.Kavga edince evdeki maaşından kalan tüm parayı aldı ve beni parasız bıraktı.Ayrıca anneler gününde mağazadan benim için aldığı hediye çekinide kavga esnasında geri istedi ve bende geri aldı.
Valla bu adama bunda yıl iyi dayanmışsın zaten. Kimilerine yanlış gelebilir ama bana göre insan evladı için böyle sorumsuz, seni anlamayan bir adamla ömür geçirmeye değmez. Sonuçta ne zamana kadar bu adamı çekeceksin. Evde ki huzursuzluğunuz belli. bugün olmasa yarın o çocuk büyüğünce anlamayacak mı evdeki gerilimi. Böyle çocuğa daha çok zarar vereceksiniz. Eğer arkanda ailen varsa senin sonuna kadar arkanda olacaksa derim ki bu adamı çekme bu kadar. Kendine de yazık. Madem daha önce çalışma hayatın oldu. Türkiye'ye döner başlarsın çalışmaya, evladınla güzel bir hayat yaşarsın.[/QUO
Bende eşime aynı şeyleri söyledim.Ayda bir kavga edip günlerce aynı evde birbiriyle konuşmayan ayrı yataklarda yatan bir anne babayımı görsün çocuğumuz yoksa kendisini seven ama ayrı mekanlarda yaşayan anne babayımı.Artık kavga etmeyelim aynı hataları tekrarlamayalım diyor ama önceki tartışmalarımızdada benzer şeyler yaşandığı için söyledikleri samimi gelmiyor bana..
Yeni, yine, yeniden diyorum ki;
N´olur dertlerinizi yazarken, bosluk birakarak yazin lütfen!
Konunuza gelirsek, Almanya da haklariniz cok fazla yani söyle anlatayim, eger siz bosanirsaniz, esinizin bir nevi ümügü üzülecek.
Size, cocuguna, rahat edeceginiz sekilde para ödemek zorunda kalacak, calismiyor dahi olsa Alman hükümeti size o parayi öder, esinizede sokaktaki cöpleri toplatarak borcunu ödetir.
Ama tabi bosanmaya kararli iseniz.
Yok eger bir sans daha vermek istiyorum diyorsaniz, iyice bir süründürün, aklimi basima aldim diyene kadar yani.
Ailem yaşadığımız sıkıntıları detaylı olmazsada genel anlamda biliyor.Ailem arkamda o konuda bir sıkıntım yok.Türkiyeye dönmeyi bende çok istiyorum ama bu konudada ikilem yaşıyorum.Almanyanın eğitim sistemi çok güzel.Oğlum çifte vatandaş.Burda yaşarsa gelecek kaygısı olmaz.Güzel bir eğitim alır.Bende Almanca kursuna devam ediyorum.Üniversite diplomam tanındı.Bir yandan burda ben neler yapabilirim onuda görmek istiyorum.İleriki aşamada durumumu yeniden gözden geçirip burda yada türkiyede yaşamayı değerlendirmek istiyorum.
Ailem yaşadığımız sıkıntıları detaylı olmazsada genel anlamda biliyor.Ailem arkamda o konuda bir sıkıntım yok.Türkiyeye dönmeyi bende çok istiyorum ama bu konudada ikilem yaşıyorum.Almanyanın eğitim sistemi çok güzel.Oğlum çifte vatandaş.Burda yaşarsa gelecek kaygısı olmaz.Güzel bir eğitim alır.Bende Almanca kursuna devam ediyorum.Üniversite diplomam tanındı.Bir yandan burda ben neler yapabilirim onuda görmek istiyorum.İleriki aşamada durumumu yeniden gözden geçirip burda yada türkiyede yaşamayı değerlendirmek istiyorum.
eşin şuan nerde kalıyor peki ? belki özünde iyi bi adamdır ama anlattıkların bende sorumsuz düşüncesiz bencil kinci bi adam imajı uyandırdı.. biraz kafanı dinle, her yönden değerlendir, olur da boşanmaya karar verirsen bence gelme türkiyeye.. kal orda, çocuğun da okur sen de işe girersin.. hem çocuğun babasını da sık görür baba sevgisine doyar.. ama umarım aranız düzelir de devam edersiniz.. halledilmeyecek şeyler değil bunlar, umarım eşin oturup düşünür bi özeleştiri yapar..
Maşallah cok olgun davranmissın seni tebrik ediyorum. Ben olsam böyle olgun olamazdim herhalde hele kaynana işine sinir olurum. Kocan hala çocuk gibi. Ama yine de yuva bozmak basit değil. İçinde ki herşeyi esinle paylas en ince ayrıntıya kadar anlat bunlar düzelecekse bir şans verelm yoksa bitsin biraz düşün cevabını bekliyorum de. Yüz yüze konuş. Her zaman hoş bakımlı olmaya da dikkat et bacım;-)
canım her satırda içime birşeyler otrdu, evet eşinde daha evelden kalma bir takım sıkıntılar problemler hakim, belki maddi borc durumu vs onu iyice ilgisz yaptıda elinin altındaki nikahlı eşine değilde niçin haram yolla şeytanın ona cazip gösterdiğine kayar orası şüpheli? sunu bilki esas sorun sende değil eşindeymiş, trde böyle olmuyor tabii ama kkdan ögrendiğime göçre alman yasalarına gre boşanmak çok daha kolay yaşatırıyor kadınları, sen ölç tart canım eşini ne kadar seviyorsun, ne kadar zamanda o harektlerini toparlar ya da onunla olur mu olmaz, bi düşün sakin kafayla en hayırlısı kararı alırsın inşAllah, ne olursa olsun üzülme tatlım sana ihtiaycı olan küçük bir meleğin var, Allah a emanetsiniz
Kadını en iyi kadın anlar.Eşim borçla yaşamayı seviyor bence.Zaten şuan borçlar kalmadı.Bizim sorunlarımız ekonomininde etkisi var tabi ama eşimin bana karşı farklı bir öfkesi var sanki.Beni zor duruma düşürmekten üzmekten ayrı bir haz alıyor.Ama sorsanız çok seviyorum der.Bu nasıl bir sevgi anlayışıysa..Ben seviyormuyum onu.Bilmiyorum,sanmıyorum.Kafam hala karışık.Dışardan biri bana benim yaşadıklarımı anlatsa hiç düşünme ayrıl derdim.Ama insan kendi başına gelince neden yapamıyor,neden bu kadar çaresiz kalıyor,ikileme düşüyor bilemiyorum..Herşeyin hayırlısı.İyiki oğluşum var ona baktıkça yaşadığımı nefes aldığımı hissediyorum.
Almanyanin neresinden yasiyorsun ?
Bence kesinlikle kendini ezdirme...
okadar basit.
Icin bir iki ay acir, ama hayatin boyunca acikmakdansa iyidir.
Su an o noktaya gelmissiniz madem yani cekip gitmisken sürünsün, akli basina gelince dönsün yada hic dönmesin.
Inan bu senin icin daha iyi.. esin almanyada yasiyorsa neden almanca kursuna gidiyor ? Oda mi yeni burda ? Belki oda ayak uyduramadi daha ?
Almaya sana cok cok seyde yardimci olur ve sen cok sey basarirsin , en azindan senin birseyler basardigini görsün, onsuz da yasayip kendine baktigini görsün.
Tek hatan , ben olsam esek gibi bakcaksin bana düzenli para birakcaksin derdim, neden gurur yapiyorsun ki ?
Sonucda onun ödedigi evde kaliyorsun vs, sen evin taslarinimi yiceksin ?
Hic acima gurur da yapma..
Hatda ara ve deki sen ne serefsizmisin , gurursuz .....
ben istemediysemde ben senin karinim namusunum ne yicemi his düsnmüyormusun ? Nerden para pul bulayim....
Vallah güzelce bi cat ona, nede olsa zaaten gitmis...
Acini biraz cikar, gelirse adam gibi gelsin , gelemsede oldugu yerde kalsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?