• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim evi terk etti.

Bazı insanlar çok rahat cidden, ben gündüz iki saat anneme bırakacağım zaman kırk kere düşünüyorum, arayıp sesini kontrol ediyorum, yorgun, hasta geliyorsa vazgeçiyorum.
Gece gündüz çocuğuma baksın diye beklemek çok bencilce.

Sizin patron da buraya konu açmasın aman :KK70:
Çocuğa bakması İçin çağırdık zaten başka bir sebebi yok ki sabah kalkıp bende işe gidiyorum sonuçta. Ya oğlu kalkacak ya ben. Oğlu desen gece kalkmaz kalkmak istemez. Bari annesi yapsın. Bebek daha küçükken ve ben çalışmıyorken geceleri kalkıp bakardı şimdi ne değişti

Eşim çok ısrar etti şöyle Yardımcı olur böyle yardımcı olur geceleri uyanır dedi rahat edersin dedi bende belki de diyerek kabul ettim bilemedim işte
Konudan bağımsız olarak aklıma takıldı bebeğiniz yaşını geçmemiş miydi neden gece bakım gerekiyor? Birisi kalmadan idare edemiyor musunuz?

Çocuğa bakması İçin çağırdık zaten başka bir sebebi yok ki sabah kalkıp bende işe gidiyorum sonuçta. Ya oğlu kalkacak ya ben. Oğlu desen gece kalkmaz kalkmak istemez. Bari annesi yapsın. Bebek daha küçükken ve ben çalışmıyorken geceleri kalkıp bakardı şimdi ne değişti
O zaman bebek küçük,sizde yeni anne oldunuz diye bakmıştır.
Sonrası sizin sorununuz eşinizle.
Çocuğa baksın da anne babası evde olmayınca baksın, siz uyurken kadın niye kalkıp ilgilensin bebekle yahu neyse daha fazla anlatmaya uğraşmayacağım kendimi.

Merhaba. 2019 yılında eşimle evlendik aynı köylüyüz aynı toprağız ben ve eşim çalışıyoruz. Bundan yaklaşık 2 ay önce eşimle aramızda tartışma oldu bebeğimiz var bakıcı bakıyordu başlarda öyle anlaştık eşimle daha sonra eşimin annesi bakmak istediğini söylemiş bende eşimin annesiyle daha öncesinde bir takım tartışmalar yaşamıştım pek anlaşabildiğimiz söylenemez. Eşim de benim annemle konuşmaz görüşmez. Eşimin annesini başlangıçta bebeğe bakmasını istemedim sonra eşimin ısrarları neticesinde bir deneyelim gelsin dedik. Kadın 4-5 gün kaldı ama evde hiçbir şeye elini sürmedi bebeğin ek gıdası hazırlanacaktı onu da sen yap diyerek benim üstüme attı. Geceleri ben kalkıp bakıyordum sabahları da işi gidiyordum yorulduğumu fark ettim ve eşimle konuşup gitmesini istediğimi söyledim. Orada eşimle biraz tartıştık dışarıdaydık bana defol git diyince bende eve gittim. O ara anneside bizi başka bir yerde bekliyordu eşim annesine gidip benim onu istemediğimi evde bile dolaşmasından rahatsız olduğumu vs söylemiş kadın da eve gelmeden eşyalarını eşime toplatıp evden ayrıldı hiç ses etmedim çünkü ben yarın işe gidecektim ve bebeğe bakacak kimse yoktu tekrar eski bakıcıyı aradım geldi. Ama çok sinirlendim haliyle eşime alındım daha sonra eşim önce aynı ev içinde başka bir odada yatıp kalkmaya başladı. Ben 2-3 kere konuşmak için yanına gittim kabul etmedi. Ben seninle artık aynı evde yaşamak istemiyorum dedi. Daha öncesinde yine bir tartışmamız olmuştu onda evi terk edip gitti arkadaşında kaldı. Bu sefer de çocuk hastalandı gece ilgilenilmesi gerekiyordu 3 gece uykusuzluktan sonra eşime söyledim ben gece kalkamam vs. Dedi. Ardından kiralık ev tuttuğunu söyleyip eşyalarını toplayıp yine evden gitti 2 ay oluyor çocuğunu bile görmeye gelmedi doğum gününü yaptık ona da gelmedi boşanmak istediğini söyledi anlaşmalı olsun dedi bende git boşanma davanı aç dedim ama 1 ay olacak daha açmadı ne yapmaya çalışıyor anlamadım birkaç kere yanına gittim annesiyle de konuştum. Hiç umursamıyor. Ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz??
Bence evliliklerde eşlerin anne babası önemli. Yani bazı evliliklerde duyuyorum onun annesinden babasından banane gibi laflar. Katılmıyorum. Sonuçta o kişinin çocuğu ile evleniyorsun. AMA elbette ailenin yaşamına karışacak kadar olmamalı bu durum. Denge meselesi yani.
Şu okuduğum durumda anladığım annesine olan tavrınıza bozulmuş. Ama siz pek de bir şey yapmamışsınız. Sonra boşanmak istemiş , olaiblir. Ama ondan sonraki çocuğunun d. gününe bile gelmemezlik saçmalık olmuş. Bence boşanın.

Bu annenizin ya da kayınvalidenizin sorunu değil.
Eşiniz bakıyorsa siz bakacaksınız.
Yaşını başını almış insanlardan gece kalkip çocukla ilgilenmesini beklemek normal değil.
Benim annem geldi geleli geceleri bebeğin odasında uyur ilgilenir düşünen ve düşünmeyen insan farkı

O zaman bebek küçük,sizde yeni anne oldunuz diye bakmıştır.
Sonrası sizin sorununuz eşinizle.
Çocuğa baksın da anne babası evde olmayınca baksın, siz uyurken kadın niye kalkıp ilgilensin bebekle yahu neyse daha fazla anlatamaya uğraşmayacağım kendimi.
Peki kalkmasın evin herhangi bir işinde de mi yardım etmez? Okuldan gelince ben yemeği de yapıyorum her şeyi benim yapmamı beklemeleri normal mi

Benim annem geldi geleli geceleri bebeğin odasında uyur ilgilenir düşünen ve düşünmeyen insan farkı

Düşünen ve düşünmeyen insanın farkı demişsiniz ya hani evliliğiniz hakkında ne düşünüyorsunuz merak ettim? bu kadar düşünerek bu güne kadar bu adama ve annesine yalvardiysaniz büyük sıkıntı.

Bence evliliklerde eşlerin anne babası önemli. Yani bazı evliliklerde duyuyorum onun annesinden babasından banane gibi laflar. Katılmıyorum. Sonuçta o kişinin çocuğu ile evleniyorsun. AMA elbette ailenin yaşamına karışacak kadar olmamalı bu durum. Denge meselesi yani.
Şu okuduğum durumda anladığım annesine olan tavrınıza bozulmuş. Ama siz pek de bir şey yapmamışsınız. Sonra boşanmak istemiş , olaiblir. Ama ondan sonraki çocuğunun d. gününe bile gelmemezlik saçmalık olmuş. Bence boşanın.
Evet de ben annesine karşı defol git demedim o benim anneme dedi. Daha sonrasında annesini de aradım durum İçin hatalı olduğumu belirttim

Peki kalkmasın evin herhangi bir işinde de mi yardım etmez? Okuldan gelince ben yemeği de yapıyorum her şeyi benim yapmamı beklemeleri normal mi
Yapmak zorunda değil kayinvalideniz, çocukla ilgilenmesi yeterli bence. İşten gelince herşeyi siz yapıyorsanız bu da eşinizin ayıbı.

Asıl sorun kayinvalide değil eş. Annesine bu kadar bilenmeniz anlamsız bence.
Eşinize yalvarırken sorun yok ama annesi kötülük abidesi.

Düşünen ve düşünmeyen insanın farkı demişsiniz ya hani evliliğiniz hakkında ne düşünüyorsunuz merak ettim? bu kadar düşünerek bu güne kadar bu adama ve annesine yalvardiysaniz büyük sıkıntı.
Bir şeyi düzeltmeye çalıştım hatalı olduğum davranışlarımı kabul ettiğimi belirttim

Yapmak zorunda değil kayinvalideniz, çocukla ilgilenmesi yeterli bence. İşten gelince herşeyi siz yapıyorsanız bu da eşinizin ayıbı.

Asıl sorun kayinvalide değil eş. Annesine bu kadar bilenmeniz anlamsız bence.
Eşinize yalvarırken sorun yok ama annesi kötülük abidesi.
İlk tartışmamızda seni mutlu edemiyorsa ... gitsin yollarına gibi laflar kullanmak kötülüğün daniskası

Konudan bağımsız olarak aklıma takıldı bebeğiniz yaşını geçmemiş miydi neden gece bakım gerekiyor? Birisi kalmadan idare edemiyor musunuz?
Bakıcı varken idare ediyordum tabi sıkıntı yoktu ben en başından bakıcı istedim zaten. Annesi gelip bakmak istedi eşimde beni kandırdı şöyle annem yardımcı olur şunu yapar bunu yapar dedi hiçbiri olmadı

İlk tartışmamızda seni mutlu edemiyorsa ... gitsin yollarına gibi laflar kullanmak kötülüğün daniskası
Ben kötü değil demiyorum ama sizin asıl muhatabinız eşiniz.
Annenizi açık açık evden kovan adamın ayağına giden sizsiniz.
Neredeyse eşinizin evden ayrılanmasinin tek sorumlusunu kayinvalideniz olan edeceksiniz.
Ama öyle değil bunu demeye çalışıyorum.

Bir şeyi düzeltmeye çalıştım hatalı olduğum davranışlarımı kabul ettiğimi belirttim

1 kere bunu yaptınız, 2 kere yaptınız, 3 kere yaptınız peki ya sonrakiler? Hep düşünerek mi böyle yaptınız? En önemlisi neyi düşünerek bu hale geldiniz? Bu adam evliliğinizin devam etmesini istese hadi hata insanlara mahsus hata yaptı diyelim bu adam sürekli hata yapıyorsa ve siz sürekli peşinden kosuyorsaniz ortada ciddi sorun vardır. Hani hep dusunmussunuz ya bunu hiç düşünmediniz mi?

Bakıcı varken idare ediyordum tabi sıkıntı yoktu ben en başından bakıcı istedim zaten. Annesi gelip bakmak istedi eşimde beni kandırdı şöyle annem yardımcı olur şunu yapar bunu yapar dedi hiçbiri olmadı
Tamam da şöyle bir gerçek var ki o bebek sizin bebeğiniz o ev sizin eviniz. Eşiniz size yardımcı olmadığı için kendi yerini annesiyle doldurmaya çalışmış gibi gözüküyor. Evliliğinizde büyük bir sorun olduğu zaten bir gerçek ama sizin beklentileriniz de pek normal değil. 14 aylık bir oğlum var, 4,5 aylıkken işe başladım. Annem bakıyor ben yokken ama öğlen gidiyorum uyutuyorum, çamaşırımı bulaşığımı ek gıdalarını hallediyorum, öğle yemeği bile yemeden tekrar işe dönüyorum. Öğleden sonra 16,30 da eve gidiyorum annem sadece üstümü değiştirene kadar kalıyor sonra gidiyor. Ev temizliği vs bir kenara dursun evde savaş çıkmış gibi bir durumda oluyor ev. Bebeğimle biraz ilgilenip oynayıp eve girişiyorum (bebeğimle birlikte). Eşim yoğun çalışıyor bir gün 19 da bir gün gece 22,30 da eve geliyor. Geç geldiği günler bebeği göremiyor bile malesef. Son bir haftadır hem hastalık hem azı dişiyle mücadele ediyoruz. Sabah işe gidecek olmamıza rağmen sabahlara kadar ayakta dikiliyoruz hepimiz çünkü ebeveyn olmak böyle bişey. K.validem şu anda üst katımızda oturan eltimde kalıyor, aramızda da bir problem olmadığı halde kimseye de gece gelin çocuğumuza bakın falan demiyoruz. Anneme de aynı şekilde. O bizim çocuğumuz ve bizim bakmamız gerekiyor çünkü.

Tamam da şöyle bir gerçek var ki o bebek sizin bebeğiniz o ev sizin eviniz. Eşiniz size yardımcı olmadığı için kendi yerini annesiyle doldurmaya çalışmış gibi gözüküyor. Evliliğinizde büyük bir sorun olduğu zaten bir gerçek ama sizin beklentileriniz de pek normal değil. 14 aylık bir oğlum var, 4,5 aylıkken işe başladım. Annem bakıyor ben yokken ama öğlen gidiyorum uyutuyorum, çamaşırımı bulaşığımı ek gıdalarını hallediyorum, öğle yemeği bile yemeden tekrar işe dönüyorum. Öğleden sonra 16,30 da eve gidiyorum annem sadece üstümü değiştirene kadar kalıyor sonra gidiyor. Ev temizliği vs bir kenara dursun evde savaş çıkmış gibi bir durumda oluyor ev. Bebeğimle biraz ilgilenip oynayıp eve girişiyorum (bebeğimle birlikte). Eşim yoğun çalışıyor bir gün 19 da bir gün gece 22,30 da eve geliyor. Geç geldiği günler bebeği göremiyor bile malesef. Son bir haftadır hem hastalık hem azı dişiyle mücadele ediyoruz. Sabah işe gidecek olmamıza rağmen sabahlara kadar ayakta dikiliyoruz hepimiz çünkü ebeveyn olmak böyle bişey. K.validem şu anda üst katımızda oturan eltimde kalıyor, aramızda da bir problem olmadığı halde kimseye de gece gelin çocuğumuza bakın falan demiyoruz. Anneme de aynı şekilde. O bizim çocuğumuz ve bizim bakmamız gerekiyor çünkü.
Eşiniz sizinle beraber bebeğin başında kalıyor mu

1 kere bunu yaptınız, 2 kere yaptınız, 3 kere yaptınız peki ya sonrakiler? Hep düşünerek mi böyle yaptınız? En önemlisi neyi düşünerek bu hale geldiniz? Bu adam evliliğinizin devam etmesini istese hadi hata insanlara mahsus hata yaptı diyelim bu adam sürekli hata yapıyorsa ve siz sürekli peşinden kosuyorsaniz ortada ciddi sorun vardır. Hani hep dusunmussunuz ya bunu hiç düşünmediniz mi?
Bu kadar ileri gidebileceklerini düşünmedim

Ben kötü değil demiyorum ama sizin asıl muhatabinız eşiniz.
Annenizi açık açık evden kovan adamın ayağına giden sizsiniz.
Neredeyse eşinizin evden ayrılanmasinin tek sorumlusunu kayinvalideniz olan edeceksiniz.
Ama öyle değil bunu demeye çalışıyorum.
Gaz veren birisi var ama belki annesi değil ama başka birisi

Back