evden ayrıldı hiç ses etmedim çünkü ben yarın işe gidecektim ve bebeğe bakacak kimse yoktu tekrar eski bakıcıyı aradım geldi. Ama çok sinirlendim haliyle eşime alındım daha sonra eşim önce aynı ev içinde başka bir odada yatıp kalkmaya başladı. Ben 2-3 kere konuşmak için yanına gittim kabul etmedi. Ben seninle artık aynı evde yaşamak istemiyorum dedi. Daha öncesinde yine bir tartışmamız olmuştu onda evi terk edip gitti arkadaşında kaldı. Bu sefer de çocuk hastalandı gece ilgilenilmesi gerekiyordu 3 gece uykusuzluktan sonra eşime söyledim ben gece kalkamam vs. Dedi. Ardından kiralık ev tuttuğunu söyleyip eşyalarını toplayıp yine evden gitti 2 ay oluyor çocuğunu bile görmeye gelmedi doğum gününü yaptık ona da gelmedi boşanmak istediğini söyledi anlaşmalı olsun dedi bende git boşanma davanı aç dedim ama 1 ay olacak daha açmadı ne yapmaya çalışıyor anlamadım birkaç kere yanına gittim annesiyle de konuştum. Hiç umursamıyor. Ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz??
o anlaşmalı boşanalım dediğinde hiçbir hak talep etmeden sessiz sedasız bitir işi demiş bana göreAnlaşmalı olunca nafaka istenmiyor mu yine isteniyor
Eğer bana ev içinde yardımcı olmayacaktı bakıcıgibi davranacaktı ben neden bakıcımdan olayım ki. Eşim kendisi dedi sana şöyle yardımcı olur böyle yardımcı olur dediklerinin hiçbirini göremedim hayal kırıklığı oldudoğru anladım umarım konuyu açan arkadaş gecede bakmasını bekliyormuş kayınvalideden kusura bakma sanırım kendini hollywood starı sanıyosun bu ne rahatlık ya çocuğunun yemeğini hazırla kadın gündüz onu yedirsin gece ne demek bakması o kadının canı yokmu gece gündüz çocuk bakacak neden çocuk doğurdun madem benim eşim daha bir kere hastaneye gitmez benle çocuk hasta olur biz nelere katlanıyoruz bunları görünce iyice çıldırıyorum
Evet ben okuldayken tabiki de bakıcı yapıyor kim yapsınBebeğin ek gıdasını kvde niye hazırlıyor?
Onu hic anladım.
Bakıcı da olsa bakıcıya mı hazırlatıyorsunuz?
Elin kadını ne bilsin yani.
Onun dısında es kisisi zaten cocugunu bile gelip görmüyormus,dava icin ne bekliyorsunuz?
şu an aklı karışık olabilir ;ama çocuğuna bile görmeye gelmemiş,kendine ev tutmuş, sizin ne hissedip hissetmediğinizi merak bile etmeyen adamı eve gerimi alacaksınız?Evet gerçekten boşanmak isteyen birisi olsa benim adımın yanında kendi soyadı yazsın istemez,
Enteresanmıs.Evet ben okuldayken tabiki de bakıcı yapıyor kim yapsın
Gece kalkmasını beklemek çok uç nokta yalnız.Eğer bana ev içinde yardımcı olmayacaktı bakıcıgibi davranacaktı ben neden bakıcımdan olayım ki. Eşim kendisi dedi sana şöyle yardımcı olur böyle yardımcı olur dediklerinin hiçbirini göremedim hayal kırıklığı oldu
Benim patronun hanım böyleydi.Gece kalkmasını beklemek çok uç nokta yalnız.
Kayınvalideyi yatılı bakıcı zannettiniz sizinle kalmaya başlayıncaya demek ki.
Eşiniz annesi gelsin diye öyle yapar böyle yapar demiş ama sizde hayal dünyasında yaşamışsınız. Kayınvalide gece kalkıp çocuk bakacak. Çocuğa gece annesi ya da babası bakar.
Yazık anneniz, kaç yaşında kim bilir, gece gündüz çocuk bakıyor. Siz de değişik geldiniz bana.
Kıyamam, saf bu. Yem atmış kocası, anam gelsin şöyle hayrı dokunur böyle faydası olur diye, anasını saraylarda yaşatamayan da evlenip karısının başına atıyo.Gece kalkmasını beklemek çok uç nokta yalnız.
Eşiniz annesi gelsin diye öyle yapar böyle yapar demiş ama sizde hayal dünyasında yaşamışsınız. Kayınvalide gece kalkıp çocuk bakacak. Çocuğa gece annesi ya da babası bakar.
Yazık anneniz, kaç yaşında kim bilir, gece gündüz çocuk bakıyor. Siz de değişik geldiniz bana.
Bazı insanlar çok rahat cidden, ben gündüz iki saat anneme bırakacağım zaman kırk kere düşünüyorum, arayıp sesini kontrol ediyorum, yorgun, hasta geliyorsa vazgeçiyorum.Benim patronun hanım böyleydi.
Kvde anneanne bakıyordu cocuga dönüsümlü.
Haftasonları cocuk bende diyor ,kimse arayıp sormuyor diyor
Ablacım cocuk senin oldugundan olabilir mi diyemiyorz
Kocaya safmış gibi görünmüş olabilir aman küsmesin, kızmasın diye ama çocuğa gece kayinvalidem , annem baksın diyen kişiye saf demek, asıl saflara haksızlık olur bence.Kıyamam, saf bu. Yem atmış kocası, anam gelsin şöyle hayrı dokunur böyle faydası olur diye, anasını saraylarda yaşatamayan da evlenip karısının başına atıyo.
Uyanık geçinmiş ama olmamış.Kocaya saf olabilir ama çocuğa gece kayinvalidem , annem baksın diyen kişiye saf demek, asıl saflara haksızlık olur bence.
Bende döneceğini sanmıyorum önceki evden gidişinde bile ben konuşmak istedim direttim şart sundu ben ne dersem o olacak benim sözüm kanun olacak. Ailemden özür dileyeceksin vs hepsini kabul ettim annesinden özür diledim ne için dilediğimi bilmeden sırf bir şeyler yoluna girsin diye. Ama olmadı
Ben arada da olsa annesini arıyorum konuşuyorum o hiç konuşmaz bayramda bile aramadı annemi
Annemin bir şey yaptığı yok İnan ki önceki tartışmamızda aileler bir araya gelindi eşimin annesi ben sana oğlumu yedirmem vs, ben hamileyken eşimin annesinin yemeğini yemedim diye eşimin annesi benim anneme ben yemek yaptım yemedi falan dedi annemde beni savundu belki de ondan. Birde annem benim yanıma gelirken eşimin annesine haber vermeden geliyormuş buna kızmışlar.
Zorunda değildi de neden gelmek istedi o zaman babaanne olarak torunlarını çok seviyorlardı onun İçin elinden geleni yapmasını beklerdim ama yapmadıEnteresanmıs.
Ben de calısan anneyim,kendim yaptım bıraktım ek gıdasını.
Bakıcı icin bisey diyemem de kvdeniz yapmak zorunda değil.
Babası kalkıp gece hiç çocuk baktı mı acaba ?Gece kalkmasını beklemek çok uç nokta yalnız.
Senin yerini sallamak icin gelmesi, oglunun beynini yikamasiZorunda değildi de neden gelmek istedi o zaman babaanne olarak torunlarını çok seviyorlardı onun İçin elinden geleni yapmasını beklerdim ama yapmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?